
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
CHUŤOVKY |
Eva A. (Eviana) ID 114156 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Oškvarkovo-hubové pagáče[ recept č. 31628 zo dňa 15.9.2010 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg polohrubej múky, varený zemiak veľkosti vajca, kvasnice, mlieko, 2 PL kyslej smotany, 1 vajce, soľ, Solčanka, 200 g oškvarkov, 150-200 g húb (v mojom prípade opäť Lievik trúbkovitý), sezam, slnečnica, 100 g masla, 1 vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si všetky suroviny. Do väčšej misy vysypeme 1/2 kg polohrubej múky, osolíme cca 1 ČL soli. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Vychladený uvarený zemiak ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme do misy s múkou, pridáme smotanu a vajíčko. ![]() Do šálky si pripravíme 1/2 kocky kvasníc (20g) a 1 ČL kryštálového cukru. ![]() Vymeníme si šálku, lebo dieťa nám pri uchu mrkoce, že to je jeho šálka na kakavko :) Dáme si zohriať 4 dl mlieka - nie do horúca, ale len do vlažna. Zalejeme cca 3 PL mlieka kvasnice a cukor v šálke. Necháme na teplom mieste cca 5-10 min podkysnúť. ![]() ...až kým to nevyzerá nejak takto ![]() ...vykydneme do misy k ostatným surovinám ![]() ...zalejeme mliekom ![]() ...a zmiešame... ono to ide aj v mixéri, ale ja mám taký blbý zvyk sa s tým vyhrať ručne :) ![]() ...po cca 10 minútach miešania je cesto krásne kompaktné a prevzdušnené ![]() ...keď som bola malá, pamätám si ako babička prežehnávala cesto pred tým ako ho dala kysnúť krížikom... robievam to tiež ![]() ...zakryjeme čistou utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť. ![]() ...zatiaľ si spravíme oškvarkovo-hubovú nátierku: Lieviky očistíme a poriadne umyjeme... ![]() ...dôkladne osušíme ![]() ...rozmixujeme na jemno ![]() ...do misy dáme 200 g mletých oškvarkov, 100 g masla a rozmixované huby ![]() ...vymiešame spolu na hladkú nátierku ![]() ...cesto nám krásne nakyslo ![]() ...vyvaľkáme ho na cca 0,5 cm hrúbku ![]() ...pripravíme nátierku ![]() ...rozotrieme dôkladne po celej ploche ![]() ...štruktúra nátierky zblízka ![]() začíname skladať - na tretiny - prvý krok ![]() druhý krok ![]() ...a tretí krok - opäť na tretiny ![]() ... a je zložené ![]() ...prikryjeme čistou utierkou a necháme 15 minút oddychovať ![]() ...po 15 minútach znova vyvaľkáme a skladáme rovnakým spôsobom... opäť 15 minút počkáme a postup znovu zopakujeme ![]() ...po troch "preloženiach" (na tretiny) vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a ideme vykrajovať kolieska (pagáčiky) ![]() ...vykrajujeme... a vykrajujeme ![]() ...uložíme na jemne vymastený a posolený plech ![]() ...potrieme vyšľahaným vajíčkom ![]() ...posypeme sezamom ![]() ...slnečnicou ![]() ...a dáme piecť - 200° cca 20-25 minút (sledujeme farbu) ![]() ...a takto vyzerajú upečené ![]() ...chutné, voňavé, chrumkavé... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Monika P. (74monika) ID 108263 (16.1.2011, 10:32) |
Ospravedlňujem sa, ale nejak mi uniklo kedy použiť tú Solčanku. ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (16.1.2011, 19:57) |
Monika, ja zvyknem dať solčanku do pomletých oškvarkov, ale pokojne ju možno dať aj do cesta. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (17.9.2010, 20:37) |
Evka, milujem pagáče a už som ich nejedla ani nepamätám! Dúfam, že na zajtrajšej oslave nejaké budú, inak neviem, neviem, budem si musieť nechať zájsť chuť! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (17.9.2010, 23:20) |
...no z týchto nezostal už ani jeden.. už len tie na fotke, išli na dračku... ale u nás pagáče tiež vždy zmiznú... tiež ich veľmi ľúbime ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (15.9.2010, 22:36) |
Evkaaaaaaaaaa, slinky mi tecu dole bradou ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (16.9.2010, 17:58) |
Aďuška... som sa zamyslela ako rychlo by pagáče prišli poštou... asi by to nevydržalo... ja by som inak bola schopná to kvôli Tebe absolvovať, keby sa dalo na poštu spoľahnúť ![]() ![]() ![]() Uvažujem... sušené huby by som Ti poslať mohla... a oškvarky by si si teoreticky vedela spraviť - Melanka dala skvelý návod ako na to... hm? Čo Ty na to? ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.9.2010, 19:58) |
no Evka ty si sa riadne rozpiekla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (15.9.2010, 20:01) |
Bola som dnes sama doma a mala huby na spracovanie... tak som sa realizovala v kuchyni, takmer rekvalifikaciu som si zrobila vo vlastnej kuchyni ... ze pekár ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (15.9.2010, 17:40) |
tak toto by ma nenapadlo ani vo sne Evka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (15.9.2010, 20:08) |
Martinka... dnes mám taký experimentový deň... takto to vyzerá, keď ma nechajú samu doma... som sa "zasekla" v kuchyni ![]() Je to zaujímavá kombinácia... a som presvedčená, že ich ešte zopár vyskúšam ![]() Aj na oškvarkové pagáče treba dozrieť, tiež som ich kedysi ako dieťa neznášala... a teraz si ich rada dám... samotné alebo aj ako prílohu k polievke ![]() Budem rada, ak ich maminka vyskúša a budú chutiť... daj mi potom vedieť ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina P. (Mata406) ID 48300 (16.9.2010, 16:41) | |
chi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (16.9.2010, 17:56) | ||
Ďakujem Martinka... pochvalné slová od Teba si veľmi cením... som veľká obdivovateľka Tvojej kuchyne a kreativity ![]() ![]() ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (15.9.2010, 17:32) |
Jeej, to je ale super napad, mnam, vonajuaz sem. ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (15.9.2010, 20:09) |
Ďakujem Anička... veru voňajú úžasne ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (15.9.2010, 17:26) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (15.9.2010, 20:03) |
Slávuška... veru sú zaujímavé... a myslím, že aj viac húb by zniesli, bola som na prvý krát dosť opatrná... dajú sa robiť aj so šampiňónmi či inými lesnými hubami... takže ak budeš mať čas a chuť, môžeš aj Ty vyskúšať ![]() ![]() ![]() Skvelé na chrumkanie k vínku ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (15.9.2010, 20:23) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva A. (Eviana) ID 114156 (15.9.2010, 20:25) | ||
Skvarkov je v tom dost malo, ani ich velmi necitit, ale dali tomu vonu a pomastili... aby sa cesto listkovalo... vyskúšaj... ak nedáš oškvarky pridaj viac masielka ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |