končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 251-260) | << predošlé 1,.,21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31,.,37 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Guľky v kyslej kapuste-nenáročné+lacné+rýchle=sýtePOTREBNÉ PRÍSADY 500g mletého mäsa, ryža, vajíčko, cibuľa, 1kg kyslej kapusty, príloha-najlepšie knedľa POSTUP PRÍPRAVY Z mäsa, predvarenej ryže a vajíčka vytvoríme zmes a urobíme guľky. Do hrnca dáme kyslú kapustu, ak je moc kyslá, tak premyjeme a ak je moc dlhá, tak nakrájame na menšie časti, pridáme pokrájanú cibuľu a zalejeme asi tak jednou šálkou vody , keď začne vrieť pridáme guľky a varíme asi trištvrte hodinku na miernom ohni. Potom hotové guľky povyberáme a kapustu trochu zahustíme . Do pol šálky dať rovnú lyžicu hl.múky , zmiešať, vliať do kapusty a nechať prejsť varom. Guľky vrátime späť a opatrne premiešame. Hotovo. Podávame s knedľou alebo bielym pečivom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (28) posledné: 12.2.2013, 8:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
*Masove gulky s kapustovym privarkom*POTREBNÉ PRÍSADY 400-500 g mleteho masa, 1 mala cibula, 1 strucik cesnaku, 1 vajicko, 1 dcl mlieka, 2 hrste struhanky, 2 hrste hladkej muky, lyzicka horcice, mlete cierne korenie, sol, bylinky (napr. majoranka), tuk/maslo/olej na vysmazenie POSTUP PRÍPRAVY Mile kucharocky! Tento receptik je najma o masovych gulkach :) Oblubena priloha je zemiakove pyre, zemiakovy salat no dnes sme chceli byt trosku "zdravsi" tak som spravila kapustovy privarok, inspiraciu najdete u sikulky Mirky M. (Myrca). Pochutiny do masovej zmesi si urcite namiesate najlepsie podla toho co chuti vam, fantazii sa medze nekladu (nastastie :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Eva H. (Evitchka) ID 26145 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 5.2.2014, 7:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mäsový nákypPOTREBNÉ PRÍSADY cca 500 g mletého mäsa, soľ, mleté čierne korenie, mletý muškátový oriešok, 4 vajíčka, 1 cibuľa, 3-4 strúčiky cesnaku, 2 lyžice ovsených vločiek, cca 100 g syra na strúhanie, 4 rožky, 4 dl mlieka POSTUP PRÍPRAVY *** OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 240 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (142) posledné: 25.2.2018, 16:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Kapustové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg kapusty, 1kg bravčového pliecka, 1 cibulu, 2 strúčiky cesnaku, 1-2 vajcia , uvarenú rýžu asi 1/2kg, 1 kyslú smotanu POSTUP PRÍPRAVY Mäso pomelieme ... pridáme nakrájanú cibulku a pretlačený cesnak ... osolíme, okoreníme ... dáme vajcia a uvarenú rýžu ... premiešame ... Do jánskej misy (alebo pekáča ) dáme kyslú kapustu ( môžete preliat aby nebola až taká kyslá) a z mäsovo-ryžovej hmoty tvarujeme gulky a ukladáme na kapustu .....podlejeme .... zakryjeme .... dáme na 20 min zapiect ... na 180 stupnov ... potom z lyžičkou dáme na guličky smotanu a dáme na 10 min. zapiect .... vyberiem a podávame s varenými zemiakmi .... Dobrúúú chuť prajem Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) janka l. (bratislava) ID 6499 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Hovadzie karbonatky s nivouPOTREBNÉ PRÍSADY 350g mleteho hovadzieho masa 80g nasekanej nivy 1 najemno nasekana cibula 30g struhanky 1/2 cl susenej salvie (nemusi byt) sol, korenie, zltok, olej POSTUP PRÍPRAVY Zmiesame maso, syr, cibulu, struhanku, salviu, sol, korenie a zltko tak, aby nam hmota drzala pohromade. Vytvarujeme asi 4 karbonatky a opecieme na rozpalenom oleji. Ak sa Vam nedari ich na panvici prepiect, dopecieme ich v rure, ja to pre istotu davam do rury vzdy. Medzitym ako su v rure prichystam zemiakovu kasu a zeleninovy salat. Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Gabriela P. (helvetia) ID 13483 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Tatra roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg mletého mäsa,1 plechovka TATRA nesladené mlieko, soľ,mčk, vegeta - všetko podľa chuti. Na náplň: 2 uvarené vajcia natvrdo, 3 kyslé uhorky, 50g šunky a 6 plátkov kápie - všetko porežeme na malé kocky POSTUP PRÍPRAVY Z mäsa a ostatných surovín vymiešame ,cesto, kktoré necháme asi 1 hod. odležať.Potom si na stôl rozprestrieme väčší kus potravinovej folie,tej širšej, trošku ju pokropíme vodou a na toto dáme mäso,ktoré z rukou roztľapkáme do obdlžnika.Posypeme pripravenými surovinami a stočíme ako roládu. Prenesieme na alobal, do ktorého roládu celú zabalíme, tak aby nám počas pečenia nevytekala šťava,prenesieme na plech, podlejeme vodou a dáme piecť.Pečieme pri 190°C 45 minút,potom odkryjeme a dopečieme do červena. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jarmila V. (Božolé) ID 30389 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mlete masko pod perinouPOTREBNÉ PRÍSADY Ml.bravčove maso,cibula,cesnak,hliva(alebo ine huby),omačka Maggi-rajčinova,sladka smotana,zemiakove pyre,tvrdy syr POSTUP PRÍPRAVY Cibulku si orestujeme do sklovita,pridame cesnak,huby a nakoniec masko.Restujeme az kym sa masko nezatiahne,potom rozmiešame v smotane omačku a pridame ku masu(ak sa vam zda huste,pridajte trosku vody).Medzitym si uvarime zemiaky a urobime klasicke pyre s mliekom a maslom.Masovu zmes navrstvite do zapekacej nadoby a zakryte zemiakovou perinkou a posypte syrom.Uz len zapečieme na 200st asi 15 min.Podavame so šalatom.Je to velmi jednoduche a vyborne. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 22.10.2009, 16:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Rolada z mleteho masa alla Cordon bleuPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cibula, 1kg miesaneho mleteho masa (bravcove, hovadzie resp. ine), cervena sladka paprika, mlete cierne korenie, sol, 2 vajicka, 3 lyzice jemnej struhanky, 2 caj. lyzicky horcice, 1 caj. lyzicka suseneho oregana, 4 platky tvrdeho syra (napr. Gouda), platky sunky POSTUP PRÍPRAVY Cibulu si nasekame nadrobno. Mlete maso zmiesame s cibulou, celymi vajickami, struhankou, horcicou, osolime okorenime ciernym korenim a cervenou paprikou... Dalej vid. obrazkovy postup. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 15.2.2011, 23:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Klasické lasagnePOTREBNÉ PRÍSADY trochu olivového oleja, 500-750 g mletého mäsa mix (hov.-brav. ) alebo hov., 2 veľké cibule, 1 malý rajčinový pretlak, 125 - 200 ml červeného alebo bieleho vína ( ktoré máte doma), 8 strúčíkov cesnaku, 2 plechovky lúpaných rajčín, 2 vetvičky čerstvého tymianu (ak máte), 1 vetvička rozmarínu (ak máte), 1 bobkový list, asi 40 dkg syru aidam nakrájaný na tenké plátky, 15-20 dkg syru aidam vcelku na strúhanie, 100 ml sladkej smotany, 2 vajcia, soľ a čierne korenie podľa chuti, 1 balíček lasagní POSTUP PRÍPRAVY Na panvici na olivovom oleji posmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso a opekáme asi 5-10 minút. Pridáme rajčinový pretlak, víno ( ja tam prilejem aj 2 dl), lúpané rajčiny, korenie, soľ, bobkový list a bylinky ak máte ak nie tak dajte aspoň troška sušeného tymianu. Rozmarín je troška výraznejší takže dajte podľa svojej chuti. Tu môžeme pridať smotanu. Ja ju niekedy dávam a niekedy nie. Všetko spolu necháme na miernej teplote asi 45 min variť. Priebežne miešame. Nakoniec pridáme prelisovaný alebo najemno posekaný cesnak - kto čo uprednostňuje. Zmes by mala byť troška redšia. Na hlbší plech dáme asi 0,5 - 1 cm vrstvu zmesi z mletého mäsa a položíme naň plátky lasagní. Medzi lasagnami odporúčam robiť asi 1 cm odstup. Keď sa napijú tak sa roztiahnu (nevarím vopred - cestovina si vypije tekutinu z mäsovej omáčky. Raz som to urobila ale bolo to podľa mňa zbytočné. Na lasagne poukladáme plátky syra. Postup opakujeme dva razy ale vrch zakončíme vrstvou mäsa. Takto to pečieme asi 30 min. pri 180 °C. Medzitým v smotane rozmiešame vajcia a nastrúhaný syr. Po 30 minútach pečenia túto zmes vylejeme rovnomerne na lasagne a prečieme ešte 15 min. do zlatožlta. Po upečení necháme 20 minút postáť. Ale u nás to toľko nevydrží.... Obmenou môže byť že smotanu a vajcia nedáte a posypete vrch už iba strúhaným syrom ale v tom prípade pečte aspoň 35 min. a 10 minút si nechajte na roztopenie syra navrchu. Druhou obmenou môže byť že nebudete dávať plátky syra ale vymiešate si asi 100ml smotany, 500g strúhaného parmezánu (príp. aidamu) a 3 vajcia a tie budete dávať medzi jednotlivé vrstvy a vrch zakončíte mozarellou. Prajem dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Miriam K. (Mikri) ID 50427 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Fasirky v cestickuPOTREBNÉ PRÍSADY cca 500 g mleteho masa, 1 mensia cibula, 5-6 struckov cesnaku, majoranka, sol, korenie, 1 vajicko, struhanka; na cesticko: 2 vajicka, 8 pl mlieka, muka POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 8.10.2018, 9:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 251-260) | << predošlé 1,.,21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31,.,37 ďalšie >> |