. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 571-580)<< predošlé 1,.,53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63,.,162 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Hriešne dobre krekry :-) podla Marta G. (Egreska)



POTREBNÉ PRÍSADY

125 g hl.muky,1/2 čl ml.papriky,1/2 čl soli,korenie,70 g masla alebo hery(nie zmaknuteho),125 g struhaneho syra,1 žltok (bielok na potieranie),2 čl citron.štavy ja som posypala sezamom :-)

POSTUP PRÍPRAVY

skvele krekry,moje velmi rychlo robene,nie su najkrajšie ale ta chuť hmmmmmm :-)

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22430

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.9.2010, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Pečená tekvica hokaido vynikajúca chuť odporúčam!


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 tekvica hokaido, soľ, cesnakový olej, petržlenová vňať, listy šalátu

POSTUP PRÍPRAVY

Celú tekvicu aj so šupkou umyjeme a osušíme. Potom ju rozpolíme, dužinu s jadierkami vyberieme a pokrájame na plátky. Každý plátok osolíme a necháme pár minút odstáť. Potom jednotlivé plátky poukladáme na vymastený plech a vložíme do vyhriatej rúry piecť. Asi po 15 minútach pečenia plátky pokvapkáme cesnakovým olejom a dopečieme. Zapečenú tekvicu podávame teplú, posypeme nasekanou petržlenouvou vňaťou a dozdobíme listami čerstvého šalátu. Je to vynikajú ako ľahká večera alebo je to vhodné aj pre vegetariánov. Môže sa to podávať ako príloha k mäsu, ale mi sme to jedli takto samé no výborné to bolo robili sme to prvý krát a určite nie posledný vyskúšajte!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Lenka D. (dakota14) ID 14662 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 23.10.2011, 11:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

COTTAGE DIP s Ricco taštičkami



POTREBNÉ PRÍSADY

INGEDIENCIE: 1 cottage syr biely, 1 pochúťková smotana, pár kvapiek olivového oleja, soľ, zmes indického korenia, 1 balenie Ricco taštičiek (polotovar)

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
1. Ricco taštičky vypražíme podľa návodu.
2. Dip pripravíme zmiešaním cottage syru a pochúťkovej smotany, pridáme trošku soli, indického korenia a pár kvapiek kvalitného olivového oleja. Dobre premiešame.
3. Podávame teplé.

POZN.:
Ricco taštišky sú polotovar, robí ich popradská firma STAMA, ale možno ich nájdete aj od iných výrobcov. Sú plnené špenátom a syrom ricotta, obalené sú v strúhanke a mandľových lupienkoch. My polotovary moc nemusíme, ale tieto taštičky sú fakt výborné.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Eva P. (hugino) ID 14163 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.9.2010, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrovo-hubové praclíky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 250 g tvrdého syra vhodného na strúhanie (u mňa Eidam), 180 g Hera, 200 ml šľahačková smotana, 100 g rozmixovaných húb (u mňa Lievik trúbkovitý), Solčanka, mletá sladka paprika, hubové korenie (rozmixované sušené huby), soľ, prášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

...dnes ma pečenie jednoducho baví :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 18.2.2014, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Oškvarkovo-hubové pagáče



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg polohrubej múky, varený zemiak veľkosti vajca, kvasnice, mlieko, 2 PL kyslej smotany, 1 vajce, soľ, Solčanka, 200 g oškvarkov, 150-200 g húb (v mojom prípade opäť Lievik trúbkovitý), sezam, slnečnica, 100 g masla, 1 vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si všetky suroviny. Do väčšej misy vysypeme 1/2 kg polohrubej múky, osolíme cca 1 ČL soli.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 16.1.2011, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

2v1 alebo hemendex v chlebe vo vajci



POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 chlebový hemendex: 1 krajec chleba, 2 plátky šunky, 2 vajíčka, soľ, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Toto nie je vôbec originálne, zdravé, hodnotné jedlo, ale.... je to určite niečo, čo mi zjedia obe deti a ešte si pýtajú nášup :-). Vzniklo náhodou - naša slečna má veľmi rada vajíčka, hlavne praženicu a hemendex, ale nikdy nechcela jedávať chlieb alebo pečivo, čo však mame nedalo spať. A tak som raz vybrala striedku z chleba a celú kôrku som použila ako formičku. Ostatné sa riešilo akosi ad hoc :-)))
A toto je výsledok, ktorý si pýtajú aj sami...a dnes tancovali pred chladičkou a pýtali si hemendexový chlebík.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Dagmar H. (dasula) ID 6034 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 15.9.2010, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Flambovaný koláč od Zdenka Pohlreicha



POTREBNÉ PRÍSADY

Neviem síce prečo sa volá flambovaný,ale chutil výborne.Je to vlastne klasika.Na cesto sa môžu dať rôzne suroviny.Rýchle a chutné. Potrebujeme. * lístkové cesto * 200 g kys. smotany(ja som dala tuším 250a nič sa nestalo:) * 125 g slaniny nakrájané na tenké pásiky * 1 malá cibuľa najemno nasekaná * 100 g syru nastrúhaného(EIDAM)

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejte na 250°C. / Vyváľané cesto dajte na plech vyložený papierom na pečenie. / Na cesto rozotrite smotanu, posypte slaninou a cibuľou.Asi 10min.pečte a nakoniec posypte syrom. / Nechajte v rúre rozpustiť syr a podávajte.Výborný je teplý,ale dá sa zjesť aj na studeno.A to veľmi rýchlo:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.1.2014, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Plnená paprika



POTREBNÉ PRÍSADY

4 zelené papriky, 4 na tvrdo uvarené vajcia, 3 ks syrokrému, maslo, 1 menšia cibuľa, 1 ČL horčice, soľ, mčk, 150 g šunky

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si papriky - vrch odrežeme, odstránime vnútro.* Vajcia, šunku a cibuľu nakrájame na drobno.*Pridáme syrokrém, maslo (to dávam od oka, ale určite nie viac ako syrokrému) a horčicu.*Osolíme, okoreníme a naplníme do pripravených paprík.*Necháme poriadne vychladiť.*

Ja som ich musela vybrať z chladničky skôr, tak neboli až tak stuhnuté.

Recept mám z českého minibazáru.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 12.9.2010, 22:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Nepečeny tvarohovo-smotanovy mls podla Martina P. (Mata406)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

troška upraveny :-) ale bol skvely na dcerkinej oslave,zožal velky uspech :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.9.2010, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

slané pečivo


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto : 50 dkg hladkej múky, 25 dkg Pamarin, 1 šľahačková smotana, štipka soli Plnka: 2-3 ks klobásky, 1 vajíčko, 1 syr v črevku, soľ, Na potretie : 1 žĺtko, soľ, kmín

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto si dáme do misky a vypracujeme vláčne cesto, ktoré sa nelepí. Klobásky si zomelieme v mixéri či na mäsovom mlynčeku, pridáme surové vajíčko, syr v črevku, dobre premiešame a podľa potreby dochutíme soľou či korením. Cesto si rozvaľkáme a buď si ho rozkrájame na štvorce, alebo si pomôžeme formičkou na pirohy, do stredu dáme plnku, preložíme, dobre postláčame, potrieme vajíčkom, posypeme kmínom a dáme piecť do zlata. Dobrú chuť...


Obmena
Toto cesto je vhodné aj na prípravu sladkých lekvárových taštičiek. Namiesto klobáskovej plnky, dáme ľubovoľný lekvár (najlepší je slivkový). Vajíčkom nepotierame!!! Pečieme hneď v rúre a ešte horúce obaľujeme v práškovom cukre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

veronika r. (nikac) ID 94428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.2.2012, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 571-580)<< predošlé 1,.,53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63,.,162 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu