. .. .. .. .. .. .
. .

Čínska ostrokyslá polievka - RECEPT 34404

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 164460 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Čínska ostrokyslá polievka


[ recept č. 34404 zo dňa  ]


Čínska ostrokyslá polievka


POTREBNÉ PRÍSADY

½ kocky Tofu, 50 g sušených čiernych húb (Judášovo ucho), 1 l kuracieho vývaru, 2 mrkvy, 1 petržlen, Malá hrsť bambusových výhonkov, Trochu sójových klíčkov, Pór na ozdobenie, Kvasný ocot, Vajce, Soľ, cukor, mleté čierne korenie, zázvor, Olej, 4 lyžičky solamylu, 2 lyžičky dochucovacej pasty Sambal Manis alebo Sambal Badjak

POSTUP PRÍPRAVY

V panvici zohrejeme malé množstvo oleja a zo všetkých strán na ňom opečieme kocku tofu. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí si tofu nakrájame na malé kúsky, čím menšie tým lepšie. Medzi tým si pripravíme čierne huby, ktoré namočíme cca na 30 minút do studenej vody, aby zmäkli. Zmäknuté huby precedíme a nakrájame ich na tenké rezance. Do rozpáleného oleja si vysypeme na kocky alebo na rezance nakrájanú mrkvu a petržlen a mierne opražíme cca 1 minútu. Kurací vývar privedieme do varu, ochutíme sójovou omáčkou, pridáme trochu cukru, podľa potreby soľ, mleté čierne korenie, zázvor a 2 lyžičky dochucovacej pasty Sambal Manis. Sambal Manis je kyslejšia verzia nakoľko obsahuje citrónovú trávu. Ak použijete Sambal Badjak nič nepokazíte, len pridáte viac octu. Dochutíme octom, tak aby bola polievka vyvážene ostro kyslá. Ďalej pridáme upraženú mrkvu, petržlen, tofu, zmäknuté huby, bambusové výhonky a sójové klíčky a cca 5-10 minút varíme. Solamyl rozmiešame v malom množstve studenej vody na riedku kašu. Za stáleho miešania pridávame do polievky, až kým polievka nezíska rôsolovitú konzistenciu. Pozor, nie naraz, aby ste nemali len hrču. Privediete do varu. Chvíľu varíme na miernom plameni a do vriacej polievky vlejeme vajce a vidličkou ho jemne rozmiešame. Na záver ešte môžeme dochutiť korením. Polievku podávame horúcu v miskách, ktoré ozdobíme pórom.
<< Pangas na pare | Čínska ostrokyslá polievka | Chlpaté kuriacie nugetky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lucia S. (babika82) ID 225556 (9.1.2012, 21:33)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (24.1.2011, 23:06)
ostrokyslu polievocku robievam,ale s tofu som este nerobila zajtra vyskusam.
ODPOVEDAŤ
Jarmila P. (jemina1) ID 29668 (9.12.2010, 19:57)
Ja do nej dávam čerstvú hlivu a chutí nám to.
ODPOVEDAŤ
Kristina M. (Kikulicek) ID 41646 (9.12.2010, 12:22)
Dobrý den chcela by som si tu polievocku doma spravit a poradite mi prosim vas kde kupim tie huby,kvasný ocot,banbusove výhonky,sojsove klicky dakujem nikdy vživote som to zatial nekupovala....pekný den prajem (Y)
ODPOVEDAŤ
Denis Č. (adec01) ID 164460 (12.12.2010, 20:53)
Kvasný ocot je klasický ocot, bambusové vyhonky a sojové klíčky sa dajú kúpiť v naturshopoch alebo v špecializovaných internetových e-shopoch. Doporučujem do polievky dať originálnu prísadu Sambal Manis( ide o kombináciu chilli a citrónovej trávy)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (18.11.2010, 14:24)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Valika L. (vaľuška) ID 38989 (18.11.2010, 13:59)
a kde zoženiem dochucovaciu pastu Sambal Manis alebo Sambal Badjak ? *-)
Naša rodina túto polievku u číňana proste miluje... (pl)
ODPOVEDAŤ
Denis Č. (adec01) ID 164460 (12.12.2010, 20:54)
www.sambalshop.sk
ODPOVEDAŤ
Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (9.12.2010, 19:41)
ja som dnes kupila v Bille
ODPOVEDAŤ
Denis Č. (adec01) ID 164460 (18.11.2010, 15:04)
Dá sa kúpiť v niektorých prevádzkach. My ju kupujeme cez e-shop: www.sambalshop.sk
ODPOVEDAŤ
Lívia B. (Livča) ID 52332 (17.11.2010, 23:03)
Dnes som mala takú chuť,bola už iná navarená, ale v piatok spravím a sa budem kúpať v nej. ^o)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu