. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,162 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Výborný slaný koláč bez múky č. 2



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec, 1 kyslá smotana, 80 - 100g strúhaného parmezánu, soľ, korenie, 50g oravskej slaniny, 50g prosciutta, 1-2 sušené paradajky (nie v náleve), 1 cibuľa, zelenina podľa chuti - ja som použila ružičkový kel - asi 12 ks, 1 ČL oleja, 2 plátky masla

POSTUP PRÍPRAVY

cibuľu, slaninu a prosciustto nakrájame na drobno ... na oleji opečieme slaninu a prosciutto, vyberieme, do výpeku dáme opražiť cibuľu, pridáme maslo a očistené a na polovicu prekrojené kelové hlavičky - osmažíme do zlatista ... formu vymažeme maslom ... vajíčka zmiešame so smotanou, dochutíme soľou a korením, pridáme postrúhaný parmezán (prípadne iný voňavý syr) ... na spodok formy dáme opražené polovičky kelových hlavičiek, pokrájané sušené paradajky, 1/2 opraženej slaniny a prosciutta, zalejeme vajíčkovou zmesou, posypeme zvyškom opraženej slaniny a prosciutta ... pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 25-30 minút na strednej mriežke do zlatista ... je výborný a súčasne ľahký

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Pagáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hladkej múky, 2 lyžičky soli, 150g bravčovej masti, 1 Palmarin, 120g masla, 2 kyslé smotany, 1 šľahačka, 1 vajce , kvasnice

POSTUP PRÍPRAVY

Zo šľahačky kvasníc vajíčka zamiešame kvások. Dobre zamiešame múku,tuky , kvások. Nič netreba pridať. Spracuje sa to. Necháme 24 hod v chladničke stáť. Rozdelíme na polovičky, jednu dáme zatiaľ naspäť do chladničky a druhú rozvaľkáme na hrúbka 2cm. Vykrajujeme a pri kladení na plech otáčame spodom na vrch. Pečieme na180℃ asi 20min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Figová chuťovka



POTREBNÉ PRÍSADY

na 2 porcie : 2 čerstvé figy (nesmú byť mäkké - prezreté), 70g prosciutta, 2 malé guľôčky mozarelly, hrsť rukoly, 2 kusy toastového alebo iného chleba, 2 ks cherry paradajky ... na dresing : 1 PL panenského olivového oleja, 2-3 kvapky balzamikovej redukcie, 1/2 ČL dijonskej horčice, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 1 ČL medu, toastový alebo iný chlebík ako príloha

POSTUP PRÍPRAVY

... pripravte netradičnú večeru či predjedlo ... pripravíme si dresing zmiešaním olivového oleja, medu, dijonskej horčice, balzamikovej redukcie, soli, korenia .... čerstvé figy umyjeme, osušíme, nakrojíme do kríža a jemným stlačením pootvoríme, do stredu vložíme guľôčku alebo kúsok mozarelly, prípadne iného syra ... rukolu jemne premiešame s 1 ČL dresingu alebo len pokvapkáme ... rovnako pokvapkáme dresingom figu s mozarelou ... chlebík opečieme v hriankovači alebo a suchej panvici ... naaranžujeme a vychutnávame túto súhru chutí

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

PLNENÉ ZEMIAKOVÉ PAGÁČE



POTREBNÉ PRÍSADY

Pagáče:4 hrnčeky hladkej múky,2 hrnčeky postrúhaných uvarených zemiakov,1 vajce,1 hrnček olej,1 hrnček mlieko,soľ,kvasnice (21 g) Plnka:1 vačsí syrokrém bambino v črievku+roztlačený cesnak+majonéza+soľ,40 dkg šunkovej salámy,30 dkg plátkov údeného syru,3 paradajky,1 šalátová uhorka,trochu petržlenovej vňate.

POSTUP PRÍPRAVY

Na recept používam 3dcl hrnček.Tento recept milujem poznám ho už od malého dieťata a mám ho od starkej.Pre návštevu ako stvorené plnené pagáčiky :)
Uvaríme si cca 3 vačšie zemiaky v šupke.Z vlažného mlieka a kvasníc urobíme kvások.Do väčšej misy si dáme múku,postrúhané uvarené zemiaky,vajce,olej,mlieko,soľ za jednu čajovú lyžicku a kvások.Vypracujeme si cesto ktoré necháme na teplom mieste hodinu kysnúť.Po vykysnutí si cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 1,5cm a pohárom vykrajujeme väčšie pagáče.Tie pred pečením necháme na teplom mieste kysnúť 10minút.Potrieme ich celým vajíčkom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C približne 15 minút.Treba si ich odsledovať.Medzi tým si do misky dáme bambino,podľa chuti si pretlačíme cesnak,pridáme majonézu a soľ.Keď sú pagáče upečené a vychladnuté prekrojíme ich na polovicu ako žemlu.Natrieme nátierkou,dáme plátok šunky,syru, umytú zeleninu pokrájame na kolieska ,pridáme rajčinu,uhorku.Pagáč zavrieme a podavame :)
Ahojte aj tu píšem s odstupom času ....Z tejto dávky mi vyšlo 25 väčších pagáčov a mali mega úspech zaprášilo sa po nich až som lutovala že som ich neurobila viac ....a inak pagáče som si upiekla večer ,po vychladnutí som ich uzavrela v umelo hmotnej dóze a na druhý deň som ich plnila boli ako čerstvé :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Lulu M. (Makanova) ID 311840 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 2.5.2015, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Olivový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Opäť skvelý koláč,ale na slano,od mojej obľúbenkyne-A.Polákovej.tento koláč sa takto pripravuje na Sicílii. :) 250g pochúťkovej smotany,150g strúhaného syra,250g čiernych olív,250g zelených olív,2 vajíčka,2PL hladkej múky,1/2 čl soli,bylinky

POSTUP PRÍPRAVY

V miske zmiešame smotanu a strúhaný syr.Keď je zmes poriadne premiešaná,pridáme dve celé vajcia a opäť poriadne zamiešame.Nakoniec vmiešame hladkú múku so soľou a miešame,kým cesto nie je hladké bez hrudiek.Do formy na pečenie dáme papier na pečenie a potom nasypeme čierne aj zelené olivy.Celý koláč prelejeme smotanovo-syrovou zmesou.Pred pečením ešte posypeme čerstvými bylinkami a dáme piecť.Koláč sa skvele hodí k bielemu vínku. :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 11.12.2015, 17:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Moja prvá


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

-

POSTUP PRÍPRAVY

-

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lenka D. (ambrashop) ID 5027 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.5.2015, 12:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Slané veterníčky s chrenovou penou



POTREBNÉ PRÍSADY

Odpaľované cesto:100 g masla, soľ, 200 g hladkej múky, 4 vajcia. Plnka: 250 g taveného syra, 100 g majonézy, 2 lyžice jemného strúhaného chrenu (dávala som už hotový naložený v poháriku), nadrobno nakrájaná červená paprika, nakrájaná žerucha (petržlen, pažítka), soľ, listy šalátu, 200 g šunky.

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som našla v časopise u svokry a natoľko ma zaujal, že som musela vyskúšať. Preto sa s ním chcem podeliť aj s vami.
Do kastróla s hrubým dnom vlejeme 250 ml vody a pridáme maslo. Vodu privedieme do varu, mierne osolíme a vysypeme do nej múku. Všetko miešame, pokým nepripravíme cesto, ktoré sa nelepí na steny kastróla. Necháme vychladnúť. Do cesta postupne vmiešame celé vajcia. Pomocou cukrárskeho vrecúška nastriekame na plech, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 190°C asi 20 min. (záleží, od typu rúry, ja som piekla trošku dlhšie).
Pripravíme si plnku: rozmixujeme tavený syr, majonézu, chren, papriku, žeruchu a dosolíme podľa chuti.
Upečené veterníčky rozkrojíme, vložíme kúsok listu šalátu, šunku a na koniec penu.
Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Andrea O. (AďaO.) ID 5041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 31.12.2017, 6:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Chrumkavé syrové tyčinky



POTREBNÉ PRÍSADY

250g polohrubej múky, 100g masla alebo Hery, 120g tvrdého strúhaného syru, 1 čajová lyžička soli, 1dl mlieka, vajce na potretie, rasca na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny (okrem vajíčka) spracujeme na cesto. Rozvaľkáme ho na hrúbku cca. 7mm, posypeme rascou a zľahka ju zatlačíme do cesta. Radielkom alebo ostrým nožom cesto pokrájame na tyčinky (cca 3 cm široké), poukladáme na plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Tyčinky pečieme vo vyhriatej rúre - 170 stupňov cca. 25min. Dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Viktória P. (Vikinka10) ID 285043 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.1.2015, 17:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Tortilla Pizza ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

2 x Tortilla * strúčik cesnaku * pikantná omáčka / drvené paradajky / * 120 g syra na strúhanie * červená a žltá paprika upečená a ošúpaná * 70 g čerstvý špenát / rukola / * olivový olej *

POSTUP PRÍPRAVY

Je to rýchla a jednoduchá pizza upečená za 5 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 5.4.2020, 8:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Delikatesa ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hlavičky cesnaku * 80 ml olivového oleja * 3 bobkové listy * 2 vetvičky rozmarínu * čierne korenie * soľ * med *.....syr Camembert * hrianky *

POSTUP PRÍPRAVY

Keď ochutnáte tak si všetky prsty oblížete. Naozaj veľká dobrota a pritom je to tak jednoduché na prípravu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 2.1.2015, 18:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,162 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu