končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 954 (zobrazuje sa 271-280) | << predošlé 1,.,23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33,.,96 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Orechove trubicky s karamelovym kremom podla Lucia H. (Luc2) ID 5741POTREBNÉ PRÍSADY Orechove linecke cesto, uvarene salko (3 hodiny varime), 150g masla, cokoladova poleva POSTUP PRÍPRAVY Dakujem za inspiraciu Lucii H. (Luc2) ID 5741. Sice sa mi robili zle, ale chutia myslim celkom dobre. Najprv mi cesto pri peceni doslova stekalo z trubiciek a potom mi tiekol karamelovy krem. ale na chuti im to neubralo. Dakujem za receptik, urcite este budem robit. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Tana B. (Tanja9) ID 40595 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 25.12.2010, 22:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Kokosové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g hladkej múky, 1 Palmarin, 250 g kokosovej múčky, 500 g práš. cukru, 1 PDP POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešame a napĺňame do formičiek (nemastené). Pečieme pri 200-250 stupňoch, cca 5 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) Mária G. (marču) ID 124246 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (38) posledné: 21.12.2016, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
*♥*Linecké rožteky s orechovo-kávovou plnkou*♥*POTREBNÉ PRÍSADY cesto- 210 g hladkej múky, 140 g Hery, 70 g práškového cukru, 1 žĺtok, PNP***** orechová hmota - 300 g podrvených sušienok (keksy Marina alebo Indian), 150 g mletých orechov, 50 g práškového cukru, 100 ml silnej čiernej kávy, 1 žĺtok, 2 PL rumu, 2 PL pikantného lekváru (džemu) + trocha džemu, čokoládová poleva, prípadne nejaké ozdôbky POSTUP PRÍPRAVY Múku, margarín, cukor + žĺtok zmiesime na cesto. Vyvaľkáme ho natenko, vykrajujeme polmesiačiky, dávame na plech s PNP a upečieme . Podrvené sušienky navlhčíme kávou a rumom, pridáme orechy, cukor, žĺtok a džem ( ja nedávam ten žĺtok, ale miesto neho dávam maslo - cca 2 PL, alebo aj "odoka") - všetko dobre zmiesime a kto chce, môže pridať viac rumu :) . Hmotu vyvaľkáme cez fóliu na hrúbku asi 1 cm. Z tejto hmoty vykrajujeme opäť polmesiačiky rovnakou vykrajovačkou. Potom ich polievame alebo namáčame do čokopolevy a usadíme ich na pečené polmesiačiky, ktoré sme predtým tenko natreli džemom. Môžeme ozdobiť čokoládovou ryžou alebo inými ozdôbkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 17.3.2013, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Švajčiarske biberlePOTREBNÉ PRÍSADY 125g medu, 50g kryštálového cukru, 40g masla, 1 balíček vanilkového cukru, 200g hladkej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 2 ČL perníkového korenia, 300g marcipánu, 1 bielok POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme med, cukor a maslo a za stáleho miešania ohrievame, až sa všetky suroviny rozpustia. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. V mise zmiešame vanilínový cukor, múku, prášok do pečiva a perníkové korenie. Pridáme medovú masu a vypracujeme na hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Z marcipánu vytvarujeme valček. Cesto vyvaľkáme natenko a marcipán ním obalíme. Potrieme bielkom a nakrájame na malé trojuholníčky. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme 12 až 15 minút. PO upečení necháme vychladnúť na mriežke a poukladáme do dózy. čas prípravy: 75 minút čas chladenia : 30 minút čas pečenia: 15 minút Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Daniela H. (Češka) ID 23282 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 9.12.2011, 12:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
MEDVĚDÍ TLAPIČKYPOTREBNÉ PRÍSADY 230g hladké mouky, 120g moučkového cukru, špetka skořice, špetka tlučeného hřebíčku, 30g kakaa, 80g oříšků, 150g másla či tuku, vanilkový cukr na obalování POSTUP PRÍPRAVY Na vále vypracujeme těsto a plníme formičky. Pečeme i s formičkami ve středně vyhřáté troubě a teplé obalujeme ve vanilkovém cukru. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Helena Z. (ZVK) ID 49606 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 13.6.2011, 21:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Viedenské vanilkové rožtekyPOTREBNÉ PRÍSADY suroviny na asi 80 rožtekov: 50 g mandlí, 50 g lieskových orieškov, 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, štipka soli, 200 g masla alebo Hery, 2 žltky, 5 balíčkov vanilkového cukru, asi 3 polievk. lyžice prášk. cukru na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Mandle zaparíme horúcou vodou, olúpeme, osušíme a spolu s orieškami najemno zomelieme. Múku preosejeme na dosku, pridáme mandle, oriešky, cukor, soľ, pokrájané maslo a žltky a vypracujeme cesto. Cesto zabalené v alobale odložíme do chladničky na 2 hodiny odpočinúť. Rúru vyhrejeme na 170 C. Cesto po častiach vyšúľame na valčeky hrubé ako prst a pokrájame na dlžku 5 cm. Oba okraje každého 5-cm valčeka zľahka natenko prstami vyšúľame a zahneme do rožtekov. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút do zlatožlta v prostrednej priečke rúry. dajte pozor, ľahko zhnednú. Vanilkový cukor zmiešame s práškovým cukrom a ešte horúce rožteky v ňom obalíme. Majú príjemnú orieskovo-mandlovú chuť. Sú veľmi krehké. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 20.12.2010, 22:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Orechové hrudkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g orieškov(rôzne druhy),150g sušených brusníc(alebo hrozienok)100g mandľových lupienkov,80g javorového sirupu,50kryš.cukru,1PL masla,20ml sladkej smotany,3-5PL hl.múky,tmavá čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Nasekané oriešky,mandľové lupienky,brusnice,sirup,cukor,maslo a smotanu dáme do hrnca a na slabom ohni povaríme asi 3min.a na koniec pridáme múku.Z orieškovej hmoty postupne odoberáme a čajovými lyžičkami tvarujeme malé kôpky.Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme 6-8minút.Čokoládu rozpustíme a hrudky dobre pomáčame.A po stuhnutí dobrú chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 4.1.2011, 11:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
IDEÁL*** KOKOSKY - zvonku tvrdé, zvnútra makučké, krásne držia tvar, rýchle pečeniePOTREBNÉ PRÍSADY Tak toto je moj obľúbený overený receptoš, ktorý nikdy nesklame. Veľa krát v minulosti som piekla kokosky podľa roznych receptov a raz boli ako skalky, raz sa lepili, raz ani po hodine sušenia v rúre nie a nie sa usušiť, raz sa mi "rozcapli" hneď na plechu, raz prisladké..... ale tieto sú -aspoň podľa mňa IDEÁL. Potrebujeme: 5 bielok, 320g prášk. cukru a 170 g kokosu POSTUP PRÍPRAVY Bielka poriadne vyšľaháme na pevný sneh, do ktorého vareškou vmiešame cukor. Misku so zmesou postavíme do vodného kúpeľa /do hrnca dáme vodu, postavíme na sporák, keď začne jemne vrieť položíme na hrniec misku/ a POCTIVO ŠĽAHÁME asi 10 min. Vyšľahaná masa musí byť hladká, leská, hustáááá- konzistencie, keď povytiahneme mixér, musí ostať poňom tvar. Keď máme hotovo, odstavíme, necháme chviločku /5 min/ vychladnúť a vsypeme kokos, zamiešame. Rúru si rozohrejeme na 150 stupňov, za pomoci malej lyžičky a prsta kladieme kopky na plech -na papier na pečenie. Kopky kladieme vedľa seba. NEZMENIA TVAR ANI VEĽKOSŤ a pečieme 15-18 minút, kým nezačnú končeky ružovieť. Necháme vychladnúť a veľmi dobre SCHOVÁME, aby sme nemuseli do vianoc piecť ďalšiu várku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 148 návštěvníkov) Monika P. (simono) ID 14649 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (83) posledné: 12.12.2020, 16:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Ako vážiť bez váhyPOTREBNÉ PRÍSADY Tak toto som našla možno niekomu pomôže ak nemá váhu ako ja :-))) POSTUP PRÍPRAVY Často i v receptech renomovaných autorů najdeme údaj, který nás zastaví v rozletu. Jak veliký je střední brambor? Kolik másla se míní pod pojmem oříšek? A kolik nasypeme mouky, když autor vyžaduje jeden a půl šálku? Pojďme si projít nejčastější míry „nemíry“. • Kávová lžička rovná 4 g hrubé mouky, 4 g hladké mouky, 3 g krupice, 7 g solamylu, 6 g cukru krupice, 3 g cukru moučky, 8 g soli, 9 g máku, 5 g sádla, másla nebo tuku, 5 g oleje, 4 g vody, 5 g mléka, 18 g medu, 3 g mleté kávy nebo15 g marmelády. • Kávová lžička vrchovatá Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Silvia K. (sku) ID 31683 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 19.12.2010, 16:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Brabantské tortičky.POTREBNÉ PRÍSADY 300g hladkej múky,100g práškového cukru,200g Hery,50 g mletých orechov,25g kakaa,trošku škorice. POSTUP PRÍPRAVY Vypracujeme cesto,ktoré necháme v chlade odpočinúť.Vykrajujeme rôzne tvary,ktoré pečieme pri teplote 180°C.Plníme ľubovoľným krémom alebo džemom..Ja som spájala nutelou. Recept mám z ...oblubenerecepty.sk...Tortičky asi kvôli tomu,že by sa mali vykrajovať kruhy..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Katarína I. (catty181) ID 33382 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 2.1.2011, 23:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 954 (zobrazuje sa 271-280) | << predošlé 1,.,23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33,.,96 ďalšie >> |