končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,113 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
moje medovníky-mäkkéPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g hladkej múky, 170 g práškového cukru, 50 g masla, 1 veľké alebo 2 malé vajcia, 3 PL medu, 1Pl sódy bicarbóny, 1 PL medovníkového korenia a 1 vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY dúfam, že sa nenahneváte za ďaľší recept na medovníky, možno sa niekomu zapáči aj tento môj:-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 144 návštěvníkov) Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (110) posledné: 11.12.2015, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
NEPEČENÁ PIŠKOTOVO-KOKOSOVÁ ROLÁDA - nejen na vánoční stůlPOTREBNÉ PRÍSADY Těsto: 3 balíčky piškotů, 260 g moučkového cukru, 10-11 lžic mléka, 2 -3 lžíce rumu, 60 g kakaa. Náplň: 150 g kokosové moučky, 150 g másla, 4 lžíce moučkového cukru POSTUP PRÍPRAVY Piškoty umeleme nebo rozválíme válečkem, smícháme s cukrem, kakaem, rumem a mlékem do těsta. Když je těsto kompaktní, zabalíme ho do potravinové fólie a dáme do lednice vychladit (stačí na hodinu). Z másla, kokosu a cukru uděláme krémovou náplň ( je to skoro lepší rukama). Kakové těsto rozválíme mezi igelity ( mě se to dělá nejlíp nezi potravinovou fólií) do obdélníku. Na těsto nejlépe rukama dáme náplň a prstama ji rozprostřeme po celé délce. Zavineme do rolády ( můžeme kraje upravit, s těstem se totiž výborně pracuje!), rozřízneme na dvě rolády, můžeme ozdobit, klidně i polít čokoládou a dáme ztuhnout, nejlépe do rána. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 135 návštěvníkov) Monika Š. (Karelia) ID 27748 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 17.12.2015, 21:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Fantastické linecké kolieskaPOTREBNÉ PRÍSADY 750 g hladkej múky, 350 g práškového cukru, 2 Hery, 3 žĺtka, citrónová kôra POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovín zmiesime cesto, ktoré dáme do chladu aspoň na 30 minút. Rozvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary, ktoré pečieme pri 180 stupňoch. Po vychladnutí spájame džemom (ja používam ríbezľový) a posypeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 133 návštěvníkov) Maria S. (Majuska46) ID 151429 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (27) posledné: 2.2.2017, 6:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Orechovo-linecké trojuholníčky (rakúske Nussecke :o)POTREBNÉ PRÍSADY LINECKE CESTO: 150g hladkej muky * 1 g kypriaceho prasku (asi tretina cajovej lyzicky) * 70 g praskoveho cukru * 15 g vanilkoveho cukru (sledujte gramaz balicka, niektore su 20g,niektore 13g atd) * 1 vajicko * 70 g masla (margarinu) ORECHOVE CESTO: 100 g masla (margarinu) * 70 g krystal.cukru * 15 g vanilkoveho cukru * 20 g vody (3-4 PL) 200 g orechov (ja som miesala vlasske a mandle) Okrem toho: rum (nemusi byt), pikantny dzem (ja som mala len jahodovy), cokoladova poleva POSTUP PRÍPRAVY Kedze este stale nemam pocit,ze sa blizia Vianoce, rozhodla som sa neodkladne skolske povinnosti predsa len odlozit a vyskusat recept,ktory sa mi uz davnejsie pozdaval v jednej rakuskej kucharskej knihe. A konecne to u nas tiez zavonalo Vianocami :o) Dokonca som premohla svoju lenivost a nafotila aj postup ,o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 125 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (115) posledné: 13.12.2014, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Parížske rožky - cesto tak trochu inakPOTREBNÉ PRÍSADY 200g pomletých orechov 200g preosiateho práškového cukru 4 bielka ( nevyšľahané!!!!) POSTUP PRÍPRAVY ja viem, že je tu veľa receptov na parížske rožky, ale možno takýto recept na cesto tu nie je a niekomu sa zíde. My ho používame už roky a pôvodne je od jednej veľmi dobrej cukrárky. Takže všetky suroviny spolu zmiešame a necháme odstáť 24 hodín. Veľmi dôležité je, že BIELKA SA NEŠĽAHAJÚ. . Na druhý deň striekame rožky na vymastený papier a pomaličky pečieme. No a plnka, už kto ako chce a ako má rád. Naš recept je: 3 celé vajcia a 150g práškového cukru vymiešať nad parou. 250g masla, 50g cukru a kakao podľa chuti vymiešať a obe časti spolu premiešať. Pekný deń ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 125 návštěvníkov) Lívia C. (brouk) ID 18788 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (38) posledné: 21.12.2012, 22:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Pečivko s vitrážkouPOTREBNÉ PRÍSADY linecké alebo perníkové cesto a balík obyčajných tvrdých ponpari....robila som cesto takéto :120g jemného krupicového cukru, 120g margarínu, 1 vajce, 250g hl.múky a balíček tvrdých bonpari POSTUP PRÍPRAVY Neviem, či ste zaregistrovali na českom MMB tieto koláčiky, dnes sme ich s malou skúsili vyrobiť a takto sa podarili, veľmi sa mi to páči, pre záujemkyne som dala do komentárov linky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 119 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (164) posledné: 11.12.2020, 9:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Linecke kolieska s orechovou penouPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 300 g hl. muky, 200 g Palmarinu, 100 g prask. cukru, 1 PRDOPEC, 1 vanilkovy cukor (prip. 1 KL vanilkoveho extraktu), 2 zltka, postruhana kora z 1 citrona (prip. susena) Pena: 2 bielka, 120g kryst. cukru, 1 KL octu, 100 g mletych orechov, marhulovy dzem POSTUP PRÍPRAVY Pridavam recept na dalsie velmi vdacne vianocne kolaciky. Nenarocne na pripravu, suroviny a velmi vydatne co do mnozstva.Linecke cesto ochutene orechovou penou v kombinacii s marhulovym dzemom mozeme zaradit do kategorie suchych vianocnych cukroviniek. Daju sa uskladnit aj dlhsiu dobu, ovsem ak vydrzia:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 114 návštěvníkov) Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (148) posledné: 27.11.2016, 18:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Šuhajdy zo salkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1-2 konzervy sladeného salka, čoko poleva (100 g varová čokoláda + 70 g Cera) - podľa počtu šuhájd POSTUP PRÍPRAVY Konzervu (dve) salka varíme 1,5 - 2 hodiny vo vode. Keď trošku vychladne konzervu otvoríme. Na dno košíčkov nalejeme trošku čoko polevy, necháme zatuhnúť, potom vrstvu skaramelizovaného salka (môžme do neho pridať 1 malé maslo) a znova polevu. Vrch môžeme ozdobiť lentilkou, orechami, čo vás napadne. A šup s nimi do krabíc a na balkón, aby vydržali (nezjedené) aspoň do Vianoc :-) Tieto šuhajdy sú veľmi chutné a nenáročné na prípravu. Najlepšie salko, ktoré sa mi osvedčilo a rýchlo hustne (stačí variť 1,5 hodiny ) je z CBA a značka je Milmóó :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 113 návštěvníkov) Erika M. (murka1) ID 25512 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (88) posledné: 10.6.2015, 11:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
MedovníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 750 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do perníka, 350 g práškového cukru, 60 ml medu, 120 ml oleja, 4 vajíčka (veľ. M, ale väčšie) ****Poleva na ozdobenie: 1 bielok, 1 lyžička citrónovej šťavy, 140 g práškového cukru, 2 lyžičky škrobu POSTUP PRÍPRAVY Tieto medovníčky nemusíte piecť dopredu - hneď po upečení sú trošku chrumkavé, no zmäknú hneď do druhého dňa. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 109 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (128) posledné: 24.11.2017, 9:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Vianočné, šľahačkové keksyPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g hladkej múky, vanilkový cukor, Hera, 250 ml šľahačkovej smotany (33%), štipka soli a práškový a vanilkový cukor na obalenie POSTUP PRÍPRAVY U nás veľmi obľúbené vianočné pečivo. S cestom sa výborne pracuje.\r\nZo všetkých surovín vymiešame cesto. Podľa potreby dosypeme hladkú múku a vymiesime. Necháme chvíľočku odpočinúť chladničke. Cca 20 - 30 min. Potom vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 - 1 cm a vykrajujeme formičkami. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre cca 15 min. Ešte horúce obalíme vo vanilkovom a práškovom cukre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 105 návštěvníkov) Viera Š. (lentilka1305) ID 36041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 21.12.2014, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,113 ďalšie >> |