končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 78 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Lipa+zázvorové želé..PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Čím bojujeme protí vírusom.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zdenka A. (barborkadt) ID 112640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 9.5.2013, 12:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
ZÁZVOROVO-CITRÓNOVÝ MED PROTI KAŠĽUPOTREBNÉ PRÍSADY Včelí med, koreň zázvoru (ďumbier lekársky), citrón POSTUP PRÍPRAVY Koreň zázvoru očistíme, nakrájame na tenulinké plátky, zmiešame s citrónom, kôru ktorého sme dôkladne umyli a nakrájali na tenké plátky. Dáme do pohára, zalejeme včelím medom a odložíme do chladničky, v ktorej vydrží 2-3 mesiace, samozrejme ak sa dovtedy neminie. Med pomáha proti kašľu a pri nachladnutí. Podávame s čajom alebo len zalejeme horúcou (nie vriacou) vodou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (43) posledné: 9.10.2019, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
KARAMELOVO-ZÁZVOROVÉ SUŠIENKYPOTREBNÉ PRÍSADY 110g zmäknutého masla, 145g svetlého trstinového cukru, 1PL zlatého sirupu, 1vajce, 200g hladkej múky, 1/2 čajovej lyžičky kypriaceho prášku,/občas na sušienky používam samokypriacu múku, podľa zásob v komôrke :-)´/ Nakrájané karamelky, a kúsky kandovaného zázvoru. POSTUP PRÍPRAVY Sušienky sú fantastická záležitosť. Urobíte do plechovky a máte poruke, keď Vás, alebo Vašich blízkych chytí neodolateľná chuť na niečo dobré :-) Nie sú len k odpoludňajšiemu čaju, alebo ku káve, ale otvorením plechovky vykúzlite fantastickú vôňu v miestnosti a pri dobrom filme si vytvorite pocit úplnej pohody. Takže postup: Pripravíme si ingrediencie, ktoré chceme pridať do základu na sušienky. Ja som teraz zvolila karamelky a zázvor. Môžete pridávať rôzne koreniny, sušené ovocie, kúsky čokolády, oriešky atď..... Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 2.10.2012, 12:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
mrkvova polievka so zazvorom.POTREBNÉ PRÍSADY Suroviny 400 g mrkva 50 g maslo 1 ks cibuľa 100 g smotana na varenie 120 g cestovina pohánková 500 ml vývar kurací olej soľ zázvor čerstvý korenie čierne mleté POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku orestujeme na oleji do zlatista a pridáme nastrúhanú mrkvu. Na záver restovania pridáme pár plátkov zázvoru. Mrkvu zalejeme vývarom a necháme na malom ohni variť, kým nie je mäkká. Rozmixujeme ponorným mixérom a precedíme. Do precedenej polievky dáme smotanu a povaríme ešte päť minút. Odstavíme a dochutíme soľou a korením. Na záver pridáme maslo a rozmiešame ho do polievky. Môžete ju podávať aj vlažnú, vtedy do nej však prikvapkávajte pár kvapiek citrónovej šťavy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Andrea Z. (ondre) ID 95183 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Mrkvovo-zázvorová polievka s ciceromPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g mrkva, 1 ks šalotka, 1 ks zázvor (cca 7 cmx2 cm, staci nie vela alebo podla chuti kto ako znesie) , 20 g maslo, 0,5 - 1 PL cukor, 0,75 l vývar, 100 g creme fraiche, 100 g smotana sladká 2 PL paradajkový pretlak, 1 PL korenie karí, soľ, korenie biele mleté a uvareny cicer POSTUP PRÍPRAVY Salotku a zazvor ocistime a nakrajame nadrobno. Zohrejeme maslo a salotku so zazvorom prazime na slabom ohni cca 10 min. Nie dohneda!!! Mrkvu osupeme, nakrajame, pridame do hrnca a spolu oprazime. Posypeme cukrom, podlejeme asi 2/3 vyvaru, posolime a varime asi 15 minut. Mrkvovo-zázvorová krémová polievka - Polievku rozmixujeme, pridame smotanu, creme fraiche (pochutkovy kysla smotana), privedieme do varu. Podla zelanej konzistencie dolejeme vyvar, ochutime kari korenim, paradajkovym pretlakom (prip-kecupom), solou, bielym korenim Paradajkovy pretlak pridavame aby sa nam vratila farba, pretoze po pridani smotany a creme fraiche polievka zbledne. Nakoniec do nej primiesame uvareny cicer. Je geniaaaaaaaaaaaaaaalna ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Alena P. (saska) ID 3921 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Uzasna lososova polievka so zazvorom !!!POTREBNÉ PRÍSADY 300 gr lososa s kozou ( bez kosti, cerstvy aj vakuovo baleny), 2 cibule, 5 bobul noveho korenia, 8 bobul cierneho korenie, 2 bobkove listy, 20 gramov masla, 2 lyzice olivoveho oleja, 2 vacsie mrkvy, 8mensich zemiakov, 200 ml smotany , 2 kavove lyzicky struhaneho zazvoru. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som spojila s jedneho z internetu + vlastne ingrediencie . Casto kupujeme lososa na obed a vzdy si z neho kusok ukrojim a spravim tuto polievocku:) Lososa aj s kozou vlozime vcelku do hrnca ( pripadne ho prekrojime na 2 casti), pridame na stvrtiny prerezanu cibulu, korenie, bobkove listy a 1 cajovu lyzicu soli, zalejeme vodou tak 3 cm nad rybu. Privedieme do varu a 10 minut varime na miernom ohni. V druhom hrnci si roztopime maslo, olej, pridame najemno nakrajanu cibulu, na kolieska mrkvu a na stvorceky zemiaky a chvilku opecieme. Pridame vodu len aby boli zemiaky zakryte ( naozaj malicko) a privedieme do varu. Po 10 minutach vyberieme rybu na tanier, lahko zbavime koze a nakrajame na kocky . Nechame chvilku na tanieri. Vyvar z ryby precedime do zeleniny a varime , kym nam zemiaky nezmaknu. Pridame smotanu na varenie ( ja som nemala, tak som rozmiesala mlieko s 2 lyzicami muky ) a vlejeme do polievky. Minutku povarime a pridame na kocky nakrajaneho uvareneho lososa a 2 lyzicky cerstveho zazvoru , premiesame, minutku povarime a HOTOVO :) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Michala M. (mahdalka) ID 157976 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 27.3.2012, 17:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Zázvorový čajPOTREBNÉ PRÍSADY 1 L vody, 1 PL čerstvého zázvoru alebo 1 ČL sušeného mletého zázvoru, kúsok škorice (môže byť aj mletá), 3 klinčeky, 2 PL medu, šťava z 1 citróna POSTUP PRÍPRAVY Do vriacej vody pridáme koreniny a varíme 5 minút. Do asi 60 stupňového čaju (tak aby sa to dalo už piť) pridáme med a šťavu z citróna. A môžeme piť. Tento čaj je výborný v období chrípky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) katarina k. (misskate) ID 170780 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Škoricovo-zázvorové lievance s mandarínkovým karamelomPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 mlieko + 1 vajce + štipka soli + olej na vysmážanie + 1/2 vanilkový cukor + 1/2 kypriaci prášok + 1ČL mletá škorica + 1/2 ČL sušený zázvor + 2PL voda + mandarínka + 1PL kryštálový cukor + polohrubá múka + rum + 1PL mandarínková alebo iná marmeláda POSTUP PRÍPRAVY POSTUP - rozbijeme si vajíčko a rozšľaháme metličkou - posolíme a pridáme trošku vanilkového cukru - prilejeme mlieko a vodu a rozšľaháme - vsypeme škoricu, zázvor a kypriaci prášok - pridávame múku, aby nám vzniklo mierne husté, ale ešte tečúce cesto - vypražíme lievance podľa toho, aký tvar chceme Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) saska z. (saskazimova) ID 229310 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Zázvorníky od kolegu :))POTREBNÉ PRÍSADY 5 žĺtkov, 2x 250g práškového cukru, 70g polohrubej múky, 1 ČL salajky, podľa chuti mletého zázvoru (dávam 20g aby mali grády, zázvorovú chuť milujem :* ) POSTUP PRÍPRAVY Žĺtka vymiešame s jednou časťou (250g) práškového cukru do peny, zostalo nám ešte 250g, ktoré si odložíme. Do tejto masy pridáme 1 ČL salajky a necháme 2-3hod odpočívať v teple (sem tam premiešame pretože sa vytvorí škrupinka). Po troch hodinkách primiešame zvyšok práškového cukru a múku so zázvorom. Cesto sa najlepšie mieša rukami, ale až keď sa pridáva múka, lepšie sa zapracuje. Vložíme na 12 hod do chladničky. Cesto vygúľame na hrúbku 5mm, formičkami povykrajujeme ľubovolné tvary. Zázvorníčky potom poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 10 minút až pokiaľ sa nezačnú "červenať". Nakoľko každý typ inak pečie odporúčam sledovať :) Aby ste sa potom nezľakli, pretože koláčiky sú vo vnútri duté, a pri pečení abnormálne zväčšia objem :) Tento recept mám z práce od kolegu, u ktorého ich pečie jeho svokra. Sú SKVELÉ, vyskúšajte a už nebudete robiť žiadne iné!!!! GARATNUJEM :* P.S. skoro som zabudla pridať jednu dobrú radu - cesto je veľmi zvláštne, pri vaľkaní sa rado trhá, tak potom trošku trpezlivosti. Treba sa s ním pohrať, určite s k nemu každý nájde cestu, tak ako som si hľadala aj ja :)) No proste ich milujem :* tak sa s nimi rada prplem, aby som si vyčarila "nebíčko v papuľke". OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 25.11.2013, 12:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Koláčiky s kandizovaným zázvoromPOTREBNÉ PRÍSADY 300g masla, 400g hnedého cukru, 2 vajcia, 600g polohrubej múky, väčšia štipka soli, 1 prášok do pečiva, 2 lyžičky škorice, 1 lyžička klinčekov, 2 lyžičky mletého zázvoru, 200g kandizovaného zázvoru (dostať v obchodoch so sušeným ovocím). Na ozdobenie: čokoládová poleva, sekané orechy/oriešky/mandle alebo sušené ovocie (aj netradičné ako citrónová/pomarančová kôra, kandizovaný zázvor). POSTUP PRÍPRAVY 1. Zmäknuté maslo zmiešame s cukrom, potom pridáme vajcia. 2. Suché ingrediencie (múka, soľ, prášok do pečiva, koreniny) zmiešame a pridáme do cesta. 3. Kandizovaný zázvor si nasekáme na malé kúsky (cca 0,5 cm) a pridáme do cesta. 4. Vymiesime tuhšie cesto, asi ako na medovníky. Ak treba, pridáme trošku mlieka. 5. Vyvaľkáme, vykrajujeme, ukladáme na vymastený alebo mastným papierom vystlaný plech a pečieme na 180°C 6. Po vychladnutí zdobíme podľa chuti. Koláčiky sú po vytiahnutí z trúby mäkké, potom stvrdnú, a po pár dňoch zmäknú, podobne ako medovníky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Darina S. (Darinka.S) ID 175573 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 78 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |