. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Janka K. (walky) ID 58982
.
Oblasť: Bratislava
Telefon: +421944159799
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.9.2008
Naposledy: 4.9.2020 14:40
Aktualizácia: 18.10.2015 20:09
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 62
RODINNÉ FOTOGRAFIE 87
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 46
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 46 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie rezance s nivovou omackou



POTREBNÉ PRÍSADY

500g kuracich prs\r\nsyr niva (ja davam polovicku trojuholnika)\r\nsampiony 500g\r\nsmotana (ja davam smotanu na slahanie)\r\n100g sunky

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia nakrajame na rezance, jemne osolime, dame na panvicu kym nepustia stavu, pridame nakrajane sampiony, podusime spolu. Ked je masko hotove a uz nie je ziadna stava v panvici, pridame sunku na rezance, po kratkej dobe pridame smotanu na slahanie, povarime, pridame polovicu z trojuholnika nivy, kto chce moze aj celu, podla chuti. Podavame s ryzou. Je to mnamka. My to velmi lubime s postruhanou mrkvou ako oblohou.\r\n\r\nfoto prilozim neskor

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 9.3.2014, 9:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Cupcake vanilkovy



POTREBNÉ PRÍSADY

125g masla,150g krupicového cukru, 2 vajcia, 200g polohrubej múky, 1/2 čajovej lyžičky soli, 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku, 125ml mlieka zrniecka z jedného vanilkového struku 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľahame maslo s cukrom a pridame vajíčka po jednom. V inej miske zmiešame sypké ingrediencie (múka, soľ, kypriaci prášok). Do mlieka primiešame zrniecka vanilky a extrakt. Postupne pridávame do maslovej zmesi sypkú zmes a mlieko s vanilkou. Koláčiky dáme do rúry na 180 stupňov na 20 minút.

foto prilozim neskor

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Zemiakovo-smotanove pagaciky



POTREBNÉ PRÍSADY

200g hladkej múky 150g masla 200g uvarených postruhanych zemiakov 1 žĺtok 20g droždia 2PL kyslej smotany soľ syr

POSTUP PRÍPRAVY

Polovicu múky spracujeme s maslom na hladké cesto.
Do druhej polovice múky pridáme prelisované zemiaky, žĺtok, droždie, ktoré rozmiešame v smotane, soľ a tiez vypracujeme hladké cesto, spojíme ich a spolu vyvaľkáme.
Preložíme na tretiny a odložíme na teplé miesto asi na 30 minút odstáť.
Potom ho vyvaľkáme asi na 2cm hrúbku. Poukladáme ich na plech a potrieme žĺtkom ,vložíme do vyhriatej rúry piecť. (na cca 30-40m minút pri teplote 190C).
Asi 10 minút pred dopečením ich vyberieme, posýpeme postruhaným syrom a do zlatista dopečieme.

Taketo prasiatka sa pokusime nabuduce spravit :o) potom pridame obrazok

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.3.2013, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodove srdiecka



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg muky\r\n2 dcl oleja\r\n6 dcl mlieka\r\n1 kvasnice\r\n2 zltky\r\nstipka soli\r\n2 lyzice praskoveho cukru\r\ncerstve jahody

POSTUP PRÍPRAVY

Zo vsetkych surovin okrem jahod urobime cesto, nechame nakysnut na teplom mieste, vyvalkame a vykrajujeme kruzky alebo rovno urobime osuch na plech. poukladame jahodky a posypeme krystalovym cukrom. pecieme na 200 C takych 10-15 minut - podla truby.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Cokoladovy kolacik detska verzia



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia 150g krystaloveho cukru 1 lyzicka vanilkovej aromy 1 plna lyzica kakaa 1 vacsie jablko 100g mletych mandli 70g jemnej detskej krupice olej

POSTUP PRÍPRAVY

Jablko osupeme a nastruhame. Zltka oddelime od bielok. Z bielok vyslahame tuhy sneh. Zltka vymiesame s cukrom do penista. K zltkam a cukru pridame kakao, detsku krupicu a vanilkovu aromu, znova vymiesame. Primiesame nastruhane jablko a cesto nechame chvilku postat. Zatial si vyhrejeme ruru na 180st. a formu si vytrieme olejom,pripadne vysypeme struhanym kokosom.

Do cesta nakoniec primiesame sneh z bielok, zlahka aby sme neporusili nadychanost bielok a kolac nam neklesol (nepouzivame prasok do peciva, ani sodu).

Cesto vylejeme do prichystanej formy a dame piect do vyhriatej rury na 30 minut. Hotovu tortu nechame chvilku vychladnut a potom odstranime kraj tortovej formy. Tortu nechame poriadne vychladnut.

Polejeme pravou belgickou cokoladou roztopenou v slahackovej smotane, najlepsi je este teply :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.4.2015, 8:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Panna Cotta



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml slahacky 100 g praskoveho cukru 2 platky zelatiny 1 kusok vanilky alebo esencie, jahody alebo ine ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

Zhruba na 10 minut dame platky zelatiny do studenej vody, do hrnca dame slahacku, cukor a vanilku a miesame na slabom ohni kym nezacne vriet, potom vyzmykame dobre zelatinu a pridame ju do hrnca a miesame kym sa neroztopi, potom ju nalejeme do nadobiek, dame do chladnicky na 3 hodiny, potom vyklopime na tanier, pridame rozmixovane jahody.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

KIWI Kolac od maminky



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 20dkg krystaloveho cukru, 4-5 lyžíc vody, \r\n20dkg hladkej muky, 1 prasok do peciva\r\n\r\nkysla smotana, 2 lyzice cukru\r\n\r\n2 zlate klasy, 8dcl vody

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiesame 4 vajcia, 20 dkg cukru a 5 lyzic vody, vyslahame mixerom az kym nebude cesticko hutne a budu sa robit kolajnicky mixerom :o)\r\nPotom pridame 20dkg hladkej muky a jeden prasok do peciva, zamiesame a vylejeme naplech.\r\nDame piect do truby, ja peciem 25 minut pri 190 stupnoch, ale treba to sledovat. Pozor, neotvarat trubu kym tam cesto nebude 2O minut, lebo inak cesto spadne.\r\nPo vychladnuti cesta ho polejeme rovnomerne kyslou smotanou rozmiesanou s cukrom. \r\npoukladame pokrajane kiwi pekne tak ako budeme krajat kolacik, aby bolo kiwi na strede kazdeho kusku kolaciku..\r\nZelatinu urobime z 2 zlatych klasov, ktore dame do 8dcl vody, pomaly privedieme do varu, za staleho miesania pridame cukor podla chuti, vznikne nam zelatina. mozme pridat aj nejaky sirup pre farbu. inak bude zelatina jemne zltej farby ako na obrazku. Zelatinu nechame mierne vychladnut a potom nou pomaly polievame kolacik. Dame ho do chladnicky nech trosku prejde :o) najlepsi je po takych 12 - 24 hodinach :o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.4.2015, 8:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cuketova polievka od Sandrity



POTREBNÉ PRÍSADY

4 cukety 3 velke mrkve 1 cibula 2 dcl paradajkoveho pretlaku 1,25 l vody 1 dcl oleja listy cerstvej bazalky alebo mrazena drvena bazalka 1 zeleninova kocka bujonu sol

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrajame cibulu na male kusky a dame ju nachvilku prazit do oleja, pridame
cuketu a mrkvu pokrajane na kocky (alebo kruzky). Pridame vodu a
nechame zovriet, ked voda vrie pridame bujon a paradajkovy pretlak.
Nechame varit aspon 20-30 minut (az kym mrkva bude uvarena) a pridame na
konci bazalku.

Nechame vychladnut a rozmixujeme. Potom pridame kusok masla a pripadne
parmezan na dochutenie.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Sampionova polievka (moj recept)



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg sampionov, muka na zatrepku, cibulka, hovezi bujon, petrzlenova vnat, cierne korenie, sol, vegeta, vajicko, sladka smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Jednu strednu cibulku pokrajame na drobno, osmahneme na olivovom oleji do sklovita, pridame sampiony nakrajane na platky, premiesame a kratko podusime, pridame uvareny bujon cca pol litra, tak aby boli sampiony cele ponorene, dusime asi 10 minut. Osolime, pridame stipku vegety a cierne korenie podla chuti. Pridame zatrepku - sladku smotanu a lyzicu muky (ja davam hladku), privedieme do varu. Do polievky pridame na drobno posekanu petrzlenovu vnat. Kym sa polievka vari a bubla, pridame za staleho miesania bielok, kratko povarime. odstavime hrniec, pomiesame a za staleho miesania pridame do polievky zltko. Pomiesame a znovu kratko povarime.
Polievocka je najlepsia s tmavym slnecnicovym chlebikom :o)
fotka je moja, len zmensovana cez net-editor

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Gnocci con fungi (moj recept)



POTREBNÉ PRÍSADY

Dlho chodievame do jednej skvelej pizzerie v petrzalke a ja si stale davam tieto cestoviny... Raz som sa nahnevala a zo vsetkeho co maju v popise, som sa pokusila ich urobit :o) takze: gnocci, sampiony, maslo, petrzlenova vnat, sladka smotana, citron, muskatovy oriesok.

POSTUP PRÍPRAVY

Sampionky som si pokrajala na tenke platky (teda resp. postruhala na struhadle co struham uhorku), do hrnca som dala trosku masla a sampioniky na nom trosku podusila, pridala trosku vody a chvilku dusila. Dalej som pridala stipku soli, stipku vegety, malinko cierneho korenia, zatrepku (sladku smotanu a lyzicku muky), nechala zovriet. Po zovreti prila na rad pokrajana petrzlenova vnat (ja ju lubim, takze som si jej tam dala velaaa) a na koniec stavu z polovice citronu - ale to podla chuti, a postruhala som muskatovy oriesok -taku polku z neho.
Chut je lahko kysla, citronovo smotanova. Podla mna najuzasnejsie cestoviny na svete :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.1.2012, 12:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 46 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu