končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 46 (zobrazuje sa 41-46) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Bryndzové PIROHYPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO:450-500 g hladkej múky(polohrubej),200 ml vody,1 vajce,soľ, PLNKA:125 g bryndze,2 zemiaky,vegeta(podĽa chuti),pažítka, slanina POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovín si vypracujeme hladké cesto ako na rezance.Vyvaľkáme ho a vykrajujeme kolieska. Plnka:2 zemiaky uvaríme v šupke,po vychladnutí nastrúhame na jemno.Zmiešame s bryzndzou a pažítkou a ochutíme vegetou.Vykrojené kolieska plníme plnkou a preložíme pomocou formičky na pirohy.Pirohy varíme v osolenej vode.Podávame s popraženou slaninkou a pažítkou. Z uvedeného množstva urobíme cca 80 kusov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 3.5.2014, 9:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
ANANÁSOVÁ tortaPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 160 g múky,100 g práškového cukru,5 vajec,1 vanilkový cukor,1 kypriaci prášok,3 lyžice oleja,3 lyžice horúcej vody PLNKA: 120 g práškového cukru,200 g masla,1 zlatý klas,100 ml mlieka,100 ml ananásovej štavy, ananás,džem,orechy alebo kokos na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Z uvedených surovín na korpus vymiešame piškótové cesto,vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme korpus pri 160 stupňoch 20-25 minút. PLNKA:Zmiešame maslo s práškovým cukrom a vymiešame dohladka.Odložíme do chladničky.Medzitým si uvaríme puding z mlieka a ananásovej štavy vo vodnom kúpeli.Po vychladnutí pudingu za stáleho miešania pridáme k prvej časti plnky.Plnku rozdelíme na dve časti.(jedna väčšia na naplnenie,druhá na ozdobenie).Necháme vychladiť.Korpus si rozkrojíme na dve časti.Jednu časť natrieme džemom,druhú pokvapáme štavou a natrieme na ňu plnku,na plnku rozvrstvíme ananás.Spojíme obe časti korpusu.Zvyškom plnky potrieme vrch a boky torty.Odloženou časťou plnky tortu dozdobíme.Môžme ju posypať orechami alebo kokosom. Môžme upiecť aj ako rezy na klasickom plechu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jednoduchý MAKOVNÍKPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:300 g polohrubej múky,1 vajce,3 lyžice práškového cukru,50 g masla,1/2 droždia,150 ml mlieka,štipka soli,olej,1 žĺtok na potretie Plnka: 150 g mletého maku,100-120 g práškového cukru (podľa chuti), 100 ml mlieka (podľa potreby) POSTUP PRÍPRAVY 1. Do misky dáme múku, maslo, práškový cukor, vajce a štipku soli. Pridáme kvások - zohriate mlieko, droždie a lyžička cukru. Všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť na teplom mieste 20-25 minút. 2. Medzitým si pripravíme plnku. Pomelieme si mak, do ktorého pridáme práškový cukor a mlieko. Premiešame, aby sa všetko spojilo a dostali sme hustejšiu plnku. 3. Vykysnuté cesto si rozvaľkáme a potrieme olejom. Rovnomerne natrieme makovou plnkou a zrolujeme. Dáme na plech, potrieme žĺtkom a poprepichujeme vidličkou. 4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 stupňoch 25-30 minút. Po vychladnutí nakrájame. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov) KOMENTÁRE (50) posledné: 21.4.2024, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vynikajúci domáci TRDELNÍK :)POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 500 g polohrubej múky 80 g masla 2 vajcia 3 lyžice práškového cukru 250 ml mlieka 1 droždie štipka soli Posýpka: olej, škoricový cukor, vanilkový cukor, orechy, kokos, kakao POSTUP PRÍPRAVY 1. Do misky dáme múku, rozpustené maslo, práškový cukor, vajcia a štipku soli. Pripravíme si kvások- do zohriateho mlieka dáme lyžičku cukru a droždie. Kvások pridáme do zmesi a vypracujeme cesto (podľa potreby pridávame múku). Necháme vykysnúť cca 20-30 minút na teplom mieste. 2. Vykysnuté cesto si rozdelíme na bochníky, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vyvaľkané cesto rozkrájame na 3 cm široké prúžky a pevne ich namotáme na valček tak,aby sa prekrývali. Ak máte drevený valček obaľte ho alobalom. 3. Namotaný trdelník potrieme olejom a obalíme v posýpke. Ja som použila škoricový cukor. Môžete použiť orechy, kokos, vanilkový cukor, kakao,... 4. Pripravený trdelník dáme na hlbší plech tak aby rúčky valčeka boli opreté o boky plechu- cesto sa nesmie dotýkať dna plechu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 150-160 stupňoch 10-15 minút do zlatista. V plynovej rúre trdelník počas pečenia otáčame. V teplovzdušnej rúre nemusíme, upečie sa rovnomerne. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 297 návštěvníkov) KOMENTÁRE (211) posledné: 14.1.2021, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rýchly jablkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 450g hladkej múky,250g tuku,120g práškového cukru,1 vajce,pol balíčka kypriaceho prášku,balíček vanilkového cukru,štipka soli,1 lyžička octu,citrónovú kôru, 5 jabĺk,škoricový cukor,žĺtok na potretie POSTUP PRÍPRAVY 1. Na dosku alebo do misy si nasypeme múku, pridáme nastrúhané maslo alebo tuk, práškový cukor, vajce, ocot, kypriaci prášok, vanilkový cukor, citrónovú kôru a soľ. Vypracujeme si cesto, ktoré potom odložíme do chladničky. 2. Medzitým si nastrúhame jablká. Cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme na hrúbku približne 5 mm. 3. Vyvaľkané cesto pomocou valčeka preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto si posypeme strúhankou a rovnomerne naň rozvrstvíme nastrúhané jablká. Posypeme ich škoricovým cukrom a zakryjeme druhou časťou cesta. 4.Cesto potrieme žĺtkom a poprepichujeme vidličkou. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista približne 20 minút pri 160 stupňoch. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 24.1.2009, 19:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Úžasný perníkPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky polohrubej múky,1 hrnček cukru,1 hrnček mlieka,1vajce,1 balíček kypriaceho prášku,1 lyžica zmesi korenia na perník,1 lyžica kakaa,100 ml oleja,1 lyžica džemu,orechy,čokoláda POSTUP PRÍPRAVY V mise zmiešame múku,kypriaci prášok,korenie,cukor,orechy a kakao.Pomaly primiešame mlieko,vajce, olej a džem.Cesto dobre premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.Pečieme vo vyhriatej rúre približne 25 minút pri 160 stupňoch.Hotový perník potrieme džemom,polejeme čokoládou a ozdobíme orechami. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 6.6.2009, 23:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 46 (zobrazuje sa 41-46) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 |