končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
DIA RECEPTY |
DIA tvarohový dia koláč s ríbezľamiPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto : 150 g grahamová múka, 150 g hladká múka, 50 g fruktoza, pár kvapiek stévie, 130 g maslo, 1 vajce, ½ prášku do pečiva, štipka sódy bicarbony Náplň : 500 g tvaroh, 1 vanilková fruktóza, 10 kvapiek stévie, 2 vajcia, 250 ml mlieka, 1 zlatý klas, ríbezle POSTUP PRÍPRAVY Múku, fruktózu, stéviu, PDP a sódu bicarbonu si dáme na dosku a zmiešame. Pridáme nastrúhané maslo, vajce a vymiešame cesto. Na papieri na pečenie vo veľkosti plechu si vyváľame cesto a spolu s papierom prenesieme na plech. Urobíme si plnku : tvaroh , fruktózu a vajcia vymiešame. V mlieku rozmiešame stéviu a zlatý klas a primiešame k tvarohu. Vylejeme na cesto (je to riedke) a poukladáme ovocie. Ja som mala mrazené ríbezle. Dáme piect na 180 stupňov C približne 30 minút. Na desiatu alebo olovrant spolu s bylinkovým čajom je výborný. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Dana S. (Dana253) ID 141179 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 29.11.2011, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Fantastické tvarohové gule od ŽidekaPOTREBNÉ PRÍSADY pre asi 3 osoby: maslo 50 g, 3 lyžice kryštálový cukor /asi 40 g = 4 SJ/, 1 ks žĺtok, 250 g plnotučný tvaroh / ja som použila hrudkový ale môže byť aj krémový = 1SJ/ , za hrsť namočených hrozienok / 1 SJ - nemusia byť/, čerstvá vanilka / tiež nemusí byť/, 1 ks vajce, asi 150 g hrubej múky / 10 SJ/, striedka z 1/2 alebo 3/4 bieleho rožka / 1 SJ/ spolu 17 SJ 7 SJ POSTUP PRÍPRAVY Týmto receptom som sa inšpirovala od p. Žideka z relácie nebíčko v papuľke. Prerobila som ho pre diabetikov, aby si aj oni mohli pochutit. Je trošku prispôsobený, ale suroviny sú tie isté. Na prípravu jednoduchý a naozaj rýchly recept. Nemusíte sa zabávať s plnením gulí a máte rýchly a chutný obed. Len tých gulí bude málo :D Odporúčam urobiť z 2 dávok. V miske rozmiešame maslo spolu s cukrom, pridáme 1 žĺtok,tvaroh,hrozienka, nožom vyškrabaný stred vanilky / nemusí byť/, zakaždým zmiešame. Pridáme celé vajce, postupne prisypávame múku. Vznikne hladké, ale nie príliš tuhé cesto. Napokon pridáme striedku z rožka a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinúť. Vytvarujeme menšie guličky a hádžeme do vriacej osolenej vody. Keď guličky vyplávajú ulovíme ich a môžeme podávať. Na vrch na gule môžete dať ako posýpku tvaroh, strúhanku, roztlačené čerstvé broskyne alebo jahody...jednoducho na čo budete mať chuť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Tvarohovo - slivkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY na 1 veľký plech: 5 ks vajec, 100 g masla, 180 g prášok.cukor / 18 SJ/, kryštál.cukor 2 PL / asi 2 SJ/, hladká múka 100 g + 100 g polohr.múka = 200 g múka / 13,5 SJ/, prášok do pečiva, 500 g hrudkového tvarohu / 2 SJ/, 2 ks vanil.cukor alebo 16 g / 3,2 SJ/, vykôstkované polené slivky 400 g / 6,3 SJ/, štipka soli , spolu cca. 44 SJ POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky, maslo a polovicu prášk. cukru vyšľaháme. Pridáme zmiešanú a preosiatu múku s prášok do pečiva a štipkou soli. Postupne pridávame do vzniknutej masy na striedačku so snehom z bielkov / sneh vyšľaháme s druhou polkou práškového cukru./ Plech pomastíme, vysypeme polohr. múkou, rozotrieme cesto a rovnomerne navrstvíme tvaroh zmiešaný s vanil. cukrom. Odporúčam dať hrudkový tvaroh. Umyté, vykôstkované a polené slivky ponárame z vnútornej strany do kryšt.cukru a rovnomerne ukladáme na povrch koláča. Pečieme v predhriatej rúre na 150 C asi hodinu. Možno sa Vám upečie skôr, treba ho sledovať a vytiahnuť skôr. Pre diabetikov: koláč počítajte ako sladké pečivo t.j. 20 g = 1 SJ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 2.7.2014, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
dia brioškyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g celozrnnej jemne mletej múky, 50g stéviového cukru, droždie, 200ml mlieko, 125g masla, 2 vajcia, štipka soli, 1 CL citrónovej kôry, 2 hrste hrozienok, rum alebo rumovú arómu POSTUP PRÍPRAVY ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jana H. (jana9061) ID 164741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 22.12.2012, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
DIA MarlenkaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 100g kokosového tuku, 2 PL medu, 2 KL octu, 2 PL sódy bicarbóny, 100g hnedého cukru, 6 tabletiek stévie, 2 vajcia, 700 g múky (400 g špaldovej hladkej, 200 g kukuričnej hladkej, 100g pohánkovej), koňak, 1 dcl mlieka.\r\nPlnka: 3x karamelový puding, 600ml mlieka, 6 tabletiek stévie, 2x Olé puding, 3x smotanový karamelový jogurt, karamelové pikao POSTUP PRÍPRAVY - CESTO: sódu bicarbónu, ocot, tuk, cukor, stéviu a med dáme do nádoby. Dáme na sporák zohriať, do rozpustenia.\r\n- keď je všetko rozpustené, dáme dolu a počkáme kým to trošku vychladne.\r\n- do veľkej nádoby navážime múku, vajcia, koňak alebo rum.\r\n- pridáme rozvarené prísady a miešame cesto. Ak je príliš husté, pomaly si dolievame mlieko. Tak aby sa zmiesilo. \r\n- rozdelíme cesto na 7 rovnakých kúskov.\r\n- postupne vyvaľkáme každý kúsok na požadovaný tvar a dáme upiecť.\r\n- upečené pláty dáme vychladnúť. \r\n- PLNKA: z mlieka, Stévie a pudingov uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.\r\n- do ďalšej misy dáme smotanové jogurty, Olé pudingy a karamelové pikao. \r\n- pridáme vychladnutú kašu do pudingov a poriadne premiešame. Ak je plnka príliš hustá, tak ju zriedime mliekom. \r\n\r\n- pripravíme si podložku a postupne plníme pláty plnkou.\r\n- nakoniec potrieme pláty aj zvonku plnkou a ozdobíme podrvenými plátmi \r\nDOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 2.3.2013, 8:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
DIA kávová zmrzlinaPOTREBNÉ PRÍSADY 100ml vody, 1 ČL Nescafé, 150ml 12% smotany, 1bal. šlahačka v prášku bez cukru Dr. Oetker, 250g tvaroh, 3ČL náhradného sladidla SWEET POSTUP PRÍPRAVY Foto momentálne nemám, ale pri najbližšej výrobe zmrzlinky pridám ;o) Kávu zalejeme 50ml horúcej vody a dolejeme 50ml studenej vody. Nalejeme do mixéra. Pridáme smotanu, šľahačku v prášku - rozmixujeme. Pridáme tvroh, sladidlo a zas chvíľku mixujeme. Dáme do misky s vrchnákom a vložíme do mrazničky. Po hodine mrazenia ešte premiešame. cca po 5 hodinách môžeme maškrtiť ;o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 14.5.2009, 13:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Diankine DIA tajomstvoPOTREBNÉ PRÍSADY cesto : 5 vajec, 60 g fruktozy, 50 g polohrubej múky, 60 g grahamovej múky, 1 PL oleja, 1 roztlačený banán, 1/2 PDP, 1 KL sody bicarbony. Krém 1 : 2 x karamelový puding, 500 ml mlieka, sacharín, troška stévie, 1 nátierkové maslo bez príchute Krém 2: šlahačka bez cukru v prášku, 150 ml mlieka, 1 pochúťková smotana, kakao na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Kedže moja dcéra je diabetička, pečieme takéto koláčiky bez cukru. Tento si vymyslela a upiekla dnes moja dia-dcéra. (11 rokov). A môžem povedať, že je perfektný........ :-) mnááááááám ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Dana S. (Dana253) ID 141179 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 13.8.2014, 16:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Čokoládové dia browniesPOTREBNÉ PRÍSADY 10 dkg 90 % čokolády\r\n\r\n10 dkg múky ( 1/2 hladká, 1/2 celozrnná)\r\n\r\n10 dkg fruktozy ( dávam 6-7 dkg a stačí to)\r\n\r\n2 dkg kvalitného kakaa - nesladené, riadne kakao\r\n\r\n1/2 prášku do pečiva\r\n\r\n2 čajové lyžičky nescafé\r\n\r\n2 veľké vajcia\r\n\r\n1 dcl oleja\r\n\r\n1 hrsť mletých orechov POSTUP PRÍPRAVY 1. Najprv si pripravíme suchú zmes: Čokoládu si posekáme na jemno a dáme do misy. Pridáme ki nej múku, fruktozu, kakao a prášok do pečiva. Odložíme nabok.\r\n\r\n2. V druhej miske pripravíme vlhkú zmes: Kávu si rozpustíme v 1PL vlažnej vody, pridáme vajcia a postupne pridávame olej za postupného miešania. Mierne vymiešame, netreba sa trápiť.\r\n\r\n3. Suchú zmes pridáme k vlhkej zmesi a to jest hotovo.\r\n\r\n4. Masielkom si vymastíme nízku formu o priemere 24 cm. Zmes rovnomerne rozložíme. Vrch posypeme nasekanými orechami, alebo mandľovými lupienkami alebo kokosom. čim chcete.\r\n\r\n5.Pečieme na 175 C 18-20 minút. V žiadnom prípade nie viac, aj keby sa Vám zdalo, že zvnútra se ešte lepí. Koláčik ,,dôjde,, po vybratí ešte od horúcej formy. Inak Vám preschne !!!\r\n\r\nTento koláčik robí moja dcéra a je výborný. Hlavne ked vám ho niekto pripraví a nemusíte ani riady umývať. To je na tom to najlepšie.\r\n\r\nAle je fakt perfektný. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Dana S. (Dana253) ID 141179 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Banánové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia,50g Sorbitu (práškový cukor, DIA),250g polohrubej múky,kypriaci prášok do pečiva, Vanilkový cukor (DIA) / ak nemáme tak citrónovú kôru strúhanú,1dl oleja, 2dl vody, 4 banány, 250g masla, 1 citrón, čokoládu DIA,kakao, tekuté sladidlo.masť POSTUP PRÍPRAVY Piškóta/korpus: -4 vajcia,50g Sorbitu, 250g polohrubej múky, kypriaci prášok do pečiva, citrónová kôra/alebo vanilkový cukor DIA,1dl oleja, 2dl vody Bielka so sorbitom vyšľaháme na tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme kypriaci prášok do pečiva, 1dl oleja, 2dl vody. Postupne začneme primiešavať múku a sneh vyšľahaný so Sorbitom. Keď to máme dobre vymiešané pridáme kakao podľa toho akú tmavú piškótu chceme mať. Takto pripravené cesto vyleje ma plech pomastený a múkou posypaný. Pečieme pri 180° približne 15 minút. Keď máme cesto upečené preklopíme ho a nožíkom jemne ošúpeme. Prekrojíme na rovnaké časti. Plnka: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monča Ď. (mona15851) ID 220763 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Šišky aj pre diabetikovPOTREBNÉ PRÍSADY na 22 kusov potrebujeme: 300 g polohrubej múky / 20 SJ, 200 ml mlieka/ 1 SJ, 10 g droždia, 1 PL cukru / 1 SJ, 1 žĺtok, soľ, olej na vyprážanie plnka: ovocie alebo tvarohová plnka t.j. tvaroh, škorica a sladidlo asi 10-15 kvapiek cukravitu POSTUP PRÍPRAVY Z droždia, vlažného mlieka a cukru pripravíme kvások.Keď je hotový, vylejeme ho do preosiatej múky, pridáme žĺtok, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |