končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Šošovicová polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 100 g šošovice 4-5 zemiakov 1 menšiu cibuľu 4 bobkové listy soľ mleté čierne korenie 1/2 litra mlieka 2 lyžice hladkej múky 2 dcl sladkej smotany 1 lyžičku cukru 4 cl octu 2 párky POSTUP PRÍPRAVY Šošovicu premyjeme a dáme variť do studenej vody. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a bobkové listy. Keď je šošovica mäkká, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a uvaríme. Osolíme. Z mlieka a múky si pripravíme zátrepku, ktorú vylejeme do polievky. Necháme prevrieť, pridáme cukor a ocot, ktorý lejeme po hrnci, aby sa polievka nezrazila. Napokon pridáme smotanu a polievku odstavíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Žofia V. (gigi33) ID 41570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Polievka HokkaidoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa 1 hokkaido tekvica soľ, vegeta, mletý muškátový kvet, mletý muškátový orech sladká smotana POSTUP PRÍPRAVY Podľa orientálneho receptu je polievka liečivá - znižuje kyslosť organizmu a dodáva karotén, kalcium, železo a veľa vitamínov, A,C, a vitamíny zo skupiny B, normalizuje prekyslené prostredie žalúdka a čriev. Do horúceho olivového oleja dáme usmažiť cibuľku len do sklovita, tekvicu nakrájame na kocky aj so šupou. V šupke je najviac karoténu a vitamínov. Udusíme s trochou vody, soli vegety bez glutamánu a pol lyžičkou mletého muškátového kvetu do mäkka. Zmixujeme na kašu, pridáme sladkú smotanu podľa po chuti, dosolíme a prevaríme s trochou nastrúhaného muškátového orieška. Príloha do polievky: 1 - zľahka usmažíme veľmi pomaličky a nasucho dyňové semienka a necháme vychladnúť. 2 - na panvicu dáme pol lyžice masla trošku speniť s cesnakom, ktorý len rozrežeme aby pustil vôňu, cesnak vyberieme a pridáme nakrájaný rožok na koliečka a veľmi pomaličky opečieme aby sa masielko nespálilo. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lucia D. (luckas) ID 114 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Lahodná cuketová polievka so syrom briePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 mladé cukety, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 50g masla, trochu mlieka, syr brie, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, pochúťková kyslá smotana POSTUP PRÍPRAVY Cuketová sezóna je v plnom prúde a tak ponúkam ďalšiu verziu cuketovej polievky. Kto doposiaľ nepoznal, odporúčam vyskúšať :) Jednu väčšiu cibuľu pokrájame na drobno a na masle ju opražíme do sklovita. Pridáme cuketu pokrájanú na kocky (aj so šupkou) a zalejeme vodou, netreba veľa, stačí aby bola cuketa ledva ponorená. Osolíme, okoreníme a necháme dusiť. Keď je cuketa mäkká, rozmixujeme polievku ponorným mixérom. Pridáme na drobno postrúhaný syr brie (alebo podobný s plesňou) a zjemníme trochou mlieka. Polievka by mala byť dosť hustá aj sama o sebe, ale ak máte radi ešte hustejšie, tak v mlieku rozhabarkujte hladkú múku a zahustíte. Pridáme trošku postrúhaného muškátového orieška a pretlačíme cesnak. Necháme prevrieť a odstavíme. Podávame s kopčekom smotany a kto chce, tak aj s hriankou alebo krutónmi. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 26.9.2011, 9:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Výborná polievka - rassolníkPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY bravčové mäso, maslo (olej), cibuľa, mrazená alebo čerstvá zelenina na polievku (mrkva, petržlen, zeler...), zemiaky, soľ, vegeta (bujón), kyslé uhorky + šťava, smotana na varenie + hladká múka, kôpor na dochutenie. POSTUP PRÍPRAVY Možno tu podobný recept je, ja ho mám od skvelých kuchárok zo školskej jedálne. Na masle popražíme cibuľku pokrájanú na kocky, pridáme mäso, posolíme a dusíme do polomäkka. Potom prídáme zeleninu, zemiaky, bujón a varíme do zmäknutia. Nakoniec pridáme nakrájané kyslé uhorky + šťavu podľa chuti, zahustíme múkou rozšľahanou v smotane a na záver dochutíme kôprom a ešte soľou podľa chuti. Ja to robím od oka (šťavu z uhoriek aj zahustenie podľa potreby). Prajem dobrú chuť, je to výborné, moja najobľúbenejšia polievka :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Lenka B. (lienky2) ID 10770 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kremova polievka z cesnaku medvediehoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 300g Cesnaku medvedieho 1 malu cibulku 2 hlavicky cesnaku (ja nedavam) 2 lyzky kavove -masla 500 ml vyvaru (zeleninovy,hovädzi) 125 ml slahacky na slahanie sol,korenie (slaninka) POSTUP PRÍPRAVY Cesnak medvedi si oplahneme pod tecucou vodou,odkvapkame a este raz "zlakneme"pod studenou tecucou vodou,odkvapkame v utierke.Potom na drobnucko nakrajame-ja striham,na tenucke pasiky. Nakrajame na drobno cibulku a cesnak. Roztopime maslo v hrnci a pridame nakrajane cibulku a cesnak,cesnak medvedi. Zalejeme hned vyvarom a privedieme do varu ,povarime 5 minut. Pridame slahacku a ponornym mixerom rozmixujeme. Dosolime podla chuti,dokorenime. Na koniec este opecieme slaninku a pridame na vrch. Jeme s pecivom alebo bez. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Alena L. (76alenka) ID 45259 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 6.5.2011, 8:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
kvasnicove halusky do polievkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY vid v postupe POSTUP PRÍPRAVY da sa robit kludne na panvici - na oleji uprazit cibulku s petrzlenovou vnatkou, pridat kocku kvasnic, nechat ju roztopit a odstavit z ohna. ked to vychladne, pridame 2 vajcia, sol, vegeta, cierne korenie, majoranka, trosku cervenej papriky, premiesat a zahustit prezlami. potom cez haluskovac do osolenej, ovegetenej vriacej vody. predtym do vody mozme dat varit mrkvicku, alebo hociaku zeleninku, nejake cestovinky a s tymi haluskami je to fajn, alebo aj samotne halusky iba. da sa tam vela obmienat tou zeleninou. DOBRU CHUT!!!! jaaj a ak mas zelerovu vnatku, mozes do polievky nakoniec trosku pridat. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Monika H. (monulka) ID 2922 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 23.8.2011, 8:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
veľmi rýchla krémova polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3pory ,1veľ.lyžica masla,500gramov zemiakov,,bujon,1pohár smotany na varenie,1žltok POSTUP PRÍPRAVY nakrájať por ,podusiť na masle,pridať olupane zemiačiky ,zaliať bujonom cca 1liter a variť ked je zelenina hotová ,rozmixovať ,pridať smotanu,dochutiť polievku a nakoniec pridať žltok OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
VYVAR Z HYDINY*****PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY sliepka,kačka,morka,hus,zelenina,koreniny,voda POSTUP PRÍPRAVY * OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 10.1.2012, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Nahrada bujonuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY akykolvek vyvar POSTUP PRÍPRAVY Maminky, ja sa len chcem podelit, ze ako u nas vymizlo pouzivanie bujonu. U nas sa kazdu nedelu vari velky ale naozaj velky hrniec vyvaru, bud slepaci, kuraci, hovadzi, morcaci alebo aj kacaci. Varievam tak na dva dni. Ked mi ostane vyvar, tak ho dam do malych krabiciek /napr od ruskeho vajca/ a dam do mrazaku. Ked treba bujon, nahradim ho takto zamrazenym vyvarom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Georgina P. (mackica) ID 64786 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 18.3.2011, 8:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Falošná gulášovka - rýchlaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 6 nožičiek párkov (najlepšie sú pre celiatikov do tých nemôžu napchať múku), 3-4 stredné zemiačky, soľ, majorán, drvená rasca, červená paprika, trošku oleja a samozrejme voda. Kyslá smotana pre tých čo majú radi polievky na kyslo. POSTUP PRÍPRAVY Na troške oleja osmažíme na koliekska pokrájané párky (nevadí ak zostanú trošku prichytené na dne po doliatí vodou sa pekne vareškou odlúpnu). Pridáme na kocky pokrájané zemniačky, posolíme dáme majoránku a mletú rascu, trošku pošmažíme a na koniec pred pridaním vody pridáme červenú papriku aby nezhorkla. Po zaliatí vodou dobre premiešame a vareškou oškriabeme dno hrnca aby sa nepripieklo (ostane horká). Varíme do zmeknutia zemiačkov. Podávame s chlebíkom a kto má rád na kyslo môže si dochutiť kyslou smotanou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Ing. Dagmar F. (113Danka) ID 43332 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |