. .. .. .. .. .. .
. .

Oškvarkovo-hubové pagáče - RECEPT 31628

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 114156 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Oškvarkovo-hubové pagáče


[ recept č. 31628 zo dňa  ]


Oškvarkovo-hubové pagáče


POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg polohrubej múky, varený zemiak veľkosti vajca, kvasnice, mlieko, 2 PL kyslej smotany, 1 vajce, soľ, Solčanka, 200 g oškvarkov, 150-200 g húb (v mojom prípade opäť Lievik trúbkovitý), sezam, slnečnica, 100 g masla, 1 vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si všetky suroviny. Do väčšej misy vysypeme 1/2 kg polohrubej múky, osolíme cca 1 ČL soli.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Vychladený uvarený zemiak ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme do misy s múkou, pridáme smotanu a vajíčko.
Do šálky si pripravíme 1/2 kocky kvasníc (20g) a 1 ČL kryštálového cukru.
Vymeníme si šálku, lebo dieťa nám pri uchu mrkoce, že to je jeho šálka na kakavko :) Dáme si zohriať 4 dl mlieka - nie do horúca, ale len do vlažna. Zalejeme cca 3 PL mlieka kvasnice a cukor v šálke. Necháme na teplom mieste cca 5-10 min podkysnúť.
...až kým to nevyzerá nejak takto
...vykydneme do misy k ostatným surovinám
...zalejeme mliekom
...a zmiešame... ono to ide aj v mixéri, ale ja mám taký blbý zvyk sa s tým vyhrať ručne :)
...po cca 10 minútach miešania je cesto krásne kompaktné a prevzdušnené
...keď som bola malá, pamätám si ako babička prežehnávala cesto pred tým ako ho dala kysnúť krížikom... robievam to tiež
...zakryjeme čistou utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť.
...zatiaľ si spravíme oškvarkovo-hubovú nátierku: Lieviky očistíme a poriadne umyjeme...
...dôkladne osušíme
...rozmixujeme na jemno
...do misy dáme 200 g mletých oškvarkov, 100 g masla a rozmixované huby
...vymiešame spolu na hladkú nátierku
...cesto nám krásne nakyslo
...vyvaľkáme ho na cca 0,5 cm hrúbku
...pripravíme nátierku
...rozotrieme dôkladne po celej ploche
...štruktúra nátierky zblízka
začíname skladať - na tretiny - prvý krok
druhý krok
...a tretí krok - opäť na tretiny
... a je zložené
...prikryjeme čistou utierkou a necháme 15 minút oddychovať
...po 15 minútach znova vyvaľkáme a skladáme rovnakým spôsobom... opäť 15 minút počkáme a postup znovu zopakujeme
...po troch "preloženiach" (na tretiny) vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a ideme vykrajovať kolieska (pagáčiky)
...vykrajujeme... a vykrajujeme
...uložíme na jemne vymastený a posolený plech
...potrieme vyšľahaným vajíčkom
...posypeme sezamom
...slnečnicou
...a dáme piecť - 200° cca 20-25 minút (sledujeme farbu)
...a takto vyzerajú upečené
...chutné, voňavé, chrumkavé...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Punčová tortička s marcipánom | Oškvarkovo-hubové pagáče | moja prva potahovana-tomas >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika P. (74monika) ID 108263 (16.1.2011, 10:32)
Ospravedlňujem sa, ale nejak mi uniklo kedy použiť tú Solčanku. *-) ,-) Do cesta? Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (16.1.2011, 19:57)
Monika, ja zvyknem dať solčanku do pomletých oškvarkov, ale pokojne ju možno dať aj do cesta.
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (17.9.2010, 20:37)
Evka, milujem pagáče a už som ich nejedla ani nepamätám! Dúfam, že na zajtrajšej oslave nejaké budú, inak neviem, neviem, budem si musieť nechať zájsť chuť! (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (17.9.2010, 23:20)
...no z týchto nezostal už ani jeden.. už len tie na fotke, išli na dračku... ale u nás pagáče tiež vždy zmiznú... tiež ich veľmi ľúbime (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.9.2010, 22:36)
Evkaaaaaaaaaa, slinky mi tecu dole bradou :) Nemam ani hubky , ani skavarky. Si predstav, ze ta fantasticka vona doletela az sem k nam. Tvoje pagaciky vyzeraju uuuuzasne, mnam, mnam, mnam (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (16.9.2010, 17:58)
Aďuška... som sa zamyslela ako rychlo by pagáče prišli poštou... asi by to nevydržalo... ja by som inak bola schopná to kvôli Tebe absolvovať, keby sa dalo na poštu spoľahnúť (L) (L) (L)
Uvažujem... sušené huby by som Ti poslať mohla... a oškvarky by si si teoreticky vedela spraviť - Melanka dala skvelý návod ako na to... hm? Čo Ty na to? (F)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.9.2010, 19:58)
no Evka ty si sa riadne rozpiekla (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (15.9.2010, 20:01)
Bola som dnes sama doma a mala huby na spracovanie... tak som sa realizovala v kuchyni, takmer rekvalifikaciu som si zrobila vo vlastnej kuchyni ... ze pekár :-D
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (15.9.2010, 17:40)
tak toto by ma nenapadlo ani vo sne Evka :-o :-o fantastická kombinácia - mňam (pl) (pl) (pl) receptík posuniem mamine - ja by som ich aj upiekla, ale moje domáce osodenstvo nie je moc - oškvarkovo-pagáčové /trdlá - nevedia ešte čo je dobré +o(/ - ale chaa - mamina z toho bude určo nadšená (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (15.9.2010, 20:08)
Martinka... dnes mám taký experimentový deň... takto to vyzerá, keď ma nechajú samu doma... som sa "zasekla" v kuchyni ,-)
Je to zaujímavá kombinácia... a som presvedčená, že ich ešte zopár vyskúšam :-$
Aj na oškvarkové pagáče treba dozrieť, tiež som ich kedysi ako dieťa neznášala... a teraz si ich rada dám... samotné alebo aj ako prílohu k polievke (L)
Budem rada, ak ich maminka vyskúša a budú chutiť... daj mi potom vedieť (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (16.9.2010, 16:41)
chi ,-) to poznám to zaseknutie ... ja som sa tiež tak včera /a to som plánovala vegetiť (plaz)/ a nakoniec som piekla vianočku, chlebík od Martušky, varila cestoviny a zapekala zemiaky s hubami ,-) ,-) a medzitým spratala byt a oprala ,-) ... a oškvarkové pagáčiky milujem od detstva - /takže uvidíme ako to dopadne s (X) (X) - zatiaľ inklinujú skor k sladkému :^) - ale pevne verím, že časom sa to zlepší, ako vlastne celé ich jedenie, ktoré už speje k lepšiemu :-) :-) :-) - receptík som si už odložila, musím veľmi pochváliť Evka tvoju tvorivú kuchyňu - páči sa mi (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (16.9.2010, 17:56)
Ďakujem Martinka... pochvalné slová od Teba si veľmi cením... som veľká obdivovateľka Tvojej kuchyne a kreativity (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (15.9.2010, 17:32)
Jeej, to je ale super napad, mnam, vonajuaz sem. (F)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (15.9.2010, 20:09)
Ďakujem Anička... veru voňajú úžasne (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (15.9.2010, 17:26)
(Y) (Y)tak tu su pagaciky (Y) (Y) (Y)Evulik uzasne vyzeraju a urcite aj chutia (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (15.9.2010, 20:03)
Slávuška... veru sú zaujímavé... a myslím, že aj viac húb by zniesli, bola som na prvý krát dosť opatrná... dajú sa robiť aj so šampiňónmi či inými lesnými hubami... takže ak budeš mať čas a chuť, môžeš aj Ty vyskúšať (L) (L) (L)
Skvelé na chrumkanie k vínku (Y)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (15.9.2010, 20:23)
(Y)To vies ,ze vyskusam,ja skvarkove moc nemusim,tak tieto mi prisli veeeeeeeelmi vhod [A] |:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (15.9.2010, 20:25)
Skvarkov je v tom dost malo, ani ich velmi necitit, ale dali tomu vonu a pomastili... aby sa cesto listkovalo... vyskúšaj... ak nedáš oškvarky pridaj viac masielka (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu