
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 41 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Vajce na tvrdo v sójovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY 4 ks na tvrdo uvarených vajec, 5-7 lyžíc tmavej slanej sójovej omáčky (doporučujem: Slanú tmavú sójovú omáčku, Čínsku svetlú sójovú omáčku) POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme vajcia na tvrdo. Ošúpeme škrupinu, pričom dávame pozor, aby sme zbytočne nepoškodili bielok. Vajcia nezmenia chuť, ale nebudú také pekné. Nalejeme sójovú omáčku do hrnca, priemer 10 cm. Zohrejeme sójovú omáčku na stredne vysokú teplotu - nesmie vrieť. Keď sójová omáčka začne peniť, stlmíme varenie a opatrne pridáme vajcia. Vajcia mierne rolujeme v sójovej omáčka cca 1 minútu a následne hrniec odstavíme. Vajcia ďalej rolujeme, aby sa obaľovali v sójovej omáčke do tmava a sójová omáčka zhustla na hustú zmes. Vajcia vyberieme a necháme odtiecť prebytočnú omáčku. Necháme na tanieri vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 27.8.2011, 9:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Marinované kura Sambal KetjapPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g kuracích pŕs, 1 paprika, 1 cibuľa, Olej, Soľ, Solamyl, Bambusové výhonky, Sambal Ketjap POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na menšie kocky a necháme odležať v mierne pikantnej omáčke Sambal Ketjap minimálne 3 hodiny, najlepšie cez noc. Na panvici v 3 lyžiciach oleja marinované mäso smažíme cca 2 minúty. Mäso vyberieme z panvice a vo zvyšnom oleji krátko usmažíme cibuľu nakrájanú na prúžky, pridáme bambusové výhonky, papriku nakrájanú na štvorčeky a krátko smažíme. Potom k zelenine pridáme mäso a zalejeme 2 lyžičkami solamylu rozpusteného o v 0,5 dcl vlažnej vody. Podávame s ryžou posypanou chrumkavou cibuľkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 30.3.2011, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Kokosové Cookies z kukuričných lupienkovPOTREBNÉ PRÍSADY 180 g masla (nie margarín), 20 g Santen – kokosový krém, 150 g práškového cukru, 20 g vanilkového cukru, 2 vajcia, 330 g hladkej múky, 60 g hrubej múky , Cornflakes POSTUP PRÍPRAVY V miske si rozšľaháme vajcia. V druhej miske si vyšľaháme maslo, kokosový krém, práškový cukor a pridáme rozšľahané vajcia. Ďalej pridáme vanilkový cukor a múku. Je potrebné celú zmes dôkladne vymiešať (tak, aby sa nám nelepila na prsty). Necháme odležať cca 15 minút v chladničke. V miske si medzitým rozdrvíme cornflakes. Pomocou čajovej lyžičky si vytvarujeme malé koláčiky, ktoré obalíme v rozdrvených cornflakes. Obalené cookies ukladáme na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie. Pečieme do zlatista cca 25 minút pri 170º C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 12.4.2013, 19:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Soto polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 500g kuracieho mäsa (môžete použiť aj hovädzie),1000 ml vody, Zemiaky, Fazuľové struky, Pór, Zeler nakrájaný na kocky, Zelerové stonky, Zelerovú vňať, Soľ, 3 ks na tvrdo uvarené vajcia, Chrumkavá cibuľka, Soto mix 100g POSTUP PRÍPRAVY Z 1 litra vody uvaríme kurací vývar alebo hovädzí vývar spolu so zemiakmi. Uvarené mäso a zemiaky vyberieme a nakrájame na malé kúsky. Do vývaru pridáme zmes a spolu s mäsom premiešame, dolejete vodu do 1 litra, pridáme nakrájaný na malé kocky zeler a varíme cca 10 min na miernom ohni. V závere na 1 minútu pridáme fazuľové struky, pór, zelerové stonky. Podávate v polievkovej miske. Ak je polievka v miske pridáme zelerovú vnať, plátky vajec a chrumkavú cibuľku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 24.3.2011, 18:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Indonézske pikantné kurčaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 celé kurča, 2 lyžice sladkej sójovej omáčky Ketjap A, Limetková šťava, 400 ml vody, Ajam Pedis Mix 100g, Príloha: Jazmínová ryža POSTUP PRÍPRAVY Kurča rozdelíme na kúsky a orestujeme v panvici v 2-3 lyžiciach oleja. Pridáme zmes a miešame. Pridáme 400ml vody, 2 lyžice sladkej sójovej omáčky a šťavu z limetky. Privedieme k varu a potom za občasného premiešania dusíme pokiaľ mäso nezmäkne. Soľ podľa chuti. Tesne pred dokončením doporučujem pridať pár kúskov ananásu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 14.3.2011, 21:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() GulášPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hovädzieho mäsa, 300 ml vody, 1 veľkú cibuľu, Zemiaky, Zelerové stonky, 6 ks cherry paradajok, Guláš Mix 100g, 1 lyžička dochucovacej pasty Sambal Badjak, Príloha: chlieb POSTUP PRÍPRAVY V hrnci na oleji usmažíme cibuľu a potom na kocky nakrájané hovädzie mäso, pridáme 600ml vody a zmes. Dôkladne premiešame a varíme na miernom ohni. Približne po 30 minútach pridáme nakrájané zemiaky, soľ a korenie podľa chuti (môžeme dochutiť 1 lyžicou pasty Sambal Badjak). Dusíme na miernom ohni. V závere pridáme nakrájané zelerové stonky a nakrájané paradajky. Podávame s chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 16.3.2011, 12:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Hovädzie GorengPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hovädzieho mäsa,200 ml kokosového mlieka, 300 ml vody, Sambal Goreng Mix 100g, Príloha: Jazmínová ryža posypaná chrumkavou cibuľkou POSTUP PRÍPRAVY Mäso si nakrájame na kocky. Na panvici v 2 lyžickách oleja si ho opražíme. Pridáme zmes a jemne pražíme a miešame. Pridáme 300ml vody a 200ml kokosového mlieka. Za stáleho miešania na miernom ohni privediete do varu a dusíte do mäkka. Solíme podľa chuti. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 6.1.2012, 20:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
![]() Ketjap Kurací ŠalátPOTREBNÉ PRÍSADY ľadový šalát, ½ červenej cibule, cherry paradajky , paprika, šalátová uhorka, soľ, 150 g kuracích pŕs, chrumkavá cibuľka, citrón, olej, sladká sójová omáčka KETJAP A alebo KETJAP KAKI TIGA, 1 lyžica dochucovacej pasty Sambal Manis, Príloha: čerstvé pečivo POSTUP PRÍPRAVY Do šalátovej misy ukladáme zeleninu: ľadový šalát, paradajky, nakrájanú papriku, červenú cibuľu, na kocky nakrájanú šalátovú uhorku a všetko dôkladne zmiešame. Soľ podľa chuti. Medzi tým si pripravíme kuracie mäso. Kuracie prsia nakrájame na kocky. Zmiešame s 1 lyžicou dochucovacej pasty Sambal Manis a s 3 lyžicami sladkej sójovej omáčky. Na panvici v 2 lyžiciach oleja mäso prudko usmažíme. Šalát dáme na tanier, na vrch uložíme kuracie mäso, ozdobíme chrumkavou cibuľkou. Ako prílohu doporučujeme použiť sladkú sójovú omáčku zmiešanú s pár kvapkami citrónovej šťavy, do ktorej si môžete mäso namáčať. Podávame s pečivom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 24.2.2011, 17:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Laksa polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 500g kuracieho mäsa, 100g kreviet, 1000ml vody, 400ml kokosového mlieka, 1 ks kuracieho bujónu, Soľ , Citrónová šťava, Uvarené vajce, Zelerové lístky, Chrumkavá cibuľka, Laksa mix 100g POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca si nalejeme 1000ml vody, pridáme kuracie mäso, 1 kocku kuracieho bujónu a urobíme kurací vývar. Ak uvaríme vývar, kurča vyberieme a nakrájame na tenké pásiky. Nakrájané kurča vrátime späť do vývaru. Pridáme zmes (Laksa mix), 400 ml kokosového mlieka. Prilejeme vodu do 1 litra. Za stáleho miešania privedieme do varu. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou a krevetami tesne pred podávaním. Podávame s rezancami, s vareným nakrájaným vajcom, chrumkavou cibuľkou a zelerovými lístkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 24.2.2011, 0:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
![]() Karí ryba so zeleninouPOTREBNÉ PRÍSADY 500g rýb Pangasius, zelenina podľa vlastnej chuti, citrónová šťava, olej, soľ, 200 ml vody, 200 ml kokosového mlieka, Mangoot Mix 100g POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame olej, soľ, citrónovú šťavu a vytvoríme zmes. Zmesou potrieme rybu, ktorú sme nakrájali na väčšie kusy. V panvici na oleji mierne usmažíme Mangoot Mix tak, aby sa tento mix zohrial a prevoňal. Pridáme 200ml vody, 200ml kokosového mlieka. Privedieme do varu, pridáme ryby a ešte pár minút varíme, tak aby ryba zmäkla. Na koniec pridáme na pár minút zeleninu. Solíme podľa chuti. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 41 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |