. .. .. .. .. .. .
. .

Medovníčky - RECEPT 20557

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 109 návštěvníkov)


Medovníčky


[ recept č. 20557 zo dňa  ]


Medovníčky


POTREBNÉ PRÍSADY

750 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do perníka, 350 g práškového cukru, 60 ml medu, 120 ml oleja, 4 vajíčka (veľ. M, ale väčšie) ****Poleva na ozdobenie: 1 bielok, 1 lyžička citrónovej šťavy, 140 g práškového cukru, 2 lyžičky škrobu

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto medovníčky nemusíte piecť dopredu - hneď po upečení sú trošku chrumkavé, no zmäknú hneď do druhého dňa.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Aby vás nemýlilo množstvo použitých surovín - piekla som ich teraz len na zdobenie z polovičnej dávky. Do misy dáme múku, kypriaci prášok,
práškový cukor, poriadne premiešame,
pridáme najprv olej,
tekutý med - nie hustý /ak ho budete zohrievať, má mať izbovú teplotu, nesmie byť horúci/,
vajíčka,
všetko poriadne vymiesime, mne sa cesto potom skôr lepí a pomôže mi, keď si umyjem ruky studenou vodou a suchými ho znova spracujem, potom ho ešte vymiesim na pracovnej doske, ak sa stále lepí, rozotriem si trošku oleja v rukách a vypracujem na vláčne, trošku lepkavé cesto, ktoré zakryjeme a necháme postáť do druhého dňa v chladničke. Ak by sa vám cesto nechcelo spojiť (zo začiatku je trošku drobivé, ale malo by sa dať spojiť), naolejujte si trochu ruky a vymieste ho. Ak by sa veľmi mrvilo, pridajte ešte jedno vajíčko.
Na druhý deň preložíme cesto na pomúčenú dosku,
vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, formičkami povykrajujeme rôzne tvary,
preložíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
Medovníčky, ktoré budeme zdobiť bielkovou polevou, ničím nepotierame, upečieme pri teplote 190° C, približne 7-8 min., možno aj menej, radšej si ich sledujte.
upečené medovníčky majú byť svetlé, ak ich necháte viac zatiahnuť, môžu sa vysušiť.
a takto vyzerajú odspodu...
Zvyšky z vykrojeného cesta dáme dokopy - aby som nemusela znova múčiť dosku, vaľkám ho na papieri na pečenie - spodný posypem len jemne múkou,
prikryjem ďalším papierom a znova vyvaľkám.
A znova vykrajujeme ďalšie medovníčky, kým neminieme všetko cesto.
Medovníčky sa pri pečení nafúknu a trošku roztiahnu, treba ich ukladať trošku ďalej od seba, po upečení ich treba nechať len chvíľku (možno pár sekúnd) postáť na plechu, až potom ich preložíme, ja si ich zvyknem hneď prikryť. Medovníčky na zdobenie si odkladám zvlášť.
Poleva: k bielkom pridáme citrónovú šťavu, chvíľku šľaháme a pridávame postupne /nie naraz/ po lyžičkách ***preosiaty*** práškový cukor, zároveň šľaháme, nakoniec pridáme škrob a ešte poriadne prešľaháme.
Hotová poleva nesmie tiecť, mala by sa asi takto ťahať. Misku s polevou zakryjeme vlhkou utierkou, aby nevysychala. Ak ju neminiete všetku naraz a budete pokračovať v zdobení ďalší deň, môžete ju odložiť v nádobke s vrchnákom do chladničky.
Povrch natieram štetcom, trochu polevy (asi dve-tri lyžice) odoberiem do inej mištičky, pridám 2-3 kvapky vody a poriadne vymiešam. Ak by sa nedala veľmi dobre rozotrieť, treba podľa potreby znova pridať po kvapkách vodu. Necháme zaschnúť a môžeme pokračovať v zdobení.
Medovníčky ozdobíme; na získanie farebnej polevy stačí odobrať trošku z bielej polevy do mištičky a pridať kvapku tekutej potravinárskej farby a ak treba, trošku zriediť vodou, alebo na špičku noža práškovej potravinárskej farby a poriadne vymiešať.
Ak si medovníčky nebudete zdobiť polevou, pred pečením ich potrite rozšľahaným vajíčkom, rozmiešaným s dvomi lyžičkami vody a do cesta môžete vtlačiť kúsky orechov.
Tieto sú ešte z minulého roka.
Želám vám príjemné pečenie a veľa zábavy pri ozdobovaní :o)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Mobil | Medovníčky | Macíková >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 50 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
alena k. (pajo) ID 9224 (24.11.2017, 9:33)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Miriam F. (mifri) ID 104236 (12.12.2012, 11:11)
Dobrý deň - ja sa chcem spýtať, na ktorej úrovni pečiete medovníčky. Mám recept po mamine, s cestom sa dobre pracuje, ukladám na pečiaci papier, piekla som na druhej úrovni pri teplote 180 st. cca 8-10 minút, ale spodok rýchlo tmavol, aj keď som to preložila najvyššie. Aj po zahryznutí bolo c´tiť tú spodnú kôrku. Ďakujem.
ODPOVEDAŤ
Jana R. (j-a-f) ID 214497 (6.12.2012, 10:05)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Ďakujem za výborný recept, (pernicek) (pernicek) (pernicek) sú naozaj výborné, mäkkučké od prvého dňa a veľmi chutné (zajic)


(andel) (stromecek) (andel) (stromecek) (andel) (stromecek) (andel) (stromecek)
ODPOVEDAŤ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (18.11.2012, 19:42)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (j-a-f) ID 214497 (18.11.2012, 19:18)
V prvom rade musím povedať, že takto nádherne vyzdobené medovníky som ešte ani nevidela, máte ich fakt krásne (Y) Chcem sa opýtať, akým štetcom nanášate tú polevu - normálne takým z papiernictva, alebo jesto aj nejaký špeciálny? A ešte či môžem na zafarbenie namiesto červeného farbiva pridať trochu jahodového sirupu. Ďakujem a ešte raz chválim vaše nádherné medovníčky (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Veronika A. (22222) ID 31060, mimibazar.sk/22222 (12.12.2011, 8:43)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Erika O. (erika10) ID 40452, mimibazar.sk/erika10 (14.12.2010, 19:18)
Tak tieto medovníčky aj ja robievam. A sú suprovéééé 8o| 8o| (Y) (Y) (Y). Veru, idem zamiesiť (pernicek) ,-)
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (katarinnka) ID 69116 (29.11.2010, 15:33)
adka tieto medovnicky pravidelne pekavam, viem ze su hned makucke. povedz, myslis ze uz na ne mozem zamiesit? neuskodi im ze budu skoro mesiac stat? so mnou uz siju vsetci certi, co by som chcela uz piect na vianoce. (vanoce)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (29.11.2010, 16:21)
ja uz medovniky tyzden mam, robia sa mesiac pred vianocami... takze akurat mas spravny cas na medovniky a aj zazvorniky ak robis.... tie robim ja dnes na vianoce (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (katarinnka) ID 69116 (30.11.2010, 7:06)
zazvorniky tiez asi urobim, nechcela som ale kedze si ma na ne upozornila vcas tak mnam mnam, milujem tu vonu v rure pri ich peceni. To by mali predavat ako liek proti nadche.
podla ktoreho receptu pecies? ja mam nejaky, ale muzovi sa zdaju malo sladke a co som nasla ine recepty tak tam sa mi zas zdalo cukru privela.
vdaka, takze dnes zamiesim na cesto.
prave som si pozerala posledny obrazok, neviem sa vynadivat ake su krasne, presne tento jemny styl sa mi paci.
:-$ (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (30.11.2010, 7:37)
ja peciem tieto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12356, su akuratne.... ani presladene ani malo sladke.... uplne v pohode... len s cestom sa pracuje tazko, alebo skor dlho sa miesa kym sa to spoji.... ale treba trpezlivost.... a potieram ich citronovou polevou co je uzasne... http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9841..... ktore posledne obrazky? nerozumiem... ,-)
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (katarinnka) ID 69116 (30.11.2010, 15:40)
myslim poslednu fotku autorky v tomto recepte.
dakujem za typy, presne taky recept na zazvorniky ako si uviedla mam aj ja.
ODPOVEDAŤ
Ivona S. (Clairinka) ID 63368 (14.4.2010, 9:36)
je už síce dávno po Vianociach a do ďalších ešte strááááášne ďaleko ,-) ale tento receptík už aj odkladám (Y) medovníčky sú PRENÁDHERNÉ!! :-o (flower) |:o) upiecť mi možno ešte ako tak pôjde ale to zdobenie ťažko :^) :-S no dcérka má šikovné ruky, tak to asi prenechám jej ^o) Aďka, tieto tvoje medovníčky sú výstavné exempláre (Y), normálne by som ich poslala na nejakú výstavu EXPO reprezentovať našú rodnú zem (Y) (Y) (flower)
ODPOVEDAŤ
Julia K. (Juliankaaa) ID 45078 (21.12.2009, 21:26)
Tak ja som dnes rano pripravila cesto, a straaasne sa mi lepilo, tak som ho nechala tak nech si oddychne +o( No a teraz som ho krasne vymiesala a uz aj upiekla medovnicky ;-) no a su nadherne, najradsej by som ich uz aj ozdobila, ale to si necham na zajtra :-$ Dakujem za super receptik (Y) , dufam ze u babky s nimi zabodujem kedze su to jedine kolace co napeciem (smich)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.12.2009, 0:03)
Julianka, veľmi sa teším a ďakujem za veľmi milý komentárik (L) (L) (L) Dobre si spravila, to cesto sa lepí od medu, ale keď si zas oddýchne, tak sa s ním lepšie pracuje. Verím, že sa babke budú páčiť (F) (F) (F) Zo srdca želám celej rodinke krásne Vianoce (andel) (andel) (andel) (darecek) (darecek) (darecek)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (19.12.2009, 11:30)
Adrika,ja som az teraz objavila tieto tvoje medovnicky,a su naozaj Naaaaaadherne (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (pernicek) (pernicek) (pernicek) (pernicek) (pernicek) (pernicek) (pernicek)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.12.2009, 15:08)
Ďakujem Martinka [A] (L) (L) (L) a zo srdca želám krásne Vianoce, plné pohody a lásky (banky) (andel) (stromecek) (darecek) (pohoda)
ODPOVEDAŤ
Andrea S. (odysejka) ID 36263, mimibazar.sk/odysejka (17.12.2009, 8:41)
(Y)Medovníčky sú krásne :) (Y)...ja som si včera tiež pripravila cesto podľa Vášho receptu ale len s polovičnej dávky keďže to chcem (Z) na besiedku (stromecek). Vajíčka som dala najskôr dve (neviem či boli malé?) lebo cesto sa rozpadávalo, potom som pridala tretie a teraz je krásne lesklé (Y)...už sa teším ako s neho budem vykrajovať (pernicek) (pernicek) (pernicek) (pernicek) (pernicek) (pernicek) (pernicek)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (upravené 21.12.2009, 14:18)
Andrejka, ďakujem (F) (F) (F) Určite to bude len veľkosťou vajíčok. V ostatnom sa nedá urobiť chyba, všetko je na váhu a na objem, často robí šarapatu veľmi hustý med, ale keď je redší, tak nie je problém, ale dnes ráno som spravila celú dávku, dala som menej múky a vyberala z vajíčok tie väčšie, lebo tiež boli kadejaké, uvidím, potom dám vedieť, ale do receptu som upravila množstvo múky, aj tie vajíčka nie sú rovnaké. Len dúfam, že sa perníčky podarili, mrzelo by ma, keby nie. Aďka, krásne sviatky želám (banky) (stromecek) (darecek) (andel)
ODPOVEDAŤ
Andrea S. (odysejka) ID 36263, mimibazar.sk/odysejka (19.12.2009, 19:44)
Aďka, perníčky sú výborné!!!!! (Y) (Y) (Y) Hneď boli chrumkavé, malý sa ich nemohol dojesť ;-) Určite budem robiť už len a len podľa tohto receptíku (Y)...V (F)Ď (F)A (F)K (F)A (F) za super receptík (pernicek) (pernicek) (pernicek). Prajem šťastné (banky) a (novy rok)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.12.2009, 14:55)
Aďka, ďakujem, tak to ma veľmi teší (F) (F) (F) Som rada, že sa nakoniec vydarili a hlavne, že chutili. Prepáč mi, oslovila som Ťa v predchádzajúcom komentáriku Janka, to som vtedy odpisovala Janke na komentárik, dúfam, že sa nehneváš [A] (andel) (silvestr) (novy rok) (L)
ODPOVEDAŤ
Lydia M. (spidka) ID 56573 (16.12.2009, 19:07)
nádnerné (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (17.12.2009, 0:17)
Ďakujem Lydka (L) (L) (L) (banky) (stromecek) (andel)
ODPOVEDAŤ
Stanislava Š. (satanka.koc) ID 21818, mimibazar.sk/satankakoc (15.12.2009, 23:47)
Aďka ,medovníčky vyzerajú prekrásne a podľa ostatných ohlasov asi aj výborne chutia. Chcem sa spýtať iba jednu vec,ked ich teraz upečiem nestane sa mi,že o pár dní budú tvrdé? Vydržia mäkké až do Vianoc?Ako ich Vy skladujete?Vopred ďakujem.
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (17.12.2009, 0:15)
Ďakujem Stanka (F) (F) (F) Po upečení sú také mäkké, že sa nedajú hneď preniesť, nechám ich len chvíľočku na plechu a keď sa už dá s nimi pohnúť, preložím ich a zakryjem. Medovníčkom to nevadí, nesparia sa a držia si tak vlhkosť. Len cesto treba vyvaľkať na hrúbku 0,5 cm a pri pečení sledovať, možno budeš potrebovať kratší čas na pečenie, záleží od toho, ako Ti pečie rúra. Ale to už uvidíš podľa zafarbenia. Potom ich držím spolu v jednej krabici s ostatnými suchými a vydržia stále mäkké, aj keď boli uložené samostatne, nemala som pocit, že by tvrdli. Na ozdobovanie si ich odkladám zvlásť a nezakrývam, po ozdobení sú mäkké, aj keď ich budeš mať vyložené. Držím palce, nech sa vydaria a želám krásne vianočné sviatky (L) (L) (L) (kolednici) (banky) (stromecek) (andel) (andel) (andel)
ODPOVEDAŤ
Katarina P. (katiq) ID 3420 (13.12.2009, 22:20)
mne sa vobec nevydarili...dodrzala som prestnu gramaz , vsetky suroviny ale cesto sa od zaciatku rozpadavalo..voec sa s nim nedalo pracovat, bolo velmi sypke..tak som pridala este jedno vajicko a trochu HLADKEJ muky a uz to bolo ako tak, ale aj tak som z toho smutna, ze preco mi to nevyslo :((( a este ani po tydzni nezmakli :-S
ODPOVEDAŤ
Jana K. (Kekona) ID 64146, mimibazar.sk/kekona (20.12.2009, 12:57)
ja som ich tiež robila podľa receptu asi pred týždňom a nie sú mäkké, neviem kde som urobila chybu :-(
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.12.2009, 15:06)
Jani, veľmi ma mrzí :-|, ak si sa sklamala. Mne sa pri týchto nestalo, aby nezmäkli, možno, ak sa piekli trošku dlhšie, neviem, ako Ti pečie rúra. Ale keď nechcú zmäknúť, skús ich dať na balkón a len trošku pootvor dózu, alebo krabicu, podľa toho, kde ich máš uložené a prekry utierkou a nechaj ich tam. Daj mi potom vedieť, prosím, či to pomohlo. Krásne Vianoce želám celej rodinke (banky) (andel) (stromecek) (darecek) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (14.12.2009, 18:59)
[A]Katka, veľmi ma to mrzí, ale mne sa cesto pri miesení dosť lepí, to cesto je vláčne, zo začiatku sa trošku mrví, ale dá sa spracovať, jediné, čo ma napadá, mohli byť o trošku menšie vajíčka, tuhší med, rozdiel v múke.... Nedávala by som celé vajíčko, podľa mňa by ho stačilo rozšľahať a odobrať z neho kúštik /a zvyšok odložiť do chladničky na potieranie, alebo inak využiť/, alebo si trocha naolejovať ruky a vymiesiť. Mohla si si potom dosypať ešte polohrubú múku, nie hladkú, tá sa správa inak a tiež pridať trošku oleja, aby sa to vyvážilo. Vážne ma to mrzí, pomôže im vlhko, skús vložiť kúsky jablka do mikroténového sáčku a otvorený vložiť k medovníčkom, dózu uzavrieť, alebo prehodiť vlhkú utierku cez dózu, alebo misu, podľa toho, kde ich máš uložené, ak nepomôže prvýkrát, tak skúsiť ešte raz, neviem, zdobila si ich niečím? Ak nie sú ničím zdobené, dajú sa zlepiť hrubšou vrstvou džemu a namočiť v čokoláde, napíš mi, prosím Ťa, ako si sa rozhodla. Zajtra si idem zamiesiť polovičnú dávku na zlepované, tak skúsim odfotiť hotové cesto cez deň. Ďakujem aj za komentárik, upozorním na to aj v recepte, ak by sa niekomu stala tá istá vec. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janka M. (Janula M) ID 8228 (12.12.2009, 13:45)
Ja sa na ne neviem vynadívať, také sú (Y). Tie by som mala asi aj v okne aby sa potešili všetci |:o). Chcem ich vyskúšať, ale (pernicek) som ešte v živote nerobila, tak neviem neviem :-o. No aspoň sa s krtkom (Z) pobavíme (clamp). Podľa mňa sú prekrásne (L) a naozaj sa dá o nich aj (kytara).
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.12.2009, 17:17)
[A] Janka, veľmi pekne ďakujem, som rada, že sa Ti naše medovníčky páčia (L) (L) (L) Nemáš sa čoho báť, aspoň sa vyzabávate :-) , budem držať palce, nech sa (pernicek) (pernicek) (pernicek) vydaria (kolednici) (andel)
ODPOVEDAŤ
Janka M. (Janula M) ID 8228 (14.12.2009, 22:37)
Aďulka, sú super. Dnes sú trošku tvrdšie, ale práve idem robiť cesto aj druhý krát. Moji chlapi mi už totiž polovičku pojedli, čo ma strašne teší. Ja som si dnes kúpila ďalšie vykrajovátka, tak budeme robiť znovu. Len tie moje nie sú naozaj také krásne. Snažila som sa, ale nemám také umelecké ručičky. Ale sú zo srdiečka. Veľmi krásne ďakujeme a želáme krásne sviatky.
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (17.12.2009, 0:02)
Ďakujem Janka, veľmi sa teším, že perníčky chutia :-) U nás tiež miznú rýchlo, preto si pečiem zvlášť z polovičnej na zdobenie a zvlášť z celej dávky. Ja si ich hneď po upečení preložím a zakryjem, nestihnú tak obschnúť a potom ich držím spolu v jednej krabici s ostatnými suchými, tak sú mäkkučké stále. Určite sú krásne, ako vravíš, nezáleží na tom, či sú vycifrované viac, či menej, dôležité je, z nich máte radosť [A] Janka, aj ja želám celej rodinke krásne a ničím nerušené vianočné sviatky, plné pohody a lásky (andel) (stromecek) (darecek) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (25matus) ID 121323 (12.12.2009, 10:48)
dakujem za recept [A]
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.12.2009, 17:19)
Martinka, nie je za čo (L) (L) (L) Už máš (pernicek) (pernicek) (pernicek) napečené? (banky) (andel)
ODPOVEDAŤ
Katka S. (Kacka) ID 2166, mimibazar.sk/kacka (12.12.2009, 10:03)
Adrianka ďakujem za super recept (Y)medovníčky krásne voňaju a ešte lepšie chutia (zajic)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.12.2009, 17:21)
(Y) Ďakujem Katka, veľmi ma to teší (radost) Krásne predvianočné chvíľky želám (andel) (kolednici) (hello)
ODPOVEDAŤ
Ľudmila H. (ludkah) ID 89302 (11.12.2009, 12:01)
Tak za tento podrobný postup vám dávam 100 bodov. Rozhodla som sa že tieto perníky vyskúšam. Ďakujem. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (13.12.2009, 17:37)
Ľudka, ďakujem krásne (F) (F) (F) Dúfam, že sa perníčky vydaria, budem držať palce (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (10.12.2009, 15:25)
Aďka, medovníčky máš nádhernééé (Y) (Y) tak som sa inšpirovala aj ja a tu sú tie moje http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=632871 (L) (L) (L) prajeme celej rodinke krááásne sviatky (kolednici) (jezisek) (kolednici) (banky) (darecek) (darecek) (banky) (kolednici) (silvestr)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (14.12.2009, 19:27)
Ivetka, ďakujeme za pochvalu, veľmi ma to teší (L) (L) (L) (pernicek) (pernicek) (pernicek) máš nádherné, ste šikuľky (clamp) (clamp) (clamp) Ďakujeme, aj my želáme celej rodinke krásne Vianoce (banky) (andel) (darecek) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 50 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu