. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MLETÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 333 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,34 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Tortilka plnena mletym maskom



POTREBNÉ PRÍSADY

Mlete maso(ja som mala 800 g) tortilky (mala som 8) , cibula,cesnak, zavarany hrasok, kukurica, a dala som aj mrazenu zeleninu(male kusky brokolice, mrkvy...)mozzarela, koreniny podla seba...

POSTUP PRÍPRAVY

Taakze na oleji spenime cibulku, pridame masko, pretlaceny cesnak(tak 2-3struciky, ako komu chuti) a korenie podla chuti...podusime chvilku, neskor pridame mrazenu zeleninku a zavaraniny...znovu podusime a dochutime, co treba pridame koreniny...
Naplnime tortilky, zabalime a ukladame do formy na pecenie( ja som nejak pozabudla potriet odspodu olejom, ale neprilepilo sa, tak som rada:))...vrch mozme postriekat kecupom, alebo ako v mojom pripade bbq..a platky mozzarelky...a dame zapiect:)) Kecup nemusi byt, ja som nechcela, aby to bolo suche, ale vobec netrebalo davat...a mozzarela sa moze nahradit inym tvrdym syrom, co musi byt este lepsie...ja som nemala:)) A kludne pouzite len 500 g maska, bude stacit si myslim...alebo potom viac tortiliek:)prajem dobru chut, dufam, ze vam bude chutit...

PS: obrazok je uz z druheho dna, preto nie je taky lakavy:)) ale chuti fajnucko:))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Patricia P. (trishka) ID 81386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Plnená paprika v paradajkovej omáčke našej Kristínky



POTREBNÉ PRÍSADY

Naša malá miluje paradajkovú polievku i omáčku...troška som si to upravila podľa seba, ale keď je hotová, okamžite má prázdny tanier.... Potrebujeme: 0,5kg balenie mletého mäska (kupujem zmes br. a hov.),ryža(ja dávam guľatú-lepšie sa rozvarí a asi množstvo ako jeden varný sáčok ryže), pasírované paradajky (500g), paradajkový pretlak (140g), 3 papriky, 1-2vajcia, soľ, cukor, ml.škoricu, ml.čierne korenie, ml.rascu, tymián, grilovacie korenie alebo korenie do fašíriek, muškátový oriešok, hl.múku a olej

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý a to sa mi na tom páči....:-)
Ryžu si osmahneme na troške oleja, troška posolíme, zalejeme vriacou vodou (asi dva palce nad ryžu) a na miernom ohni varíme, až kým vodu nevidno...odstavím z plameňa a nechám pekne dôjsť-je potom úžasná...
Mleté mäsko zmiešame s uvarenou ryžou, ochutíme soľou, grilovacím korením, tymiánom, mletou rascou a štipkou ml.čierného korenia, pridáme rozšľahané vajce (aj dve) a vypracujeme super zmes...ňou naplníme vydlabané a umyté 3 papriky(paprík dávam len tri, lebo tie ľúbim len ja)
Z ostatnej zmesi urobíme guľky (asi 8-10ks), ktoré poukladáme na olejom potretý pekáčik alebo zapekaciu misu...guľky upečieme pomaly v rúre...asi pri 160 st., kým nie sú zlatavé...počas pečenia ich otočíme...neprikrývame pekáč...
Kým sa guľky pečú ,naplnené papriky uložíme do menšieho hrnca a zalejeme vriacou vodou, aby boli zakryté...vodu posolíme a varíme, kým vnútro nebude mäkké...tymián v náplni urobí v omáčke zázraky
Uvarenú papriku vyberieme z vody na tanier, vývar necháme schladiť.
V druhom hrnci si urobíme svetlú zásmažku z hladkej múky a oleja, zalejeme trochou studenej vody a dolejeme vývar z paprík...chvíľu povaríme a miešame, aby sa nezhrčkavela...
Pridáme paradajkové pyré alebo pasírované paradajky, paradajkový pretlak, mletú škoricu, cukor, troška korenia a rasce-všetko dávam podľa chuti, ja to stále ochutnávam...necháme povariť, kým sa chute nespoja a nakoniec už do odstavenej omáčky nastúhame máličko muškátového orieška...dodá tomu správny šmrnc...

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Lenka Š. (lienok1) ID 98707 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 4.12.2016, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Koložvarska kapusta



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: • 1 kg kyslej kapusty • 150 g ryže • 600 g mletého bravčového mäsa • 1 veľkú cibuľu • drvenú rascu • 1 lyžičku mletej sladkej červenej papriky • 1 lyžicu masla • 4 strúčiky cesnaku • 150 g domácej klobásy • 300 ml kyslej smotany • 150 ml smotany na šľahanie • masť • tuk na vymastenie misky

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1.Prebratú ryžu prepláchneme, zalejeme ju len 400 ml vody, osolíme a dáme variť. Keď sa voda celkom odparí, ryžu odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Ryža nemusí byť celkom uvarená, pretože ju budeme ešte zapekať.
2.Kým varíme ryžu, nakrájame nadrobno cibuľu, speníme ju na oleji a pridáme mleté mäso. Opečieme, osolíme a necháme 20 minút dusiť. Podľa potreby mäso podlejeme vodou. K mäsu pridáme drvenú rascu a papriku a dusíme ešte 10 až 15 minút. Na záver ešte primiešame prelisovaný cesnak a lyžicu masla.
3. Kapustu prepláchneme pod tečúcou vodou, scedíme a pokrájame. V hrnci roztopíme 1 až 2 lyžice masti a kapustu udusíme do mäkka. Ak treba, podlejeme ju vodou alebo vývarom.
4.Hlbšiu ohňovzdornú misu vymastíme tukom a uložíme do nej vrstvu asi tretiny kapusty, ale nesmie v nej byť veľa šťavy. Na ňu dáme polovicu uduseného mäsa, polovicu klobásy nakrájanej na kolieska a znovu vrstvu z ďalšej tretiny kapusty. Kyslú smotanu zmiešame so smotanou na šľahanie a polovičným množstvom zalejeme kyslú kapustu.
5. Na tento základ dáme vrstvu ryže, druhú polovicu mäsa a klobásy. Potom uložíme vrstvu zvyšnej kapusty. Naplnenú misu zase polejeme zvyšnou zmesou kyslej smotany a smotany na šľahanie. Kapustu polejeme roztopenou masťou rozmiešanou s červenou paprikou. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C pečieme asi 45 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Slava K. (mravvcek) ID 12166 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 13.9.2013, 12:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Cuketa zapečená s mletým mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

2 cukety, 3 paradajky, 300 g mletého mäsa, 3 vajcia, oregano, soľ, mčk, solčanka, 1 strúčik cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je z českého mimibazáru ako 1 zo 100 spôsobom úpravy mletého mäsa. Ja som sa gramážami moc neriadila, rozpis je do menšej jenskej misy.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 21.7.2020, 12:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Chilli con Carne



POTREBNÉ PRÍSADY

olivový olej, morská soľ, mleté čierne korenie, mleté čili korenie, cukor, 1 veľká cibuľa (biela alebo červená), 3 strúčiky cesnaku, 1 veľká mrkva, 1 červená sladká paprika, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 2 konzervy krájaných paradajok (2×400 g), 1 konzerva červených fazulí (400 g), 1 konzerva kukurice (400 g), 400 ml vody

POSTUP PRÍPRAVY

- Nadrobno nakrájame cibuľu, cesnak, mrkvu a sladkú papriku (prípadne stopku zeleru).
- Vo veľkom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme nakrájanú zeleninu a korenie – čili, soľ, čierne korenie a cukor a spolu smažíme na miernej teplote asi 5min.
- Zvýšime teplotu, pridáme mleté mäso a miešame kým sa takmer neuvarí.
- Do mäsovej zmesi pridáme konzervovanú zeleninu – paradajky, fazuľu, kukuricu, cícer a zalejeme vodou (na vodu použite konzervu z paradajok).
- Privedieme do varu, stiahneme teplotu a prikryté varíme cca 45min s občasným miešaním.
- Po uvarení dochutíme podľa potreby použitými koreninami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Janka M. (Janka&Max&Michal) ID 217855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Cannelloni s mäsovo - kukuričnou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

11 ks cannelloni cestovín, 25 dkg mletého mäsa (bravčové, morčacie podľa chuti), konzervované kukurica\r\n15 až 20 dkg huby, 250 ml smotany, 5-10 PL olivový olej, soľ, vegeta, korenie, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, oregano, syr

POSTUP PRÍPRAVY

Mleté mäso podusíme na nadrobno pokrájanej cibuli, pridáme huby, korenie a dusíme do mäkka. Podľa potreby podlievame teplou vodou. Ja som tento krát použila zvyšok aj boloňskej omáčky (cca 1/2 flašky). \r\nNa konci pridame konzervovanú kukuricu a počkajte, až vychladne.\r\nSurové cestoviny naplníme zmesou mleteho mäsa. Zapekaciu misu natenko vytrieme olejom a poukladáme do nej naplnené cestoviny. Smotanu rozriediť trochou vody alebo mlieka, podľa chuti ochutíme, primiešame zvyšnú šťavu z mäsa a nalejeme na cesto. Je dôležité, aby omáčka úplne zakryla cestoviny. Na vrch nasypeme strúhaný syr, zakryjeme alobalom a pečieme do tej doby, kým cesto bude mäkké - cca 30minút pri 180 stupňoch. Nakoniec ešte trochu dopečieme bez alobalu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Alžbeta D. (darma72) ID 148846 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.4.2012, 21:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Svedske gulicky podla mna v paradajkovej omacke



POTREBNÉ PRÍSADY

Mlete masko,vajicko,cesnak,olej,sol,cierne korenie, masox,cukor,hladka mukacibula,struhanka a paradajkovy pretlak

POSTUP PRÍPRAVY

Gulicky:Mlete masko,ja som dala hovedzie,spojime s vajickom,troskou oleja,soli,korenia a struhanky.premiesame a spravime male gulicky,ktore dame piect do rury na peciacom papieri pri 200 stupnoch priblizne na 30minut.Medzitym dame do hrnca olej a jednu pokrajanu cibulku,opecieme do sklovita a pridame muku hladku na zahustenie,tak dve lyzice a prilejeme dva paradajkove pretlaky,dolejeme vodou.Pridame,cukor,korenie sol a jeden masox,prevarime a rozmixujeme na hladko.Nakoniec vlozime upecene gulicky do omacky a podavame s knedlou,dobru chut:-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

danka b. (dannii1) ID 34355 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Mäsová štrúdla



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: Cesto: 1 hrnček hladkej múky, 1 žĺtok, 1 dcl mlieka, 120g margarinu, štipka soli, Plnka: mleté mäso, mrkva, cibuľa, cesnak, oregano ,soľ, 1 PL sójovej omáčky, 3 PL ostrého kečupu.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup: Cibuľku si nakrájame na jemno aj s mrkvou a cesnakom, orestujeme na oleji, pridáme mleté mäso a ešte chvíľku orestujeme až pustí šťavu. Pridáme sójovú omáčku, soľ, kečup a oregano. Necháme dusiť až kým zelenina a mäso nie sú mäkké. Necháme úplne vychladnúť. Suroviny na cesto si zmiešame a vypracujeme hladké cesto, rozdelíme na 3 časti. Každú časť si na tenko vyvaľkáme a naplníme, zvinieme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrieme vajíčkom, pečieme pri 180 °c asi 20-25 minút

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Silvia F. (CapsLock) ID 184015 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Roláda z mletého mäsa



POTREBNÉ PRÍSADY

Základ: 1 kg bôčika, 0,5 kg bravčového stehna, soľ, mčk, 2 vajíčka, vegeta, 100 g udeného syra, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku Na plnenie: 100 g pokrájanej oravskej slaninky, 2 balenia plátkového taveného syra, kremžská horčica, 100 g šunky, 3 natvrdo uvarené vajíčka, 1 kápia, 5 ks kyslých uhoriek Na potretie: 1 vajíčko Iné: 2 desiatové sáčky

POSTUP PRÍPRAVY

Väčšinou to robím od oka, uviedla som približné množstva. Vyšli mi dve rolády, pričom do druhej mi ako náplň nevyšli už niektoré suroviny, čo vôbec nevadí, bola iná.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 64 návštěvníkov)

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (62) posledné: 27.2.2020, 16:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Fašírka kyklop



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g mletého mäsa (mix bravčového a hovädzieho), 1-2 vajcia, 2 strúčiky cesnaku, troška hladkej múky alebo strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, sušený majorán \r\nNa plnku: vajcia uvarené natvrdo (ja som použila 2 vajcia, ktoré som po uvarení rozkrojila po dľžke), kyslé uhorky, kápia

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny poriadne premiešame. Polovicu dáme na vymastený, strúhankou vysypaný srnčí chrbát. Do stredu naukladáme vajcia a plátky kápie a uhorky. Prikryjeme druhou polovicou zmesi. Pofŕkame olejom a dáme do vyhriatej rúry piecť do zlata. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Maria S. (Majuska46) ID 151429 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 13.3.2012, 10:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 333 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,34 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu