
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Kjopolo[ recept č. 2352 zo dňa 24.9.2007 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 2 baklažány * hrubostenné papriky (koľko sa zmestí na plech ku baklažánom) * 6-7 paradajok * 2-3 strúčiky cesnaku * soľ * vínny ocot * 1,5 - 2 dcl olivového oleja * 1 viazanička petržlenovej vňate POSTUP PRÍPRAVY Táto bulharská špecialita je výborná s chlebom resp. pečivom alebo ako príloha k mäsu. My sme ju mali len tak s pečivom na večeru a potom aj na raňajky a vlastne ju môžeme jesť kedykoľvek :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() 1. Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme umyté a osušené baklažány a papriky a dáme ich piecť do trúby na 50 minút pri 250 st.C. ![]() 2. Približne v polovici pečenia zeleninu pootáčame o 90 stupňov. ![]() 3. Takto. Pozor, nie holými rukami, veď nie sú azbestové, radšej s pomocou povedzme klieští. A šup s plechom naspäť do rúry, teda, len plech. ![]() 4. Keď sme tým úbožiatkám nechali vyrobiť popáleniny 3. stupňa, vyberieme plech z rúry, ... ![]() 5. ... preložíme tých neborákov do hrnca, ... ![]() 6. ... ktorý prikryjeme pokrievkou nech sa ešte pekne zaparia a vypotia. ![]() 7. Medzitým sparíme horúcou vodou nakrojené paradajky do kríža cca na 1 minútku a zvlečieme ich z kože. ![]() 8. Keď sme natrénovali zvliekanie kože na paradajkách, pokračujeme na vychladnutých alebo len mierne teplých paprikách, ale opatrne, ozaj len tenučkú šupku. Odstránime aj stopku a zrniečka. ![]() 9. No a do tretice olúpeme aj baklažány. ![]() 10. Preložíme ich do sitka a vymačkáme z nich horkú šťavu. ![]() 11. Paradajky, papriky a baklažány dáme do mixéra, pridáme prelisovaný cesnak a zapneme mixér buď prerušovane alebo len krátko. ![]() 12. Nech z toho nemáme jednoliaty krém, ale drobulinké kúsočky. Malo by sa to urobiť bez použitia mixéra, nasekať na doske, ale uznajte, čo je veľa, to je veľa. ![]() 13. Dosť bolo mixovania, zeleninový základ preložíme do misy a ideme ochucovať. Pridáme soľ, ... ![]() 14. ... vínny ocot ... ![]() 15. ... a slabým prúdom za stáleho miešania veeeľa oleja, najlepšie olivového extra panenského. Ja som dala cca 1,5 - 2 dcl. Olej sa "stratí" - tí popálenci ho všetok nasajú. ![]() 16. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať, ktorou tiež nešetríme. ![]() 17. Ešte premiešame a finito. Vlastne nie tak celkom. Ešte bude Kjopolo odpočívať pár hodín v chladničke. ![]() 18. Taaak, dočkali sme sa, tu ho máme v plnej kráse. V Bulharsku by sa jedlo určite s bielym chlebom. My sme však mali celozrnné pečivo. Je to pracnejšie jedlo, ale určite sa oplatí. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Bibiána H. (Bibi36) ID 60221 (28.10.2012, 10:44) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana S. (Popka) ID 40159 (16.10.2012, 16:02) |
Elenka, toto je dobrotka nadovšetko. V priebehu týždňa som ho robila 2x. Neviem sa ho dojesť. Mňam! ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (26.9.2012, 21:28) |
Ahoj Elenka. ![]() ![]() ![]() Len som sa zozmlsala. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária Z. (Cedraa) ID 146152 (18.7.2010, 11:06) |
Paráda podľa všetkého toto som hľadala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ďakujeeeeeeeemmmmmmm ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (19.7.2010, 13:41) |
Nie je zač, som rada. ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana S. (Popka) ID 40159 (11.1.2010, 20:30) |
Eli, kjopolo veľmi chutilo všetkým. Mamine, Andrejkovi, Mirke a Igorovi.A Zlatinka Ti za seba už aj napísala. Taktiež ostro-kyslú polievku chutnala mamina a veľmi si pochvalovala. Tortička tiež zožala veľký úspech. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (11.1.2010, 21:26) |
Janinka, až sa červenám od toľkej chvály. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (11.1.2010, 19:19) |
k letnej gril party ako stvorené, už aby bolo leto ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (11.1.2010, 21:31) |
Kjopolo sa na grilovačku výborne hodí. Ani sa nenazdáme a už bude leto. ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (11.1.2010, 14:15) |
Elenka, bola to neskutočná mňamka. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (11.1.2010, 18:26) |
Zlati, vedela som, že Ti toto bude chutiť. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (4.5.2008, 17:34) |
Ahoj a koho máš z Bulharska? Ja mám otca, čiže od mala sme vyrastali na bulharských špecialitách, ale priznám sa že toto nepoznám. Ale pečenú papriku a baklažán milujem, robím si to dosť často do šalátu. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (6.5.2008, 11:22) |
Ahoj, sme na tom rovnako. ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana N. (ajoana) ID 44853 (4.5.2008, 17:43) |
nikoho nemam v bulharsku, ale inspirovala som sa u susedky, ona je z ruska, a tam to robievaju takto... | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana N. (ajoana) ID 44853 (4.5.2008, 16:52) |
robievam cosi podobne, ale snazim sa uchovat co najviac vitaminov... baklazan si opeciem na platni na plynovom sporaku, priebezne ho otacam.... nakrajam na drobno cibulu, papriku na sliziky a zopar paradajok, baklazan osupem, nakrajam, pridam k ostatnej zelenine a dochutim, solou, cesnakom a petrzlenovou vnatou... je to tiez vynikajuce... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Majka S. (skyvka) ID 4227, mimibazar.sk/skyvka (24.9.2007, 22:02) |
Ahojky, tento recept poznam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (25.9.2007, 16:29) |
Dobré. ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Daria M. (usa) ID 4281, mimibazar.sk/billy (24.9.2007, 15:44) |
Elenka, tento recept mi je velmi sympaticky ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (24.9.2007, 16:51) |
Daria, je to piplačka, ale stojí to za to. U nás to vždy robil tatko, ktorý je nesmierne trpezlivý. Teraz to musím robiť ja, resp. naši nás vždy zavolajú, resp. nám odložia, ak im teda niečo zostane. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |