. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 168 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,17 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

celozrnný chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

4dl vlažnej vody, 3/4 balíčka sušeného droždia, štipka cukru
200g T-650, 200G celozrnnej pšeničnej múky, 100g špaldovej a 100g ražnej/vyrážkovej múky, 1,5 odmerky soli (dodáva sa k pekárni)
4PL oleja, 1PL octu,
by očko: rasca celá (kto nemá rád, nemusí dať) sezamové a ľanové semiačko, slnečnicové a tekvicové jadierka ( ca 1ČL), 1PL pšeničných otrúb. Ak sa zdá, že sa cesto lepí na steny a dno korýtka, treba prisypať trošku T-650-ky, keď je cesto vcelku a tvorí bochník okolo hákov, už sa nestaráme a necháme pekárničku pracovať

POSTUP PRÍPRAVY

tak ako je napísané, pridávam do korýtka na pečenie, nastavím program Sprint, farba kôrky stredná.
dnes chlebík výnimočne vysoko vykysol, ale bude to asi kombináciou múk.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Anna T. (babuš) ID 7831 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 2.4.2009, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

PITA CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

1 1/4 pohara mlieka,2 PL oleja,3 pohare hl.muky,1/2 čl cukru,1čl soli,1/3 drozdia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko dame do pekarničky,nech nam cesto vymiesi a nechame 1/2 hodinu kysnut,potom dame na podlozku a vytvarujeme placky,nechame ešte 1/2 hodinku podkysnut a pečieme na 220 st asi 10 min.Podavame k masovym jedlam kde je omačka...

Z polovičnej davky mi vyšlo 6 ks...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 5.11.2012, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Francúzsky bezlepkový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept mám z časopisu Your life od firmy Schar. Je určený pre pekárne, ale ja som ho piekla v rúre, keďže pekáreň mi vypovedala. Bol veľmi chutný, tak trošku na sladko.Odvtedy som iný ani nepiekla lebo dcére veľmi chutil. 350 ml vlažnej vody, 5 g soli, 20 g masla alebo 2 PL oleja, 350 g múky Mix B, 20 g medu alebo 2 PL , 12 g čerstvého droždia- ja som dala VIVO.

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si kvások. Do časti vlažnej vody pridáme 1 PL medu a rozpustíme v nej droždie. Do misky nalejeme zvyšnú vodu, pridáme olej , zvyšný lyžicu medu, na to nasypeme múku + soľ. Mixérom trochu vymiešame a pridáme kvások. Ručným mixérom s metličkami na kysnuté cesto miesime asi 5 min. Cesto vylejeme do formy a nechame kysnúť asi 30 min. kým zdvojnásobí objem. Rúru predhrejeme na 220 C a pečieme 5 min. potom znížime na 180 C a pečieme 45 min. Do rúry vložíme hrnček s vodou, aby sa nám spravila chrumkava kôrka :) Kto by chcel vyskúšať v pekárni, tak oni piekli na pekárni kenwood - program bezlepkovy 3 hod., 750 g. Foto priložím neskôr. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Andrea M. (andy29) ID 44947 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 19.4.2014, 12:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Paradajkový chlieb Jamieho Olivera pečený v konzervách



POTREBNÉ PRÍSADY

30 g droždia, 30 g medu, vlažná voda, 0,5 kg polohrubej múky, 0,5 kg hrubej múky, 30 g soli, 1 kg paradajok, najlepšie čerešňových na vetvičke, 1 hlávka cesnaku, 1 hrsť bazalkových lístkov, soľ, čerstvo mleté čierne korenie (ja dávam čerstvo mleté korenie štyroch farieb), 1-2 sušené čili papričky, extra panenský olivový olej, 8 plechoviek

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je veľmi efektný spôsob ako si upiecť chlieb, ktorý navyše aj skvele chutí. Nájdete v ňom kúsky paradajok a sladkého cesnaku. Jediné, s čím je trochu viac roboty sú konzervy. Obyčajné konzervy, na ktorých sú etikety nie sú pekné, takže ja som si cielene odkladala pekné konzervy s potlačou, napr. od olív, paradajkového pretlaku alebo paradajok. Horný okraj konzerv po otvorení ostane dosť ostrý, takže ho treba zatĺcť dohladka kladivkom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Aneta S. (ssassanka) ID 40362 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 7.3.2010, 15:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

SCHIACCIATA-TALIANSKY CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hladkej pšeničnej múky, 10g čertsvých kvasníc, 5g soli, 10ml extra panenského olivového oleja, 750ml vlažnej vody. Na ozdobu sušené bylinky, morská soľ+chilli paričky, sušené hríby. /možno dať olivy, sušené trajčiny, ančovičky...atď/.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som si naštudovala a vyskúšala, Chlebík je výborný. Z cesta vydú tri kusy. Možno dať do mrazničky.
Čerstvý sa dá jesť aj sám. Ja milujem tieto chlebíku odrthnúť a kúsky namáčať do olivového oleja s troškou octa balsamiko.
Ingrediencie ručne, alebo v robote spracujeme na hladké cesto. Cesto sa lepí, tak to má byť.
Po vypracovaní necháme csto odpočívať 30 minút.
Potom ho rozdelíme na tri časti.
Z každej časti urobíme peceň valcového tvaru. Položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 15 minút odpočívať.
Potom prstami do cesta urobíme jamky.
Postriekame olivovým olejom a rozotrieme. Povrch posypeme pripravenými ingredienciami.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 28.7.2011, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Arabský chlieb plnený po slovensky :)))



POTREBNÉ PRÍSADY

Arabský chlieb (bežne v predajniach v oddelení chlieb pečivo, balený po 5 ks)

zelenia podľa chuti, ja väčšinou dávam šalát (hlávkový alebo ľadový, poprípade čínsku kapustu), paradajky, šalátovú uhorku, papriku, pór a kukuricu konzervovanú

kyslá smotana, kečup

syr (plátkový akéhokoľvek druhu)

POSTUP PRÍPRAVY

Skvelá rýchla večera, alebo ľahší obed. Upozorňujem, ale že sa to nie práve esteticky papá, rukami a sem tam niečo z placky vypadne, malá je väčšionou po uši od kečupu a smotany, ale zbožňuje to :))))

dá sa to plniť aj dovnútra chlebíka, jednoducho sa rozkrojí a naplní, je to na Vás
a ešte...ono sa to dá plniť množstvom iných vecí, je to len od fantázie a chutí...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Michaela K. (Emuli) ID 10617 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 8.10.2008, 22:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Pita chlieb s omeletou a zeleninou - tip na raňajky či večeru



POTREBNÉ PRÍSADY

arabský chlieb * na každú porciu omeleta z 1-2 vajec * šunka * kečup * uhorky * paradajky * papriky * čínska kapusta alebo ľadový šalát * soľ * syry – čo Vám príde na chuť

POSTUP PRÍPRAVY

Rýchle a sýte raňajky, pre mňa medzizastávka medzi raňajkami a obedom :-) No zabijem sa, keď si to hladné dieťa v bruchu stále pýta jesť? :-) Ešte to mám na koho zvaliť! :-) Inak je to vďačné jedlo na cesty, pikniky a raz sa mi dokonca zmestil tento pita chlieb aj do kabelky :-))))))))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 5.11.2009, 8:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Domáci chlieb, nenechajte sa znechutiť obrázkom :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej múky 3 polievkové lyžice soli 3 kávové lyžičky octu 3 stredne veľké zemiaky uvarené v šupke 1 kocka droždia 6 dcl vody rasca podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Na domáci chlebík si vyhraďte aspoň 2 hodiny času. Niežeby bol postup pracný, no treba nechať cesto poriadne vykysnúť.
Ja robievam chlieb z plnej dávky a potom ho rozdávam po rodine ,o) Najviac nám chutí čerstvý, neviem prečo, ale varianta vytiahnutá z mrazničky sa nám neosvedčila.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Petra P. (sassannka) ID 40566 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.1.2012, 11:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Chlieb z MixB



POTREBNÉ PRÍSADY

Možno tu už takýto recept je, neviem, nehľadala som, no tento som si obľúbila a iný už nepoužívam. 400 ml vlažnej vody, 1 Pl vínneho octu, 1 PL olivového oleja, 1 KL soli, 450 g MixB, 1 KL cukru, 16 g čerstvého droždia Fala, ľanové alebo iné semienka

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady dáme do nádoby od pekárničky, začneme tekutými a múka nakoniec. ( ja dávam kvasnice do vody a nechám ich nakysnúť )

Program: rýchly ( alebo taký, čo trvá cca 2 hodiny )

Občas zvyknem 50g múky MixB nahradiť inou múkou - napr. ryžovou, kukuričnou, pohánkovou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 27.4.2017, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Výborný zemiakový chlieb pečený v tortovej forme :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

700g hladkej múky T 650, 3 menšie uvarené zemiaky, 450ml - 500ml letnej vody(záleží od savosti zemiakov), 1/2 kocky droždia alebo 2 KL sušeného, 2 PL olivového alebo obyčajného oleja, 1 PL octu, 1 a 1/2 KL morskej alebo jedlej soli, 1 KL mletej rasce, 1 KL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Po viacerých kombináciach receptov na chleba,som si sama vymyslela recept,ktorý mi najviac vyhovuje,keďže ho pečiem v tortovej forme o priemere 22cm,tak aby vyzeral dobre.Urobím si najskôr kvások: do 200 ml vody,ktorá má mať 37 *C dáme 1 ČL cukru a droždie.Nechám vzísť kvások.Medzitým si preosejem múku,pridáme soľ,racsu,ocot,olej a najemno postrúhané uvarené zemiaky - asi 130g už očistených zemiakov.Keď mám kvások hotový,pridám ho do múky a tiež zvyšnú vodu - vody toľko,aby sa všaetko spolu spojilo.Všetko spolu varechou zmiešam - nebude to celkom ľahké,ale ak nie je treba,vodu navyše nepridávam.Keď sa cesto konečne spojí,vyklopím ho na pomúčenú dosku a miesim.Cesto sa bude lepiť,tak ho jemne podsypávam múkou,len po troške pridavať múku.Keď je cesto jemné a hladké,vložím ho späť do misky a nechám kysnúť na teplom mieste,kým nezdvojnásobí objem.Asi 1 a 1/2 hod.Keď sa nám cesto zdvojnásobí,vyklopím ho na jemne pomúčenú dosku,a len prevrátim zhora nadol.Vyformujem a prenesiem ho na plech,na ktorom mám pripravenú silikónovú formu na tortu - formu ničím nemažem.Výhoda silikónovej formy a chlebík sa sám po upečení odlepí!Chlebík nechám ešte 30 min v teple podkysnúť.Ja si 15 min odpočítam,lebo toľko trvá mojej rúre,pokiaľ sa rozbehne a zapnem ju na 200*C.Po pol hodinke je chlebík pripravený,urobím v strede kríž,potriem ho slanou vodou a vložím ho do rozohriatej rúry.Pečiem 15 min.na 200 *C a potom dopekám 25 min. na 170 *C,ale samozrejme čas záleží od vašej rúry.Ja mám elektrickú bez ventilátora,a viem z vlastnej skúsenosti,že pečie úplne inak ako s ventilátorom,preto si radšej chlebík sledujte.Po upečení chleba potriem slanou vodou a dám chladnúť na mriežku.Prikryjem chlebík utierkou z plátna.

Prajem dobrú chuť :-)

Viac užitočných rád,ako piecť chlieb,mám v mojom recepte:

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45892&user=177553

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 29.9.2012, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 168 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,17 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu