. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

lucia p. (Ajfelovka) ID 60738
Oblasť: ČESKÁ REPUBLIKA
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 26.9.2008
Naposledy: 30.3.2013 9:32
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 21
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 21 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Mexické špízy



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g bravčového mäsa, 3 stredne veľké cibule, 100 g anglickej slaniny, 2 červené alebo zelené papriky, olejna pečenie, 3 Pl korenia Gril Mexiko

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso, papriku, cibuľu a slaninu nakrájame na kocky a striedavo napichujeme na spajchľu. Posyme korením Gril Mexiko, potrieme olejom a necháme 10 min. odležať. Pečime na panvici alebo grile, pokiaľ mäso nebude mať tú správnu farbu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapečené zemiaky s brokolicou



POTREBNÉ PRÍSADY

350 g zeleninovej zmesi s brokolicou, 7 veľkých zemiakov, 1 červená paprika, soľ, korenie, maslo, strúhaný syr.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky očistíme a predvaríme v mierne osolenej vriaej vode 6 min. Potom ich nakrájame na plátky. Zeleninu orestujeme na lyžici masla, osolíme a okoreníme. Striedavo vrstvíme zemiaky a zeleninu do zapekacej misy. Na povrchu posypeme struhaným syrom a dáme piecť na 180 °C na 15 min. Všetko ozdobíme nasekanou červenou paprikou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Napácovaný bravčový rezeň so šalátom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg bravčového sthna, 3 vajcia, strúhanka, 2 strúčky cesnaku, 0,7 l červeného vína, korenie, soľ, olej. Príloha: šalát /zemiakový, vlašský /

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové mäso nakrájame na rezne, jemne naklepeme, zalejeme vínom a necháme cez noc pácovať. Napácované rezne osušíme, potrieme rozotretým cesnakom so soľou, položíme do strúhanky a opäť naklepeme, aby sa strúhanka zaklepala do mäsa. potom namočíme do rozšľahaných vajec a dáme smažiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie kúsky kapitána Rokfóra



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g kuracích stehien, 2 malé cibule, múka na zaprášenie, 200 ml smotany, 10 dkg syra Niva, 200 ml mlieka, soľ, korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Na cibuli orestujeme na rezance nakrájané mäso a necháme zmäknúť / do polotuha /. Zaprášime múkou a zalejeme mliekom a necháme povariť. Nastrúhanú Nivu pridáme do omáčky zjemníme smotanou a opäť povaríme. Môžeme pridať pór.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrové guličky



POTREBNÉ PRÍSADY

50 g masla, 80 g syra Niva, 60 g tvrdého syra, 1 tavený syr /napr. Apetito/, strúhaný syr na obalenie, oriešky.

POSTUP PRÍPRAVY

Tavený syr vymiešame s maslom, pridáme jemne nastrúhanú nivu, nastrúhaný tvrdý syr, všetko rozmiešame a necháme mierne stuhnúť v chladničke. Potom urobíme zo zmesi guličky, do ktorých vtlačíme oriešok a obalíme v nastrúhanom syre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Jemná syrová pomazánka s Gothajom



POTREBNÉ PRÍSADY

125 g masla, 0,5 ml horúceho mlieka, 1 väčší tavený syr, 50g tvrdého nastrúhaného syra, 100 g salámy Gothaj, 3 varené zemiaky /úplne studené/, cesnak, cibuľa, korenie, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Do mixéra dáme maslo a nalejeme horúce mlieka, krátko rozmixujeme a pridáme mäkký syr, kornie, soľ, najemno nakrájanú cibuľu a zotretý cesnak. Premixujeme a dáme do misy. Pridáme nastrúhanú salámu a tvrdý syr. Ručným šľahačom našľaháme a nakoniec pridáme najemno nastrúhané varené zemiaky. Dôkladne vyšľaháme

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.4.2016, 23:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie rezance zapečené v smotanovéj omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g kuracích pŕs, 120 g strúhaného udeného eidamu, 125 g smotany, 2 Pl hl. múky, olej na pečenie, soľ, 1 Pl zmesi Cesnakové korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia nakrájame na rezance, okoreníme cesnakovým korením a zmiešame s hladkou múkou. Zprudka opečieme na rozohriatom oleji, zalejeme smotanou a krátko povaríme. Zmes dochutíme podľa potreby soľou, preložíme do zapekacej misy a posypeme strúhaným syrom. Zapečieme v rozohriatej rúre do zlatova.
TIP: Kuracie mäso môžeme zameniť za bravčové, hovädzie alebo jahňacie mäso.
Zmes môžme tiež obohatiť pridaním póru, šampiónov, olív alebo anglickej slaniny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2008, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Zemiaky plnené mletým mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

8 rovnakých zemiakov, 200g mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa, 2 strúčky cesnaku, 2Pl oleja, mletú červenú papriku, soľ, mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na zemiakoch po dĺžke odkrojíme 1/3 a vnútro opatrne vydlabeme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak, pridáme mleté mäso a restujeme asi 5 min. Zmes podľa chuti osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou a naplníme vydlabané zemiaky. Zabalíme každý zvlášť do alobalu a pečieme asi 50 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Chilli con carne



POTREBNÉ PRÍSADY

500g mletého hovädzieho mäsa, 200g červených fazulí, 2 Pl oleja, 1 cibuľa, 2 zelené papriky, 500g paradajok, 2 strúčky cesnaku, 1 Pl mletej papriky, 1/2 Čl chilli, 1/2 Čl oregána, 1/4 Čl mletého korenia, bobkový list, petržlenová vňať, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Fazule namočíme cez noc do studenej vody a na druhý deň ich uvaríme domäkka. Vo veľkom hrnci orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a spoločne restujeme asi minútu. Pridáme mleté mäso a ďalej restujeme až kým mäso nestratí ružovú farbu. Prisypeme nakrájané paradajky, papriky, uvarenú fazuľu, petržlenovú vňať, korenie, soľ a všetko dobre premiešame. Hrniec prikryjeme a zmes za občasného miešania na miernom ohni dusíme asi 2 hod. Hotovú zmes na tanieri ozdobíme prúžkami červenej a zelenej papriky a podávame s pečivom.
Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Utopence



POTREBNÉ PRÍSADY

špekačky; na nálev: voda a ocot v pomere 1:1, 4 zrnká korenia, 1 zrnko nového korenia na 1 špekáčik, 1 bobkový list na 3 špekačky, cibuľa.

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravený nálev uvaríme, necháme vychladnúť a scedíme. Na každé 3 špekačky si ďalej pripravíme 1 cibuľu nakrájanú na kolieska. Cibuľu a olúpané, po dĺžke rozkrájané špekačky ukladáme po vrstvách do fľaše a vrstvy prekladáme korením. Potom zalejeme vlažným nálevom, uzavrieme a necháme odležať v chlade. Ideálna doba naloženia utopencov sú 2-3 týždne

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 21 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu