. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 728 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,73 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

*♥*Uhliarske špagety (Spaghetti carbonara)*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

špagety, olivový olej, mčk, soľ, cesnak, celé vajíčka (na osobu rátame 1 ks), syr pecorino alebo parmezán a prerastená slaninka, najlepšie neúdená, ale ak inak nejde, tak u nás aj oravská (veď tá je vlastne neúdená...však vieme, že mäsopriemysel sa nekašle s nejakým údením)

POSTUP PRÍPRAVY

Talianske jedlo -spaghetti carbonara- pochádza zo stredného Talianska, z provincie Umbria, Lazio. Bolo to časté, temer každodenné jedlo chudobných uhliarov, ktorí na smotanu nemali peniaze a pre kopec roboty sa nemohli babrať s nejakou siahlodlhou prípravou. Slaninu mali takú domácu, niečo ako u nás lalok alebo podbradok, (čo sa asi nedá tuná kúpiť)... volajú to guanciale. Keď nie je to, tak sa dá nahradiť pancettou, čo je tiež slanina, taká prerastenejšia ale neúdená. No...takže my dáme hoc tú našu oravskú :-)\r\n\r\n*1) Do vriacej osolenej vody dáme variť potrebné množstvo špagiet. Uvaríme ich al dente. \r\n Kým sa varia špagety, urobíme tieto prípravné úkony:*\r\n*2) Do misy, v ktorej budeme špagety miešať, rozklepneme surové celé vajcia,(alebo len žĺtky) a metličkou ich krátko ale dobre vyšľaháme s pridaným mčk*\r\n*3) Na olivovom oleji ľahko smažíme slaninku pokrájanú na kúsky (ani veľké ani malé) . Načasovať si tak, aby bola opečená tak akurát práve, keď precedíme špagety.*\r\n*4) Ošúpať a prelisovať cesnak, postrúhať syr*\r\n*5) Zlejeme a precedíme vodu zo špagiet, robíme to čím rýchlejšie, aby nám špagety nechladli.*\r\n*6) Precedené špagety horúce vsypeme do misy s rozšľahanými vajíčkami, osolíme, pridáme k nim opečenú slaninku, cesnak a syr. Poriadne zamiešame, premiešame, potom znova proti smeru hodinových ručičiek :-D a znova po ich smere :-D (robím si srandu :-D) Miešame to preto, aby sa vajíčkom a syrom obalili všetulinky špagety. Vajíčko sa vlastne uvarí od tepla chladnúcich špagiet. Vajíčko a syr sa v tom teple krásne spoja a vytvoria ten chutný obal cestovinky. \r\nNa tanieri zvrchu posypať čerstvou bazalkou. Tú už nemám, takže spolu s cesnakom prihodím kúsok rozmrazenej bazaličky. A už len papáme.\r\n-\r\n*Fotky nemám. Ale iste Vám je zrejmé z postupu, že prečo. Jedlo treba urobiť veľmi rýchlo, aby sme využili to teplo, takže aj pomocník na krájanie je vhodný a ešte to musí fičať :-) Tak na fotenie teda času nezostáva. A keď sú hotové, tak zase treba ich zjesť ešte teplé, lebo studené carbonara sú na ... (doplňte podľa úvahy v negatívnom význame) :-)*\r\n\r\n*P.S. Predpokladám, že za výmysel "omáčka na carbonara" sú zodpovední Amíci. Asi im tie normal carbonara boli málo kalorické, tak povymýšľali kreácie so smotanou :-DDD *\r\n-\r\nP.S. Viete, nemám rada recepty bez fotky. Preto mi príde aj také nepríjemné, že teraz sem dávam takto recept. Ale ešte nepríjemnejšie je mi, keď viem, ako sa Talian(i) rehoc/e(ú) , že ako na SVK bastardíme ich kuchyňu a menovite pizzu a carbonara. Pozrela som si tu na MMB všetky prípravy a fakt je to tak :-( Ale my sme laici. Lenže v reštikách sú odborníci. Tí by to veru mali vedieť správne. Lenže zrejme nie sú odborníci ako odborníci :-D

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 22.2.2017, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

KUSKUS ako príloha k rybe



POTREBNÉ PRÍSADY

1 H kuskus,1H vody, 1 H zeleninového vývaru,drvené zelené korenie, rasca, soľ, olej, 4 PL sušené paradajky, 1 cibuľa, petržlenová vňať H- hrnček PL- polievková lyžica

POSTUP PRÍPRAVY

Konečne som vyskúšala kuskus a bol výborný a rýchlo spravený keď že sa nevarí...akurát moje dievčence mali na to iný názor, ale snáď raz....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

andrea o. (hillary) ID 61659 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 10.2.2010, 17:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Gnocchi so skvelou omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g šampiňónov, 100 g dubákov, maslo, cibuľa veľkosti slepačieho vajca, 2-3 strúčiky cesnaku, 4 plátky prosciutta (alebo podobnej šunky), smotana na šľahanie, parmezán, čerstvé mleté korenie, soľ, solčanka, mlieko a múka na zahustenie (ak chcete robiť viac omáčky - ako bol dnes môj prípad, varila som totiž mojim chlapom na zajtra obed a poznám svoje mláďatko, keď zacíti vôňu šíriacu sa z kuchyne tak si musí hneď naložiť na ochutnávku a nakoľko ide o chlapa vo vývine, tak to býva riadna megaporcia :o) - inak by som použila len smotanu na šľahanie)

POSTUP PRÍPRAVY

Gnocchi som tentokrát priznám sa nerobila, nebol čas, tak som si ich kúpila hotové v Lidli - bola som zvedavá aké sú tie od nich - a sú naozaj dobré.
Pracovný postup v obrázkoch...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 4.2.2013, 18:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Pokus o špenátové lasagne



POTREBNÉ PRÍSADY

špenátové lasagne cca 15ks/plátkov, 500g mletého bravč. mäsa, rajčinové pyré/ pretlak, mäsový vývar, kyslá smotana, strúhaný syr, 1-2dcl mlieka, 50g masla, hladká múka, olej, stredne veľká cibuľa, sójová omáčka, soľ, čierne korenie mleté

POSTUP PRÍPRAVY

Vzhľadom na to že všetci doma sme poriadni gurmáni, obľubujeme nielen ázijskú kuchyňu, ale nepohrdneme ani talianskou tak som sa rozhodla o pokus pripraviť jedlo podobné talianskym lasagnam...tak dúfam, že mi žiaden Talian-národovec nevynadá a nepošle niekam :-))...opakujem, išlo iba o pokus neotráviť seba a svoju rodinu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Erika B. (BrDo) ID 3728 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (29) posledné: 8.5.2007, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Fliačky so šunkou a vajíčkom



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g balíček cestovín - fliačky, či kratšie širšie rezance, cca 200 g šunky /šunkovej salámy/, 4-5 vajíčok, soľ, slanina, olej, na dochutenie kyslá smotana a syr na strúhanie

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 9.2.2010, 22:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Tarhoňa ako rizoto s kuracím maskom



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, červ.mletá paprika, ml.čierne korenie, soľ, drvená rasca, olej, cibuľa, sterilizovaný alebo mrazený hrášok a kukurica, tarhoňa

POSTUP PRÍPRAVY

Tarhoňu si pripravíme každý podľa svojho :), ja si ju najskôr popražím na oleji do hnedasta potom zalejem vodou, osolím a uvarím do makka a scedím. Kuracie prsia si nakrájame na rezančeky a orestujeme na oleji, na ktorom sme predtým spenili cibuľu do sklovita. Osolíme, ochutíme červ.paprikou, korením a rascou, pridáme hrášok a kukuricu(ak je sterilizované, len premiešame, ak mrazené trošku podusíme). Hotové masko zamiešame k tarhoni. Môžeme posypať strúhaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

Katarína M. (katkam) ID 62614 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 19.6.2009, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Zapečené cestoviny s tofu syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny*cibuľa*olej*200 g bieleho tofu*2 dcl mlieka*100 ml bieleho jogurtu*vegeta*gyros korenie

POSTUP PRÍPRAVY

v obr.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 2.3.2010, 14:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Pražené špagety s kuracím masom na čínsky sposob



POTREBNÉ PRÍSADY

* 3/4 bal. špagiet * 2 kuracie prsia * 1 pór * 1 mraz.čínska zeleninová zmes * 2 vajíčka * 2 mrkvy * .... sój.omáčka klasik + sójová omáčka sladká * kari korenie * čínske korenie * soľ *vegeta * chilli omáčka *

POSTUP PRÍPRAVY

- receptík vkladám na želanie, z mojich rod.fotiek - tak je bez fotopostupu

POSTUP:
- kuracie prsia nakrájame na rezance, pokvapeme /dostatočne/ sójovými omáčkami a ochutíme kari korením a vegetou - necháme marinovať caa 30 min

- pór si nakrájame na kolieska, dáme ošmahnúť na troške oleja, potom pridáme namarinované kuracie maso a najskor sprudšie opekáme /všetko bez pokrievky/ a potom stíšime oheň a restujeme asi 15 min

- pridáme mrkvu nakrájanú na tenučké dlhé pásiky /ja si ju strúham tým škrabátkom na zemiaky/ a prepláchnutú čínsku zeleninovú zmes

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 95 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 12.2.2012, 10:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Hubovo-smotanovo-kuracie cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

hrsť sušených húb - tu kozáky, hrsť čerstvých húb (lievik trúbkovitý), 400 g kuracích pŕs (akurát dve prsia do dlane :)), smotana na varenie, cibuľa, cesnak, petržlenová vňať, solčanka, soľ, mleté korenie, adžiga, mletá rasca, halúzka ligurčeka lekárskeho

POSTUP PRÍPRAVY

...a zasa hubová téma - tentokrát cestoviny so skvelou omáčkou...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 11.11.2010, 11:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Zapekané cestoviny s brokolicou



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny * brokolica * kukurička v konzerve * sladká smotana * 1 - 2 syr v črievku (Bambinko) * syr * vegeta * sušené bylinky (napr. provensálske alebo oregano a bazalku *

POSTUP PRÍPRAVY

Sú neskutočne vynikajúce. A veľmi jednoduché.

Cestovinky uvaríme. Brokoličku uvaríme nad parou. Zmiešame cestovinky s brokoličkou, pridáme kukuričku, smotanu vymiešanú so syrčekom a premiešame. Ochutíme vegetkou a bylinkami. Vložíme do zapekacej nádoby, posypeme strúhaným syrom a zapekáme doružova. Ako obmenu môžme pridať na kúsky nakrájané orestované kuracie prsíčka. Najlepšie sú s korením na kura ,o)

Oplatí sa vyskúšať. Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 2.2.2012, 22:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 728 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,73 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu