končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 46 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie rezance s nivovou omackouPOTREBNÉ PRÍSADY 500g kuracich prs\r\nsyr niva (ja davam polovicku trojuholnika)\r\nsampiony 500g\r\nsmotana (ja davam smotanu na slahanie)\r\n100g sunky POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia nakrajame na rezance, jemne osolime, dame na panvicu kym nepustia stavu, pridame nakrajane sampiony, podusime spolu. Ked je masko hotove a uz nie je ziadna stava v panvici, pridame sunku na rezance, po kratkej dobe pridame smotanu na slahanie, povarime, pridame polovicu z trojuholnika nivy, kto chce moze aj celu, podla chuti. Podavame s ryzou. Je to mnamka. My to velmi lubime s postruhanou mrkvou ako oblohou.\r\n\r\nfoto prilozim neskor ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 9.3.2014, 9:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Cupcake vanilkovyPOTREBNÉ PRÍSADY 125g masla,150g krupicového cukru, 2 vajcia, 200g polohrubej múky, 1/2 čajovej lyžičky soli, 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku, 125ml mlieka zrniecka z jedného vanilkového struku 1 čajová lyžička vanilkového extraktu POSTUP PRÍPRAVY Vyšľahame maslo s cukrom a pridame vajíčka po jednom. V inej miske zmiešame sypké ingrediencie (múka, soľ, kypriaci prášok). Do mlieka primiešame zrniecka vanilky a extrakt. Postupne pridávame do maslovej zmesi sypkú zmes a mlieko s vanilkou. Koláčiky dáme do rúry na 180 stupňov na 20 minút. foto prilozim neskor ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Zemiakovo-smotanove pagacikyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g hladkej múky 150g masla 200g uvarených postruhanych zemiakov 1 žĺtok 20g droždia 2PL kyslej smotany soľ syr POSTUP PRÍPRAVY Polovicu múky spracujeme s maslom na hladké cesto. Do druhej polovice múky pridáme prelisované zemiaky, žĺtok, droždie, ktoré rozmiešame v smotane, soľ a tiez vypracujeme hladké cesto, spojíme ich a spolu vyvaľkáme. Preložíme na tretiny a odložíme na teplé miesto asi na 30 minút odstáť. Potom ho vyvaľkáme asi na 2cm hrúbku. Poukladáme ich na plech a potrieme žĺtkom ,vložíme do vyhriatej rúry piecť. (na cca 30-40m minút pri teplote 190C). Asi 10 minút pred dopečením ich vyberieme, posýpeme postruhaným syrom a do zlatista dopečieme. Taketo prasiatka sa pokusime nabuduce spravit :o) potom pridame obrazok ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.3.2013, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodove srdieckaPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg muky\r\n2 dcl oleja\r\n6 dcl mlieka\r\n1 kvasnice\r\n2 zltky\r\nstipka soli\r\n2 lyzice praskoveho cukru\r\ncerstve jahody POSTUP PRÍPRAVY Zo vsetkych surovin okrem jahod urobime cesto, nechame nakysnut na teplom mieste, vyvalkame a vykrajujeme kruzky alebo rovno urobime osuch na plech. poukladame jahodky a posypeme krystalovym cukrom. pecieme na 200 C takych 10-15 minut - podla truby. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Cokoladovy kolacik detska verziaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia 150g krystaloveho cukru 1 lyzicka vanilkovej aromy 1 plna lyzica kakaa 1 vacsie jablko 100g mletych mandli 70g jemnej detskej krupice olej POSTUP PRÍPRAVY Jablko osupeme a nastruhame. Zltka oddelime od bielok. Z bielok vyslahame tuhy sneh. Zltka vymiesame s cukrom do penista. K zltkam a cukru pridame kakao, detsku krupicu a vanilkovu aromu, znova vymiesame. Primiesame nastruhane jablko a cesto nechame chvilku postat. Zatial si vyhrejeme ruru na 180st. a formu si vytrieme olejom,pripadne vysypeme struhanym kokosom. Do cesta nakoniec primiesame sneh z bielok, zlahka aby sme neporusili nadychanost bielok a kolac nam neklesol (nepouzivame prasok do peciva, ani sodu). Cesto vylejeme do prichystanej formy a dame piect do vyhriatej rury na 30 minut. Hotovu tortu nechame chvilku vychladnut a potom odstranime kraj tortovej formy. Tortu nechame poriadne vychladnut. Polejeme pravou belgickou cokoladou roztopenou v slahackovej smotane, najlepsi je este teply :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 29.4.2015, 8:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Panna CottaPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml slahacky 100 g praskoveho cukru 2 platky zelatiny 1 kusok vanilky alebo esencie, jahody alebo ine ovocie POSTUP PRÍPRAVY Zhruba na 10 minut dame platky zelatiny do studenej vody, do hrnca dame slahacku, cukor a vanilku a miesame na slabom ohni kym nezacne vriet, potom vyzmykame dobre zelatinu a pridame ju do hrnca a miesame kym sa neroztopi, potom ju nalejeme do nadobiek, dame do chladnicky na 3 hodiny, potom vyklopime na tanier, pridame rozmixovane jahody. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KIWI Kolac od maminkyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 20dkg krystaloveho cukru, 4-5 lyžíc vody, \r\n20dkg hladkej muky, 1 prasok do peciva\r\n\r\nkysla smotana, 2 lyzice cukru\r\n\r\n2 zlate klasy, 8dcl vody POSTUP PRÍPRAVY Zmiesame 4 vajcia, 20 dkg cukru a 5 lyzic vody, vyslahame mixerom az kym nebude cesticko hutne a budu sa robit kolajnicky mixerom :o)\r\nPotom pridame 20dkg hladkej muky a jeden prasok do peciva, zamiesame a vylejeme naplech.\r\nDame piect do truby, ja peciem 25 minut pri 190 stupnoch, ale treba to sledovat. Pozor, neotvarat trubu kym tam cesto nebude 2O minut, lebo inak cesto spadne.\r\nPo vychladnuti cesta ho polejeme rovnomerne kyslou smotanou rozmiesanou s cukrom. \r\npoukladame pokrajane kiwi pekne tak ako budeme krajat kolacik, aby bolo kiwi na strede kazdeho kusku kolaciku..\r\nZelatinu urobime z 2 zlatych klasov, ktore dame do 8dcl vody, pomaly privedieme do varu, za staleho miesania pridame cukor podla chuti, vznikne nam zelatina. mozme pridat aj nejaky sirup pre farbu. inak bude zelatina jemne zltej farby ako na obrazku. Zelatinu nechame mierne vychladnut a potom nou pomaly polievame kolacik. Dame ho do chladnicky nech trosku prejde :o) najlepsi je po takych 12 - 24 hodinach :o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.4.2015, 8:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cuketova polievka od SandrityPOTREBNÉ PRÍSADY 4 cukety 3 velke mrkve 1 cibula 2 dcl paradajkoveho pretlaku 1,25 l vody 1 dcl oleja listy cerstvej bazalky alebo mrazena drvena bazalka 1 zeleninova kocka bujonu sol POSTUP PRÍPRAVY Nakrajame cibulu na male kusky a dame ju nachvilku prazit do oleja, pridame cuketu a mrkvu pokrajane na kocky (alebo kruzky). Pridame vodu a nechame zovriet, ked voda vrie pridame bujon a paradajkovy pretlak. Nechame varit aspon 20-30 minut (az kym mrkva bude uvarena) a pridame na konci bazalku. Nechame vychladnut a rozmixujeme. Potom pridame kusok masla a pripadne parmezan na dochutenie. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Sampionova polievka (moj recept)POTREBNÉ PRÍSADY 1kg sampionov, muka na zatrepku, cibulka, hovezi bujon, petrzlenova vnat, cierne korenie, sol, vegeta, vajicko, sladka smotana POSTUP PRÍPRAVY Jednu strednu cibulku pokrajame na drobno, osmahneme na olivovom oleji do sklovita, pridame sampiony nakrajane na platky, premiesame a kratko podusime, pridame uvareny bujon cca pol litra, tak aby boli sampiony cele ponorene, dusime asi 10 minut. Osolime, pridame stipku vegety a cierne korenie podla chuti. Pridame zatrepku - sladku smotanu a lyzicu muky (ja davam hladku), privedieme do varu. Do polievky pridame na drobno posekanu petrzlenovu vnat. Kym sa polievka vari a bubla, pridame za staleho miesania bielok, kratko povarime. odstavime hrniec, pomiesame a za staleho miesania pridame do polievky zltko. Pomiesame a znovu kratko povarime. Polievocka je najlepsia s tmavym slnecnicovym chlebikom :o) fotka je moja, len zmensovana cez net-editor ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Gnocci con fungi (moj recept)POTREBNÉ PRÍSADY Dlho chodievame do jednej skvelej pizzerie v petrzalke a ja si stale davam tieto cestoviny... Raz som sa nahnevala a zo vsetkeho co maju v popise, som sa pokusila ich urobit :o) takze: gnocci, sampiony, maslo, petrzlenova vnat, sladka smotana, citron, muskatovy oriesok. POSTUP PRÍPRAVY Sampionky som si pokrajala na tenke platky (teda resp. postruhala na struhadle co struham uhorku), do hrnca som dala trosku masla a sampioniky na nom trosku podusila, pridala trosku vody a chvilku dusila. Dalej som pridala stipku soli, stipku vegety, malinko cierneho korenia, zatrepku (sladku smotanu a lyzicku muky), nechala zovriet. Po zovreti prila na rad pokrajana petrzlenova vnat (ja ju lubim, takze som si jej tam dala velaaa) a na koniec stavu z polovice citronu - ale to podla chuti, a postruhala som muskatovy oriesok -taku polku z neho. Chut je lahko kysla, citronovo smotanova. Podla mna najuzasnejsie cestoviny na svete :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 5.1.2012, 12:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 46 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |