. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jana S. (JaniS.) ID 159902
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.7.2010
Naposledy: 26.10.2018 19:00
Aktualizácia: 21.10.2015 15:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 28
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 49
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 49 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

TRIKOLÓROVÉ REZY + prvý fotopostup



POTREBNÉ PRÍSADY

1.CESTO: 300 g polohrubej múky, 100 g prášk. cukru, 100 g masla, 1 vajce, 8 g pdp, 2 vrchovaté PL kakaa, 3 PL teplej vody +++ PLNKA: 500 g hrudkovitého tvarohu, 1 vanilkový puding al. 40 g Gustinu, 450 ml mlieka, 4 PL kryšt. cukru, 1 vanilínový cukor +++ 2.CESTO: 3 vajcia, 200 g kryšt. cukru, 100 ml oleja, 5 PL teplej vody, 250 g polohr. múky, 8 g pdp

POSTUP PRÍPRAVY

1. Prísady z 1.cesta si dobre vymiešame vareškou alebo metličkou, len posledné kakao zapracovávame ručne (poradie: vajce, cukor, maslo, voda, múka, pdp, kakao). Cesto si medzi rukami utľapkáme na hrubšiu placku, ktorú dáme do stredu dobre vymasteného a pomúčeného plechu. Ďalej utľapkávame celou plochou ruky až do krajov plechu (treba na to trochu času a nervov).
2. Klasicky si uvaríme puding z vanilkového prášku (ja som mala len Gustin), mlieka a kryšt. cukru. Jemne vychladnutý ho potom rozmiešame lyžicou a zapracujeme tvaroh s vanil. cukrom. Celú masu následne rukami rovnomerne rozvrstvíme na 1.cesto.
3. Z druhého cesta si najskôr vymiešame vajíčka s cukrom. Pridáme olej a vodu a premiešame. Pridáme preosiatu múku s pdp a cesto vylejeme na tvarohovú plnku. Pečieme pri 150 °C dobrých 50 minút.

- i keď koláčik nie je vôbec sladký, zaujme svojou šťavnatosťou a nadýchanosťou + dlhou trvanlivosťou. Ideálny na nedeľné posedenie pri kávičke za teplého počasia na terase :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (13) posledné: 6.4.2011, 16:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Lahodné smotanové kuracie rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg kuracích pŕs bez kosti a kože, 1 kyslá smotana, 100 g strúhaného tvrdého syra, 4 veľké strúčiky cesnaku, 4 vajcia + soľ, ml. č. korenie, hladká múka a strúhanka, olej na vysmážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie mäso umyjeme, osušíme a jemne naklepeme (ak je jeden plát príliš veľký, tak ho po dĺžke prerežieme a až potom naklepeme). Každý plát osolíme, okoreníme a potrieme roztlačeným cesnakom (plátky ukladáme na seba, aby sa chuť cesnaku lepšie rozložila).

Potom si do misy dáme rozhabarkované vajcia, kyslú smotanu, strúhaný syr a všetko dobre premiešame.

Následne si každý plát obalíme najskôr v hladkej múke, potom v smotanovej zmesi a nakoniec v strúhanke. Postupne ich vyprážame na horúcom oleji. Podávame s prílohou - ryža, zemiakové pyré, zeleninová obloha


tip: zvyšnú smotanovú zmes po obaľovaní rezňov zahustíme trochou hladkej múky a vlejeme ju celú do horúceho oleja a pár sekúnd tiež vysmážame - vzniknutý obláčik pokrájame, a taktiež môžme podávať ako prílohu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 3.4.2011, 18:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Krémy do mojej torty - Želkina prosba



POTREBNÉ PRÍSADY

NUGÁTOVÁ: 1 čokoládový puding, 1 PL kakaa, 350 ml mlieka (10 PL + zvyšok), 200 g nugátu, 250 g masla, kopcových 2,5 PL mletých vlašských orechov +++ KARAMELOVÁ PENA: 150 g kryšt. cukru, 0,8 l mlieka (200+600), 2 vajcia (oddeliť ž od b), 2 karamelové pudingy, 250 g masla +++ CITRÓNOVÁ: šťava z 3 vytlačených veľkých citrónov + obyčajná voda = spolu 700 ml tekutiny, 2 vanilkové pudingové prášky, 3 žĺtky, 12 PL kryšt. cukru, 3 maslá po 125 g

POSTUP PRÍPRAVY

- všetky plnky vyjdú objemovo na dve podlažia torty (odporúčam dať pod nugátovú a karamelovú tenkú vrstvu ríbezľového džemu - asi 3 PL na jedno podlažie)
NUGÁTOVÁ S ORECHMI: Zmiešame si 10 PL mlieka s puding. práškom a kakaom. Zvyšné mlieko privedieme do varu, vtedy pridáme ochutených 10 PL mlieka. Uvaríme hustý puding, do ktorého prišľaháme ešte za tepla celý nugátový krém. Následne necháme puding za občasného premiešania vychladnúť. V druhej miske si zatiaľ vyšľaháme maslo dopenista a puding doň po lyžiciach tiež prišľahávame. Nakoniec pridáme mleté orechy. Krém dáme na polhodinu do chladničky, aby trochu vytuhol.
KARAMELOVÁ PENA: Cukor si upálime na karamel. Opatrne doň vlejeme 200 ml mlieka a pri miernej teplote necháme rozpustiť (trvá to aj pár minút). Vo zvyšných 600 ml si rozmiešame oba puding.prášky a rozhabarkované žĺtky a za stáleho miešania vlejeme do už rozpusteného karamelového mlieka. Uvaríme hladkú kašu, ktorú necháme len mierne vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme maslo, do ktorého pridáme túto teplú zmes a nakoniec opatrne vareškou vmiešame tuhý sneh z bielkov. Krém dáme do chladničky na asi 40 minút, aby tiež trochu stuhol.
CITRÓNOVÁ: Citrónovú šťavu odmeriame v odmerkovom pohári a prilievame vodu, aby sme dosiahli 700 ml, do ktorých potom zamiešavame pudingové prášky s cukrom. Z tohto uvaríme hustý sirup, ktorý necháme vychladnúť. Zvlášť si vyšľaháme žĺtky s vidličkou a zamiešame ich do studeného sirupu, príp. ešte to celé aj prešľaháme. Nakoniec prišľaháme maslá a krém necháme tuhnúť v chladničke zhruba 40-50 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 20.8.2011, 22:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Hrnčekové medové pláty z Rumunska



POTREBNÉ PRÍSADY

(1 hrnček = 300ml ) 1 a 1/2 h hladkej múky, 1 a 1/2 h polohrubej múky, 3 celé vajcia (dopredu rozhabarkovať v hrnčeku), 5 PL medu, 1 h práškového cukru, 1 h mletých vlašských orechov, 3 PL kakaa, 4 PL roztopeného masla (sú to asi 3/4 zo 100 g masla), 1 vrchovatú PL sódy bikarbóny

POSTUP PRÍPRAVY

1. Vo väčšom hrnci si na sporáku rozpustíme med, maslo a cukor. Potom pridáme jedlú sódu (zmes začne kypieť a rásť). Potom primiešame vajcia a stále miešame pri miernej teplote. Keď vznikne oranžovo-hnedastá pena, odstavíme zo sporáka.
2. Zmes potom vylejeme do väčšej misky, kde sú už zmiešané obe preosiate múky s orechmi a kakaom. Všetky prísady dobre rukou vymiešame, pričom občas posýpame ruku aj cesto hladkou múkou. (ak by sa však cesto nechcelo vymiesiť, pridajte ešte 1 dcl vlažného mlieka).
3. Po vymiesení necháme cesto polhodinu postáť prikryté na chlade. Po polhodine ho rozdelíme na 5 častí (ja si celé cesto najprv odvážim, a následne vydelím číslom 5. Potom si každú oddelenú časť ešte raz odvážim, či mi váha korešponduje s tým vypočítaným číslom - mám záruku, že každý plát bude rovnako veľký aj hrubý). Každú časť si vyvaľkáme natenko na pomúčenej doske a na predlaktí prenesieme na vymastený a pomúčený papier na pečenie, ktorý je "prilepený" tukom o opačnú stranu plechu . Tam si z cesta vyrežieme požadovaný tvar plátu a odrezky opatrne odstránime.. Netreba zabudnúť každý plát husto poprepichovať vidličkou či špáratkom!
4. Pláty pečieme pri 175°C asi 5-7 minút. Po vychladnutí dajte opatrne všetky pláty na jeden deň alebo dva do veľkého sáčka spolu s čerstvými plátkami jabĺk a uzavrite ho. No a hor sa do plnenia - za pár minút máte pláty úplne mäkké (na obrázku som dávala citrónovú plnku, karamelovú penu, višňový džem a nugátovú plnku s orechami - torta po nich zostala krehká ako pri piškótovom korpuse a chutila po kakaových Bebe keksoch)

- odporúčam si vyvaľkať všetky časti cesta skôr, než začnete piecť prvý plát. Počas pečenia to už nebudete stíhať.
- upečený plát sa ihneď po vybratí "zošmykne" pri jemnom naklonení a potrasení plechu. Na tento použitý plech môžte ihneď dať ďalší ešte surový plát bez opätovného pomastenia a pomúčenia pečiaceho papiera

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 6.12.2012, 21:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rezy NEBE A DUDY



POTREBNÉ PRÍSADY

(1 hrnček = 300 - 320 ml) CESTO: 1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1,5 hrnčeka kryšt. cukru, 2 vajcia, 1 pdp, 2 ČL jedlej sódy, 1 rozmixovaný menší kompót (cca 350ml, šťavu nevylievať !!!) +++ KRÉM: 1 neochutené pomazánkové maslo (150g), 1 vanilkový al. banánový puding, 250 ml mlieka, 3 PL kryšt. cukru, 200 ml smotany na šľahanie + 1 Smetafix, 3 PL prášk. cukru, 1 Pl rumu (ale nemusí byť) +++ a ešte: 150g posekaných orechov a 4 kocky horkej čokolády (postrúhame na strúhadle)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Cesto: Vajcia si vyšľaháme s cukrom. Pomaly pridávame rozmixovaný kompót aj so šťavou. Následne prišľahávame preosiatu múku s pdp a jedlou sódou. Cesto vylejeme na dobre vymastený aj hrubou múkou pomúčený plech. Pečieme pri 180°C, pokiaľ celý nezhnedne (u mňa to trvalo len 15 minút, keďže ide o jemnučké cesto). Korpus necháme vychladnúť (cca 30 minút, potom sa pustíme do krému)
2. Krém: Klasickým spôsobom si uvaríme a vychladíme puding z vanilk. prášku, mlieka a kryšt. cukru. Vo vyššej a hlbokej miske si potom vyšľaháme tekutú šľahačku so stužovačom. Zvlášť si vidličkou rozhabarkujeme pomazánkové maslo s práškovým cukrom a celé to zašľaháme do smotany. Ďalej prišľaháme vychladnutý puding. Nakoniec vmiešame rum alebo brandy či koňak do zmesi (ale tento krok sa nemusí robiť). Krém potom rovnomerne navrstvíme na vychladnutý korpus a posypeme na malé kocky nasekanými orechmi a postrúhanou čokoládou (no orechy možno aj zomlieť najemno a namiesto čokiny dať granko). Koláč dáme do chladničky na noc a aj potom držíme v chlade.


- tipy na pomazánkové maslo: Bánovecká nátierka, Mana-R, Choceňská nátierka, Rama creme bonjour, alebo pre teba - Maji M. krém Philadelphia, ktorý by si mala zohnať u vás
- tip na kompóty: hruškový / mandarínkový/ ananásový/ marhuľový. V prípade prvého a posledného odporúčam najkôr zbaviť šupy a až potom rozmixovať
- koláčik bol pre Maju M.(misqs17) na rozveselenie a pozdvihnutie nálady kvôli clivote za domovom. Maji, dúfam, že som Ti a Tebe podobným aspoň takto virtuálne osladila život :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 12.9.2011, 13:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Zeleninová večera 2



POTREBNÉ PRÍSADY

110 g celozrnných vrtuliek, 1 trojuholník taveného syra, 1,5 PL kyslej smotany, 1 malá cibuľka, 1 menší strúčik cesnaku, polovica dlhej šalátovej uhorky, 4 PL odkvapkanej sterilizovanej kukurice

POSTUP PRÍPRAVY

Do uvarených a odkvapkaných vrtuliek vtierame vidličkou tavený syr, následne pridáme kyslú smotanu, nadrobno nakrájanú cibuľku s pretlačeným cesnakom. Potom primiešame na malé kocky pokrájanú uhorku a kukuricu. Ja som ešte pridala 50 g strúhaného syra a dozdobila paradajkami, ktoré dodali tú "pravú" chuť šalátiku.

- šalát netreba soliť ani koreniť vďaka kyslej smotane a tavenému syru, ktoré sú samé dosť slané
- z tejto dávky vyjdú 2 bohaté porcie
- ešte lepší je zachladený aspoň na polhodinu v chladničke

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rezy z gaštanového pyré s karamelovou šľahačkou



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 4 veľké vajcia, 6 PL kryšt. cukru, 6 PL preosiatej polohrubej múky, 100 ml oleja, 2 PL kakaa,1 pdp PLNKA: 100 g masla, 4 PL prášk. cukru, 250 g gaštanového pyré, 1 Zlatý klas, 300 ml mlieka KARAMELOVÁ ŠĽAHAČKA: 4 PL kryšt. cukru, 300 ml mlieka, 2 práškové šľahačky (osvedčila sa mi modrá ochutená od Dr.Oetker), 1 Smetafix

POSTUP PRÍPRAVY

1. Šľahačka: Kryštálový cukor upálime na karamel a opatrne zalejeme mliekom (zvykne to veľmi prskať na všetky strany). Necháme karamel úplne rozpustiť pri miernej teplote bez miešania (trvá to aj štvrť hodinu). Potom ešte asi 1 minútu povaríme za občasného premiešania a necháme vychladnúť v chladničke cez noc.
2. Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, kakao a múku s pdp. Cesto vylejeme na hlbší a menší plech, ktorý sme si vopred vymastili a pomúčili hrubou múkou. Pečieme ho pri teplote 175°C asi 5-7 minút. Následne ho necháme v miestnosti vychladnúť. Vzniknutú kôrku na povrchu jemne zoškriabeme, aby nám nerobila šarapatu pri natieraní plnky.
3. Plnka: Z mlieka a Zl. Klasu si urobíme hustý puding, ktorý necháme prikrytý potravinovou fóliou vychladnúť. Zvlášť si vyšľaháme maslo, prášk. cukor a pokrájané gašt. pyré. Do tejto masy potom postupne zašľahávame puding. Následne hotový krém natrieme na korpus a zarovnáme. Nakoniec navrstvíme šľahačku, na ktorú urobíme jemné vlnky vidličkou a ponad koláčik ozdobne preosejeme kakao alebo dozdobíme čokoládovou ryžou.
4. Šľahačka: Vychladnuté karamelové mlieko zmiešame s oboma práškovými šľahačkami a stužovačom a dobre dotuha vyšľaháme (tiež to chvíľu trvá).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (44) posledné: 2.2.2014, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta " XS "


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus - mikrovlnková Sacherka za 5 min. , jahodový džem, banány + jedna vrstva medových plátov, poťah Smartflex Velvet mandľový, mala len 490 g pri rozmeroch 15cm x 9cm x 5,5cm

POSTUP PRÍPRAVY

Robila som ju ako poďakovanie za milý a ústretový prístup jednej zlatej pani predávajúcej v cukrárskom shope ( podľa loga tohto e-shopu som volila aj formu torty a použité farby - tortičkárky už budú vedieť, o aký shop sa jedná, koniec-koncov aj iniciála veľa napovedá)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (8) posledné: 16.3.2011, 19:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Zeleninová večera


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Ľahké a sýte zároveň.... potrebujeme buď vychladenú uvarenú ryžu alebo krátke cestoviny (vretienka, motýliky, rúrky) a k tomu zeleninu - ja som použila čínsku kapustu, sterilizovanú kukuricu a hrášok, uhorku, červenú papriku, rajčiny + na malé kocky nakrájaný tvrdý syr, uvarené vajíčka, šunkovú salámu a všetko som to pokvapkala kečupom a ochuteným jogurtovým dresingom

POSTUP PRÍPRAVY

- kto chce, môže si prisoliť, okoreniť jedlo či dať ho na pár minút odstáť do chladu, aby zelenina pustila šťavu, a tým pádom aby bolo jedlo ešte šťavnatejšie a chutnejšie
- namiesto dresingu možno použiť aj biely jogurt / acidko("ľahšie" verzie) či 2 ČL tatarskej omáčky alebo kyslej smotany ("ťažšie" verzie)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.3.2011, 20:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

3D Foťák Olympus E-30


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Prvá poťahovaná a hneď na objednávku .... KORPUS: Kakaovo-orieškové medové pláty, PLNKA: citrónová, karamelová pena, nugátová s orieškami + višňový a ríbezľový džem Na telo foťáka som použila medové pláty spájané ríbezľovým džemom a dotvarované punčovinou a na objektív som použila orieškovú roládu. Podstavec - 5,1 kg - Smartflex Velvet mandľový, Foťák - 1,94kg – Smartflex Flower mandľový.

POSTUP PRÍPRAVY

Požiadavka bola foťák v životnej veľkosti a zvýraznené detaily na ňom, podstavec bol už na mne, a tak som zvolila japonský štýl, keďže Olympus je japonská značka. Tortu som robila na túto poslednú sobotu, a hneď na druhý deň som už aj mala prvých zákazníkov, tak sa teším a som na to pyšná, aj keď doma si ťukali na čelo

Týmto chcem vysloviť veľké ďakujem mnoho žienkam na mimi + externým babám , ktoré mi svojimi radami pomohli pri práci s poťahom. Skláňam sa pred ich trpezlivosťou, s ktorou mi odpovedali na moje otázky, ešte raz veľká vďaka :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (39) posledné: 23.5.2012, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 49 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu