. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 311-320)<< predošlé 1,.,27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37,.,162 ďalšie >>

CHUŤOVKY

zemiakové pagáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

60dkg hl.muka,2žltky,2dcl olej,1kocka kvasnice,4uvarené zemiaky,1 maslo(hera,soľ,mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

cesto-kvások,bežný postup ,vykysnuť,,rozvaľkať ,
na cesto natrieť postruhané zamiaky a maslo ,preložiť,nechať cesto odležať chvíľu
potom vykrajovať ,potrieť bielkom ,upiecť,možu sa posypať -čo má kto rád (rasca,syr
ja nedávam na tieto nič,su dobré aj bez toho

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

chuťovkový kužel


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

podla chuti, \\r\\npečivko, syr, salámka, natierky, zeleninka

POSTUP PRÍPRAVY

naukladame na seba podla chuti, fantázie.. a napicháme na kužel

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika O. (moonika119) ID 131954 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 21.2.2012, 15:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Slana rozkvitnuta kyticka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

podla uvazenia

POSTUP PRÍPRAVY

urobila som cestovinovy salat so sunkou, mrkvou, hraskom, kukuricou a inymi ingr. ten som navrsila na kopu a do salatu som zapichla ruzicky z listkov. cesta a salamu a "stonky" kytice su vyrobene zo spenatovej rolady, ktora je plnena syrovou natierkou a sunkou a tie stonky som spravila z mladej cibulky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Slavka B. (SB_27) ID 28052 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 1.3.2012, 8:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Salámistka


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Dasa D. (dzuska) ID 145449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 13.2.2012, 19:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Plnené šampiňóny



POTREBNÉ PRÍSADY

šampiňóny + niva + eidam + drvený losos + špenátové listy + pór + bazalka + sušený cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je tiež jedno z našich obľúbených raňajkových jedál cez víkend, kedy máme na varenie viac času, prípadne ho robíme ako rýchle a chutné predjedlo pre naše návštevy. Výhoda je, že s obmenami surovín (čo vám chladnička či komora dá :)) máte stále niečo nové. Príprava je jednoduchá a hlavne mimoriadne rýchla - za 15 minút je to už aj vonku na tanieroch.\r\n\r\nPostup:\r\n\r\n- šampiňónom odtrhneme nožičky a vnútro veľmi opatrne (aby nám nepraskla hlavička) vydlabeme čajovou lyžičkou\r\n- vnútro šampiňónu, ktoré vydlabeme beď zahodíme, alebo si na niečo odložíme (ja dávam do polievky), alebo časť použijeme do plnky, t.j. dáme do misky\r\n- do misky nalámeme kúsočky nivy, nasekáme špenátove listy, vmiešame lososa aj s tou olejovou šťavičkou a nadrobučko pokrájanú bielu aj zelenú časť z pórku a posypeme bazalkou a sušeným cesnakom\r\n- naplníme tým napevno šampiňóny a posypeme vrch strúhaným eidamom\r\n- nesolíme! syry aj losos sú dostatočne slané\r\n- dáme na plech alebo do zapekacej misky (ja vystielam alobalom, lebo šampiňóny pri pečení pustia vodu, tak nech mi to neušpiní plech a nepripečie sa to zbytočne k nemu) a pečieme na 200 stupňoch 10 minút\r\n- podávame s bagetkou, hranolkami alebo inak upravenými zemiačkami, príp. my to jedávame aj len tak, bez prílohy

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

saska z. (saskazimova) ID 229310 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Paradajkovo mozarellové bagetky



POTREBNÉ PRÍSADY

paradajky + bageta + francúzska alebo dijónska horčica + mozarella + oregáno + bazalka + soľ + biele korenie + olivový olej cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Toto sú veľmi rýchle a chutné nedeľné raňajky, ktoré ja zvyknem robiť aj ako rýchle predjedlo pre návštevy.

Postup:

- bagetu nakrájajte asi na 2 cm hrubé plátky
- v miske si zarobte olivový olej, roztlačený cesnak, trochu horčice a zmesou potrite bagety
- na to dajte plátok asi 1 cm hrubý paradajky a na to rovnako hrubý plátok mozarelly
- posypte oreganom a bazalkou, posoľte a pokoreňte

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

saska z. (saskazimova) ID 229310 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.2.2012, 23:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Chlebový závin s mozzarellou,slaninkou,olivami..... :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky T 650, 300 ml vody, 20 g droždia, 1 ČL soli, 3 PL olivového oleja. Náplň:2 ks mazzarelly, 3 strúčiky cesnaku,čierne alebo zelené olivy,slaninky,bazalka,rozmarín...

POSTUP PRÍPRAVY

Do 200 ml teplej vody dáme 1 ČL cukru a droždie,necháme vzísť kvások.Do misky si preosejeme múky,pridáme soľ,olej,kvások a zvyšnú vodu.Najskôr v miske všetko spolu zmiešame a potom na doske miesime asi 10 min. - ako chleba.Ak je treba podsypávame si po troške cez sitko múku.Vypracujeme hladké,nelepivé cesto,vrátime ho späť do misky,prikryjeme a dáme na teplé miesto kysnúť 1 hod a podľa potreby aj viac - pokiaľ nám cesto nezdvojnásobí svoj objem.Po vykysnutí cesto preložíme na dobre pomúčenú dosku,valčekom z cesta vytvarujeme obdĺžnik.Poukladáme na kocky pokrájanú mozzarelu,slaninku,pretlačený cesnak,olivy.......posypeme bazalkou,rozmarínom a ja som to zakápla ešte aj olivovým olejom.Môžte si pridať hocičo - podľa vašej chuti.Cesto zrolujeme,ale nie príliš napevno.Spoj by mal byť na spodu.Závin prenesieme na plech,ja mám teflónovú podložku,kto nemá,tak dá na plech potretý olejom.Necháme ešte chvíľu podkysnúť,zhruba 20 min.Potom ho potrieme slanou vodou a urobíme špajlou dier,možme ešte posypať bylinkami.Zapneme rúru a vo vyhrietej pečieme asi 30 min. na 200 *C a potom 25-30 min na 170 *C. Po upečený závin potrieme olivovým olejom,alebo slanou vodou,preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.

Receptom som sa inšpirovala z knihy Chlieb,ale iba základné cesto,ostatné som si prispôsobila.Plnku si tiež urobte podľa svojej fantázii a chuti.Závin je ideálny k vínečku.

Prajem dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 1.3.2012, 19:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Pšenično-ražné bagety



POTREBNÉ PRÍSADY

Pšeničná múka hladká 700 g Ražná múka hladká celozrnná 300 g Teplá voda 600 ml Kvasnice 42 g Olivový olej 4 PL Cukor 2 ČL Soľ 4 ČL Ľanové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

Uvedené prísady zmiešame (alebo necháme vymiešať pekáreň) a cesto necháme kysnúť 1 hod. Na doske vytvarujeme bagety, ktoré necháme pred pečením ešte 15-20 minút podkysnúť. Pečieme pri 200 stupňoch cca 30 minút. Ja dávam pod plech ešte jeden malý plech s vriacou vodou, aby bola v rúre dostatočná vlhkosť a pečivo nebolo vysušené.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Lucia K. (Lucia8504) ID 98072 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 30.8.2012, 16:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

pollitrák


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

xxx

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Katarína H. (reprakcica) ID 153197 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.2.2012, 6:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

TAK TOTO MA DOSTALO!!!!


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

MARTINA P. (matísek1) ID 12023 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 31.7.2012, 8:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 311-320)<< predošlé 1,.,27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37,.,162 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu