
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
DIA RECEPTY |
Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Šišky aj pre diabetikov[ recept č. 45523 zo dňa 21.1.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY na 22 kusov potrebujeme: 300 g polohrubej múky / 20 SJ, 200 ml mlieka/ 1 SJ, 10 g droždia, 1 PL cukru / 1 SJ, 1 žĺtok, soľ, olej na vyprážanie plnka: ovocie alebo tvarohová plnka t.j. tvaroh, škorica a sladidlo asi 10-15 kvapiek cukravitu POSTUP PRÍPRAVY Z droždia, vlažného mlieka a cukru pripravíme kvások.Keď je hotový, vylejeme ho do preosiatej múky, pridáme žĺtok, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() VARIANTA 1: Na pomúčenej pracovnej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 15 mm. Pomocou menšieho pohárika alebo šálky, ktorý je namočený do múky, vykrajujeme šišky. ![]() Necháme 15 minút znovu vykysnúť a potom vyprážame v horúcom oleji z oboch strán ![]() VARIANTA 2: šišky s plnkou Na pomúčenej pracovnej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm. Pomocou menšieho pohárika alebo šálky, ktorý je namočený do múky, vykrajujeme šišky. Na jednu šišku položíme trochu plnky alebo ovocia ![]() zakryjeme druhou vykrojenou šiškou ![]() Pritlačíme okraje ![]() a pohárikom znova vykrojíme už spojenú dvojšišku, aby sa okraje dobre spojili ![]() jemne v rukách zaguľatíme a necháme trochu podkysnúť. ![]() Vyprážame v horúcom oleji z oboch strán.Ja robievam vždy druhú variantu a 1 šiška bez ovocia takto vyjde na 1 SJ. Dobrú chuť. vysvetlivky: 1 SJ- sacharidová jednotka = 10 g sacharidov. Info pre diabetikov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |