. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Slavka H. (Archaa) ID 84161
.
Oblasť: NĚMECKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 26.2.2009
Naposledy: 23.9.2019 13:55
Aktualizácia: 12.10.2010 16:19
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 6
RODINNÉ FOTOGRAFIE 47
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 104
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 104 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

Teplé spagety "MYKONOS"



POTREBNÉ PRÍSADY

500g spagiet, 6 rajcin, 2 salky susenych rajcin, 1 salka ciernych oliv, 1 zväzok rukoly, 150g slaneho syra FETA, 2 struciky cesnaku, 2 PL olivoveho oleja, sol,mck parmezan alebo iny struhany syr

POSTUP PRÍPRAVY

Spagety uvarime ako obvykle.Na olej hodime paradajky,ktore ak chcete, predtym zbavte supky.Pridame pretlaceny cesnak a dusime do mäkka.Osolime,okorenime.Medzitym si do misy pripravime nasekanu a umytu rukolu a premyte susene paradajky(tiez nasekane),na kocky nakrajany syr FETA a cierne olivy.Uvarene spagety hodime k dusenym paradajkam.Dobre premiesame a celu zmes premiestnime do misy s rukolou,susenymi paradajkami a syrom.Znova dokladne premiesame a servirujeme na taniere.Na zaver posypeme parmezanom alebo inym struhanym syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 26.6.2010, 20:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

CICEROVE JATERNICKY



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrncek sucheho ciceru 1/2hrnceka ryze , 1/2 hrnceka jacmennych krupov, 5ks cibule, 5PL oleja, 2CL morskej soli, 1/2CL mck, 1 PL majoranky

POSTUP PRÍPRAVY

Tymto receptom som sa inspirovala na jednej webovej stranke a tak ho podam dalej.Cicer den vopred namocime do väscieho mnozstva vody,potom ho na druhy den uvarime do mäkka a uvareny scedime.Do hrnca danme varit ryzu a krupy s 1/2 CL soli.Nechame vychladnut.Na panvici si rozpalime olej a nadrobno nakrajanu cibulu na nom poprazime.Pridame sol,mck a majoranku.Uvareny cicer popucime ako zemiaky,primiesame ryzu s krupkami a cibulu s koreninami.Dobre premiesame a este dochutime.Ak mate zmes velmi hustu pridajte trocha vyvaru z cicera.Na foliu na potraviny ukladame lyzicou zmes,zabalime,vytvarujeme do tvaru valca a okraje stocime.Ulozime do chladnicky aby trocha stuhli.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 6.10.2011, 16:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

MS-SALAT DAROV MORA



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balik mrazenych darov mora(varenych) 2 Pl stavy z citrona, cukor,sol, mck, 3PL olivoveho oleja, 3 struciky cesnaku, 1/2 zeleru, 25g oliv-ciernych,odkôstkovanych na kruzky nakrajanych, pol hlavkoveho salatu, 1/2 citrona na ozdobu k dokysleniu

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptik nebude asi pre vsetky babenky,skor pre tie co oblubuju morske priserky,kalamare,musle,krevety co ja viem co este vsetko.Lahucky mnamkovy slatik....dnes hra Slovensko !!!Takze: na 1,5 PL oleja si orestujeme mrazene plody mora a pridame na platky nastruhane hlavicky cesnaku,spolu takto restujeme asi 10min.Nechame vychladnut a zatial si pripravime marinadu z druhej 1,5 PL oleja,citronovej stavy,cukru,soli a mck.Zeler si ocistime a najemno nastruhame.Spojime s plodmi mora,pridame marinadu a olivy ,dôkladne premiesame a nechame 1 hodinu v chlade marinovat.Takze mame cas pripravit si hlavkovy salat so zeleninou podla lubovole.Servirujeme na mise a to tak,ze spodok vylozime pripravenym zeleninovym salatom a na vrch marinovany salatik z darov mora,ozdobene citronom,aj zeleninkou a podavame s hriankami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 14.10.2010, 17:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

MS- JAHODOVY POHAR s pusinkou



POTREBNÉ PRÍSADY

piskoty , javorovy sirup, voda, stava z citrona, jahody, mascarpone, slahackova smotana, stuzovac, cukor,vanilka

POSTUP PRÍPRAVY

Velika mnamka k MS vo futbale,ktoru som nam pripravila.Urobime si sirup z vody,citronovej stavy a javoroveho sirupu.Piskoty naukladame na dno pohara a poriadne pokvapkame sirupom aby zmäkkli.3/4 mnozstva jahod rozdelime do poharov,samozrejme predtym ich umyjeme a ocistime od stopky ak su väcsie rozkrojime.Poriadne zatlacime do poharov aby nam vznikli vrstvy.V miske si vymiesame mascarpone s cukrom a vanilkou,a pridame zbytok jahod,ktore sme si rozmixovali.Dobre premiesame.Extra si vyslahame slahacku so stuzovacom,kto chce mat sladsie prida este cukor a spojime ju s pripravenym jahodovym kremom.Tento krem navrstvime na jahody a ozdobime.Ja som mala pusinky,vy mozete ozdobit podla lubovôle,napr jahodami alebo mätovymi listkami.Dame do chladu zachladit.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (8) posledné: 23.6.2010, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Vynikajuce a rychle TVAROHOVE SULANCE (halusky) na mnoho spôsobov



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 500g tvarohu, 4vajicka, 1 CL soli, 2 PL oleja, polohruba muka(asi 300g), na poliatie roztopene maslo Variacie na posypanie:len tak praskovym cukrom,alebo makom ci orechami ,oprazenou struhankou,ale vyborna je aj variacia ked ich posypeme struhanym tvrdym syrom. Z uvedeneho mnozstva vyjde obed pre 3-4 osoby

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dame tvaroh,vajcia,sol a olej zmiesame a postupne pridavame polohrubu muku az sa z nich budu dat sulat sulance alebo mozete robit halusky ktore budete hadzat do osolenej vriacej vody.Ked vyplavaju na povrch este asi 5 min povarime,zalezi aj od velkosti ake ste si zvolili.Scedime a oplachneme studenou vodou,dame na tanier polejeme bohate rozpustenym maslom a posypavame cim chceme.my sme mali posyp mak+cukor,ale aj cisto praskovym cukrom uplne staci ,mozete posypat orechami a velmi dobre to moze byt aj s oprazenou struhankou .Vyborne su aj na slano, posypane tvrdym syrom.Tymto receptom ma inspirovala moja sestra,tak sa aj ja dalej podelim s vami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (30) posledné: 26.2.2012, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ZELENA FAZULKA v paradajkovej omacke (aj do 90 DD)



POTREBNÉ PRÍSADY

asi 800 g zavaranej fazulky( alebo cerstvej vopred ocistenej a uvarenej) 1 väcsia cibula, 2 struciky cesnaku, 1 doza (krabicka) pasirovanych paradajok asi dcl vody na podliatie 2 PL olivoveho oleja, tymian,majoran,mck,mleta paprika,sol kocka zeleninoveho vyvaru

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si spenime cibulku a cesnak,pridame odkvapkanu a oplachnutu fazulku.Kto ma cerstvu,prida uz ocistenu a uvarenu.Premiesame,pridame koreniny okrem soli a podlejeme vodou.Nechame prejst varom a pridame dpasirovane paradajky z dozy.Vsetko dobre premiesame a nechame na miernom ohni takto asi 20min,kym omacka nema hustu konzistenciu,tj.,ze fazulka v nej neplava,ale je s omackou spojena.Osolime a odstavime.Chuti vyborne so zemiakovou kasou alebo s bagetou a aj studena alebo ako priloha k pecenemu mäsu (steak).Pridanim Tabasca alebo chilli ziskate super pikantnu chut.Vyborne na lahku veceru ci obed.My sme mali so zemiakovou kasou s rastlinnym masielkom a sojovym mliekom.Do kase som pridala stipku muskatoveho orieska.Super!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 20.10.2011, 10:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

MOJ NARODENINOVY BUFET "35"


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Dakujem dievcatam od ktorych som cerpala inspiraciu:Adrika,Marcelka,Janik,Matka 406,dakujem za skvele receptiky!

POSTUP PRÍPRAVY

Hostia boli nadseni a vsetci sa dobre bavili a papali.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (44) posledné: 15.6.2010, 21:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ZEMIAKOVO-BAKLAZANOVA PANVICA s bylinkovou omackou(tip na lahku letnu veceru)



POTREBNÉ PRÍSADY

600g zemiakov, 2 väcsie baklazany, olivovy olej, paprikova pasta, sol,mck,mleta cervena paprika alebo cili petrzlenova vnat, Na bylinkovu omacku: 400g jogurtu, 2 struciky cesnaku, sol,mck, cerstve alebo susene bylinky(ja davam mrazene a to bazalku,kopor,pazitku,mätu)

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky ocistime a nakrajame na stredne kusky.Uvarime v osolenej vode do polomäkka.Baklazany olupeme a nakrajame do misky a si na rovnake kusky ako zemiaky.Posolime a nechame odpocivat aby sa vypotil.Ked su zemiaky polomäkke,scedime ich a nechame odkvapkat.Medzitym si rozpalime v hlbokej panvici olivovy olej.Hodime don zemiaky a opekame odkryte asi 10-15 min,pridame osusene kusky baklazanu a spolu este opekame asi 15min.Osolime,okorenime,opaprikujeme,pridame trocha paprikovej pasty a dobre pomiesame.Na zaver primiesame nasekany petrzlen,zamiesame a odstavime.Podavame s bylinkovou omackou ktoru si pripravime zmiesanim vsetkych surovin este sa k tomu hodi paradajkovy,uhorkovy ci miesany salat.U nas to velmi lubime.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (24) posledné: 13.12.2013, 15:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ZAPEKANE JAHODY s jogurtovou penou



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 citrona, 500g jahod, 1 PL vanilkoveho cukru, 1 banan, 1 vajce, 2PL krystaloveho cukru, 100g jogurtu(alebo tvarohu), 1PL sekanych mandli

POSTUP PRÍPRAVY

Citron umyjeme,osusime a nastruhame koru.Stavu vytlacime.Jahody umyjeme,odstranime stopky,osusime a asi 1/3 z mnozstva rozmixujeme s vanilkovym cukrom.
Ostatne jahody nakrajame na mensie kusky a vlozime do misy.Banany tiez nakrajame na kolieska a pridame do misy k jahodam.Pokvapkame 1 PL stavy z citrona a premiesame.Ovocie rozdelime do zapekacich misticiek.
Zltok vajca oddelime od bielka a bielko vyslahame do tuha.Zltok s cukrom vymiesame do peny,pridame jogurt alebo tvaroh,koru z citrona a zbytok stavy z neho a pridame sneh.
Na ovocie v miskach vrstvime najprv rozmixovane jahody a na to zltkovu masu.Posypeme sekanymi mandlami a nechame zapiect v rure pri 200st asi 6-8min.Zalezi podla vasej rury, ale malo by to byt do zlatohneda.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 3.6.2010, 17:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ZELENINOVY KOTLIKOVY GULAS s halustickami



POTREBNÉ PRÍSADY

400g zemiakov, 150g sampinonov, 1cibula, 2 struciky cesnaku, 1 paprika (ja som zmiesala z kazdej farby kusok do mnozstva jednej), 2 paradajky, 1 mrkva, zelerova vnat, sol,mck, 2PL mletej sladkej alebo gulasovej papriky, majoranka, tymian, troska rozmarinu, zeleninovy vyvar, petrzlenova vnat, 1PL paradajkoveho pretlaku, 2PL oleja ,stava z citrona podla chuti. Na halusticky:vajce,hruba muka,sol,muskatovy oriesok,trocha petrzlenovej vnate( nasekanej)

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji spenime cibulku,pridame cesnak, zemiaky nakrajane na kocky , mrkvu a sampinony.Opaprikujeme,chvilu poprazime a zalejeme vyvarom.Dusime asi 10 min,potom pridame papriku na pasiky,ociernokorenime,pridame majoranku ,tymian,rozmarin a zelerovu vnat vcelku.Povarime kym nie je zelenina skoro mäkka.Zelerovu vnat -stonky odstranime z omacky.Nasledne pridame paradajky tiez nakrajane na kocky a nechame este 10 min povarit.Ochutime paradajkovym pretlakom a solou,pripadne kto chce pikantny cilli a hadzeme halusticky.Tie si pripravime z vajca , hrubej muky,soli,muskatu a petrzlenovej vnatky,Nechame prejst varom a na zaver do gulasu nasekame petrzlenovu vnat a odstavime.Ja niekedy este okyslim citronom.Podavame s chlebikom.Vyborne sa mi k tomu hodil Adkin Daktyla-grecky chlebik.Velmi odporucam.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 3.6.2010, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 104 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu