Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 125 návštěvníkov)
Orechovo-linecké trojuholníčky (rakúske Nussecke :o)
[ recept č. 21025 zo dňa 8.12.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
LINECKE CESTO: 150g hladkej muky * 1 g kypriaceho prasku (asi tretina cajovej lyzicky) * 70 g praskoveho cukru * 15 g vanilkoveho cukru (sledujte gramaz balicka, niektore su 20g,niektore 13g atd) * 1 vajicko * 70 g masla (margarinu) ORECHOVE CESTO: 100 g masla (margarinu) * 70 g krystal.cukru * 15 g vanilkoveho cukru * 20 g vody (3-4 PL) 200 g orechov (ja som miesala vlasske a mandle) Okrem toho: rum (nemusi byt), pikantny dzem (ja som mala len jahodovy), cokoladova poleva
POSTUP PRÍPRAVY
Kedze este stale nemam pocit,ze sa blizia Vianoce, rozhodla som sa neodkladne skolske povinnosti predsa len odlozit a vyskusat recept,ktory sa mi uz davnejsie pozdaval v jednej rakuskej kucharskej knihe. A konecne to u nas tiez zavonalo Vianocami :o)
Dokonca som premohla svoju lenivost a nafotila aj postup ,o)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
Zo vsetkych surovin urcenych na cesto si (rucne) vymiesime vlacne a pekne linecke cesticko. Pre tie neskusenejsie,aj ked sa vam moze zdat,ze je to nezmiesitelne,len dalej mieste a mieste a mieste, ako sa bude maslo pod rukami topit,cesto sa bude pekne spajat. Vymiesene cesto zabalime do sacka alebo folie a dame do chladnicky odpocivat.
![]()
Kym sa cesto chladi, zomelieme si polovicu orechov (teda 100g). Asi by som nemala, ale chcem sa pochvalit mojim nadhernym mini-mixerom kupenym nedavno tu na MMB,takze takto som mlela orechy ;-p
![]()
Druhu polovicu orechov si nahrubo nasekame.
![]()
Na orechove cesto si potom v hrnci zvarime maslo, vodu, cukor a vanilkovy cukor . Povarime,kym sa cukor roztopi.
![]()
Vmiesame sekane aj mlete orechy. Mne vysla hmota trosku redsia ako by sa mi pozdavalo (zase ma sklamala moja uzasna vaha, zrejme som orechy zle odvazila), tak som este narychlo zomlela trochu mandli a jemnych ovsenych vlociek a zahustila to. Kto chce a moze, prida trosku rumu (teda,podla chuti ;o) alebo rumovej esencie.
Hmota nema byt riedka ale ani prilis husta, este trosku stuhne. Nechame vychladnut napr. na balkone ;o)
![]()
Takto vyzerala vychladnuta orechova hmota.
![]()
Linecke cesto vyvalkame na hrubku 3-4mm. Prenesieme na plech s papierom na pecenie. Ten papier naozaj odporucam, lebo orechova hmota moze sem-tam postekat a papier usetri vela casu zabiteho umyvanim plechu. Keby ste aj tak papier nepouzili, v recepte pise,ze sa ma plech vymastit. Ospravedlnte tie "dobkance", to som si este trosku upravovala hrubku cesta,kde sa nezadarilo rovnomerne vyvalkat ,o) Upozornujem, tato davka nevyjde presne na jeden cely klasicky plech, bude nieco ku okarajom chybat, tak sa nezlaknite. Rakusania asi nepecu tak vo velkom ako my :-)
![]()
Cesto natenko natrieme dzemom a na dzem natrieme vychladnutu orechovu hmotu. Je s tym trosku piplacka,ale da sa to :o) Vrch mozete, ale nemusite posypat mandlovymi lupienkami.
![]()
Pecieme pri 170 stupnoch asi 20-30 min. Treba odsledovat podla rury, aby bol vrch pekne do zlata ako aj kraje lineckeho cesta. Ja som piekla asi 25 min.
![]()
Upeceny kolacik nechame vychladnut (tu zase pomoze matka priroda a balkon) a krajame na kusky tvaru a velkosti podla vlastneho vedomia a svedomia ,o)
Na fotke pekne vidiet ako vyzera ten vrch za cerstva, neskor to "sadne" a zvlhne.
![]()
Mozeme ozdobit cokoladovou polevou,alebo namacat rozky (to pojde lepsie na druhy den, ked kolac trochu stuhne),ako sa nam chce a paci. Mne sa chcelo len takto :o)
V knihe pisu,ze tieto kolaciky sa mozu skladovat 2-3 tyzdne,ale nerobila by som ich prilis v predstihu, max. tyzden.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 36 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Katarina R. (karotkaa) ID 218857 (8.12.2014, 22:22) |
Uz som ich robila a chystam sa aj tento rok, su vyborne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (13.12.2014, 20:16) |
tak to ma veľmi teší. aj my ich máme radi a na vianočnom stole naisto chýbať nebudú tak nech sa opäť vydaria a krásne sviatky už takto vopred  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (10.1.2012, 18:44) |
takze sa hlasim po sviatkoch a musim povedat, ze kolac bol absolutne famozny. Krajala som ho na stvorce, ktore som potom este prekronila sikmo na trojuholniky. Ked bol kolac upeceny, zistila som, ze som zabudla dat lekvar, ale vobec to nevadilo. na 100% budem tento kolac robievat kazde Vianoce.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.1.2012, 9:56) |
dakujem za mily komentar, som rada, ze chutilo. a dokonca i bez lekvaru  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | zuzana m. (dussi) ID 69097, mimibazar.sk/dussi (27.12.2011, 15:35) |
Fajnotka, piekla som to na sviatky, ale na tom balkóne sa mi orechová masa veľmi " zbetónovatela" , tak som ju zmiešala s vyšľahanými bielkami, inak som postupovala podľa vášho receptu, koláčik zožal veľký úspech, tak vám ďakujem za recept a prajem príjemné dosviatkovanie a istý krok do NOVÉHO ROKU. Zuzana |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.12.2011, 17:17) |
to som rada,ze sa podarilo a vynasli ste sa s tymi bielkami. mne sa skor vzdy podari masa prilis riedka dakujem a tiez prajem vsetko dobre v novom roku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michaela Č. (mia1111) ID 103197 (14.12.2011, 13:25) |
Ahojte, aj ja sa chystám upiecť tento koláčik, len ma zaujíma, ako dlho môžem nechať cesto odpočívať v chladničke? Hodinu? Alebo môžem nechať aj do druhého dňa, tak ako to robím pri klasickom lineckom? Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.12.2011, 14:37) |
Miska, kludne mozes nechat cesto aj do druheho dna. akurat ho vyber trosku skor z chladnicky,aby sa dalo dobre vyvalkat. v podstate postupuj ako pri klasickom lineckom, ako si zvyknuta. tak nech sa vydari a hlavne nech chuti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Michaela Č. (mia1111) ID 103197 (16.12.2011, 14:00) |
Ďakujem , snáď sa vydaria  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (13.12.2011, 20:07) |
toto rozhodne budeme mat na Vianoce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.12.2011, 9:52) |
dufam,ze bude chutit. ja som piekla prave vcera. len chcem upozornit, ze davka je dost mala, nevyjde to ani na jeden cely velky plech,takze ked chces mat naozaj dost, na jeden plech odporucam tak 1,5 davky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Liana R. (liaro) ID 62105 (20.12.2010, 14:40) |
Jeeeeeej, super minulorocna vychytavka .Janka, ake su vnutorne rozmery plechu, na ktorom pecies?Vdaka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (upravené 21.12.2010, 15:35) |
takze ten plech ma velkost asi 38x29cm, nemam tu ten isty, ale nevyslo to az po okraje |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Liana R. (liaro) ID 62105 (22.12.2010, 7:13) |
Dakujeeeeeeeeeeeeem!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Liana R. (liaro) ID 62105 (2.1.2011, 19:03) |
Janka, robili sme ich na SIlvestra a su fantastikusssss!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.12.2010, 18:37) |
Lianka, napisem ti zajtra, musim zmerat plech  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michaela D. (tilly) ID 11895, mimibazar.sk/tilly (20.12.2010, 14:31) |
robila som ich uz minuly rok... dopadlo to tak, ze teraz som to musela robit z dvojnasobnej davky, tak tu toho mam teraz dva plechy... som zvedava dokedy vydrzia...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.12.2010, 18:37) |
tak to ma velmi tesi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | andrejočka b. (bejdaska) ID 25143 (23.9.2010, 8:04) |
Toto je vynikajúci receptík. Cesto robím z dvoch dávok, robím ho na väčší plech. Najlepší je po dvoch dňoch. Ale to nám vydržal len prvý krát. Keď sa doma spýtam, čo upečiem, počujem ten výborný orechový. Budem musieť rodinku nahnať asi na nejakú orechovú brigádu. . Výborný, ďakujem za super receptík.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.9.2010, 8:22) |
jej, Andrejocka,ani si nevies predstavit,ako si ma potesila som velmi rada,ze sa u vas kolacik tak ujal  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Soňa K. (SoK) ID 100241, mimibazar.sk/sok (22.9.2010, 23:24) |
milujem orechy a toto sa mi páči ale nemôžem to linecke cesto radšej kúpiť už hotové? či toto je iné? ja nemám rada ručné miesenie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.9.2010, 8:20) |
hm, linecke cesto som este v obchode nevidela. to sa predava uz upecene? pokial ano,tak neviem,co to spravi,ale kebyze sa dalo kupit surove,tak v pohode, si myslim |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Soňa K. (SoK) ID 100241, mimibazar.sk/sok (23.9.2010, 14:14) |
noo...surové to je ...taka tehlička ako keď kupuješ listkove tak kuknem dnes v reme, či sa to ešte vyrába ale myslim že som to min.videla ja pekar čiste ruky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.9.2010, 19:16) |
tak ked je surove, nevidim prekazky skus,uvidis,co to spravi a mozno sa to hodi aj inym babam,ktorym sa nechce babrat s cestom. a konkretne toto je trosicku tazsie vymiesit (aspon mne to chvilu trvalo,ale ono vzdy zavisi od muky a margarinu)  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Daniela B. (Danielka) ID 79976 (7.8.2010, 13:27) |
Tento koláčik dnes robím 2 x a patrí medzi moje najobľúbenejšie. Veľmi pekne ďakujem Janík za tento recept.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.8.2010, 13:51) |
Danielka,nemas za co, som rada,ze chuti. tiez som nedavno dumala,ze by som si dala...len musim niekoho nahnat,aby narozbijal orechy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Daniela B. (Danielka) ID 79976 (7.8.2010, 13:57) |
Ja som do toho dala tie mleté z Billy .Tak sa mi nechce lúskať nové a ešte ich aj mlieť .No čo už? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.8.2010, 14:10) |
to uz je len tvoja sikovnost treba si pomoct ako sa da,no nie?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.5.2010, 19:10) |
no veru su na  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slávka L. (lesla) ID 37636 (8.2.2010, 22:56) |
D A K U J E M za skvelý tip, podrobny recept a vynikajúci kolacik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (9.2.2010, 9:45) |
za malicko, Slavka,som rada,ze kolacik mal uspech  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (22.12.2009, 13:02) |
ja som včera tiež poctivo piekla, musím povedať, že vyzerá super ..jesť som ešte nejedla aj keď slinky mi tečú už teraz , musela som čakať kým vychladne a keďže som so všetkými prípravami skončila večer po desiatej vydržala som a dám si až teraz ke´d sa vrátim z práce. Mala som asi väčší plech, pretože cesto mi vyšlo síce v pohode aj džemík jahodový ale orechovú časť som musela rýchlo dorábať, preťože množstvo na jeden recept mi nestačilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.12.2009, 13:23) |
paradicka,som rada,ze sa podarilo. a ze si sa vynasla,ked ti bolo malo plnky. dufam,ze bude chutit dakujem za vyskusanie a za komentarik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (23.12.2009, 7:17) |
Janička ten koláč je úžasný , včera prídem domov a polovica plechu preč , tak som ochutnala a fakt super, dala som tam tiež origoš jahodový džemík, taký riedši a ono sa to pekne vyparilo a stuhlo. Teraz sa mužík so sestrou háda čí je ten zvyšok plechu , tak to vyzerá že bude rekapitulácia, asi už dnes , len ich musím nahnať natĺcť mi orechy . Ešte raz super recept, radím k obľúbeným ..pekné Vianoce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.12.2009, 8:52) |
juj,to sa tesim velmi,ze maju taky uspech. tiez rozmyslam,ci ich este dnes neupeciem, pridu na Vianoce svagrinky zo zahranicia, tie ich este nechutnali, musim zistit,ci maju rady orechy
krasne sviatky celej rodinke prajem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (22.12.2009, 12:52) |
Tak som ich včera upiekla. Ale asi som ich vyvaľkala na tenšie a aj džemu som dala možno trochu viac, takže mi vyšiel trochu nad plnku . Nevyzerajú tak pekne ak tvoje, .... ale tá chuť je  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.12.2009, 13:11) |
Jarka,mrzi ma,ze sa nevydarili presne podla predstav... no ale ked su chutovo ok,tak je to dobre,vsak? treba ich viac zakamuflovat cokoladkou a nikto si nic nevsimne mne tiez miestami vysiel dzem nad orechy,ale vobec to nevadilo
som rada,ze si vyskusala.a ako sa podarilo preniest cesto? alebo si valkala na papieri v plechu? akurat idem na vianocne trhy nakupit take male valceky,s ktorymi sa da pekne valkat rovno v plechu, tak som si pri nich na teba spomenula  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (22.12.2009, 19:23) |
Janik, vôbec nevadí ten vzhľad. Určite ich budem ešte niekedy robiť. Ja som čokoládu nakoniec nedávala, lebo tým, že džem vyšiel navrch, tak je to tmavšie, tak som to nechcela ešte "stmavšiť" čokoládou. Nabudúce budem múdrejšia. Vaľkala som to rovno na plechu, bez papiera , musela som potom drhnúť plech . Mám ten malý valček, išlo to ním výborne. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.12.2009, 20:12) |
ten plech nezavidim,preto radsej pouzivam papier, lebo ja dokazem neumyty plech obchadzat aj tyzden,tak strasne jeho umyvanie neznasam tak verim,ze nabuduce sa podaria krajsie a ze aj take ake sa podarili budu chutit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (bambudža) ID 11372, mimibazar.sk/bambudza (19.12.2009, 20:17) |
mňamky,vypadajú úžasne hneď mám plnú pusu slín . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.12.2009, 21:16) |
aj boli super,ale na vianoce ich uz nerobim,uz som sa ich najedla a na vianoce musi byt nieco,coho nie sme prejedeni  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (16.12.2009, 11:16) |
Receptík vyzerá lákavo. Len toho času keby bolo viac. Ešte ani jeden darček nemám kúpený. . Pekné sviatky...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.12.2009, 15:03) |
no ja ked som tu kazdy den a pozeram,co tu tie babule sikovne stale pridavaju,az ma mrzi,ze namame kazdy aspon po 7 zaludkov bohuzial,no,neda sa vyskusat vsetko ja chodim na darceky uz dobry tyzden a tiez stale nic,neviem sa nejak rozhodnut,komu co,akurat pre krsniatko uz mam jej sa kupuje najlepsie, nevymysla ani si nevybera (nema este ani 2 mesiace)  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (14.12.2009, 21:44) |
Janka, no teda ty mas krasny mixer!!! a krasny receptik si sem pridala, mnam mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.12.2009, 17:51) |
no a ty ako stojis so svojim vypekacim planom,dievca? ja asi az buduci tyzden,ako som predpokladala. ale cez vikend idem k nasim,pomoct mamke  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (16.12.2009, 8:03) |
s vypekacim planom som skoncila ked som aj zacala mam 4 druhy, a nejako to nezvladam. Este ta oslava do toho, a mame teraz 5 vianocnych koncertov, tak ak stihnem nieco este tak budem rada. Teraz idem robit nejaky jablk. kolac lebo mam 3 kila jablk a uz su dost makke...tak idem nieco hladat s jablkami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (16.12.2009, 10:54) |
Ahoj Čítala som tento komentárik. Máš 3 kg jabĺk? Posielam Ti jeden receptík bez pečenia - možno ho poznáš. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7687&order=1&user=44449 ...Pekné sviatky..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.12.2009, 15:30) |
toto mam ja veeelmi raaad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (16.12.2009, 13:21) |
dakujem Ztatka, raz davno som robila nieco podobne, a veru to aj asi spravim- na vianoce je to dobra torticka- osviezujuca  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.12.2009, 9:34) |
nevadi, ani mne sa nikdy nepodari dodrzat plany,preto si radsej nic neplanujem neboj nic,aj keby si uz nic nestihala, 4 druhy su predsa v pohodeee prip. mozes len nejke nepecene alebo pralinky,to sa da aj na najposlednejsiu chvilu a nezaberie to az tolko casu. ja mam 6ks jablk a tiez dumam,co s nimi. bud darinkine sacher-muffiny alebo tu mam vytlacene od slavky h. nekysnute rozky s jablckami a orechami. teraz ma napada,ze matka ma u seba kysnute rozky,ktore vyzeraju uuuzasne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (16.12.2009, 9:42) |
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19299 Janka, ja som upiekla tento- a je fantasticky, odporucam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.12.2009, 10:43) |
vyzera super...ale pred sviatkami sa u nas uz moc nepecie asi tie jablcka len tak pochrumem. musime sa setrit na vianocne prejedanie sa ale niekedy ho urcite vyskusam,my sme jablckovi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  |  | Klaudia R. (kladika) ID 65067 (16.12.2009, 13:22) |
ja si teraz vravim ze- dobre ze budeme mat 4 druhy, aspon sa nebudeme prejedat ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (15.12.2009, 11:15) |
dakujeeeem a dakujeeeem kolaciky uz nie su a to sa mi zdalo,ze ich je tolko,ze urcite vydrzi nieco aj do vianoc. ale nevadi,hlavne,ze vsetkym chutili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (11.12.2009, 10:18) |
Ja robievam niečo podobné. Volá sa to že Londýnske orechové rezy http://nasavareska.blogspot.com/2008/12/londnske-orechov-rezy.html Sú veľmi dobré, ja nemám moc rada krémové zákusky Páči sa mi, ako si ich ozdobila Janík ...alebo ozdobil ?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.12.2009, 10:54) |
aaa,aj gupka ma londynske rezy ale trosicku ine. hej,je to podobne a urcite nemenej dobre hihi,ozdobil som ich,no,veru hej.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (10.12.2009, 19:36) |
Janík, trojuholníčky vyzerajú, že sú výborné . Chcem ich urobiť, len neviem, na akom veľkom plechu to mám upiecť. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (10.12.2009, 20:27) |
Jarka, trojuholnicky naozaj SU vyborne chutnala som ich aj dnes,ako sa spravaju,ked postoja a su ok, ale aj tak by som ich piekla az pred sviatkami, mne sa tie 2-3 tydzne zdaju moc. ale tak udrziavane v doze a v chlade by mali vydrzat,nie je tam nic,co by sa mohlo pokazit. ja som piekla na plechu 38x29 cm ale nevyslo to na uplne cely. vyvalkas to na 4mm a prenesies na plech s papierom na pecenie. kludne daj aj vacsi plech,to je jedno. ale min. taky rozmer ako som mala ja a bude to ok. dufam,ze sa vydaria a ze budu chutit, urcite daj vedit prijemne peceni  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (upravené 11.12.2009, 10:29) |
Ďakujem, Janík za radu. Chcem ich piecť v pondelok pred sviatkami. Len si robím zoznam "čo nakúpiť, čo uvariť, ako upiecť " . S tým prenesením cesta na plech to bude horšie, málokedy sa mi to podarí bez toho, aby sa mi neroztrhlo . Ale nejako si poradím. A chutiť nám budú určite, celá rodina sme orechovo - čokoládová. A ešte keď je tam aj troška rumu .........  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.12.2009, 9:59) |
za malicko. cesto sa najlahsie prenasa pomucene a navinute na valceku alebo moja mamka robi tak,ze prehne jednu tretinu (z tej dlhsej strany) dovnutra a z druhej strany tak isto a tak ho prenesie do stredu plechu a rozlozi, ja ro robim vacsinou tak,ze pod neho podsuniem ruky, az po lakte a tak ho prelozim trikov je dost,ale teraz ma napada este jeden,ale to som neskusala, ze si cesto vyvalkas rovno na papieri na pecenie a s tym to potom prelozis na plech, resp.to zacni valkat na doske a potom dovalkaj na plechu. kazdopadne,nemusis sa bat,cesto je dost hrube,takze by sa trhat nemalo a aj keby,tak sa da pekne pozliepat. verim,ze ked ste "orechovi",tak si pochutnate a ked ste k tomu aj cokoladovi,kludne namacaj aj polovicu trojuholnickov  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (11.12.2009, 10:41) |
presne tak som rozmýšľala, že to vyvaľkám na papieri . A čokoládou určite nebudem šetriť . Keď upečiem, napíšem, ako sa vydarili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.12.2009, 12:08) |
budem rada a keby ti ten papier "behal" a rozculoval ta, vyvalkaj to rovno v plechu nejakym poharom.aj tak sme uz doma robili,ked cesto zlostilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 36 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |