. .. .. .. .. .. .
. .

Slané veterníčky s chrenovou penou - RECEPT 58012

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 5041 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Slané veterníčky s chrenovou penou


[ recept č. 58012 zo dňa  ]


Slané veterníčky s chrenovou penou


POTREBNÉ PRÍSADY

Odpaľované cesto:100 g masla, soľ, 200 g hladkej múky, 4 vajcia. Plnka: 250 g taveného syra, 100 g majonézy, 2 lyžice jemného strúhaného chrenu (dávala som už hotový naložený v poháriku), nadrobno nakrájaná červená paprika, nakrájaná žerucha (petržlen, pažítka), soľ, listy šalátu, 200 g šunky.

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som našla v časopise u svokry a natoľko ma zaujal, že som musela vyskúšať. Preto sa s ním chcem podeliť aj s vami.
Do kastróla s hrubým dnom vlejeme 250 ml vody a pridáme maslo. Vodu privedieme do varu, mierne osolíme a vysypeme do nej múku. Všetko miešame, pokým nepripravíme cesto, ktoré sa nelepí na steny kastróla. Necháme vychladnúť. Do cesta postupne vmiešame celé vajcia. Pomocou cukrárskeho vrecúška nastriekame na plech, vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 190°C asi 20 min. (záleží, od typu rúry, ja som piekla trošku dlhšie).
Pripravíme si plnku: rozmixujeme tavený syr, majonézu, chren, papriku, žeruchu a dosolíme podľa chuti.
Upečené veterníčky rozkrojíme, vložíme kúsok listu šalátu, šunku a na koniec penu.
Dobrú chuť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

kto nemá rád chren, mohlo by sa nahradiť cesnakom. Fantázii sa medze nekladú.
hotové upečené. Netreba ich robiť veľké, chutnejšie sú také jednohubky.
hotovo, môžeme sa zalizovať.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Crostini s pecenym hroznom a olivami | Slané veterníčky s chrenovou penou | Ako listkové cesto >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (31.12.2017, 6:08)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea J. (mandusa) ID 24820 (16.1.2015, 23:09)
vyzerajú perefektne !!! (Y)
ODPOVEDAŤ
Kristýna E. (Reiki a výklad karet) ID 211541, mimibazar.sk/reikiavykladkaret (16.1.2015, 11:58)
(Y) (Y) (Y) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Denisa P. (denip) ID 17850 (15.1.2015, 21:43)
Robila som to už dávnejšie, ale s plnkou z údeného mäsa a každému veľmi chutilo. Ale toto vyzerá tiež veľmi dobre. Musím vyskúšať aj tento variant. Ďakujeme! (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (konteska) ID 177553 (15.1.2015, 16:03)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) veterníčky vyzerajú nádherne a určite boli aj chutné (Y) (Y) (Y) vyskúšam (H) koľko cca kusov vyšlo?
ODPOVEDAŤ
Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (16.1.2015, 10:23)
Záleží, aké veľké sa urobia, mne vyšlo cca 25 ks. Čím drobnejšie, tým lákavejšie. Prvé som robila klasickú veľkosť a potom som uberala :-D :-D Teraz by som robila iba drobné
ODPOVEDAŤ
Lenka W. (Slenky) ID 302403 (15.1.2015, 10:05)
(clamp) (clamp) (clamp) mnam, tak toto vyzera uplne bozsky! Ja na sladke moc nie som moj chlap uz vobec a toto je dobra obmena chlebickov pre navstevu ^o)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (14.1.2015, 20:34)
vábivo vyzerajú (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (15.1.2015, 10:01)
nám veru aj veľmi chutili :-)
ODPOVEDAŤ
Janka L. (jankalo) ID 108253 (13.1.2015, 19:51)
Wau. Tak toto je perfektné. Vzhľadovo luxusné a pritom príprava nemusí byť náročná ani na suroviny ani na čas. Tento recept ma veľmi zaujal, určite v krátkej dobe vyskúšam. Nádhera. (F) (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (13.1.2015, 16:03)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu