. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 103 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>

POLIEVKY

Kremova polievka z cesnaku medvedieho


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

300g Cesnaku medvedieho 1 malu cibulku 2 hlavicky cesnaku (ja nedavam) 2 lyzky kavove -masla 500 ml vyvaru (zeleninovy,hovädzi) 125 ml slahacky na slahanie sol,korenie (slaninka)

POSTUP PRÍPRAVY

Cesnak medvedi si oplahneme pod tecucou vodou,odkvapkame a este raz "zlakneme"pod studenou tecucou vodou,odkvapkame v utierke.Potom na drobnucko nakrajame-ja striham,na tenucke pasiky.
Nakrajame na drobno cibulku a cesnak.
Roztopime maslo v hrnci a pridame nakrajane cibulku a cesnak,cesnak medvedi.
Zalejeme hned vyvarom a privedieme do varu ,povarime 5 minut.
Pridame slahacku a ponornym mixerom rozmixujeme.
Dosolime podla chuti,dokorenime.
Na koniec este opecieme slaninku a pridame na vrch.
Jeme s pecivom alebo bez.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Alena L. (76alenka) ID 45259 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 6.5.2011, 8:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Lahodná cuketová polievka so syrom brie


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 mladé cukety, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 50g masla, trochu mlieka, syr brie, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, pochúťková kyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Cuketová sezóna je v plnom prúde a tak ponúkam ďalšiu verziu cuketovej polievky. Kto doposiaľ nepoznal, odporúčam vyskúšať :)
Jednu väčšiu cibuľu pokrájame na drobno a na masle ju opražíme do sklovita. Pridáme cuketu pokrájanú na kocky (aj so šupkou) a zalejeme vodou, netreba veľa, stačí aby bola cuketa ledva ponorená. Osolíme, okoreníme a necháme dusiť. Keď je cuketa mäkká, rozmixujeme polievku ponorným mixérom. Pridáme na drobno postrúhaný syr brie (alebo podobný s plesňou) a zjemníme trochou mlieka. Polievka by mala byť dosť hustá aj sama o sebe, ale ak máte radi ešte hustejšie, tak v mlieku rozhabarkujte hladkú múku a zahustíte. Pridáme trošku postrúhaného muškátového orieška a pretlačíme cesnak. Necháme prevrieť a odstavíme. Podávame s kopčekom smotany a kto chce, tak aj s hriankou alebo krutónmi. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 26.9.2011, 9:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka Hokkaido


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa 1 hokkaido tekvica soľ, vegeta, mletý muškátový kvet, mletý muškátový orech sladká smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Podľa orientálneho receptu je polievka liečivá - znižuje kyslosť organizmu a dodáva karotén, kalcium, železo a veľa vitamínov, A,C, a vitamíny zo skupiny B, normalizuje prekyslené prostredie žalúdka a čriev.

Do horúceho olivového oleja dáme usmažiť cibuľku len do sklovita, tekvicu nakrájame na kocky aj so šupou. V šupke je najviac karoténu a vitamínov. Udusíme s trochou vody, soli vegety bez glutamánu a pol lyžičkou mletého muškátového kvetu do mäkka. Zmixujeme na kašu, pridáme sladkú smotanu podľa po chuti, dosolíme a prevaríme s trochou nastrúhaného muškátového orieška.

Príloha do polievky:

1 - zľahka usmažíme veľmi pomaličky a nasucho dyňové semienka a necháme vychladnúť.
2 - na panvicu dáme pol lyžice masla trošku speniť s cesnakom, ktorý len rozrežeme aby pustil vôňu, cesnak vyberieme a pridáme nakrájaný rožok na koliečka a veľmi pomaličky opečieme aby sa masielko nespálilo.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lucia D. (luckas) ID 114 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Naša nedeľná :)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

250 g šampiňónov, 3 zemiaky, 1 mrkva, pol hlavičky brokolice, maslo, vegeta, soľ, slepačí bujón, konzerva hrášku, polohrubá múka, 1 vajce, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, worchester omáčka, 1 ks kuracieho prsíčka, čierne korenie, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené šampiňóny nakrájame a opražíme na masle, keď pustia šťavu pridáme na kúsky pokrájané očistené zemiaky a mrkvu. Podlejeme vodou. Keď budú zemiaky skoro hotové pridáme na ružičky rozobratú brokolicu, dochutíme soľou, vegetou a pridáme slepačí bujón. Na oleji opražíme na pásiky nakrájané kuracie prsíčko, ochutené čiernym korením, worchester omáčkou a soľou. Z múky, vajíčka, sódy bikarbóny a štipky soli, si pripravíme hustejšie cesto na haluštičky., ktoré pomocou lyžice hádžeme do polievky. Po uvarení halušiek pridáme hrášok, a opečené kuracie prsia. Dochutíme a necháme chvíľku povariť. Brokolica sa krásne rozvarí a zahustí polievku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Rodinna zeleninova


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

olej (mast, maslo - podla toho kto co pouziva), 4 velke mrkvy, 2 petrzleny, 1/4zeleru alebo 1 pastrnak, krupica (hruba muka), 2 slepacie bujony, 1ČL drvena rasca, 2ČLsladka paprika, štipka cierneho korenia, štipôčka muškátového orieška, 1 vajce, trochu mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

zeleninu postuhame na vacsom stuhaku (pre male deti odporucam maly stuhak), do hrnca dame olej a zeleninu zaciname pomalicky restovat ( ak sa bude trochu pripekat, pridajte trosku oleja) po chvilke pridame cca 1 dcl vody a dalej dusime. Ked je zelenina mäkšia, pridame do nej 2PL krupice + 1dcl vody a dalej dusime. Do masy uz mozeme pridavat červenú sladkú papriku, rascu, korenie a muskatovy oriesok. Zalejeme vodou, pridame2 bujony a varime cca 10-15min. Mezdi tym si pripravime halusky: 1 vajicko, trochu mlieka a krupicu, cesto nie huste, take trosku redsie. Ked nam polievka vrie cez sito na halusky zavarime do polievky halusky a polievku dohustime takto: v miske, v kt. sme mali zarobene cesto na halusky nechame trosicku cesta, toto rozriedime vodou a vylejeme do polievky. Aaaa hotovo.....kto ma rad hrasok moze si dat aj hrasok, popripade petrzlenovu vnatku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Veronika Z. (veroninika) ID 206093 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2013, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Môj prvý boršč


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčšia cvikla, 3 veľké mrkvy, 1 veľký petržlen, cibuľa, štvrť väčšej bielej kapusty, hovädzie mäso, soľ, 1 až 2 citróny, cukor, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, kyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv som si dala variť mäso a cibuľu do osolenej vody, pridala som bobkové listy a korenie nové aj čierne. Kým sa mäso varilo, ošúpala a nakrájala som si mrkvu a petržlen (môže sa tam dať aj zeler a iná koreňová zelenina). Túto zeleninu som pridala k mäsu asi po hodine varenia. Do druhého hrnca som si postavila ošúpanú cviklu nakrájanu na kocky, pridala som tam soľ, 1 ks bobkového listu, trošku cukru a šťavu z jedného citróna. Keď sa už cvikla dovárala ešte som ju poriadne dochutila cukrom, soľou a najmä citrónom, musí to mať poriadne výraznú chuť. Keď sa mäso aj zelenina uvarila, mäso som vybrala a nakrájala na kúsky. Vybrala som cibuľu, bobkové listy a korenie z oboch hrncov. Do polievky som vliala uvarenú cviklu aj so šťavou a ešte som to nechala poriadne spolu prevrieť. Servírovala som to takto: najprv mäsko do taniera, to som zaliala poriadne hustou polievkou a nakoniec navrch kopček kyslej smotany. A bolo to super.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Gabriela B. (GabikaBa) ID 40979 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Porova polievocka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

por,zemiaky, hladka muka, olej,mleta sladka paprika,sol,vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Por si nakrajame-(ja ho vzdy krajam na koliecka a potom este na stvrtky aby sa mi v polievke velmi netahali dlhe kusy:) ). takto nakrajany ho poprazime na oleji, pridame hladku muku(na zahustenie) a mletu cervenu papriku(ta by sa nemala prazit aby nezhorkla-ale to urcite viete). Zalejeme vodou-ja vzdy prevarenou z kanvice lebo je to rychlejsie a uz potom dam len zemiaciky , samozrejme osupane a nakrajane na take kusky ako mate najradsej.Nakoniec uz len dosolim, pridam trochu vegety a kto by chcel pikantnejsiu moze si dat ak cierne mlete korenie prip.nejaku inu pikantnu vecicku:)
dobru chut:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Katka M. (ziziska) ID 34940 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.9.2009, 16:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

KOPROVO_ZEMIAKOVA POLIEVKA*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Nové malé zemiaky,soľ,voda,šľahačková smotana,múka,ocot,kôpor,ak máme radi-troška cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Nové drobné zemiačiky pokrájame na štvrtky a uvaríme v osolenej vode do jedlá.V šľahačke rozhabarkujeme múku a cez sitko vlejeme k zemiakom,necháme prevrieť,pridáme veľa mladého nasekaného kôpru,ochutíme octom,prípadne cukrom.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Jednoduchá čočková polévka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Olej, 1 menší cibule, 3/4 hrnku čočky, 2 mrkve, 1 klobáska či párek, 1 kostka Masoxu, koření: majoránka, česnek a petržel, voda :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Čočku si dám do hrnku a zaliju studenou vodou - většinou to stíhám nechat stát jen tak hodinu před vařením :-).
V papiňáku si na trošce oleje mírně osmahnu na kostičky nakrájenou cibulku, přidám opět na kostičky nakrájenou uzeninu (ale nemusí být), nastrouhám si mrkve na středně hrubo a přidám do papiňáku, míchám...
Potom tam naliju tu čočku i s vodou a doplním vodu tak, aby jí tam bylo tak půl hrnce - tipla bych to tak na 1,5 litru celkem. Přidám Masox (nebo jiný bujón), majoránku, česnek.
Zavřu víko a jak to začne syčet, nechám vařit 30minut. Pak odpustím páru - čočka je krásně měkká až i rozvařená :-), přidám už jen petrželku čerstvou nebo sušenou a dílo je hotovo.
Dle mého není potřeba ani solit, to už je pak už na vás :-).
Dobrou chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Michaela F. (Myspule) ID 103479 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.4.2010, 8:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka s ružičkovým kelom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

300 g ružičkového kelu * 1 malá červená cibuľa * 100 g póru * zeleninový vývar * 1 lyžica masla * soľ * mleté biele korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Ružičkový kel opečieme v hrnci na rozpustenom masle. Zalejeme teplým vývarom, vložíme tenké kolieska červenej cibule s pórom (nemala som, preto som použila jarnú cibuľku) a na miernom ohni uvaríme domäkka. Osolíme a okoreníme.
recept: Báječná žena

Výsledok: vylízané taniere :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Iwka Š. (iwka151) ID 42822 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.10.2010, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 103 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu