končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 19 (zobrazuje sa 11-19) | << predošlé 1, 2 |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Špenátová pochúťkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie špenátového pretlaku, soľ,korenie, vegeta-podľa chuti, mlieko alebo smotana na varenie, syr Bambino v črievku, slanina POSTUP PRÍPRAVY v hrnci rozpustíme španát(alebo ho vopred rozmrazíme), pridáme koreniny a bambino. rozriedime mliekom. Na vrch posypeme opraženou slaninkou a podávame najlepšie s chlebíkom. Alebo aj volským okom. Dá sa použiť aj ako polievka ale v tom prípade pridáme viac mlieka alebo smotany na varenie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Výborné masko na karíPOTREBNÉ PRÍSADY 500g bravčového masa (môže byť aj kuracie alebo morčacie), olej,1 cibuľa, 3 plátky slaniny, soľ, m. č. korenie, ml. rasca, karí korenie, worčesterská omáčka, vegeta, 2-3 dl vody alebo vývaru, 1 PL strúhanky a 1/2 červenej papriky kápie POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme cibuľu a slaninu pokrájanú na kocočky .Pridáme na pásiky nakrájané maso, všetky koreniny - podľa chuti, podlejeme vodou alebo vývarom. A asi 3/4 hod až 1 hodinku dusíme a podľa potreby podlievame. ( Ja som použila na podlievanie vývar z nedeľnej slepačej polievky, ale v tom prípade pozor na soľ, pretože už ju obsahuje vývar, tak opatrne aby sa to potom nepresolilo!) Ak je masko makké pridáme na drobné kocky pokrájanú kápiu a trolinku ešte podusíme. Potom pridáme na zahustenie strúhanku. Podávame s ryžou, alebo so zemiakovým pyré a samozrejme nejaká zeleninková obloha a môžete si pochutnať. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 2.10.2016, 10:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Fantastické jablkové rezyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: cca720g hl. múky, 400g masla, 4 vajcia, 4PL octu, štipka soli, Plnka: 1,2kg postrúhaných jabĺk, 300g kryš. cukru, 2PL masla, 2 vrecká škoricového a 2 vrecká vanilkového cukru, 160g pomletých orechov, kto má rád môže pridať aj 60g hrozienok POSTUP PRÍPRAVY z múky, vajec, masla, octu a soli vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na polovice. Jednu časť rozvaľkáme na plech s papierom na peč. na to dáme plnku a prykrijeme druhou časťou cesta a popicháme vidličkou. PLNKU si pripravíme tak, že postrúhané jablká ochutíme cukrom a podusíme na masle. Odstavíme z ohňa a pridáme vanilkový a škoricový cukor. Do vychladnutej masy pridáme ešte pomleté orechy a kto má rád aj hrozienka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.9.2009, 16:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Jednoduchá syrová omáčka na cestovinkyPOTREBNÉ PRÍSADY Syr Bambino v črievku - 2ks, pol malej cibule, cesnak, smotana na varenie alebo šľahačková, šunka alebo šunkový salám cca 10-15dkg, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY na oleji speníme najemno nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak - osmážame pomaly a krátko. Pridáme nasekanú šunku, smotanu a syr a povaríme, stále miešame. Môžeme prichutiť aj nejakými bylinkami, podľa chuti dosolíme. na zriedenie môžeme pridať aj mlieko. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 14.12.2012, 16:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Lievance - ANJELSKÝ DYCHPOTREBNÉ PRÍSADY 300g polohrubej múky, 400g kyslej smotany ( 2 kelímky po 200g ), 2 vajcia, 1 kopcovitú PL práškového cukru, 1 ČL sódy bikarbony, štipku soli. Džem, šľahačku v spreji a granko na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme smotanu, 2 žĺtky, cukor, soľ a sódu. Dôkladne premiešame a potom prisypeme po trochách múku. Ak je masa moc hustá (závisí to od hustoty smotany.) môžeme priliať trošku mlieka. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Vysmážame na troške oleja z oboch strán dozlata na teflonovej panvici.. Pozor, ide to dosť rýchlo, aby sa vám to nepripaľovalo... Tak minútku s každej strany. No a na záver potrieme domácim džemíkom,( ja mám višňovo-jahodový), ozdobíme šľahačkou a posypeme grankom. Dobrú chuť ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 13.4.2010, 15:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Dukátové buchtičkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na kvások :200ml mlieka, 40g droždia + čl cukru - necháme vzísť asi cca 15 min. Na cesto : 800g polohrubej múky,4žĺtky,200ml mlieka, 80g práškového cukru, 1/4 čl soli, 80g hery. Na krém :500ml mlieka, 2 žĺtky, 50g pr. cukru, 1 PL polohr. múky, 1 vanilkový cukor, 1/2 PL perly. Ale môže byť aj klasický vanilkový puding, ktorý uvaríme riedky. POSTUP PRÍPRAVY Kvások a prísady na cesto spojíme a vymiesime tuhšie cesto. Necháme vykysnúť a potom vyvaľkáme na hrúbku asi 1-1,5cm. Vykrajujeme formičkou alebo ja to robím tak, že si nakrájam pásy a potom z toho robím kocky. Ukladám to na perlou vytretý hlboký plech, nechám ešte chvíľu podkysnúť a potom upečiem pri 200°C.do ružova. Počas pečenia to ešte potriem perlou. Krém si uvarím takto : Žĺtky zmiešam s cukrom, pridám múku a 100ml mlieka.Zvyšné mlieko uvarím s vanilkovým cukrom a prilejem ho k žĺtkovej zmesi. Nakoniec primiešam perlu. POZOR NESMIE TO VRIEŤ ANI ZOVRIEŤ !!! Z uvedeného množstva upečiete asi 2 plechy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KRÁLIČIE MÄSO |
Králik na cesnaku - jednoducho a rýchlo !POTREBNÉ PRÍSADY Na 4-6 porcií :1králik, masť, 8-10str. cesnaku,1cibuľa, 1čl celej rasce, 1 bobkový list, ml. čierne korenie, ml. červená paprika,soľ, 1PL hl. múky a 2PL horčice POSTUP PRÍPRAVY Králika naporcujeme a prudko osmažíme na horúcej masti.Pridáme na kocočky pokrájanú cibuľu, na tenučké plátky pokrájaný cesnak, rascu, bobkový list, podľa chuti korenie, soľ a papriku. Všetko dusíme, občas podlievame horúcou vodou a samozrejme podľa potreby obraciame. Ak je maso makké, vyberieme ho na tanier a šťavu zahustíme múkou a horčicou. Necháme prejsť varom a odstavíme. Do výpeku pridáme naspať maso. Podávame s ryžou a marhuľovým kompótikom. Celé aj s prípravou vám to nezaberie viac ako 80 min. a ešte si medzitým dusením urobíte aj ryžu. Ja teda králika moc nemusím, ale toto je fakt mňam!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 18.1.2015, 9:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Fantastické zemiakové pagáčePOTREBNÉ PRÍSADY Asi na 4 plechy potrebujeme : 750g polohrubej múky, 500g ďeň vopred uvarených zemiakov v šupke, 2dl oleja, 2 celé vajcia, asi 4 zarovnané ČL soli. Na kvások potrebujeme : 3 dl mlieka, kocku droždia ( 40g), 1ČL cukru. Mlieko nemusíte použiť na kvások všetko, mne stačí asi polovica množstva, ale ostatné musíte potom priliať do cesta. POSTUP PRÍPRAVY Urobíme si kvások : teplé mlieko+kocka droždia+ČL cukru - zamiešať a necháme vzísť asi 15 min. Do vačšej misy dáme preosiatu múku, 2 celé vajíčka, soľ a postrúhané zemiaky. Ostatné suroviny pridávame až keď dávame kvások . Dôkladne zmiešame na hladké cesto, ktoré nelepí. Ak predsa, pridajte trošičku múky. Necháme nakysnúť a potom na doske rozvaľkáme asi na 1 - 1,5 cm. Vykrajujeme okrúhlou formičkou (moja má priemer 5,5cm) a dáme upiecť na plech s papierom na pečenie. Asi po 5 minútach pagáče potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme ďalej do zlatista. Ja pečiem 2 plechy súčasne pri ,,horúcom vzduchu" a pri 200°C asi 10-15 min. Ja ich pečiem len tak, alebo k strukovinovým polievkam. Sú výborné ešte aj na druhý, tretí deň - ak ostanú (u nás zmiznú do večera!) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 19.4.2013, 19:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
GRILOVANIE |
Grilované kuracie krídla s rozmarínomPOTREBNÉ PRÍSADY Na marinádu budeme potrebovať: pivo , olej, grilovacie korenie, cesnak, med, sójovú máčku, šťavu z citróna, rozmarín. Nedávam soľ, pretože je obsiahnutá v grilovacom korení. A samozrejme kuracie krídelká. POSTUP PRÍPRAVY Do hlbšej misy si nasypem celé grilovacie korenie. Pridám toľko oleja, aby vznikla redšia kaša. Potom pridávam postupne po troške pivo (asi tak pol fľaše), 6 prelisovaných strúčikov cesnaku, 2 PL medu, trošku sójovej omáčky (pozor neprežeňte to lebo je slaná !), pár kvapiek šťavy z citróna, a nadrobno nasekaný rozmarín. Asi tak 2ks - 10cm vetvičky. Ja to strihám nožničkami priamo do misy. Namočíme do marinády kuracie krídla a necháme v chlade odležať 24 hod. Sem - tam premiešame. Pred grilovaním treba maso vyložiť na tanier so servítkou a ďalšou servítkou ho treba trošku osušiť. Inak by marináda stekala do pahreby a dymilo by vám to. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 19 (zobrazuje sa 11-19) | << predošlé 1, 2 |