končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,17 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Celozrnný ražný chlieb, jednoduchý a chutný!POTREBNÉ PRÍSADY Prísady: -400 ml vody - 1 lyžička slnečnicového oleja - 2 lyžičky soli - 1,5 lyžičky cukru - 2 lyžičky sušeného mlieka - 240 g pšeničnej chlebovej múky (T650) - 460 g ražnej celozrnnej múky - 21 gramov čerstvého droždia alebo 2 lyžičky sušeného - kto chce, môže pridať slnečnicu, ľan, sezam... POSTUP PRÍPRAVY Prísady dáme do domácej pekárne v poradí: voda, olej, cukor, droždie, sušené mlieko, pšeničná chlebová múka, ražná celozrnná múka a nakoniec soľ. Pečieme na programe pre celozrnný chlieb, 1000 gramový. Do chleba som pridala aj slnečnicu, ľan a sezam a chlebík bol naozaj chutný! Mám ho aj na reze, len nie je príliš podarený, krájala som za horúca, lebo som naňho mala neskutočnú chuť :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Jana A. (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 26.10.2015, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Turecký chlieb (Fladenbrot ; Pide)POTREBNÉ PRÍSADY na 2 bochníky chleba: 500g naozaj kvalitnej hladkej múky * 1 kocku čerstvých kvasníc * 1 ČL cukru * 80 ml panenského olivového oleja * 375 ml vlažnej vody * 1 a pol ČL soli * 1 vajíčko + 2 PL vody * sezam * olej na vymazanie plechu a trochu múky na podsypávanie POSTUP PRÍPRAVY Chlebík, ktorý najlepšie chutí naplnený kuracím mäskom a čerstvou zeleninkou...(viď moje recepty) V zahraničí a možno aj na Slovensku sa dá kúpiť hotový, ale domáci je domáci, veď to poznáte... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Eva K. (evekei) ID 31604 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 9.3.2010, 16:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Arabský chlieb bez pekárničky ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej múky * 300 ml vody * 1 PL cukru * 10 g instantného droždia * POSTUP PRÍPRAVY Tento chlebík som robila prvý krát. Je oveľa lepší ako kupovaný.Výborne sa hodí k cícerovej nátierke, alebo k mäsu GYROS. :- ) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 29.7.2014, 9:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Corn bread - kukuricovy chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 125 g polohrubej muky, 125 g kukuricnej krupice, 1 PL PRDOPEC., 1/2 - 1 KL soli (podla chuti),5 jarnych cibuliek, 150 g kukurice z konzervy (moze byt aj mrazena), 2 stredne velke vajcia, 284 ml smotany (prip. jogurtu, ja som dala polsky kefir), 50 g masla, plech na pecenie o rozmerov 20x20cm ( ja som pouzila jeden srnci chrbat a jednu chlebovu formu), asi 10 dkg stvrdeho syra POSTUP PRÍPRAVY Tak toto, moje mile, sa na nas tradicny slovensky chlebik nepodoba ani z IC rychlika na trase Bratislava-Kosice:). No, ale je to nieco ine, naco sme zvyknuti, vyzera to dobre a ono to este aj kotucha jedna malo napodiv dobru chut. Tento akoze chlebik je vyborny doplnkom ku roznym salatikom, alebo i tak samotny s kopcom zeleniny. Nenarocne na pripravu, suroviny, mozno niekomu ulahodi tento receptus. Pochadza z jednej anglickej kucharskej knihy, ktoru som si uz tentokrat nekupila, len som si "prepozicala" z nej tento receptik:). Takze: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 9.8.2011, 20:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Biely rascový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 350 ml vody * 1 MO cukru * 1 - 2 MO soli * 500 g hladkej múky T-650 * 1 VO rasce * 1 MO ľanových a slnečnicových semienok (môžme dať a nemusíme) * 1/6 z kocky čerstvého droždia POSTUP PRÍPRAVY Môj manžel nemá rád celozrnné chlebíky, tak som hľadala recept na klasický biely chlieb. A tento je super. Ako z pekárne. Vyskúšajte, môžno i Vám zachutí. Ak zameníte časť bielej múky (max. 200 g) za inú (napr. špaldovú, celozrnnú a pod.) máte zase chlebík iný. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 5.12.2018, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Soft wrap bread (podobny ako arabský chlieb na plnenie,ale lepší :-))POTREBNÉ PRÍSADY 1 1/2 šalky polohr.muky,1 1/2 šalky hl.muky,1 1/4 šalky vriacej vody,1 uvareny a nastuhaný zemiak (menší),1 1/4 čl soli,2 PL oleja,1 čl inst.droždia POSTUP PRÍPRAVY Muky zmiešajte a 2 šalky nasypte do pekarničky,zalejte vriacou vodou a nechajte miesit do hladka.Vypnite a nechajte 20 min oddychovat.Vdruhej mise si zmiešame zemiak,muku,sol,drozdie a olej.Pridame do pekarničky a nechame miesit ešte asi 10 minut aby to bolo pekne makke a hladke.Nechame 1/2 hodinku kysnut.Rozdelime na 8 častí a na pomučenej podložke vyvalkame ,nie na príliš tenko-potom sa vam nevytvoria kapsy.Zakryjeme čistou utierkou a nechame 10-15 min.Rozpalime si teflonovu panvicu (ja som robila na stupni 5 elektr.sporak).Placky sa nesmu robit pomaly lebo budu tvrde,a vysušene ale ani rychlo lebo v strede budu surove.Tak asi 1 minutku z kazdej strany a pritlačajte nejakou placačkou.Mali by sa pekne nafuknut ako balon.Pečieme kym nebudu mat hnede škvrny.Hned ukladajte do igelitoveho sačka a uzatvorte.postupne pridajte aj všetky ostatne.Pekne sa tam sparia a zostanu makke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 26.7.2014, 15:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Vynikajúci plnený chliebPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 500g múky (ja som dala miešanú ražno - pšeničnú), + - 300 ml vody (záleží od múky), 1ČL soli, 25g droždia, 1ČL cukru. PLNKA: 300g húb (hríby, šampióny, akékoľvek), olej, cibuľa, 150g ementálu, 200g šunkovej salámy, 1PL petržlenovej vňate, 1ČL tymiánu, 1-2 strúčiky cesnaku, soľ, MČK, POSTUP PRÍPRAVY Keďže je bohatá hubová sezóna, kdesi som vyhrabala vyše 10-ročný časopis Dobré jedlo s hubovou tematikou, kde som našla tento chlebík. Niečo málo som si prispôsobila a musím povedať, že chlebík je úžasne voňavý a mňamkový. Prísady na cesto hodíme do DP a nastavíme program CESTO. V podstate si možte urobiť akékoľvek cesto na svoj obľúbený chlebík. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Slavka H. (hoska) ID 31567 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 6.10.2010, 16:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Zapečený chlieb alebo čo so starším chlebomPOTREBNÉ PRÍSADY chlieb * šunka * cibuľa * tvrdý syr * olivový olej * cesnak * bazalka POSTUP PRÍPRAVY véééééľmi dobre - aspoň niečo sa mi dnes podarilo :))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 82 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 3.5.2010, 7:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chrumkavý špaldový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 150g polohrubej muky, 150g spaldovej muky, 200g hladkej muky T650, 350ml mlieka, lyzica octu, lyzica masla, 2 lyzicky soli (NIE kopcovite), 1 lyzicka cukru, 1 lyzicka instantneho drozdia (alebo stvrtina cerstveho) POSTUP PRÍPRAVY Kladieme do pekarne v tomto poradi. Mlieko, ocot, maslo, muky, sol, cukor a drozdie. Zapneme program c.1, velkost chleba 1kg, korka - tmava. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Zuzana C. (zch) ID 21747 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 14.3.2015, 17:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Paradajkový chlieb Jamieho Olivera pečený v konzerváchPOTREBNÉ PRÍSADY 30 g droždia, 30 g medu, vlažná voda, 0,5 kg polohrubej múky, 0,5 kg hrubej múky, 30 g soli, 1 kg paradajok, najlepšie čerešňových na vetvičke, 1 hlávka cesnaku, 1 hrsť bazalkových lístkov, soľ, čerstvo mleté čierne korenie (ja dávam čerstvo mleté korenie štyroch farieb), 1-2 sušené čili papričky, extra panenský olivový olej, 8 plechoviek POSTUP PRÍPRAVY Toto je veľmi efektný spôsob ako si upiecť chlieb, ktorý navyše aj skvele chutí. Nájdete v ňom kúsky paradajok a sladkého cesnaku. Jediné, s čím je trochu viac roboty sú konzervy. Obyčajné konzervy, na ktorých sú etikety nie sú pekné, takže ja som si cielene odkladala pekné konzervy s potlačou, napr. od olív, paradajkového pretlaku alebo paradajok. Horný okraj konzerv po otvorení ostane dosť ostrý, takže ho treba zatĺcť dohladka kladivkom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Aneta S. (ssassanka) ID 40362 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 7.3.2010, 15:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,17 ďalšie >> |