. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 49271-49280)<< predošlé 1,.,4923, 4924, 4925, 4926, 4927, 4928, 4929, 4930, 4931, 4932, 4933,.,5120 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

nieco na extra prilezitost :)))



POTREBNÉ PRÍSADY

nejake masko na rezne(je len a len na vas ci zvolite bravcove,alebo kuracinu), broskynovy kompot, cucoriedkovy dzem,tvrdy syr-neudeny, sunka. = Toto vsetko je len do masa!
omacka-kusok poru (odorucam pouzit len bielu cast) , vytlacaci syr, 5-6 sampionov,resp.podla chuti, smotana na varenie,ak jej chcete urobit viac,tak aj mlieko a trocha muky na zauhustenie.

POSTUP PRÍPRAVY

toto jedlo podla receptu vyzera dost divoko,ale je to totalka :))) takze nakrajame si maso na vacsie rezne,tak,aby sme ich po vyplneni mohli pozatvarat.vyklepeme,posolime,pokorenime a zacneme do nich ukladat-sunku,potrieme ju cucoriedkovym dzemom,pridame kusok!!!-nieze tam svacnete celu polku :) broskyne a syr.poriadne to pozapichujeme spajdlami,alebo poviazeme nitkou.takto pripravene masko si hodime na rozhoruceny olej a smazime a smazime a smazime,kym maso nema krasnu zlatu farbu a nieje hotove.ja som este pred nedavnom skusila do zvysneho oleja co mi ostal na panvici dat lyzicku medu a hodila som tam pokrajane broskyne a trosku este posmazila-bolo to mnam :),ale neodporucam tym co nemaju radi velke kombinacie :)))
Omacka: na troske oleja si trooosicka posmazite por(nedavajte vela,lebo potom bude mat omacka len porovu chut! , pridame tam sampiony.ked budu hriby hotove,tak na ne vylejeme smotanu a nechame zovriet.pridame cely syr a nechame rozpustit. ja robim vela omacky,takze este pridam pol litra mlieka v ktorom rozhabarkujem 2-3 lyzice muky a necham vsetko dobre povarit. u nas sa toto jedlo podava s ryzou a hranolkami,broskynovym kompotom alebo zeleninovym salatom.je to ozaj super...odporucam kazdemu,kto rad experimentuje :)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

lenka š. (lenkass) ID 2330 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Tekvicový Eintopf - originálny recept



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g bravčového mäsa, 1 mladá tekvica (asi 1 kg), 5 PL oleja, 1 stredná cibuľa, 1 KL mletej papriky, čierne korenie, 250 ml kyslej smotany, 2 PL hladkej múky, kôpor čerstvý, sterilizovaný alebo sušený, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Na drobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme papriku a na kocky pokrájané mäso. Posolíme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Tekvicu očistíme a postrúhame sa hrubšom strúhadle. Pridáme k mäsu a prilejeme toľko vody, aby bola tekvica ponorená. Dusíme chvíľu, kým nie je tekvica „ na skus“. Na chvíľu odstavíme z ohňa. V smotane rozšľaháme múku a primiešame k tekvici. Prichutíme kôprom a necháme ešte chviľku povariť. Ak je treba, možeme pokrm ešte zriediť vývarom alebo len vodou. Podávame s varenými zemiakmi alebo s chlebom.
Malá rada: mäkké, nezrelé vnútro tekvičky nevyhodíme, ale pokrájané na kocky pridáme do obyčajného leča z paprík a paradajok, čím vylepšíme chuť hotového jedla.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marta P. (Oldlady) ID 23050 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Jablkovo-orechove cookies



POTREBNÉ PRÍSADY

2 stredne velke jablka, stava z polovice citrona, 30g vlasskych orechov, 150g makkeho masla, 100g hnedeho cukru, 1 vajicko, 150g muky, 1 cajova lyzicka prasku do peciva

POSTUP PRÍPRAVY

Zase nieco sezonne ;)... Jemne a velmi chutne keksiky...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 10.12.2007, 14:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jabĺčkový koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

Na kysnuté cesto: 250 g polohrubej múky, 1,5 dl mlieka, 20 g droždia, 60 g margarínu, 1 žĺtok, 50 g cukru, štipka soli. Na plnku: 3 jabĺčka, 1 PL hrozienok, 2 balíčky škoricového cukru, rum, slivkový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

Z trochy mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.
Múku, žĺtok, cukor, soľ, zvyšok mlieka s rozpusteným margarínom (nesmie byť horúce) a kvások dáme do misy a vymiesime hladké cesto, a vyformujeme najlepšie do tvaru bochníčka. Zľahka pomúčime a necháme vykysnúť, aby zdvojnásobil objem.

Jablká ošúpeme, pokrájame na kocky, posypeme škoricovým cukrom a premiešame. Hrozienka zalejeme rumom a necháme postáť. Pred vrstvením na cesto ich primiešame k jablkám - bez rumu, aby nebolo v plnke veľa šťavy.

Tortovú alebo inú formu si trochu vymažeme olejom. Bochníček cesta rovno z misy dáme do formy a cesto rovnomerne roztlačíme po celej ploche. Cesto potrieme slivkovým lekvárom a navrstvíme jabĺčka.
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. (Ku koncu pečenia som prepla na spodné pečenie)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva S. (kao) ID 1893 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 30.9.2007, 16:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Oškvarková pomazánka



POTREBNÉ PRÍSADY

Tanier oškvarkov (cca 200 g) - 2 natvrdo uvarené vajcia - 2-3 kyslé uhorky - 1-2 PL horčice - 1 cibuľa - soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Táto pomazánka je všetko možné, len nie zdravá. Ale chlap mi pílil uši dovtedy, kým som mu ju neurobila... nepridávam obrázkový postup, pomazánka je vec príliš jednoduchá. Aj ilustračné foto vyzerá ako po boji, veru, takmer som ju nestihla ofotiť!

Takže, oškvarky pomelieme, natvrdo uvarené vajcia tiež a spolu s horčicou vymiešame na pastu. Cibuľu a uhorky pokrájame na drobné kúsočky, vmiešame do pomazánky. Osolíme, okoreníme podľa chuti.

Po jedle zapijeme veľkým pohárom piva alebo užijeme niečo proti žalúdočným ťažkostiam. Dobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Silvia M. (sikovnica) ID 5882 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 18.1.2016, 16:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Medová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 200g medu, 120g polohrubej múky, 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny, 1 vanilkový cukor, ríbezľový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov ušľaháme sneh. Žĺtky vymiešame a postupne pridávame roztopený vyhchladnutý med. Postupne pridáme aj zvyšné prísady, na koniec sneh. Cesto upečieme. Ešte teplé vyklopíme, natrieme lekvárom a stočíme do rolády. Môžeme posypať práškovým cukrom a pokrájame. Je rýchla, mňam a nie mastná.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Ivana J. (tvorivka) ID 14032 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Kjopolo



POTREBNÉ PRÍSADY

2 baklažány *
hrubostenné papriky (koľko sa zmestí na plech ku baklažánom) *
6-7 paradajok *
2-3 strúčiky cesnaku *
soľ *
vínny ocot *
1,5 - 2 dcl olivového oleja *
1 viazanička petržlenovej vňate

POSTUP PRÍPRAVY

Táto bulharská špecialita je výborná s chlebom resp. pečivom alebo ako príloha k mäsu.
My sme ju mali len tak s pečivom na večeru a potom aj na raňajky a vlastne ju môžeme jesť kedykoľvek :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 28.10.2012, 10:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Mešce s prekvapením alebo šampiňóny plnené mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

10 väčších šampiňónov *
lístkové cesto *
150 g mletého bravčového mäsa (najlepšie z pliecka) *
2 PL mletých vlašských orechov *
2 vajcia *
mleté biele korenie *
soľ *
1 PL nasekaných byliniek *
1 vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko je v obrázkovom postupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.10.2007, 20:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

HŔSTKOVÁ POLIEVKA



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g koreňovej zeleniny * 300 g hŕstky: krúpy, hrach, fazuľa, šošovica * olej * soľ * korenie

POSTUP PRÍPRAVY

... veľmi jednoduchý a rýchly.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Katarina K. (kkatka) ID 4863 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.1.2008, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie mäsko zapekané so slaninkou, jablkami a syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia (alebo vykostené stehenné rezne)
oravská slaninka
jabĺčka,
syr,
soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie rezne naklepeme osolíme a okoreníme. Opečieme na oleji. Osmežené mäsko dáme na pekáč, podlejeme trochou výpeku. Na každý kúsok mäsa dáme pokrájané kúsky jabĺčok, plátok oravskej slaninky a podlejeme vodou. Výpek s vodou by mal byť len do výšky mäska, aby neboli namočené jablká a slaninka. Zapekáme cca 15 min. v rúre. Keď je slaninka osmažená na každý kúsok dáme plátok syra a dopečieme cca ešte 5 min - kým sa syr roztopí. Podávame s ryžou alebo pyré.

Ak budete skúšať prajeme Vám dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Daniela T. (Daniela27) ID 8849 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.194 (zobrazuje sa 49271-49280)<< predošlé 1,.,4923, 4924, 4925, 4926, 4927, 4928, 4929, 4930, 4931, 4932, 4933,.,5120 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu