končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 104 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
Teplé spagety "MYKONOS"POTREBNÉ PRÍSADY 500g spagiet, 6 rajcin, 2 salky susenych rajcin, 1 salka ciernych oliv, 1 zväzok rukoly, 150g slaneho syra FETA, 2 struciky cesnaku, 2 PL olivoveho oleja, sol,mck parmezan alebo iny struhany syr POSTUP PRÍPRAVY Spagety uvarime ako obvykle.Na olej hodime paradajky,ktore ak chcete, predtym zbavte supky.Pridame pretlaceny cesnak a dusime do mäkka.Osolime,okorenime.Medzitym si do misy pripravime nasekanu a umytu rukolu a premyte susene paradajky(tiez nasekane),na kocky nakrajany syr FETA a cierne olivy.Uvarene spagety hodime k dusenym paradajkam.Dobre premiesame a celu zmes premiestnime do misy s rukolou,susenymi paradajkami a syrom.Znova dokladne premiesame a servirujeme na taniere.Na zaver posypeme parmezanom alebo inym struhanym syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 26.6.2010, 20:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
CICEROVE JATERNICKYPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrncek sucheho ciceru 1/2hrnceka ryze , 1/2 hrnceka jacmennych krupov, 5ks cibule, 5PL oleja, 2CL morskej soli, 1/2CL mck, 1 PL majoranky POSTUP PRÍPRAVY Tymto receptom som sa inspirovala na jednej webovej stranke a tak ho podam dalej.Cicer den vopred namocime do väscieho mnozstva vody,potom ho na druhy den uvarime do mäkka a uvareny scedime.Do hrnca danme varit ryzu a krupy s 1/2 CL soli.Nechame vychladnut.Na panvici si rozpalime olej a nadrobno nakrajanu cibulu na nom poprazime.Pridame sol,mck a majoranku.Uvareny cicer popucime ako zemiaky,primiesame ryzu s krupkami a cibulu s koreninami.Dobre premiesame a este dochutime.Ak mate zmes velmi hustu pridajte trocha vyvaru z cicera.Na foliu na potraviny ukladame lyzicou zmes,zabalime,vytvarujeme do tvaru valca a okraje stocime.Ulozime do chladnicky aby trocha stuhli. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 6.10.2011, 16:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
MS-SALAT DAROV MORAPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balik mrazenych darov mora(varenych) 2 Pl stavy z citrona, cukor,sol, mck, 3PL olivoveho oleja, 3 struciky cesnaku, 1/2 zeleru, 25g oliv-ciernych,odkôstkovanych na kruzky nakrajanych, pol hlavkoveho salatu, 1/2 citrona na ozdobu k dokysleniu POSTUP PRÍPRAVY Tento receptik nebude asi pre vsetky babenky,skor pre tie co oblubuju morske priserky,kalamare,musle,krevety co ja viem co este vsetko.Lahucky mnamkovy slatik....dnes hra Slovensko !!!Takze: na 1,5 PL oleja si orestujeme mrazene plody mora a pridame na platky nastruhane hlavicky cesnaku,spolu takto restujeme asi 10min.Nechame vychladnut a zatial si pripravime marinadu z druhej 1,5 PL oleja,citronovej stavy,cukru,soli a mck.Zeler si ocistime a najemno nastruhame.Spojime s plodmi mora,pridame marinadu a olivy ,dôkladne premiesame a nechame 1 hodinu v chlade marinovat.Takze mame cas pripravit si hlavkovy salat so zeleninou podla lubovole.Servirujeme na mise a to tak,ze spodok vylozime pripravenym zeleninovym salatom a na vrch marinovany salatik z darov mora,ozdobene citronom,aj zeleninkou a podavame s hriankami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 14.10.2010, 17:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MS- JAHODOVY POHAR s pusinkouPOTREBNÉ PRÍSADY piskoty , javorovy sirup, voda, stava z citrona, jahody, mascarpone, slahackova smotana, stuzovac, cukor,vanilka POSTUP PRÍPRAVY Velika mnamka k MS vo futbale,ktoru som nam pripravila.Urobime si sirup z vody,citronovej stavy a javoroveho sirupu.Piskoty naukladame na dno pohara a poriadne pokvapkame sirupom aby zmäkkli.3/4 mnozstva jahod rozdelime do poharov,samozrejme predtym ich umyjeme a ocistime od stopky ak su väcsie rozkrojime.Poriadne zatlacime do poharov aby nam vznikli vrstvy.V miske si vymiesame mascarpone s cukrom a vanilkou,a pridame zbytok jahod,ktore sme si rozmixovali.Dobre premiesame.Extra si vyslahame slahacku so stuzovacom,kto chce mat sladsie prida este cukor a spojime ju s pripravenym jahodovym kremom.Tento krem navrstvime na jahody a ozdobime.Ja som mala pusinky,vy mozete ozdobit podla lubovôle,napr jahodami alebo mätovymi listkami.Dame do chladu zachladit. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (8) posledné: 23.6.2010, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Vynikajuce a rychle TVAROHOVE SULANCE (halusky) na mnoho spôsobovPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 500g tvarohu, 4vajicka, 1 CL soli, 2 PL oleja, polohruba muka(asi 300g), na poliatie roztopene maslo Variacie na posypanie:len tak praskovym cukrom,alebo makom ci orechami ,oprazenou struhankou,ale vyborna je aj variacia ked ich posypeme struhanym tvrdym syrom. Z uvedeneho mnozstva vyjde obed pre 3-4 osoby POSTUP PRÍPRAVY Do misy dame tvaroh,vajcia,sol a olej zmiesame a postupne pridavame polohrubu muku az sa z nich budu dat sulat sulance alebo mozete robit halusky ktore budete hadzat do osolenej vriacej vody.Ked vyplavaju na povrch este asi 5 min povarime,zalezi aj od velkosti ake ste si zvolili.Scedime a oplachneme studenou vodou,dame na tanier polejeme bohate rozpustenym maslom a posypavame cim chceme.my sme mali posyp mak+cukor,ale aj cisto praskovym cukrom uplne staci ,mozete posypat orechami a velmi dobre to moze byt aj s oprazenou struhankou .Vyborne su aj na slano, posypane tvrdym syrom.Tymto receptom ma inspirovala moja sestra,tak sa aj ja dalej podelim s vami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov) KOMENTÁRE (30) posledné: 26.2.2012, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
ZELENA FAZULKA v paradajkovej omacke (aj do 90 DD)POTREBNÉ PRÍSADY asi 800 g zavaranej fazulky( alebo cerstvej vopred ocistenej a uvarenej) 1 väcsia cibula, 2 struciky cesnaku, 1 doza (krabicka) pasirovanych paradajok asi dcl vody na podliatie 2 PL olivoveho oleja, tymian,majoran,mck,mleta paprika,sol kocka zeleninoveho vyvaru POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si spenime cibulku a cesnak,pridame odkvapkanu a oplachnutu fazulku.Kto ma cerstvu,prida uz ocistenu a uvarenu.Premiesame,pridame koreniny okrem soli a podlejeme vodou.Nechame prejst varom a pridame dpasirovane paradajky z dozy.Vsetko dobre premiesame a nechame na miernom ohni takto asi 20min,kym omacka nema hustu konzistenciu,tj.,ze fazulka v nej neplava,ale je s omackou spojena.Osolime a odstavime.Chuti vyborne so zemiakovou kasou alebo s bagetou a aj studena alebo ako priloha k pecenemu mäsu (steak).Pridanim Tabasca alebo chilli ziskate super pikantnu chut.Vyborne na lahku veceru ci obed.My sme mali so zemiakovou kasou s rastlinnym masielkom a sojovym mliekom.Do kase som pridala stipku muskatoveho orieska.Super! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 20.10.2011, 10:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
MOJ NARODENINOVY BUFET "35"PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Dakujem dievcatam od ktorych som cerpala inspiraciu:Adrika,Marcelka,Janik,Matka 406,dakujem za skvele receptiky! POSTUP PRÍPRAVY Hostia boli nadseni a vsetci sa dobre bavili a papali. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (44) posledné: 15.6.2010, 21:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
ZEMIAKOVO-BAKLAZANOVA PANVICA s bylinkovou omackou(tip na lahku letnu veceru)POTREBNÉ PRÍSADY 600g zemiakov, 2 väcsie baklazany, olivovy olej, paprikova pasta, sol,mck,mleta cervena paprika alebo cili petrzlenova vnat, Na bylinkovu omacku: 400g jogurtu, 2 struciky cesnaku, sol,mck, cerstve alebo susene bylinky(ja davam mrazene a to bazalku,kopor,pazitku,mätu) POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky ocistime a nakrajame na stredne kusky.Uvarime v osolenej vode do polomäkka.Baklazany olupeme a nakrajame do misky a si na rovnake kusky ako zemiaky.Posolime a nechame odpocivat aby sa vypotil.Ked su zemiaky polomäkke,scedime ich a nechame odkvapkat.Medzitym si rozpalime v hlbokej panvici olivovy olej.Hodime don zemiaky a opekame odkryte asi 10-15 min,pridame osusene kusky baklazanu a spolu este opekame asi 15min.Osolime,okorenime,opaprikujeme,pridame trocha paprikovej pasty a dobre pomiesame.Na zaver primiesame nasekany petrzlen,zamiesame a odstavime.Podavame s bylinkovou omackou ktoru si pripravime zmiesanim vsetkych surovin este sa k tomu hodi paradajkovy,uhorkovy ci miesany salat.U nas to velmi lubime. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 13.12.2013, 15:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ZAPEKANE JAHODY s jogurtovou penouPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 citrona, 500g jahod, 1 PL vanilkoveho cukru, 1 banan, 1 vajce, 2PL krystaloveho cukru, 100g jogurtu(alebo tvarohu), 1PL sekanych mandli POSTUP PRÍPRAVY Citron umyjeme,osusime a nastruhame koru.Stavu vytlacime.Jahody umyjeme,odstranime stopky,osusime a asi 1/3 z mnozstva rozmixujeme s vanilkovym cukrom. Ostatne jahody nakrajame na mensie kusky a vlozime do misy.Banany tiez nakrajame na kolieska a pridame do misy k jahodam.Pokvapkame 1 PL stavy z citrona a premiesame.Ovocie rozdelime do zapekacich misticiek. Zltok vajca oddelime od bielka a bielko vyslahame do tuha.Zltok s cukrom vymiesame do peny,pridame jogurt alebo tvaroh,koru z citrona a zbytok stavy z neho a pridame sneh. Na ovocie v miskach vrstvime najprv rozmixovane jahody a na to zltkovu masu.Posypeme sekanymi mandlami a nechame zapiect v rure pri 200st asi 6-8min.Zalezi podla vasej rury, ale malo by to byt do zlatohneda. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 3.6.2010, 17:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
ZELENINOVY KOTLIKOVY GULAS s halustickamiPOTREBNÉ PRÍSADY 400g zemiakov, 150g sampinonov, 1cibula, 2 struciky cesnaku, 1 paprika (ja som zmiesala z kazdej farby kusok do mnozstva jednej), 2 paradajky, 1 mrkva, zelerova vnat, sol,mck, 2PL mletej sladkej alebo gulasovej papriky, majoranka, tymian, troska rozmarinu, zeleninovy vyvar, petrzlenova vnat, 1PL paradajkoveho pretlaku, 2PL oleja ,stava z citrona podla chuti. Na halusticky:vajce,hruba muka,sol,muskatovy oriesok,trocha petrzlenovej vnate( nasekanej) POSTUP PRÍPRAVY Na oleji spenime cibulku,pridame cesnak, zemiaky nakrajane na kocky , mrkvu a sampinony.Opaprikujeme,chvilu poprazime a zalejeme vyvarom.Dusime asi 10 min,potom pridame papriku na pasiky,ociernokorenime,pridame majoranku ,tymian,rozmarin a zelerovu vnat vcelku.Povarime kym nie je zelenina skoro mäkka.Zelerovu vnat -stonky odstranime z omacky.Nasledne pridame paradajky tiez nakrajane na kocky a nechame este 10 min povarit.Ochutime paradajkovym pretlakom a solou,pripadne kto chce pikantny cilli a hadzeme halusticky.Tie si pripravime z vajca , hrubej muky,soli,muskatu a petrzlenovej vnatky,Nechame prejst varom a na zaver do gulasu nasekame petrzlenovu vnat a odstavime.Ja niekedy este okyslim citronom.Podavame s chlebikom.Vyborne sa mi k tomu hodil Adkin Daktyla-grecky chlebik.Velmi odporucam. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 3.6.2010, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 104 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |