. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 103 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>

POLIEVKY

Šošovicová polievka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

100 g šošovice 4-5 zemiakov 1 menšiu cibuľu 4 bobkové listy soľ mleté čierne korenie 1/2 litra mlieka 2 lyžice hladkej múky 2 dcl sladkej smotany 1 lyžičku cukru 4 cl octu 2 párky

POSTUP PRÍPRAVY

Šošovicu premyjeme a dáme variť do studenej vody. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a bobkové listy. Keď je šošovica mäkká, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a uvaríme. Osolíme. Z mlieka a múky si pripravíme zátrepku, ktorú vylejeme do polievky. Necháme prevrieť, pridáme cukor a ocot, ktorý lejeme po hrnci, aby sa polievka nezrazila. Napokon pridáme smotanu a polievku odstavíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Žofia V. (gigi33) ID 41570 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka Hokkaido


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa 1 hokkaido tekvica soľ, vegeta, mletý muškátový kvet, mletý muškátový orech sladká smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Podľa orientálneho receptu je polievka liečivá - znižuje kyslosť organizmu a dodáva karotén, kalcium, železo a veľa vitamínov, A,C, a vitamíny zo skupiny B, normalizuje prekyslené prostredie žalúdka a čriev.

Do horúceho olivového oleja dáme usmažiť cibuľku len do sklovita, tekvicu nakrájame na kocky aj so šupou. V šupke je najviac karoténu a vitamínov. Udusíme s trochou vody, soli vegety bez glutamánu a pol lyžičkou mletého muškátového kvetu do mäkka. Zmixujeme na kašu, pridáme sladkú smotanu podľa po chuti, dosolíme a prevaríme s trochou nastrúhaného muškátového orieška.

Príloha do polievky:

1 - zľahka usmažíme veľmi pomaličky a nasucho dyňové semienka a necháme vychladnúť.
2 - na panvicu dáme pol lyžice masla trošku speniť s cesnakom, ktorý len rozrežeme aby pustil vôňu, cesnak vyberieme a pridáme nakrájaný rožok na koliečka a veľmi pomaličky opečieme aby sa masielko nespálilo.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lucia D. (luckas) ID 114 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Lahodná cuketová polievka so syrom brie


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 mladé cukety, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 50g masla, trochu mlieka, syr brie, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, pochúťková kyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Cuketová sezóna je v plnom prúde a tak ponúkam ďalšiu verziu cuketovej polievky. Kto doposiaľ nepoznal, odporúčam vyskúšať :)
Jednu väčšiu cibuľu pokrájame na drobno a na masle ju opražíme do sklovita. Pridáme cuketu pokrájanú na kocky (aj so šupkou) a zalejeme vodou, netreba veľa, stačí aby bola cuketa ledva ponorená. Osolíme, okoreníme a necháme dusiť. Keď je cuketa mäkká, rozmixujeme polievku ponorným mixérom. Pridáme na drobno postrúhaný syr brie (alebo podobný s plesňou) a zjemníme trochou mlieka. Polievka by mala byť dosť hustá aj sama o sebe, ale ak máte radi ešte hustejšie, tak v mlieku rozhabarkujte hladkú múku a zahustíte. Pridáme trošku postrúhaného muškátového orieška a pretlačíme cesnak. Necháme prevrieť a odstavíme. Podávame s kopčekom smotany a kto chce, tak aj s hriankou alebo krutónmi. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 26.9.2011, 9:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Výborná polievka - rassolník


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové mäso, maslo (olej), cibuľa, mrazená alebo čerstvá zelenina na polievku (mrkva, petržlen, zeler...), zemiaky, soľ, vegeta (bujón), kyslé uhorky + šťava, smotana na varenie + hladká múka, kôpor na dochutenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Možno tu podobný recept je, ja ho mám od skvelých kuchárok zo školskej jedálne.
Na masle popražíme cibuľku pokrájanú na kocky, pridáme mäso, posolíme a dusíme do polomäkka. Potom prídáme zeleninu, zemiaky, bujón a varíme do zmäknutia. Nakoniec pridáme nakrájané kyslé uhorky + šťavu podľa chuti, zahustíme múkou rozšľahanou v smotane a na záver dochutíme kôprom a ešte soľou podľa chuti. Ja to robím od oka (šťavu z uhoriek aj zahustenie podľa potreby). Prajem dobrú chuť, je to výborné, moja najobľúbenejšia polievka :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lenka B. (lienky2) ID 10770 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kremova polievka z cesnaku medvedieho


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

300g Cesnaku medvedieho 1 malu cibulku 2 hlavicky cesnaku (ja nedavam) 2 lyzky kavove -masla 500 ml vyvaru (zeleninovy,hovädzi) 125 ml slahacky na slahanie sol,korenie (slaninka)

POSTUP PRÍPRAVY

Cesnak medvedi si oplahneme pod tecucou vodou,odkvapkame a este raz "zlakneme"pod studenou tecucou vodou,odkvapkame v utierke.Potom na drobnucko nakrajame-ja striham,na tenucke pasiky.
Nakrajame na drobno cibulku a cesnak.
Roztopime maslo v hrnci a pridame nakrajane cibulku a cesnak,cesnak medvedi.
Zalejeme hned vyvarom a privedieme do varu ,povarime 5 minut.
Pridame slahacku a ponornym mixerom rozmixujeme.
Dosolime podla chuti,dokorenime.
Na koniec este opecieme slaninku a pridame na vrch.
Jeme s pecivom alebo bez.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Alena L. (76alenka) ID 45259 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 6.5.2011, 8:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

kvasnicove halusky do polievky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

vid v postupe

POSTUP PRÍPRAVY

da sa robit kludne na panvici - na oleji uprazit cibulku s petrzlenovou vnatkou, pridat kocku kvasnic, nechat ju roztopit a odstavit z ohna. ked to vychladne, pridame 2 vajcia, sol, vegeta, cierne korenie, majoranka, trosku cervenej papriky, premiesat a zahustit prezlami. potom cez haluskovac do osolenej, ovegetenej vriacej vody.
predtym do vody mozme dat varit mrkvicku, alebo hociaku zeleninku, nejake cestovinky a s tymi haluskami je to fajn, alebo aj samotne halusky iba. da sa tam vela obmienat tou zeleninou.
DOBRU CHUT!!!!
jaaj a ak mas zelerovu vnatku, mozes do polievky nakoniec trosku pridat.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika H. (monulka) ID 2922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.8.2011, 8:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

veľmi rýchla krémova polievka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3pory ,1veľ.lyžica masla,500gramov zemiakov,,bujon,1pohár smotany na varenie,1žltok

POSTUP PRÍPRAVY

nakrájať por ,podusiť na masle,pridať olupane zemiačiky ,zaliať bujonom cca 1liter a variť
ked je zelenina hotová ,rozmixovať ,pridať smotanu,dochutiť polievku a nakoniec pridať žltok

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

VYVAR Z HYDINY*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

sliepka,kačka,morka,hus,zelenina,koreniny,voda

POSTUP PRÍPRAVY

*

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 10.1.2012, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Nahrada bujonu


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

akykolvek vyvar

POSTUP PRÍPRAVY

Maminky, ja sa len chcem podelit, ze ako u nas vymizlo pouzivanie bujonu. U nas sa kazdu nedelu vari velky ale naozaj velky hrniec vyvaru, bud slepaci, kuraci, hovadzi, morcaci alebo aj kacaci. Varievam tak na dva dni. Ked mi ostane vyvar, tak ho dam do malych krabiciek /napr od ruskeho vajca/ a dam do mrazaku. Ked treba bujon, nahradim ho takto zamrazenym vyvarom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Georgina P. (mackica) ID 64786 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.3.2011, 8:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Falošná gulášovka - rýchla


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

6 nožičiek párkov (najlepšie sú pre celiatikov do tých nemôžu napchať múku), 3-4 stredné zemiačky, soľ, majorán, drvená rasca, červená paprika, trošku oleja a samozrejme voda. Kyslá smotana pre tých čo majú radi polievky na kyslo.

POSTUP PRÍPRAVY

Na troške oleja osmažíme na koliekska pokrájané párky (nevadí ak zostanú trošku prichytené na dne po doliatí vodou sa pekne vareškou odlúpnu). Pridáme na kocky pokrájané zemniačky, posolíme dáme majoránku a mletú rascu, trošku pošmažíme a na koniec pred pridaním vody pridáme červenú papriku aby nezhorkla. Po zaliatí vodou dobre premiešame a vareškou oškriabeme dno hrnca aby sa nepripieklo (ostane horká). Varíme do zmeknutia zemiačkov. Podávame s chlebíkom a kto má rád na kyslo môže si dochutiť kyslou smotanou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Ing. Dagmar F. (113Danka) ID 43332 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 103 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu