. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 954 (zobrazuje sa 271-280)<< predošlé 1,.,23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33,.,96 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Orechove trubicky s karamelovym kremom podla Lucia H. (Luc2) ID 5741



POTREBNÉ PRÍSADY

Orechove linecke cesto, uvarene salko (3 hodiny varime), 150g masla, cokoladova poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Dakujem za inspiraciu Lucii H. (Luc2) ID 5741. Sice sa mi robili zle, ale chutia myslim celkom dobre. Najprv mi cesto pri peceni doslova stekalo z trubiciek a potom mi tiekol karamelovy krem. ale na chuti im to neubralo. Dakujem za receptik, urcite este budem robit.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Tana B. (Tanja9) ID 40595 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.12.2010, 22:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kokosové rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g hladkej múky, 1 Palmarin, 250 g kokosovej múčky, 500 g práš. cukru, 1 PDP

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiešame a napĺňame do formičiek (nemastené). Pečieme pri 200-250 stupňoch, cca 5 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)

Mária G. (marču) ID 124246 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (38) posledné: 21.12.2016, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

*♥*Linecké rožteky s orechovo-kávovou plnkou*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto- 210 g hladkej múky, 140 g Hery, 70 g práškového cukru, 1 žĺtok, PNP***** orechová hmota - 300 g podrvených sušienok (keksy Marina alebo Indian), 150 g mletých orechov, 50 g práškového cukru, 100 ml silnej čiernej kávy, 1 žĺtok, 2 PL rumu, 2 PL pikantného lekváru (džemu) + trocha džemu, čokoládová poleva, prípadne nejaké ozdôbky

POSTUP PRÍPRAVY

Múku, margarín, cukor + žĺtok zmiesime na cesto. Vyvaľkáme ho natenko, vykrajujeme polmesiačiky, dávame na plech s PNP a upečieme .
Podrvené sušienky navlhčíme kávou a rumom, pridáme orechy, cukor, žĺtok a džem ( ja nedávam ten žĺtok, ale miesto neho dávam maslo - cca 2 PL, alebo aj "odoka") - všetko dobre zmiesime a kto chce, môže pridať viac rumu :) . Hmotu vyvaľkáme cez fóliu na hrúbku asi 1 cm. Z tejto hmoty vykrajujeme opäť polmesiačiky rovnakou vykrajovačkou. Potom ich polievame alebo namáčame do čokopolevy a usadíme ich na pečené polmesiačiky, ktoré sme predtým tenko natreli džemom. Môžeme ozdobiť čokoládovou ryžou alebo inými ozdôbkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 17.3.2013, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Švajčiarske biberle



POTREBNÉ PRÍSADY

125g medu, 50g kryštálového cukru, 40g masla, 1 balíček vanilkového cukru, 200g hladkej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 2 ČL perníkového korenia, 300g marcipánu, 1 bielok

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme med, cukor a maslo a za stáleho miešania ohrievame, až sa všetky suroviny rozpustia. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
V mise zmiešame vanilínový cukor, múku, prášok do pečiva a perníkové korenie. Pridáme medovú masu a vypracujeme na hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
Z marcipánu vytvarujeme valček. Cesto vyvaľkáme natenko a marcipán ním obalíme. Potrieme bielkom a nakrájame na malé trojuholníčky. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme 12 až 15 minút. PO upečení necháme vychladnúť na mriežke a poukladáme do dózy.


čas prípravy: 75 minút
čas chladenia : 30 minút
čas pečenia: 15 minút

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Daniela H. (Češka) ID 23282 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.12.2011, 12:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

MEDVĚDÍ TLAPIČKY



POTREBNÉ PRÍSADY

230g hladké mouky, 120g moučkového cukru, špetka skořice, špetka tlučeného hřebíčku, 30g kakaa, 80g oříšků, 150g másla či tuku, vanilkový cukr na obalování

POSTUP PRÍPRAVY

Na vále vypracujeme těsto a plníme formičky. Pečeme i s formičkami ve středně vyhřáté troubě a teplé obalujeme ve vanilkovém cukru.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Helena Z. (ZVK) ID 49606 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.6.2011, 21:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Viedenské vanilkové rožteky



POTREBNÉ PRÍSADY

suroviny na asi 80 rožtekov: 50 g mandlí, 50 g lieskových orieškov, 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, štipka soli, 200 g masla alebo Hery, 2 žltky, 5 balíčkov vanilkového cukru, asi 3 polievk. lyžice prášk. cukru na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Mandle zaparíme horúcou vodou, olúpeme, osušíme a spolu s orieškami najemno zomelieme. Múku preosejeme na dosku, pridáme mandle, oriešky, cukor, soľ, pokrájané maslo a žltky a vypracujeme cesto. Cesto zabalené v alobale odložíme do chladničky na 2 hodiny odpočinúť. Rúru vyhrejeme na 170 C. Cesto po častiach vyšúľame na valčeky hrubé ako prst a pokrájame na dlžku 5 cm. Oba okraje každého 5-cm valčeka zľahka natenko prstami vyšúľame a zahneme do rožtekov. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút do zlatožlta v prostrednej priečke rúry. dajte pozor, ľahko zhnednú. Vanilkový cukor zmiešame s práškovým cukrom a ešte horúce rožteky v ňom obalíme. Majú príjemnú orieskovo-mandlovú chuť. Sú veľmi krehké.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.12.2010, 22:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Orechové hrudky



POTREBNÉ PRÍSADY

250g orieškov(rôzne druhy),150g sušených brusníc(alebo hrozienok)100g mandľových lupienkov,80g javorového sirupu,50kryš.cukru,1PL masla,20ml sladkej smotany,3-5PL hl.múky,tmavá čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Nasekané oriešky,mandľové lupienky,brusnice,sirup,cukor,maslo a smotanu dáme do hrnca a na slabom ohni povaríme asi 3min.a na koniec pridáme múku.Z orieškovej hmoty postupne odoberáme a čajovými lyžičkami tvarujeme malé kôpky.Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme 6-8minút.Čokoládu rozpustíme a hrudky dobre pomáčame.A po stuhnutí dobrú chuť:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 4.1.2011, 11:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

IDEÁL*** KOKOSKY - zvonku tvrdé, zvnútra makučké, krásne držia tvar, rýchle pečenie



POTREBNÉ PRÍSADY

Tak toto je moj obľúbený overený receptoš, ktorý nikdy nesklame. Veľa krát v minulosti som piekla kokosky podľa roznych receptov a raz boli ako skalky, raz sa lepili, raz ani po hodine sušenia v rúre nie a nie sa usušiť, raz sa mi "rozcapli" hneď na plechu, raz prisladké..... ale tieto sú -aspoň podľa mňa IDEÁL. Potrebujeme: 5 bielok, 320g prášk. cukru a 170 g kokosu

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka poriadne vyšľaháme na pevný sneh, do ktorého vareškou vmiešame cukor. Misku so zmesou postavíme do vodného kúpeľa /do hrnca dáme vodu, postavíme na sporák, keď začne jemne vrieť položíme na hrniec misku/ a POCTIVO ŠĽAHÁME asi 10 min. Vyšľahaná masa musí byť hladká, leská, hustáááá- konzistencie, keď povytiahneme mixér, musí ostať poňom tvar. Keď máme hotovo, odstavíme, necháme chviločku /5 min/ vychladnúť a vsypeme kokos, zamiešame.
Rúru si rozohrejeme na 150 stupňov, za pomoci malej lyžičky a prsta kladieme kopky na plech -na papier na pečenie. Kopky kladieme vedľa seba. NEZMENIA TVAR ANI VEĽKOSŤ a pečieme 15-18 minút, kým nezačnú končeky ružovieť. Necháme vychladnúť a veľmi dobre SCHOVÁME, aby sme nemuseli do vianoc piecť ďalšiu várku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 148 návštěvníkov)

Monika P. (simono) ID 14649 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (83) posledné: 12.12.2020, 16:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Ako vážiť bez váhy



POTREBNÉ PRÍSADY

Tak toto som našla možno niekomu pomôže ak nemá váhu ako ja :-)))

POSTUP PRÍPRAVY

Často i v receptech renomovaných autorů najdeme údaj, který nás zastaví v rozletu. Jak veliký je střední brambor?

Kolik másla se míní pod pojmem oříšek? A kolik nasypeme mouky, když autor vyžaduje jeden a půl šálku? Pojďme si projít nejčastější míry „nemíry“.
• Kávová lžička rovná

4 g hrubé mouky, 4 g hladké mouky, 3 g krupice, 7 g solamylu, 6 g cukru krupice, 3 g cukru moučky, 8 g soli, 9 g máku, 5 g sádla, másla nebo tuku, 5 g oleje, 4 g vody, 5 g mléka, 18 g medu, 3 g mleté kávy nebo15 g marmelády.
• Kávová lžička vrchovatá

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

Silvia K. (sku) ID 31683 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.12.2010, 16:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Brabantské tortičky.



POTREBNÉ PRÍSADY

300g hladkej múky,100g práškového cukru,200g Hery,50 g mletých orechov,25g kakaa,trošku škorice.

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracujeme cesto,ktoré necháme v chlade odpočinúť.Vykrajujeme rôzne tvary,ktoré pečieme pri teplote 180°C.Plníme ľubovoľným krémom alebo džemom..Ja som spájala nutelou.
Recept mám z ...oblubenerecepty.sk...Tortičky asi kvôli tomu,že by sa mali vykrajovať kruhy.....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Katarína I. (catty181) ID 33382 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 2.1.2011, 23:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 954 (zobrazuje sa 271-280)<< predošlé 1,.,23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33,.,96 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu