. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Renata J. (zara343) ID 61637
.
Oblasť: Sereď
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.10.2008
Naposledy: 24.9.2019 10:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 37
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 19
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 19 (zobrazuje sa 11-19)<< predošlé 1, 2

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Špenátová pochúťka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie špenátového pretlaku, soľ,korenie, vegeta-podľa chuti, mlieko alebo smotana na varenie, syr Bambino v črievku, slanina

POSTUP PRÍPRAVY

v hrnci rozpustíme španát(alebo ho vopred rozmrazíme), pridáme koreniny a bambino. rozriedime mliekom. Na vrch posypeme opraženou slaninkou a podávame najlepšie s chlebíkom. Alebo aj volským okom. Dá sa použiť aj ako polievka ale v tom prípade pridáme viac mlieka alebo smotany na varenie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Výborné masko na karí



POTREBNÉ PRÍSADY

500g bravčového masa (môže byť aj kuracie alebo morčacie), olej,1 cibuľa, 3 plátky slaniny, soľ, m. č. korenie, ml. rasca, karí korenie, worčesterská omáčka, vegeta, 2-3 dl vody alebo vývaru, 1 PL strúhanky a 1/2 červenej papriky kápie

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme cibuľu a slaninu pokrájanú na kocočky .Pridáme na pásiky nakrájané maso, všetky koreniny - podľa chuti, podlejeme vodou alebo vývarom. A asi 3/4 hod až 1 hodinku dusíme a podľa potreby podlievame. ( Ja som použila na podlievanie vývar z nedeľnej slepačej polievky, ale v tom prípade pozor na soľ, pretože už ju obsahuje vývar, tak opatrne aby sa to potom nepresolilo!) Ak je masko makké pridáme na drobné kocky pokrájanú kápiu a trolinku ešte podusíme. Potom pridáme na zahustenie strúhanku. Podávame s ryžou, alebo so zemiakovým pyré a samozrejme nejaká zeleninková obloha a môžete si pochutnať. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.10.2016, 10:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Fantastické jablkové rezy


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: cca720g hl. múky, 400g masla, 4 vajcia, 4PL octu, štipka soli, Plnka: 1,2kg postrúhaných jabĺk, 300g kryš. cukru, 2PL masla, 2 vrecká škoricového a 2 vrecká vanilkového cukru, 160g pomletých orechov, kto má rád môže pridať aj 60g hrozienok

POSTUP PRÍPRAVY

z múky, vajec, masla, octu a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na polovice. Jednu časť rozvaľkáme na plech s papierom na peč. na to dáme plnku a prykrijeme druhou časťou cesta a popicháme vidličkou. PLNKU si pripravíme tak, že postrúhané jablká ochutíme cukrom a podusíme na masle. Odstavíme z ohňa a pridáme vanilkový a škoricový cukor. Do vychladnutej masy pridáme ešte pomleté orechy a kto má rád aj hrozienka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.9.2009, 16:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Jednoduchá syrová omáčka na cestovinky



POTREBNÉ PRÍSADY

Syr Bambino v črievku - 2ks, pol malej cibule, cesnak, smotana na varenie alebo šľahačková, šunka alebo šunkový salám cca 10-15dkg, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

na oleji speníme najemno nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak - osmážame pomaly a krátko. Pridáme nasekanú šunku, smotanu a syr a povaríme, stále miešame. Môžeme prichutiť aj nejakými bylinkami, podľa chuti dosolíme. na zriedenie môžeme pridať aj mlieko.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 14.12.2012, 16:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Lievance - ANJELSKÝ DYCH



POTREBNÉ PRÍSADY

300g polohrubej múky, 400g kyslej smotany ( 2 kelímky po 200g ), 2 vajcia, 1 kopcovitú PL práškového cukru, 1 ČL sódy bikarbony, štipku soli. Džem, šľahačku v spreji a granko na posypanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme smotanu, 2 žĺtky, cukor, soľ a sódu. Dôkladne premiešame a potom prisypeme po trochách múku. Ak je masa moc hustá (závisí to od hustoty smotany.) môžeme priliať trošku mlieka. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Vysmážame na troške oleja z oboch strán dozlata na teflonovej panvici.. Pozor, ide to dosť rýchlo, aby sa vám to nepripaľovalo... Tak minútku s každej strany. No a na záver potrieme domácim džemíkom,( ja mám višňovo-jahodový), ozdobíme šľahačkou a posypeme grankom. Dobrú chuť !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.4.2010, 15:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Dukátové buchtičky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na kvások :200ml mlieka, 40g droždia + čl cukru - necháme vzísť asi cca 15 min. Na cesto : 800g polohrubej múky,4žĺtky,200ml mlieka, 80g práškového cukru, 1/4 čl soli, 80g hery. Na krém :500ml mlieka, 2 žĺtky, 50g pr. cukru, 1 PL polohr. múky, 1 vanilkový cukor, 1/2 PL perly. Ale môže byť aj klasický vanilkový puding, ktorý uvaríme riedky.

POSTUP PRÍPRAVY

Kvások a prísady na cesto spojíme a vymiesime tuhšie cesto. Necháme vykysnúť a potom vyvaľkáme na hrúbku asi 1-1,5cm. Vykrajujeme formičkou alebo ja to robím tak, že si nakrájam pásy a potom z toho robím kocky. Ukladám to na perlou vytretý hlboký plech, nechám ešte chvíľu podkysnúť a potom upečiem pri 200°C.do ružova. Počas pečenia to ešte potriem perlou.
Krém si uvarím takto : Žĺtky zmiešam s cukrom, pridám múku a 100ml mlieka.Zvyšné mlieko uvarím s vanilkovým cukrom a prilejem ho k žĺtkovej zmesi. Nakoniec primiešam perlu. POZOR NESMIE TO VRIEŤ ANI ZOVRIEŤ !!! Z uvedeného množstva upečiete asi 2 plechy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Králik na cesnaku - jednoducho a rýchlo !



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4-6 porcií :1králik, masť, 8-10str. cesnaku,1cibuľa, 1čl celej rasce, 1 bobkový list, ml. čierne korenie, ml. červená paprika,soľ, 1PL hl. múky a 2PL horčice

POSTUP PRÍPRAVY

Králika naporcujeme a prudko osmažíme na horúcej masti.Pridáme na kocočky pokrájanú cibuľu, na tenučké plátky pokrájaný cesnak, rascu, bobkový list, podľa chuti korenie, soľ a papriku. Všetko dusíme, občas podlievame horúcou vodou a samozrejme podľa potreby obraciame. Ak je maso makké, vyberieme ho na tanier a šťavu zahustíme múkou a horčicou. Necháme prejsť varom a odstavíme. Do výpeku pridáme naspať maso. Podávame s ryžou a marhuľovým kompótikom. Celé aj s prípravou vám to nezaberie viac ako 80 min. a ešte si medzitým dusením urobíte aj ryžu. Ja teda králika moc nemusím, ale toto je fakt mňam!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 18.1.2015, 9:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Fantastické zemiakové pagáče



POTREBNÉ PRÍSADY

Asi na 4 plechy potrebujeme : 750g polohrubej múky, 500g ďeň vopred uvarených zemiakov v šupke, 2dl oleja, 2 celé vajcia, asi 4 zarovnané ČL soli. Na kvások potrebujeme : 3 dl mlieka, kocku droždia ( 40g), 1ČL cukru. Mlieko nemusíte použiť na kvások všetko, mne stačí asi polovica množstva, ale ostatné musíte potom priliať do cesta.

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si kvások : teplé mlieko+kocka droždia+ČL cukru - zamiešať a necháme vzísť asi 15 min.
Do vačšej misy dáme preosiatu múku, 2 celé vajíčka, soľ a postrúhané zemiaky. Ostatné suroviny pridávame až keď dávame kvások . Dôkladne zmiešame na hladké cesto, ktoré nelepí. Ak predsa, pridajte trošičku múky. Necháme nakysnúť a potom na doske rozvaľkáme asi na 1 - 1,5 cm. Vykrajujeme okrúhlou formičkou (moja má priemer 5,5cm) a dáme upiecť na plech s papierom na pečenie. Asi po 5 minútach pagáče potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme ďalej do zlatista. Ja pečiem 2 plechy súčasne pri ,,horúcom vzduchu" a pri 200°C asi 10-15 min. Ja ich pečiem len tak, alebo k strukovinovým polievkam. Sú výborné ešte aj na druhý, tretí deň - ak ostanú (u nás zmiznú do večera!)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 19.4.2013, 19:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Grilované kuracie krídla s rozmarínom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na marinádu budeme potrebovať: pivo , olej, grilovacie korenie, cesnak, med, sójovú máčku, šťavu z citróna, rozmarín. Nedávam soľ, pretože je obsiahnutá v grilovacom korení. A samozrejme kuracie krídelká.

POSTUP PRÍPRAVY

Do hlbšej misy si nasypem celé grilovacie korenie. Pridám toľko oleja, aby vznikla redšia kaša. Potom pridávam postupne po troške pivo (asi tak pol fľaše), 6 prelisovaných strúčikov cesnaku, 2 PL medu, trošku sójovej omáčky (pozor neprežeňte to lebo je slaná !), pár kvapiek šťavy z citróna, a nadrobno nasekaný rozmarín. Asi tak 2ks - 10cm vetvičky. Ja to strihám nožničkami priamo do misy. Namočíme do marinády kuracie krídla a necháme v chlade odležať 24 hod. Sem - tam premiešame. Pred grilovaním treba maso vyložiť na tanier so servítkou a ďalšou servítkou ho treba trošku osušiť. Inak by marináda stekala do pahreby a dymilo by vám to.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 19 (zobrazuje sa 11-19)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu