. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Zázvorníky od kolegu :)) - RECEPT 45431

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 170902 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)


Zázvorníky od kolegu :))


[ recept č. 45431 zo dňa  ]


Zázvorníky od kolegu :))


POTREBNÉ PRÍSADY

5 žĺtkov, 2x 250g práškového cukru, 70g polohrubej múky, 1 ČL salajky, podľa chuti mletého zázvoru (dávam 20g aby mali grády, zázvorovú chuť milujem :* )

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka vymiešame s jednou časťou (250g) práškového cukru do peny, zostalo nám ešte 250g, ktoré si odložíme. Do tejto masy pridáme 1 ČL salajky a necháme 2-3hod odpočívať v teple (sem tam premiešame pretože sa vytvorí škrupinka). Po troch hodinkách primiešame zvyšok práškového cukru a múku so zázvorom. Cesto sa najlepšie mieša rukami, ale až keď sa pridáva múka, lepšie sa zapracuje. Vložíme na 12 hod do chladničky. Cesto vygúľame na hrúbku 5mm, formičkami povykrajujeme ľubovolné tvary. Zázvorníčky potom poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 10 minút až pokiaľ sa nezačnú "červenať".
Nakoľko každý typ inak pečie odporúčam sledovať :) Aby ste sa potom nezľakli, pretože koláčiky sú vo vnútri duté, a pri pečení abnormálne zväčšia objem :) Tento recept mám z práce od kolegu, u ktorého ich pečie jeho svokra. Sú SKVELÉ, vyskúšajte a už nebudete robiť žiadne iné!!!! GARATNUJEM :*


P.S.
skoro som zabudla pridať jednu dobrú radu - cesto je veľmi zvláštne, pri vaľkaní sa rado trhá, tak potom trošku trpezlivosti. Treba sa s ním pohrať, určite s k nemu každý nájde cestu, tak ako som si hľadala aj ja :))
No proste ich milujem :* tak sa s nimi rada prplem, aby som si vyčarila "nebíčko v papuľke".


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


5 žĺtkov čakajúcich na práškový cukor :)


žĺtka sa dočkali cukru :p


takto sa nám zmiešali v miske :)


krásne bublinkové po troch hodinkách leňošenia :p


primiešali sme druhé kolo práškového cukru


teraz sme dali múku so zázvorom, ktorá sa nekamaráti s vareškou :)) tak si s ňou poradíme rukami :D


ruky si povedali svoje, zvládli to :) krásne cesto čaká na chladničku :*


začiatok pečenia mojich obľúbených kouáčikov :)


zázvorníčky upečené, majú byť trošku bledšie :) to je tak keď niekto pečie v noci :p


umelecké foto :p



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Moje mafinky so šlahačkou | Zázvorníky od kolegu :)) | slivkove gule >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Helena K. (helka333) ID 78665 (23.11.2013, 11:50)
Monika, dnes som piekla tieto zázvorníky a moje postrehy : večer som mala veľký problém s cestom, po pridaní múky som rukami cesto miesila 20 min. a nedalo sa to spojiť, cesto sa mi mrvilo a bolo tvrdé, neviem, či tam nemalo ísť menej cukru ? Alebo o 1 žltok viac? Po 12 hod. som odoberala kúsky cesta, nejako spolu rozvaľkala a vykrajovala po 1 - 2 kusoch. Upiekla som, vrch nie je hladký, ale chuťovo sú vynikajúce, manžel sa nimi napcháva, okrem vzhľadu nemajú žiadnu chybu. Nevieš prečo to cesto bolo také ?
(F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika B. (Monullik) ID 170902 (24.11.2013, 18:35)
Nie Helenka, suroviny musia zostať rovnaké, neviem, aký by bol výsledok, keby ich pomeníš :-$ Premiešala si občas tie žĺtka so salajkou? Mne to raz šarapatilo, keď som ich zabudla premiešať, alebo si nemala vajíčka vytiahnuté hneď z chladničky? Ja ich vyťahujem a nechám zohriať na izbovú teplotu, cesto nepoužívam ihneď, ako ho vytiahnem z chladničky, ale ho nechám cca 10 min vonku, potom (ako píšeš ty) po kusoch trhám a vaľkám, občas tomu pomôžem tak, že keď sa pri vaľkaní trhá, ho z bokov spojím rukami, múky sa neboj, keď ideš vaľkať, dobre ich podsyp .... inak ma nič iné nenapadá *-) Vrch koláčikov mám vždy pekne hladký, ako na obrázku, je pravda, že to cesto je také "svojské" a treba mu prísť na chuť ,-) možno pri ďalšom pečení to bude lepšie (F) ale som rada, že chutia (L) ja ich idem tiež budúci víkend piecť (Y) len z bielkov, čo zostávajú chcem vyskúšať makrónky *-) z nich mám obavu, lebo sa zase nekamarátim s činnosťou = šľahanie bielkov a curku :-p ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Helena K. (helka333) ID 78665 (25.11.2013, 9:38)
Monika, ďakujem za odpoveď. Čo ti poviem, upiekla som 2 plechy a dnes ráno sú tam iba 2 ks, manželovi sa vidia chuťovo najlepšie čo som zatiaľ skúšala (a to ich bolo veľa!), chce, aby som ich znovu robila, a že do Vianoc vychytám aj tie "muchy" s cestom. Ja chcem zo zvyšných bielkov robiť kokosky z r.1930 (český MMB). Ešte raz vďaka . (F) (Y) (Y) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika B. (Monullik) ID 170902 (25.11.2013, 12:22)
|:o) supeeer teším sa s tebou, že zožali taký úspech (D)
neboooooj, cesto budeš mať do Vianoc v malíčku :-p (hello) (*)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (19.11.2013, 17:13)
Nie je to potom taký koláčik, cukrový a chrumkavý, ako boli kedysi dávno rakvičky?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika B. (Monullik) ID 170902 (21.11.2013, 11:42)
:-$ rakvičky nepoznám takže neviem ako chutia (flower)
ale chrumkavé sú (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Helena K. (helka333) ID 78665 (17.11.2013, 13:24)
Monika, tieto zázvorníky sa neukladajú na plech opačnou stranou? Vyzerajú super a chystám sa ich vyskúšať ešte pred vianočným pečením, u nás zázvorníky nikdy nesmú chýbať, robím ich z viac dávok, je to u nás pečivko č.1. (Y) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika B. (Monullik) ID 170902 (19.11.2013, 16:45)
:-) Ahoj Helenka, nie neotáčajú, tak ako ich vykrojíš ich dáš na plech (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jarmila P. (nika420) ID 179763 (11.2.2012, 17:34)
vyzerajú krásne (clamp), chcela by som ich vyskúšať, prosím ide do cesta opravdu tak málo múky (70g)?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika B. (Monullik) ID 170902 (11.2.2012, 21:05)
ahoj Jarka, áno múky ide iba tak málo, ja som sa tiež čudovala, ale výsledok vidíš sama na plechu (L) si sa zľakla že to je preklep že? ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jarmila P. (nika420) ID 179763 (12.2.2012, 12:06)
(hello) Monika, ďakujem (F) (F) (F), uhádla si (smich) (smich) prepáč, pečiem zázvorníky už veľa rokov a s takýmto pomerom múky som sa ešte nestretla, určite ich vyskúšam, peknú nedeľu a veľa zdaru (Y) (Y) (Y),
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika B. (Monullik) ID 170902 (12.2.2012, 18:24)
ja som vystriedala iba dva recepty, a tento bol tretí, už viac ani neskúšam :-) aj tebe peknú nedeľu, daj vedieť či chutili potom (L) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea K. (Andi) ID 260, mimibazar.sk/andi (20.1.2012, 12:10)
z toho cesta sa potom vykrajujú tvary či ako?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika B. (Monullik) ID 170902 (20.1.2012, 12:15)
ano z neho potom treba povykrajovat s formickou vsakovake tvary, ja mam oblubene kvietky (leto) :-) ehm a hned to tam idem aj upravit :D
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika B. (Monullik) ID 170902 (20.1.2012, 12:18)
(sampus) už som to pripísala (pirko)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea K. (Andi) ID 260, mimibazar.sk/andi (20.1.2012, 12:41)
,-) oki, pre nás laičky treba, ešte to upečiem vcelku ,-), teda ak vôbec upečiem
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika B. (Monullik) ID 170902 (20.1.2012, 16:00)
(L) pre toto cele osadenstvo zienok co je na mimibazare by som urobila vsetko (flower) ved tie NAJ recepty najdem vzdy tu (*) uz ani nikde nepozeram (koule) a neboj upecies (L) je to uuuplne jdnoduche (radost) kazda z nas je sikulka (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (20.1.2012, 11:35)
musím vyskúšať (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika B. (Monullik) ID 170902 (20.1.2012, 12:02)
(L) Ivetka urcite neobanujes [A]
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu