. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 51051-51060)<< predošlé 1,.,5101, 5102, 5103, 5104, 5105, 5106, 5107, 5108, 5109, 5110, 5111,.,5120 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Zapečené bravčové rezne s medom



POTREBNÉ PRÍSADY

4 bravčové rezne, soľ, mleté čierne korenie, 1 jablko, 4 plátky šunky, 4 plátky syra, estragón, 2 PL medu, maslo, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové rezne vyklepeme, na okrajoch narežeme a po oboch stranách opečieme, vložíme do maslom vymastenej zapekacej misy, osolíme a okoreníme.
Potom ich polejeme medom, posypeme estragónom, prekryjeme kolieskami jabĺk, plátkami šunky a opäť kolieskami jabĺk.
Na jablká uložíme plátky syra, polejeme medom a pečieme 15 – 20 min. pri 180°C. Posledných 5 min. zvýšime teplotu na 200°C.
Podávame s pečenými zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.9.2011, 22:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové rezance s medom



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g bravčového stehna, 3 PL medu, 3 PL sójovej omáčky, 4 dl smotany, 2 PL pražených mandlí, olej, mleté čierne korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové mäso nakrájame na rezance a sprudka opečieme na oleji.
Osolíme, okoreníme a necháme chvíľu dusiť.
Potom stíšime plameň a pridáme sójovú omáčku, med a pražené mandle.
Pred dokončením podlejeme smotanou a necháme ju zhustnúť.
Jedlo ozdobíme zeleninou.
Podávame s hranolkami, alebo so zemiakovými kroketami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové stehno s mrkvovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

6 rezňov z bravčového stehna, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 zeler, 300 ml bieleho jogurtu, 1/2 citrónu, korenie, soľ, 6 PL dijónskej horčice, olej, čučoriedkový kompót

POSTUP PRÍPRAVY

Rezne vyklepeme, osolíme a potrieme horčicou.
Sprudka ich orestujeme z oboch strán na oleji, podlejeme vodou a necháne dusiť do mäkka. Po 15 min. pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu a varíme, kým nezmäkne.
Mäso vyberieme a rozvarenú zeleninu rozmixujeme na hladké pyré.Pridáme biely jogurt, prevaríme a dochutíme citrónovou šťavou, poprípade korením. Podávame s knedlou, dodekorované čučoriedkovým kompótom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Živánska "Koliba"



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g údenej krkovičky bez kosti, 100 g slaniny, 100 g čerstvých šampiňónov, 50 ml svetlého piva, 5 PL oleja, 1 PL kremžskej horčice, 1 KL grilovacieho korenia, 3 cibule, 3 rôznofarebné papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Z oleja, piva, horčice a korenia vytvoríme marinádu, v ktorej 6 hod. necháme odstáť na kocky nakrájanú krkovičku.
Cibuľu nakrájame na kolieska, slaninu a papriku na kocky a všetko spolu s mäsom striedavo napichujeme na ihly.
Každú ihlu potrieme marinádou a zabalíme do alobalu.
Pečieme v pahrebe alebo v rúre približne 35 min.
Servírujeme s čerstvou zeleninou a chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Mäsovo-ananásové ihly



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hovädzieho alebo bravčového mäsa, 1 konzerva ananásu, 1 strúčik cesnaku, 50 ml sójovej omáčky, nastrúhaný čerstvý zázvor, olej a soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na menšie kocky, prelejeme marinádou z cesnaku, oleja, nastrúhaného zázvoru, sójovej omáčky a soli a necháme odstáť v chlade asi 1 hod.
Jednotlivé kocky mäsa napichujeme na ihly striedavo s kúskami ananásu a vyprážame na oleji, kým sa mäso neprepečie.
Servírujeme s plátkom ananásu a zajedáme čerstvým chlebom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Marhuľový kompót alebo Ako stráviť pol dňa a celú noc pri plotni



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 83 ks 7 dcl pohárov som použila asi 50 kg marhúľ * 12 l vody * 3,5 kg kryštálového cukru * 4 kávové lyžičky kyseliny citrónovej * 3 balíčky prášku proti plesnivosti *

POSTUP PRÍPRAVY

Čas strávený zaváraním 50 kg marhúľ aj s upratovaním: 6 hodín. Do tohto času nezarátavam umývanie 90 ks pohárov, pretože to za mňa urobila moja verná milujúca priateľka umývačka riadu. Som jej za to veľmi vďačná, pretože bez nej by som sa asi do spracovávania toľkých kíl marhúľ, čo nám „nabalil“ dedko Zdenko, sotva pustila. Dokonca som ešte zvažovala myšlienku, že keby som dala čisto oplachovací program aj na marhule, či by som im neublížila. Mamičky, ak ste to už niektorá skúšali, tak mi dajte prosím Vás vedieť. Sestra Alexandra si dokonca na svojich výletoch po Amerike prala v umývačke riadu aj spodné prádlo :-)) No ale vrátim sa k marhuliam. Nálev varím v priebehu sterilizovania a zavárania: 3 litre vody uvarím spolu + 1550 g kryštálového cukru + 1 kávová lyžička kyseliny citrónovej + pol balíčka prášku na konzervovanie proti plesnivosti. Tento nálev mi vystačí na 18 kusov 7 dcl pohárov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 7.8.2009, 11:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Marhuľový lekvár



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 9 ks 3 dcl pohárov asi 4 kg marhúľ * 2 kg cukru – z toho 1 kg kryštálový obyčajný, 1 kg želírovací cukor * 1 kávová lyžička kyseliny citrónovej

POSTUP PRÍPRAVY

Dozrel čas marhúľ, tak rýýýýchlo pridávam návod na zaváranie marhúľ a marhuľového džemu. No a priznajme si, mamičky, čo by sme tak robili, keď sa ochladilo, pedikérka zrušila termín a kaderníčka tiež dovolenkuje, gelový nechtík sa mi nezlomil žiadny, na kozmetike som bola pred 2 týždňami, jedna sestra sa vyvaľuje pri mori, druhá na chalupe, babička pracuje, susedia oddychujú.....
Strašne milujem vôňu marhuľového džemu, keď sa varí. Vždy mi pripomenie letné prázdniny u babičky, keď sme ho varievali spolu, miešali v panviciach a nakladali do pohárov. Babička ho robievala úctyhodné množstvo okolo 50 pohárov a do ďalšieho leta sa stihli pojesť. Džem je vynikajúci na palacinky, do pečenia a „enem tak“.
Samostatné jadro varenia lekváru je jednoduché, ak si predtým umyjete poháre, vysterilizujete
viečka, naoberáte a načistíte marhule. Potom to už ide ako po masle.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 12.7.2012, 21:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

BÁBOVKA



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 10 Dg vody, 10 Dg oleja, 25 Dg kryšt. cukru, 25 Dg múky (1/2 hladká, 1/2 hrubá, resp. polohrubá),
1 bal. prášok do pečiva,,šťava a kôra z 1/2 citróna, kakao, hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľahať sneh zo 4 bielkov a odložiť.
V šľahači šľahať cca 1 min. žĺtka, cukor, vlažnú vodu a olej. Primiešame múku,
prášok do pečiva, šťavu a kôru z citróna, hrozienka. Pridáme sneh a zľahka
zamiešame.

Formu vymažeme maslom,vysypeme múkou a dáme do nej polku zmesi. Do druhej polky zmesi primiešame kakao a doplníme do formy.
Pečieme 5 minút na väčšom stupni a 55 min. na slabšom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny so zeleninovým ragu



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g cestovín, 2 šampiňóny, 2 paradajky, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 paprika, parmezán, olivový olej, soľ, biele korenie, bazalka petržlenová vňať, 2 PL paradajkového pretlaku

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájané šampiňóny vložíme do vody s citrónovou šťavou, aby nesčerneli.
Na oleji opražíme nadrobno nasekaný cesnak a po chvíli pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Medzitým si dáme variť cestoviny. Papriku rozkrojíme na polovicu a nasucho ugrilujeme. Paradajky nakrájame na štvrtiny a pridáme k cesnaku a cibuli.
Chvíľu povaríme a podlejeme paradajkovým pretlakom.
Ugrilovanú papriku nakrájame na kocky a pridáme k omáčke.
Do omáčky pridáme šampiňóny, dochutíme soľou, korením a necháme dusiť 5 – 10 min. Potom pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, premiešame a pridáme k cestovinám. Servírujeme posypané parmezánom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny so špenátovo-syrovo-mäsovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g bravčového stehna, 120 g čerstvých šampiňónov, 120 g syra s modrou plesňou, 300 g mrazeného špenátu, 2 dl šľahačkovej smotany, 1 cibuľa cestoviny, soľ, mleté čierne korenie,
sušená koreňová zelenina

POSTUP PRÍPRAVY

K uvareným cestovinám pridáme olivový olej a prikryjeme tanierom.
Mäso pokrájame na drobné kúsky, opražíme a okoreníme.
Zalejeme ho vodou tak, aby bolo celé ponorené, pridáme sušenú koreňovú zeleninu a približne po 30 min. pridáme mrazený špenát.
Všetko dobre prehrejeme, pridáme na kocky nakrájaný syr s modrou plesňou, smotanu a necháme zovrieť.
Na masle speníme cibuľku, orestujeme šampiňóny a posolíme.
Zmiešame s omáčkou, ktorou prelejeme cestoviny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Renata T. (Rencsa) ID 4948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.9.2006, 11:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 51051-51060)<< predošlé 1,.,5101, 5102, 5103, 5104, 5105, 5106, 5107, 5108, 5109, 5110, 5111,.,5120 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu