. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HOVÄDZIE MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 210 (zobrazuje sa 191-200)<< predošlé 1,.,15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >>

HOVÄDZIE MÄSO

Mäsová roláda s kivi


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

°°400g hovädzieho alebo teľacieho mäsa(stehna) °°3 strúčiky cesnaku°°100g šunky°°3kusy kivi°°1 cibuľa °°50g parmezánu (alebo iného tvrdého syra)°°1PLhrubej múky°°mleté nové korenie°°soľ°°50g masti

POSTUP PRÍPRAVY

- Mäso natenko vyklepeme,osolíme,okoreníme,posypeme nadrobno posekaným cesnakom.
- Na to poukladáme plátky šunky,na kolieska nakrájané olúpané kivi a cibuľu. Túto zmes posypeme postrú-
haným parmezánom.
- Roládu zavinieme a na masti udusíme domäkka (ak treba podlejeme horúcou vodou).
- Ked´ je mäso mäkké,roládu vyberieme,masť posypeme 1PLhrubej múky,dochutíme mletým novým kore-
ním,podlejeme vodou a krátko povaríme.
- Hotovú roládu pokrájame a polejeme šťavou. Podávame s opekanými zemiakmi alebo ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Karin H. (Karinka 111) ID 137976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.3.2010, 0:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Chili con carne


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4 porcie °°500g hovädzieho mäsa°°1 cibuľa°°1lyžička hladkej múky°°2 strúčiky cesnaku°°0,5 lyžičky čili korenia °°1lyžička soli°°mleté čierne korenie°°100ml červeného vína°°1kocka mäsového bujónu°°1konzerva nakrá- janých paradajok°°1konzerva fazule v slanom náleve°°olej

POSTUP PRÍPRAVY

- Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame nadrobno ( cesnak posekáme na menšie kúsky).Umyté a osušené
mäso pomelieme.
- Na horúcom oleji speníme pokrájanú cibuľu,pridáme pomleté mäso,opražíme a posypeme 1 lyžičkou
hladkej múky.
- Potom pridáme posekaný cesnak,0,5 lyžičky čili korenia, lyžičku soli a mleté čierne korenie. Podlejeme
červeným vínom a mäsovým bujónom a 15 až 20 minút pod pokrievkou dusíme.
- K udusenej zmesi pridáme pokrájané paradajky a precedenú,odkvapkanú fazuľu (podľa chuti môžeme
pridať aj malú konzervu kukurice ).

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Karin H. (Karinka 111) ID 137976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Tokáň so smotanou - trochu inak


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

halušky z celozrnnej múky a do smotany vmiešaná ovsená múka, stačí oveľa menej ako pšeničnej

POSTUP PRÍPRAVY

zdravšia verzia môjho obľúbeného jedla :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária M. (majkatorka) ID 10016 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

BYCIE ZLAZY_NA BELEHRADSKY SPOSOB*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Byčie žľazy,cibuľa,paprika,paradajky,kečup,olej,soľ,mleté čierne korenie,červená paprika,cesnak,chilli paprička,voda-vývar

POSTUP PRÍPRAVY

Byčie žľazy rozkrojíme,vykrojíme prieduchy a sparíme vriacou vodou. Prekrojíme na polovice a pokrájame na plátky.Cibuľu nakrájame na drobno,speníme na oleji,pridáme plátky žliaz a červenú papriku a orestujeme.Papriku pokrájame na rezance,paradajky na plátky,pridáme k orestovanému základu,osolíme a okoreníme,šupneme 2-3 lyžice kečupu.Podlejeme vriacou vodou alebo vývarom a dusíme do mäkka.Môžeme dochutiť cesnakom,prípadne chilli papričkou.Sťavu zredukujeme,nezahusťujeme múkou.
Podávame s čerstvým chlebom.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 27.6.2010, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Jemnučké JAHŇACIE KOTLETKY na rozmaríne, kuriatkova omáčka, maslová kaša


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janka V. (bambulkajanka) ID 59700 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Grilovaný stejk, šampióny, baklažán skrátka rôzna zeleninka



POTREBNÉ PRÍSADY

hovädzia sviečková, šampióny, baklažíán, cesnak, zelená tenkostenná paprika

POSTUP PRÍPRAVY

všetkovopred namarinovať a potom grilovať - toto bolo grilované na drevennom uhlí
cesnak a cibuľu pri grilované len prekrojiť cez poly a tak ugrilovať
baklažán nasoliť a nechať odkvápať a až potom grilovať

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janka V. (bambulkajanka) ID 59700 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.2.2011, 22:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Chilli con carne



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/01/chilli-con-carne.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:2 stredne velke cibule
2 struciky cesnaku
2 stredne velke mrkvy
2 zelerove stonky
2 cervene papriky
olivovy olej
1 vrchovatu CL chilli korenia
1 vrchovatu CL mletej skorice

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.1.2014, 22:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Guláš



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hovädzieho mäsa, 300 ml vody, 1 veľkú cibuľu, Zemiaky, Zelerové stonky, 6 ks cherry paradajok, Guláš Mix 100g, 1 lyžička dochucovacej pasty Sambal Badjak, Príloha: chlieb

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci na oleji usmažíme cibuľu a potom na kocky nakrájané hovädzie mäso, pridáme 600ml vody a zmes. Dôkladne premiešame a varíme na miernom ohni. Približne po 30 minútach pridáme nakrájané zemiaky, soľ a korenie podľa chuti (môžeme dochutiť 1 lyžicou pasty Sambal Badjak). Dusíme na miernom ohni. V závere pridáme nakrájané zelerové stonky a nakrájané paradajky. Podávame s chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denis Č. (adec01) ID 164460 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.3.2011, 12:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Jahňacie s bylinkovou krustou



POTREBNÉ PRÍSADY

Na porciu pre 4 osoby potrebujeme: 1 kg jahňacieho chrbta s kosťou, 8 vetvičiek tymiánu, 2 vetvičky rozmarínu,4 vetvičky oregána, 1/2 citrónu, 4 strúčiky cesnaku, 6 plátkov toastového chleba (ja som použila klasický chlieb), 80 gramov masla, 3 lyžice nastrúhaného parmezánu, soľ, čierne korenie, 2 lyžice oleja, 1 cibuľa, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica paradajkového pretlaku

POSTUP PRÍPRAVY

Recepty s jahňacím mäsom sa na mimibazári veľmi nevyskytujú aj hoci je to chutné mäsko. Nechajte sa inšpirovať týmto receptom, ktorý u nás zožal veľký úspech.
1. Najprv si mäso očistíme od blán a mastného. Opláchneme a odrežeme mäso od kostí. Z mäsa dostaneme pekný valček. Mäso aj kosti dáme do misy marinovať (v chlade cca 2 hodiny) s polovicou byliniek, plátkami citróna a 3 strúčikmi cesnaku.
2. Krustu na mäso si pripravíme iba zo striedky z chleba, prípadne toastov, ktoré si namrvíme. Namrvené popražíme na masle spolu s druhou polovicou pokrájaných byliniek, nadrobno nakrájaným strúčikom cesnaku a nastrúhaným parmezánom.
3. Namarinované mäso osolíme, okoreníme čierným korením a opečieme krátko na oleji. Potom ho vložíme do jenskej misy na kosti na zapekanie. Mäso prikryjeme pekne krustou z chleba a byliniek a obložíme na väčšie kúsky nakrájanou cibuľou.
Pečieme odkryté v rúre na 160 stupňoch asi 25 minút.
4. Upečené mäso vyberieme a necháme v teple. Kosti rozkrájame a vrátime dopiecť s tým, že tam zamiešame lyžicu paradajkového pretlaku a poprašíme hladkou múkou. Kosti pečieme ešte ďalších 10 minút pri teplote 220 stupňov.
5. Dopečené kosti spolu so všetkým, čo tam je dáme do menšieho hrnca, zalejeme cca 1,5 dcl vody a chvíľku povaríme. Šťavu precedíme a podávame k mäsu. My sme to podávali so zemiakmi, ktoré sa podľa mňa hodia k tomu najlepšie:-)
Doobrú chuť:-)))

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Ludmila B. (milika4) ID 77960 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 28.3.2011, 10:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

HOVADZIE RIZOTO



POTREBNÉ PRÍSADY

hovädzie mäso,ryža,zelenina,cibuľa,soľ,vegeta,červená paprika,kocka hov.bujónu

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji popražíme cibuľku do zlatista.Pridáme mäso a z prudka orestujeme.Trošku soli,vegety a lyžičku červenej papriky.Chvíľku miešame.Mäso zalejeme troškou vody,pridáme kocku bujónu a dusíme.Keď je mäso mäkké,pridáme zeleninu(mrkva,hrach,kukurica).Keď aj zelenina zmäkne,prídáme ryžu.Zamiešame,poprípade dochutíme

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alexandra K. (sasa12alexandra) ID 32541 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 210 (zobrazuje sa 191-200)<< predošlé 1,.,15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu