končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 41 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Chlpaté kuriacie nugetkyPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia, Kukuričné lupienky (Cornflakes), Pšeničné vločky, 250 ml light majonézy, Soľ, Papier na pečenie, Olej, Ľadový šalát na ozdobenie, Dochucovaciu pastu Sambal Badjak POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky a mierne posolíme. Cornflakes si rozdrvíme na drobno a pridáme do nich pšeničné vločky. Potom si nachystáme 2 misky. V jednej si pripravíme majonézu spolu s 1 lyžičkou dochucovacej pasty Sambal Badjak. V druhej máme pripravenú zmes cornflakesov a vločiek. Každý kúsok mäsa najprv namočíme v majonéze, potom v zmesi a ukladáme na papier na pečenie. Mierne pokvapkáme olejom a pečieme do chrumkava pri 200º C. Podávame ako hlavné jedlo napríklad s pečenými zemiakmi a Sambal majonézou(pozri recept Sambal Majonéza). Alebo tieto chrumkavé kúsky pridáme do šalátu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Čínska ostrokyslá polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY ½ kocky Tofu, 50 g sušených čiernych húb (Judášovo ucho), 1 l kuracieho vývaru, 2 mrkvy, 1 petržlen, Malá hrsť bambusových výhonkov, Trochu sójových klíčkov, Pór na ozdobenie, Kvasný ocot, Vajce, Soľ, cukor, mleté čierne korenie, zázvor, Olej, 4 lyžičky solamylu, 2 lyžičky dochucovacej pasty Sambal Manis alebo Sambal Badjak POSTUP PRÍPRAVY V panvici zohrejeme malé množstvo oleja a zo všetkých strán na ňom opečieme kocku tofu. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí si tofu nakrájame na malé kúsky, čím menšie tým lepšie. Medzi tým si pripravíme čierne huby, ktoré namočíme cca na 30 minút do studenej vody, aby zmäkli. Zmäknuté huby precedíme a nakrájame ich na tenké rezance. Do rozpáleného oleja si vysypeme na kocky alebo na rezance nakrájanú mrkvu a petržlen a mierne opražíme cca 1 minútu. Kurací vývar privedieme do varu, ochutíme sójovou omáčkou, pridáme trochu cukru, podľa potreby soľ, mleté čierne korenie, zázvor a 2 lyžičky dochucovacej pasty Sambal Manis. Sambal Manis je kyslejšia verzia nakoľko obsahuje citrónovú trávu. Ak použijete Sambal Badjak nič nepokazíte, len pridáte viac octu. Dochutíme octom, tak aby bola polievka vyvážene ostro kyslá. Ďalej pridáme upraženú mrkvu, petržlen, tofu, zmäknuté huby, bambusové výhonky a sójové klíčky a cca 5-10 minút varíme. Solamyl rozmiešame v malom množstve studenej vody na riedku kašu. Za stáleho miešania pridávame do polievky, až kým polievka nezíska rôsolovitú konzistenciu. Pozor, nie naraz, aby ste nemali len hrču. Privediete do varu. Chvíľu varíme na miernom plameni a do vriacej polievky vlejeme vajce a vidličkou ho jemne rozmiešame. Na záver ešte môžeme dochutiť korením. Polievku podávame horúcu v miskách, ktoré ozdobíme pórom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 9.1.2012, 21:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
MINESTRONEPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Mrkva,Zeler,Petržlen,Zemiaky,Cibuľa (červená alebo biela),Čerstvé alebo konzervované paradajky,Paradajkový pretlak, Mleté čierne korenie,Bobkový list,Bazalka (môže byť aj sušená, Rasca, Soľ, 1 lyžica balzamikového octu alebo citrónovej šťavy, Uvarená ryža, Parmezán, 1 lyžička dochucovacej pasty Sambal Badjak Vegetar alebo Sambal Badjak POSTUP PRÍPRAVY Nakrájame si zeleninu, zemiaky, cibuľku. V hrnci si na oleji dobre popražíme pokrájanú cibuľu, pridáme koreňovú zeleninu, zemiaky. Okoreníme, pridáme rascu, bobkový list, bazalku a malú lyžičku dochucovacej pasty Sambal Badjak alebo Sambal Badjak Vegetar(pozor, nie veľa, inak sa stratí originálna chuť) a chvíľu ešte pražíme. Zalejeme vodou, osolíme, prípadne dokoreníme a varíme. Nastal správny čas na pridanie paradajok, môžu byť čerstvé, nič sa však nestane, ak budú konzervované. Ak pridávate čerstvé paradajky je potrebné pridať paradajkový pretlak. Pri konzervovaných vylejete šťavu z konzervy do polievky. Práve paradajky dajú polievke osviežujúcu kyslosť. Polievka sa nevarí dlho, stačí 15-20 minút, pretože praženie urýchlilo mäknutie zeleniny. V predposlednom kroku pridáme nakrájanú (neošúpanú) cukinu. Varíme pár minút tak, aby sa nám cukina nerozpadla. V závere polievku dochutíme soľou, balzamikovým octom (doporučujeme), či citrónom. Polievku odstavíme a v dlani si rozmrvíme ešte bazalku a posypeme s ňou polievku. Pred servírovaním do taniera vložíme trochu uvarenej ryže a polievku posypeme nastrúhaným parmezánom alebo iným syrom. Aj keď vás to bude lákať, nepridávajte žiadne mäso, párky, či vegetu - prebili by ste tú úžasnú kyselkavo osviežujúcu chuť zeleniny, paradajok a byliniek. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Sweet chilli kurčaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie horných kuracích stehien, soľ, maslo, trochu grilovacieho korenia, Sladká chilli omáčka, Príloha: ryža + kukurica POSTUP PRÍPRAVY Sladká chilli omáčka je populárne tekuté korenie západnej a malajzskej kuchyne. Zvýrazňuje chuť mnohých jedál, vrátane hydiny, mäsa, šalátov a môže sa použiť aj ako príloha k hranolkám. Kuracie nohy umyjeme. Posolíme ich, posypeme trochu grilovacím korením, na vrch dáme plátky masla, trochu podlejeme vodou. Pečieme vo vyhriatej rúre (pri cca 180º C). Cca 20 minút pred dopečením kuracie nohy vyberieme a polejeme ich sladkou chilli omáčkou. Doporučujeme nešetriť. Necháme ďalej zapiecť asi 20 minút do chrumkava. Medzi tým si uvaríme ryžu. Upečené kuracie nohy môžeme tesne pred podávaním poliať sladkou chilli omáčkou alebo omáčku môžeme podávať ako prílohu v miske. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Majonéza SambalPOTREBNÉ PRÍSADY 3 diely Majonézy, 1 diel Sambal Badjak POSTUP PRÍPRAVY Klasickú lebo light majonézu zmiešate v miske s pikantnou pastou Sambal Badjak v pomere 3:1. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 29.10.2010, 22:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Cezar ŠalátPOTREBNÉ PRÍSADY ľadový šalát, kučeravý šalát, ½ červenej cibule, cherry paradajky, sušené nakladané paradajky, šalátová uhorka, panenský olivový olej, balzamikový ocot, soľ, grilovacie korenie, 150 g kuracích pŕs, parmezán, chrumkavá cibuľka, Majonéza Sambal, Príloha: čerstvé pečivo POSTUP PRÍPRAVY Do šalátovej misy ukladáme zeleninu. Pridáme: vrstvu ľadového šalátu, vrstvu paradajok, vrstvu červenej cibule, vrstvu kučeravého šalátu, sušené nakladané paradajky, na kocky nakrájanú šalátovú uhorku a všetko dôkladne zmiešame. Zalejeme pripravenou zálievkou a necháme chvíľku odstáť. Zálievku pripravíme: 2 lyžice panenského olivového oleja, 1 lyžicu balzamikového octu a trochu soli. Medzi tým si pripravíme kuracie mäso a narežeme plátky parmezánu. Kuracie prsia nakrájame na kocky a prudko opražíme. V závere pridáme grilovacie korenie a ½ malej lyžičky dochucovacej pasty Sambal Badjak. Šalát dáme na tanier, na vrch uložíme kuracie mäso, plátky parmezánu, ozdobíme chrumkavou cibuľkou, a polejeme majonézou Sambal. Podávame s pečivom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosovo-citrónová polevaPOTREBNÉ PRÍSADY 1/4 šálky čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy (cca šťava z 1 citróna), 2 lyžičky jemne nastrúhanej citrónovej kôry (cca kôra z 1 citróna), 1/3 šálky (70g) cukru, 3 žĺtky, 1/4 šálky (60 g) masla nakrájaného na kocky, 4-6 lyžíc kokosového mlieka POSTUP PRÍPRAVY Táto poleva je úžasná. Je to jemná, krémová chuť a hodí sa na poliatie dezertov. Štipľavá príchuť citrónu je prvá vec, ktorá zasiahne Vaše chuťové bunky, ale v závere máte v ústach chuť kokosového orecha. Ak Vám náhodou ostane zvyšok môžete ju odložiť do chladničky, kde vydrží ešte pár dní. Na miernom ohni zmiešame citrónovú šťavu, kôru a cukor. Miešame pokiaľ sa cukor nerozpustí. V miske vymiešame žĺtky do hustej peny. Za stáleho miešania postupne pridávame horúcu zmes. Všetko prelisujeme cez sitko do pripravenej misky, ktorú dáme nad paru. Nad parou zmes miešame drevenou vareškou. Dávame pozor , aby zmes neprišla do varu. Tesne predtým ju odstavíme a z parného kúpeľa odložíme. Pridáme na kocky pokrájané maslo a šľaháme. Pri šľahaní pridávame kokosové mlieko. Všetko do hladka vymiešame a necháme vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 24.10.2010, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Malajzské banánové palacinky s kokosovo-citrónovou polevouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 vajce, 30 g (cca 1/8 šálky) cukru,60 g (cca ½ šálky), hladkej múky,1 lyžička kypriaceho prášku, štipka soli 1/4 šálky kokosového mlieka, 2 veľké zrelé banány, tuk na vyprážanie, Kokosovo-citrónová poleva (viď samostatný recept), voliteľné: vanilková zmrzlina, orechy POSTUP PRÍPRAVY Vajce s cukrom vyšľaháme v miske. Pridáme preosiatu múku, kypriaci prášok, štipku soli, zmes znovu premiešame. Nakoniec pridáme kokosové mlieko spolu s roztlačenými banánmi. Všetko spolu dôkladne premiešame. Vytvoríme hustú zmes. Zohrejeme olej na panvici a naberačkou nalejeme na panvicu tenkú vrstvu a vyformujeme palacinku. Pečieme do zlatista z oboch strán. Upečené palacinky ukladáme na tanier s papierovým obrúskom, ktorý vsiakne prebytočný tuk. Palacinky podávame teplé na vrchu ozdobené s vanilkovou zmrzlinou a poliatie kokosovo-citrónovou polevou. Môžeme podávať aj s kúskom banána. Iné ozdobenie je na Vás. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 16.10.2010, 17:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
PIZZA SAMBALPOTREBNÉ PRÍSADY 2 šálky polohrubej múky, 20 g droždia, 2 dcl mlieka, ½ lyžičky soli, ½ lyžičky cukru, 10 dkg šunkovej salámy 10 dkg slaniny, 8 ks šampiňónov, 1 stredne veľká cibuľa, 1 červená paprika (kapia), Paradajkové pyré, Oregano, Nastrúhaný syr na posypanie, Tuk na vymastenie formy, 2 lyžičky Sambal Badjak alebo Sambal Nasi Goreng POSTUP PRÍPRAVY Do vlažného mlieka pridáme ½ lyžičky cukru, droždie a necháme nakysnúť na teplom mieste. Do misky dáme múku, soľ a pridáme nakysnuté droždie. Zmes spolu dôkladne vymiešame a necháme vykysnúť na teplom mieste. Medzi tým si na panvicu dáme pokrájanú slaninku a cibuľku, ktoré spolu opražíme. Po chvíľke pridáme nakrájané šampiňóny, chvíľu osmažíme a na koniec pridáme červenú papriku, ktorú smažíme len veľmi krátko, tak aby sme zachovali chrumkavú chuť. V miske zmiešame paradajkové pyré so Sambalom. Vykysnuté cesto dáme do vymastenej formy. Na cesto rozotrieme pyré so Sambalom, poukladáme šunkovú salámu a na to vysypeme zmes z panvice. Na koniec posypeme postrúhaným syrom a oreganom. Upečieme vo vyhriatej rúre (pri cca 200º C). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 18.10.2010, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 šálka (250 ml) polohrubej múky, ½ šálky kryštálového cukru, ½ prášku do pečiva, ½ šálky kokosového mlieka, ¼ šálky oleja\, 1 vajce, 2 polievkové lyžice kokosovej múčky\, kúsky čokolády na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Všetky sypké suroviny zmiešame v jednej miske. Všetky tekuté dáme do druhej misky a dobre napeníme metličkou. Tekutú časť vylejeme do sypkej časti a miešaním zapracujeme na polotekuté cesto. Ak je masa moc hustá pridajte 1-2 lyžice kokosového mlieka. Masu vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej muffinkovej formy. Na každú muffinku vložíme kúsky čokolády, zľahka zatlačíme a dáme piecť. Pečieme na 190°C asi 15-20 minút. Tento recept je na 12 muffiniek. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 23.9.2010, 8:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 41 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |