. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28)<< predošlé 1, 2, 3

CUKROVINKY

Veterníky a iné......


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cestíčko: 3dcl vody, 1dcl oleja, 150g hl. múky, štipla soli, 5 vajec Žltková šľahačka: 1 ks smotany na šľahanie, stužovač šľahačky, 1/4 l mlieka, 1 Zlatý klas, 1 vanilkový cukor, 1 žĺtok, 30g kr. cukru Karamelová: 1 ks smotana na šľahanie, stužovač šľahačky, 4 pl kr. cukru, smotana na varenie (podľa potreby)

POSTUP PRÍPRAVY

PÁLENÁ HMOTA:
V hrnci si zohrejeme vodu s olejom a soľou a do horúceho pridáme múku. Restujeme, až kým to nieje celé orestované:) a musí riadne "smrdiet" opečená múka. Ešte teplé to šlaháme na najnižších obrátkach a postupne pridávame vajíčka. Poriadne vyšlaháme až kým z toho nieje hustáá hmota.

Nastriekat na vymastený alebo vyolejovaný plech(v žiadnom prípade nie na papieri). Pečieme na 240C kým sa zodvihný a trošku zapečú, potom stiahneme teplotu asi na 170C a dopečieme do zlatožlta. Hneď ako ich budeme moct tak ich poprekrajujeme.

Žltková šľahačka: z mlieka, cukru, žltka a Zlatého klasu uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť. Šľahačku vyšlaháme so stužovačom do tuha a postupne pridávame vychladenú kašu.

Karamelová šľahačka: Z cukru upálime karamel,a postupne po lyžiciach pridávame smotanu na varenie a necháme karamel uplne rozpustit, aby nám vznikla hmota takej konzistencie ako bola dovarená žltková kaša. (Obidve kaše ešte pri chladnutí trošku zhustnú. ) Ešte teplou možeme ponatierať vrchné diely veterníkov. Zvyšok necháme uplne vychladnúť. Vyšlaháme šlahačku so stužovačom a do hustej pridáme vychladnutý karamelový krémik. Pridávať postupne kým to nemáme pekne vyšlahané.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Silvia C. (sindus) ID 89582 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 25.11.2009, 14:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

origoš veterníky



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 0,5 l vody, 1 palmarín, 300 g hladkej múky špeciál, 8 vajec 1. krém: 2 zlaté klasy, 8 dc mlieka, 2 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 šľahačka plus stužovač na šľahačku 2. krém: 10 lyžíc kryštálového cukru, 2 šľahačky plus 2 stužovače na šľahačku poleva: 10 lyžíc kryštálového cukru, 1 dc mlieka, cca 300 g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: vodu s palmarínom necháme zovrieť, do toho zvaríme hladkú múku. Necháme vychladnúť a potom vmiešame celé vajcia. Na pomastený plech alebo na papier na pečenie tvarujeme ozdobným vreckom veterníky. Rúra musí byť úplne rozohriata. Dáme piecť na 15 minút na 250 stupňov. Potom stíšime na 170 stupnov a dopečieme asi 20 minút. Trúbu neotvárame. Po vychladnutí rozrežeme a máme prichystané cesto.

Prvý krém: Zlaté klasy uvaríme s mliekom, práškovým a vanilkovým cukrom. Vychladnutý puding ziešame s vyšľahanou šľahačkou a stužovačom. Krém sa môže spraviť aj deň vopred.

Druhý krém: upálime 10 lyžíc cukru na karamel a pomaly zalejeme šľahačkami (mali by mať izbovú teplotu). Po vychladnutí vyšľaháme. Ak by krém netuhol, pridáme podľa potreby stužovače. Krém necháme vychladnúť na 24 hodín.

Poleva: 10 lyžíc kryštálového cukru upálime na karamel a zalejeme asi 1 dc mlieka. Do hlbšej misky dáme práškový cukor a ešte horúci karamel zmiešame s cukrom. Ak je poleva hustá, pridáme trochu mlieka, ak je moc riedka, zahustíme ju cukrom. Lyžicou polejeme veterníky.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

Žaneta J. (tweetinka) ID 4775 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 22.12.2009, 16:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Veterníky



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: Na cesto: 1 palmarín 3 dcl vody 1/2 prášku do pečiva 9 vajec 30 DKG polohrubej muky Plnka: 1 l mlieka 3 zlaté klasy Dr. Oetker 3 žltky 2 vanilky 20 dkg kryštálového cukru 1 smetol 5 lyžic rumu Samostatne 1 šľahačku. Najlepšie RAMA litrovu šľahačku, nieje problém ju zohnať v metre.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:

1 smetol dáme do hrnca a knemu pridáme 3 dcl vody. Miešame a necháme rozpustiť. Hned ako máme smetol rozpustený, hrniec odstavíme a primiešame 30 dkg múky s práškom do pečiva. Všetko ale treba miešať metličkou a rýchlo. Cesto nám zhustne, ked vidíme, že je všetko dobre premiešané, zoberieme drevenú lopatku a za pomalého miešania varíme asi 5 minút (to preto, aby sa nám muka prevarila). Po 5 minútach odstavíme zo šporáka a ručným mixérom postupne do masy primixujeme 7 normálnych vajec. Ak by boli veľmi malé, dajte aj 10. Cesto by nemalo byť veľmi riedke ale ani husté, v konečnom dôsledku sa bude tak ťažšie tlačiť cez mešec, ale vzory ktoré na plech spravíme sa neroztečú.. Masu dáme do cukrárskej špricky a tvarujeme na plech ako chceme. Koláčiky dáme asi na 200 stupnov a 20 minút. Posledné koláčiky budete piecť cca o 5 minút kratšie, ankoľko rúra je už rozohriate, ale uvidíte podľa farby.Zásadou je neotvárať rúru! lebo koláčiky splesnú. Ked nám koláčiky chytia pekný zlatisto hnedý vzhľad, vyberieme a necháme vychladnúť. Potom prerežeme a plníme.

Plnka:
700 ml mlieka dáme zovrieť. Do zvýšných 300 ml mlieka rozmixujeme 3 zlaté klasy, 3 žltky a 20 dkg cukru. Zovreté mlieko zmiešame so zvyšným 300ml a s prísadami a varíme cca 5-6 minút. Vznikne nám hustá masa, ktorú necháme vychladnúť do vlažna. Ked je masa vychladnutá, pridávame smetol po kockach a mixujeme ručným mixérom.Pridáme rum a plnka je hotová:)

Ked sú veterníky rozkrojené, šľahačku aj plnku si dajte do cukrárenskej špricky a jednu stranu naplnte šľahačkou a druhu žltou plnkou a nakoniec spojíme.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Lydka K. (Fantaghiro) ID 57621 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 3.11.2009, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Veterníky s vanilkovým krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady: 400 ml vody, trochu soli,1 40 g Hery, 220 g polohrubej múky, 5 vajec, 1/2 prášku do pečiva, Krém: 300ml mlieka, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový cukor, 130 g cukru, 200g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Postup: Vodu, soľ a Heru rozvaríme, prisypeme múku a povaríme na cesto. Do skoro vychladnutého pridávame postupne vajcia, primiešame prášok do pečiva a mixérom dobre vyšľaháme. Na papier striekame vreckom veterníky ďalej od seba, lebo napuchnú. Pofŕkame vodou a dáme piecť do horúcej rúry. Neotvárame 10 minút, lebo spľasnú. Po 10 minútach dopečieme na menšej teplote- asi 150 C
Necháme trochu vychladnúť a veterníky prekrojíme.
Krém: Mlieko s pudingom uvaríme na hustú kašu, necháme vychladnúť, do vychladnutej pridáme maslo vymiešane s vanilkovým a práškovým cukrom. potom plníme.
Poleva môže byť citronová, alebo čokoládová kto má ako rád

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Lucia H. (Lea332) ID 99302 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 14.5.2010, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Karamelové veterníky-úžasné, lepšie ako z cukrárne!



POTREBNÉ PRÍSADY

***CESTO***500ml vody, 160g rastl.tuku, 320 g pol.múky, 8 vajec, dve štipky soli***1.PLNKA***1,1litra mlieka, 3 zlaté klasy, cukor***2.PLNKA***6 PL kr.cukru, 2 šľahačkové smotany 33%***KARAMELOVÁ POLEVA***50g kr.cukru, 3-4 PL mlieka, 220g preosiatého pr.cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som dostala od Evičky K. (monitciara), s tým, že sú také fajné ako boli za socíku:o)))a konečne som ich vyskúšala.
Týmto Evke ďakujem za receptík.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 670 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (307) posledné: 26.11.2022, 21:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

VETERNIKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:250 ml vody,80 g cery,štipka soli,140g hl.muky,3 vajcia KARAMELOVA PLNKA:150 g cukru,2 šlahačky,stužovač KARAMELOVA POLEVA:50g cukru,3PL mlieka,150d praškoveho cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu ,sol s tuk prevarime,primiešame muku a odpalujeme kym sa cesto nelepi na hrniec.Nechame vychladnut a postupne vmiešame vajcia.Na plech striekame venčeky a pečieme na 180 do zlatova.Prekrojime a plnime.PLNKA:cukor upalime na karamel,pridame šlahačku a rozmiešame do hladka.Nechame vychladit,pridame stužovač a vyšlahame..POLEVA:Kr.cukor skaramelizujeme ,zalejeme mliekom a rozmiešame.Pr.cukor si preosejeme do misky a postupne pridavame karamel,dobre vymiešame.

Ja som uz polevu nestihla tak som ich len poprašila cukrom ...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 10.10.2009, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Veterniky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1/4 vody, 10 dg margarin 2,5 dg stu. tuku 14dg pl. muky 3 vajcia 1.Plnka- 0,6 l mlieka 2 vanilkove pudinky 15 dg cukru, velke maslo 1 slahackova smotana 1 stuzovac 2.Plnka- 0,3 l mlieka 10 dg kr. cukru 2 slahacky v prasku na 0,2 l mlieka 2 stuzovace cokoladova poleva.

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu margarin st. tuk nechame zovriet odstavime z ohna a richle zamiesame muku, do vychladnuteho slahacom zamiesame cele vajcia. zdobiacim vreckom striekame na vysipany plech kolieska v tavre spiraly. pecieme vo vyhriatej rure na 220, kym zvetsia svoj obiem potom znizime na 200 a dopecieme do ruzova (musia byt skoro do hneda aby boli dobre prepecene a nespadli) hned ako ich vyberieme ich rozrezeme na polovicu. vrchnu vychladnutu cas namacame do cokolady este skôr nez ju polozime na veternik.
1 Plnka- z mlieka pudinku a cukru uvarit podink do vychladnuteho dobre vslahat maslo a nakoniec rucne vmiesat vyslahanu slahacku zo stuzovacmi
2 Plnka- cukor upalit na karamel zaliat mliekom a nechat dobre prevarit dat do chladnicky a nechat dobre vychladnut potom pridat praskove slahacky a stuzovac a dobre do husta vyslahat (trva to trosku dlksie ale vyslaha sa to )
Vreckom nastriekame na veterniky prvu plnku nato druhu a zakrijeme vrchnou cokoladovou castou nechame dobre v chladnicke stuhnut. mne sa podarili na prvi krat dobru chut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Tatiana M. (cukricek123) ID 29898 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.3.2009, 21:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Veterníky



POTREBNÉ PRÍSADY

Odpaľované cesto: 2,5 dcl vody, 2,5 dcl oleja, 2,5 dcl hladkej múky, štipka soli, 8 vajíčok 1. krém: 1 l mlieka, 3 Zlaté klasy, 4 vanilkové cukre, 1 smotana na šľahanie 2.krém: 7-8 lyžíc kryštál. cukru, 2 smotany na šľahanie 33%, 1 stužovač karamelová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov)

Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 22.5.2012, 23:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu