Eva A. (Eviana) ID 114156 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)
Gnocchi so skvelou omáčkou zo šampiňónov, dubákov, parmezánu, prosciutta a smotany
[ recept č. 38543 zo dňa 23.3.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
200 g šampiňónov, 100 g dubákov, maslo, cibuľa veľkosti slepačieho vajca, 2-3 strúčiky cesnaku, 4 plátky prosciutta (alebo podobnej šunky), smotana na šľahanie, parmezán, čerstvé mleté korenie, soľ, solčanka, mlieko a múka na zahustenie (ak chcete robiť viac omáčky - ako bol dnes môj prípad, varila som totiž mojim chlapom na zajtra obed a poznám svoje mláďatko, keď zacíti vôňu šíriacu sa z kuchyne tak si musí hneď naložiť na ochutnávku a nakoľko ide o chlapa vo vývine, tak to býva riadna megaporcia :o) - inak by som použila len smotanu na šľahanie)
POSTUP PRÍPRAVY
Gnocchi som tentokrát priznám sa nerobila, nebol čas, tak som si ich kúpila hotové v Lidli - bola som zvedavá aké sú tie od nich - a sú naozaj dobré. Pracovný postup v obrázkoch...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
...pripravené suroviny |
![]() |
... na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak speníme na masle do sklovita |
![]() |
...pridáme na tenké plátky nakrájané šampiňóny |
![]() |
....pridáme nakrájané dubáky (mala som zamrazené už predkrájané) |
![]() |
...spolu podusíme pod pokrievkou cca 10 minút |
![]() |
...okoreníme čerstvo namletým korením (používam zmes čierneho, bieleho, zeleného a červeného korenia) |
![]() |
...dochutíme soľou a solčankou (opatrne pretože prosciutto je dosť slané a parmezán má výraznú chuť) |
![]() |
...prosciutto nakrájame na pásiky (cca 1 cm hrubé) a vysypeme do panvice |
![]() |
...pridáme halúzku rozmarínu a spolu podusíme cca 10 minút |
![]() |
...ak varíme na priamu konzumáciu, tak v tejto chvíli do zmesi vylejeme smotanu na šľahanie a necháme prevrieť a máme hotovo. Ale ja som - ako som už vyššie písala - varila zajtrajší obed, tak som si v cca 2 dl mlieka rozmiešala 1 PL múky |
![]() |
...zalejeme zmes na panvici a miešame kým nezačne hustnúť. Ak sa Vám zdá prihustá, pokojne prilejte ešte 1 dl mlieka |
![]() |
...na jemnom strúhadle si nastrúhame parmezán - cca 2 PL - a pridáme do zmesi |
![]() |
...na záver všetko zjemníme smotanou na šľahanie |
![]() |
...naložíme gnocchi (toto sú tie z Lidla) |
![]() |
...zalejeme omáčkou |
![]() |
...načančáme osmaženými plátkami prosciutta, hoblinkami parmezánu, halúzkou rozmarínu a môžeme degustovať... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Scarlett H. (Tika.) ID 32913, mimibazar.sk/1411tika (9.8.2011, 9:54) |
všetky suroviny pripravené idem na to vďaka za rýchly receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (27.3.2011, 14:47) |
Samé dobré surovinky. Keď nemám čas , tak robievam gnocchi s tvarohom a slaninkou. Večera naslano za pár minút. Tvoj receptík určite vyskúšam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (30.3.2011, 17:22) |
Bola som inšpirovaná talianskou reštauráciou a talianska kuchyňa veru má samé dobré surovinky... bolo to fajn. Isto aj Tvoje gnocchi s tvarohom a slaninkou sú výborne, robievame si takto špagety alebo halušky, niekedy skúsim aj podľa Teba gnocchi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (26.3.2011, 21:37) |
Mňáááám,vyzerá to výborne Gnocchi veľmi nemusím,ale viem si to predstaviť aj s inými cestovinkami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (27.3.2011, 13:16) |
Jasnačka, že možno aplikovať aj na iné cestoviny... veď aj u nás, keď sa "zožrali" (doslova) gnocchi, tak nastúpili špagety  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (24.3.2011, 22:01) |
Evka, ďalšia dobrotka!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.3.2011, 20:03) |
Darinôčka...ďakujem bola to riadna dobrotka a vďaka kúpeným gnocchi aj relatívne rýchla na prípravu ... a vieš, hríbiky ja môžem vždy v hocakej forme, takže mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (24.3.2011, 21:55) |
mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.3.2011, 20:02) |
veru mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (24.3.2011, 15:44) |
jahaaaaj Evulik, aj ja chceeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.3.2011, 20:01) |
Slávuška... všetko "sa" zožralo na obed, ani mne sa už neušlo, ešte že som si predvídavo miniporciu zobrala do práce, aspoň ochutnávku som mala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marika S. (finka) ID 64179 (24.3.2011, 11:42) |
Mňam, všetky ingrediencie milujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.3.2011, 20:00) |
mňam, ja tiež  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.3.2011, 11:30) |
vyzerá to fantastikuš fantasticko fantasticky mňaaaaaaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.3.2011, 20:00) |
Ivetka... vďaka za superlatív plný komentár  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.3.2011, 19:59) |
Ďakujem... aj bolo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (23.3.2011, 23:47) |
podľa popisu by to mohla byť zaujímavá lahôdka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (Eviana) ID 114156 (25.3.2011, 19:59) |
bolo to nielen zaujímavé, ale aj veľmi chutné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |