končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 370 (zobrazuje sa 361-370) | << predošlé 1,.,32, 33, 34, 35, 36, 37 |
CHUŤOVKY |
Chlebíčkové príšerkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY takéto milé prekvapenie pre mňa prichystala moja dcérka k narodeninám POSTUP PRÍPRAVY vezmete jedno, alebo viac detí...zavtoríte ich do kuchyne a dúfate, že to prežijú v zdraví...moje prežili a zdravé sú až až..:o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 60 návštěvníkov) KOMENTÁRE (39) posledné: 29.8.2010, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta - dáždnik pre babičkuPOTREBNÉ PRÍSADY mramorový korpus, orechový nadstavovaný krém, mliečny marcipán POSTUP PRÍPRAVY Korpus prekrojiť na tri diely. Potrieť ríbezľovým džemom a naplniť krémom...taký ako mám aj v predchádzajúcich receptoch, len som pridala ešte za dve hrste mletých orechov. Povrch tenko potrieť krémom a potiahnuť marcipánom. Vymodelujeme dáždnik a čísla...potom už len umiestnime na tortu. ....ak má niekto prosím skúsenosť s hmotou K2 tak mi prosím napíšte....mne sa zdala príliš mäkká a po pridaní cukru sa drobila...tak som ostala pri osvedčenom starom mliečnom marcipáne... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (21) posledné: 17.6.2008, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Punčové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 12 vajíčok, 15 lyžíc kryštál.cukru, 2 vanilkové cukre, 6 lyžíc vody, 6 lyžíc oleja, 15 lyžíc hladkej múky, 1 prášok do pečiva, ríbezľový džem Na namáčanie: 5 dcl vody, 5 lyžíc kryštál.cukru,rum podľa chuti,potravinárske farbivo, Poleva: 15 lyžíc práškového cukru, asi 6 lyžíc vriacej vody,ríbezľový sirup, potravinárske farbivo, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY ...v obrázkovom postupe... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 18.1.2009, 10:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta Didlinka s hviezdičkouPOTREBNÉ PRÍSADY Mramorový korpus: 7 vajíčok, 10 lyžíc kryštálového cukru, 10 lyžíc hladkej múky,1 balíček vanilkového cukru, 3 lyžice oleja, 2 lyžice kakaa Nadstavovaný krém: 0,5 l mlieka, 2 vanilkové pudingy, 1 vanilkáč, 3 lyžice práškového cukru,10 dg masla ľubovoľné drobné ovocie POSTUP PRÍPRAVY Zo žĺtkov, cukru a vanilkáča vymiešame penu pridáme olej a premiešame. Bielka s cukom ušľaháme do snehu. Žĺtkovú zmes vlejeme do snehu a premiešame. Preosejeme múku. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme 7 lyžíc múky a do druhej zvyšok a pridáme aj kakao, ktoré tiež preosejeme a pomiešame s múkou. Najprv vlejeme biele cesto a po lyžiciach kakaové cesto do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Pomaly upečieme asi pri 175°C. Upečené necháme na mriežke vychladnúť. Rozkrojíme na 3 časti a natrieme krémom. Na krém uložíme drobné ovocie. Povrch celej torty tiež potrieme tenkou vrstvou krému. Necháme dobre schladiť. Povrch potiahneme hmotou z Maršmelákov. Z mliečneho marcipánu vymodelujeme Didlinku a dotvoríme. Plnka: nadstavovaný maslový krém Z mlieka a vanilkového pudingu uvaríme hustú kašu. necháme vychladnúť. Puding nesladíme iba uvarený posypeme balíčkom vanilkáča, aby sa neurobila kôra. Maslo vymiešame s cukrom. Po častiach pridávame puding a šľaháme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 27.11.2009, 8:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Šošovička pod zemiakovou perinkouPOTREBNÉ PRÍSADY 20 dkg šošovice, 1-2 mrkvy, 1 paprika, 3 paradajky, 2 cibule, bujón, zeleninové ochucovadlo, 1 konzervu pikantnej fazule, 1 konzerva kukurice, chili, olivový olej, zemiaková kaša POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe...ak varíme pre deti nedáme chili ani pikantné fazule, môže byť aj obyčajná fazulka v paradajkovej omáčke... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 11.5.2010, 17:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta - mačičky a myškyPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajíčok, 8 lyžíc kryštálového cukru, 6 lyžíc hladkej múky, 4 lyžice mletých orechov, 3 lyžice oleja, 1 bal. vanilkového cukru Plnka: 0,4 dcl mlieka, 2 Zlaté klasy, 125 dkg masla, 4 lyžice prášk.cukru, 1 čokoláda na varenie, 2 lyžice kakaa Marcipán: 20 dkg práškového cukru, 15 dkg sušeného mlieka, 1 lyžica medu, 1 bielok, 23 g Cery, pár kvapiek vody, potrav. farbivo POSTUP PRÍPRAVY ...v obrázkovom postupe... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 28.4.2009, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta - konvičkaPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajíčok, 8 lyžíc hladkej múky,6 lyžíc kryštálového cukru,1 bal. vanilkového cukru, 3 lyžice oleja Plnka: ríbezľový džem, piškótové odrezky, alebo piškoty podrvené na jemno, rum, ríbezľový likér. POSTUP PRÍPRAVY Žĺtka vymiešame s vanilkovým a polovicou kryšt. cukru do peny. Nakoniec pridame olej a chvíľu šľaháme. Bielka napeníme a vsypeme zvyšný cukor a vyšľaháme do tuha. Do snehu vlejeme žĺtkovú zmes a opatrne spojíme. Nakoniec preosejeme múku a jemne zmiešame. Nalejeme do vymastenej a vysypanej formy. Ja som použila obyčajnú antikorovú misku, ktorú som ešte obalila do alobalu. Pomaly upečieme. Upečný a vychladnutý korpus prekrojíme na dve časti , naplníme plnkou. Moja bola punčová. Plnkou, alebo džemom potrieme aj povrch a dáme vychladiť. Z mliečneho marcipánu vykrojíme podľa šablóny tvar torty a potiahneme ju. Podľa dezertného tanierika vyrežeme veko na konvičku. Vytvarujeme uško a sosáčik. Na konce vpichneme špáradlá a necháme stuhnúť. Potom prilepíme na telo konvice. Dozdobíme. Ja som nemala hnedú farbu farbila som kakaom ,ale nie je to dobré, radšej použite farbu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (9) posledné: 1.7.2009, 20:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tortička s myškouPOTREBNÉ PRÍSADY kakaová piškóta s čokoladovým krémom...potiahnutá hmotou z maršmelákov a figúrka z mliečneho marcipánu POSTUP PRÍPRAVY trošku trpezlivosti a ide to ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 24.5.2008, 7:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rozprávkový makový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY Osoby a obsadenie: 40 dkg Hladká Múka Extra špeciál..........( jej veličenstvo kráľovná ) 25 dkg Margarín Palmarín ......................( jeho veličenstvo kráľ ) 1 ks žĺtok .....................( veselý spoločník ) 1 ks kypriaci prášok ......................( tichý spoločník ) ak žĺtok nebude dosť tak pridáme aj trošku mlieka Slečna Plnka Maková 35 dkg maku ........................( hlavná postava ) 20 dkg práškový cukor ........................( kozmetika ) 5 žĺtkov ..........................( pleťová maska) 6 bielkov ..........................( snehový závoj ) 1 bal. vanilkový cukor ........................(tiež kozmetika) 2 lyžice citrónovej šťavy .........................( ako vyššie) 2 lyžice krupice 2 lyžice zmäknutého masla Poleva : Princ Kokos Strúhaný v čoko plášti...........( hlavná postava ) 25 dkg čokolády ..........................( čarovný plášť ) 10 dkg maslo, alebo Cera ...........................( povolený doping ) 1/2 bal. KOKOSU ...........................( princ ) POSTUP PRÍPRAVY Tak a teraz rozprávka..... Kde bolo, tam bolo, bolo raz jedno Špajzové kráľovstvo. Všetci žili v umiernenej, mierne kapitalistickej spoločnosti. Všetci poznali svoje miesto a boli šťastní. Ale jedného dňa sa začali zaťahovať žalúzie nad svetlou budúcnosťou. Začalo sa to vtedy, keď sa vznešený princ zaľúbil. A ako to už býva, nezaľúbil sa do nejakej princezničky, ale do obyčajnej dievčiny. On vznešeného pôvodu, jeho veličenstvo Kokos Strúhaný sa zaľúbil do slečny Plnky Makovej.Dívali sa na seba celé dni a noci roztúženými pohľadmi v intímnej atmosfére police. Po ničom tak netúžili ako spojiť svoje životy.Lenže prísna pani matka ,jej excelencia kráľovná Múka Hladká Extra Špeciál bola proti. Nesúhlasila s farbou pleti slečny Makovej. Tvrdila síce, že nie je rasistka, ale poddaní začali mať pochybnosti. Kráľovná však bolo neúprosná. Násilím odlúčili princa od jeho vyvolenej.Tak princ chradol, smútil a strácal farbu, až bol načisto biely. Jej veličenstvo sa už nemohlo dívať na žiaľ svojho jediného syna a tak nakoniec so svadbou súhlasila. Pán kráľ Margarín Palmarín od šťastia celkom zmäkol a objímal svoju polovičku s takou intenzitou , až spolu vytvorili sypkú zmes . Dokonca sa dali pod nátlakom valčeka rozváľať na dva tenké pláty .Boli pripravení prijať slečnu Plnku do rodiny. Aj slečna Maková sa už chystala . Najemno sa pomlela. Na tvár si priložila masku z vymiešaných žĺtkov s cukrom. Proti pehám pridala trochu citrónovej šťavy. Pridala tiež pre istotu aj krupicu a dielo bolo dokonalé. Všetko to korunovala závojom s bielučkého snehu. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 18.11.2009, 10:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Martinské rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg polohrubej múky, 6 dcl mlieka, 2 dcl oleja, 3 lyžice krupicového cukru, 1 lyžička soli, 1 bal. práškovej šľahačky, 1 bal. kypriaceho prášku, 1 bal. droždie čerstvé, 3ks žĺtka, 1 celé vajce , slivkový lekvár POSTUP PRÍPRAVY Z 2 dcl vlažného mlieka a lyžice cukru a droždia urobíme kvások. Múku aj s ostatnými sypkými surovinami preosejeme do misy. Pridáme žĺtka a kvások. Vymiesime cesto. Ku koncu miesenia prilejeme olej. Dobre vypracované cesto necháme vykysnúť. Vykysnuté rozdelíme na osem bochníčkov a každý rozváľame na placku. Placku radielkom rozdelíme tiež na 8 trojuholníčkov. Naplníme lekvárom a zvinieme do tvaru rožteka. Na plechu necháme podkysnúť a natrieme tukom a vyšľahaným celým vajíčkom. Upečieme do zlata. Ešte teplé pocukrujeme. Ešte neviem ako sa tu pridávajú fotky k obrázkovému postupu, tak kým na to prídem, môžete recept aj s obrázkami vidieť na http://gabrielakovacikova.blog.sme.sk/c/130670/Martinske-rozky.html ďakujem za pochopenie ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 6.11.2022, 9:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 370 (zobrazuje sa 361-370) | << predošlé 1,.,32, 33, 34, 35, 36, 37 |