. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Veronika H. (bonifac) ID 64036
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.10.2008
Naposledy: 26.6.2023 18:06
Aktualizácia: 16.4.2011 22:24
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 6
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 46
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 46 (zobrazuje sa 41-46)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Bryndzové PIROHY



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO:450-500 g hladkej múky(polohrubej),200 ml vody,1 vajce,soľ, PLNKA:125 g bryndze,2 zemiaky,vegeta(podĽa chuti),pažítka, slanina

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovín si vypracujeme hladké cesto ako na rezance.Vyvaľkáme ho a vykrajujeme kolieska.
Plnka:2 zemiaky uvaríme v šupke,po vychladnutí nastrúhame na jemno.Zmiešame s bryzndzou a pažítkou a ochutíme vegetou.Vykrojené kolieska plníme plnkou a preložíme pomocou formičky na pirohy.Pirohy varíme v osolenej vode.Podávame s popraženou slaninkou a pažítkou.
Z uvedeného množstva urobíme cca 80 kusov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (27) posledné: 3.5.2014, 9:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

ANANÁSOVÁ torta



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 160 g múky,100 g práškového cukru,5 vajec,1 vanilkový cukor,1 kypriaci prášok,3 lyžice oleja,3 lyžice horúcej vody PLNKA: 120 g práškového cukru,200 g masla,1 zlatý klas,100 ml mlieka,100 ml ananásovej štavy, ananás,džem,orechy alebo kokos na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: Z uvedených surovín na korpus vymiešame piškótové cesto,vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme korpus pri 160 stupňoch 20-25 minút.
PLNKA:Zmiešame maslo s práškovým cukrom a vymiešame dohladka.Odložíme do chladničky.Medzitým si uvaríme puding z mlieka a ananásovej štavy vo vodnom kúpeli.Po vychladnutí pudingu za stáleho miešania pridáme k prvej časti plnky.Plnku rozdelíme na dve časti.(jedna väčšia na naplnenie,druhá na ozdobenie).Necháme vychladiť.Korpus si rozkrojíme na dve časti.Jednu časť natrieme džemom,druhú pokvapáme štavou a natrieme na ňu plnku,na plnku rozvrstvíme ananás.Spojíme obe časti korpusu.Zvyškom plnky potrieme vrch a boky torty.Odloženou časťou plnky tortu dozdobíme.Môžme ju posypať orechami alebo kokosom.

Môžme upiecť aj ako rezy na klasickom plechu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jednoduchý MAKOVNÍK



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:300 g polohrubej múky,1 vajce,3 lyžice práškového cukru,50 g masla,1/2 droždia,150 ml mlieka,štipka soli,olej,1 žĺtok na potretie Plnka: 150 g mletého maku,100-120 g práškového cukru (podľa chuti), 100 ml mlieka (podľa potreby)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Do misky dáme múku, maslo, práškový cukor, vajce a štipku soli. Pridáme kvások - zohriate mlieko, droždie a lyžička cukru. Všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť na teplom mieste 20-25 minút.

2. Medzitým si pripravíme plnku. Pomelieme si mak, do ktorého pridáme práškový cukor a mlieko. Premiešame, aby sa všetko spojilo a dostali sme hustejšiu plnku.

3. Vykysnuté cesto si rozvaľkáme a potrieme olejom. Rovnomerne natrieme makovou plnkou a zrolujeme. Dáme na plech, potrieme žĺtkom a poprepichujeme vidličkou.

4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 stupňoch 25-30 minút. Po vychladnutí nakrájame.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (50) posledné: 21.4.2024, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vynikajúci domáci TRDELNÍK :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 500 g polohrubej múky 80 g masla 2 vajcia 3 lyžice práškového cukru 250 ml mlieka 1 droždie štipka soli Posýpka: olej, škoricový cukor, vanilkový cukor, orechy, kokos, kakao

POSTUP PRÍPRAVY

1. Do misky dáme múku, rozpustené maslo, práškový cukor, vajcia a štipku soli. Pripravíme si kvások- do zohriateho mlieka dáme lyžičku cukru a droždie. Kvások pridáme do zmesi a vypracujeme cesto (podľa potreby pridávame múku). Necháme vykysnúť cca 20-30 minút na teplom mieste.

2. Vykysnuté cesto si rozdelíme na bochníky, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vyvaľkané cesto rozkrájame na 3 cm široké prúžky a pevne ich namotáme na valček tak,aby sa prekrývali. Ak máte drevený valček obaľte ho alobalom.

3. Namotaný trdelník potrieme olejom a obalíme v posýpke. Ja som použila škoricový cukor. Môžete použiť orechy, kokos, vanilkový cukor, kakao,...

4. Pripravený trdelník dáme na hlbší plech tak aby rúčky valčeka boli opreté o boky plechu- cesto sa nesmie dotýkať dna plechu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 150-160 stupňoch 10-15 minút do zlatista. V plynovej rúre trdelník počas pečenia otáčame. V teplovzdušnej rúre nemusíme, upečie sa rovnomerne.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 297 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (211) posledné: 14.1.2021, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rýchly jablkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

450g hladkej múky,250g tuku,120g práškového cukru,1 vajce,pol balíčka kypriaceho prášku,balíček vanilkového cukru,štipka soli,1 lyžička octu,citrónovú kôru, 5 jabĺk,škoricový cukor,žĺtok na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Na dosku alebo do misy si nasypeme múku, pridáme nastrúhané maslo alebo tuk, práškový cukor, vajce, ocot, kypriaci prášok, vanilkový cukor, citrónovú kôru a soľ. Vypracujeme si cesto, ktoré potom odložíme do chladničky.

2. Medzitým si nastrúhame jablká. Cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme na hrúbku približne 5 mm.

3. Vyvaľkané cesto pomocou valčeka preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto si posypeme strúhankou a rovnomerne naň rozvrstvíme nastrúhané jablká. Posypeme ich škoricovým cukrom a zakryjeme druhou časťou cesta.

4.Cesto potrieme žĺtkom a poprepichujeme vidličkou. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista približne 20 minút pri 160 stupňoch.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.1.2009, 19:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Úžasný perník



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky polohrubej múky,1 hrnček cukru,1 hrnček mlieka,1vajce,1 balíček kypriaceho prášku,1 lyžica zmesi korenia na perník,1 lyžica kakaa,100 ml oleja,1 lyžica džemu,orechy,čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

V mise zmiešame múku,kypriaci prášok,korenie,cukor,orechy a kakao.Pomaly primiešame mlieko,vajce, olej a džem.Cesto dobre premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.Pečieme vo vyhriatej rúre približne 25 minút pri 160 stupňoch.Hotový perník potrieme džemom,polejeme čokoládou a ozdobíme orechami.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 6.6.2009, 23:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 46 (zobrazuje sa 41-46)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu