končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 21 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Mexické špízyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g bravčového mäsa, 3 stredne veľké cibule, 100 g anglickej slaniny, 2 červené alebo zelené papriky, olejna pečenie, 3 Pl korenia Gril Mexiko POSTUP PRÍPRAVY Mäso, papriku, cibuľu a slaninu nakrájame na kocky a striedavo napichujeme na spajchľu. Posyme korením Gril Mexiko, potrieme olejom a necháme 10 min. odležať. Pečime na panvici alebo grile, pokiaľ mäso nebude mať tú správnu farbu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zapečené zemiaky s brokolicouPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g zeleninovej zmesi s brokolicou, 7 veľkých zemiakov, 1 červená paprika, soľ, korenie, maslo, strúhaný syr. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky očistíme a predvaríme v mierne osolenej vriaej vode 6 min. Potom ich nakrájame na plátky. Zeleninu orestujeme na lyžici masla, osolíme a okoreníme. Striedavo vrstvíme zemiaky a zeleninu do zapekacej misy. Na povrchu posypeme struhaným syrom a dáme piecť na 180 °C na 15 min. Všetko ozdobíme nasekanou červenou paprikou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Napácovaný bravčový rezeň so šalátomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg bravčového sthna, 3 vajcia, strúhanka, 2 strúčky cesnaku, 0,7 l červeného vína, korenie, soľ, olej. Príloha: šalát /zemiakový, vlašský / POSTUP PRÍPRAVY Bravčové mäso nakrájame na rezne, jemne naklepeme, zalejeme vínom a necháme cez noc pácovať. Napácované rezne osušíme, potrieme rozotretým cesnakom so soľou, položíme do strúhanky a opäť naklepeme, aby sa strúhanka zaklepala do mäsa. potom namočíme do rozšľahaných vajec a dáme smažiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie kúsky kapitána RokfóraPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g kuracích stehien, 2 malé cibule, múka na zaprášenie, 200 ml smotany, 10 dkg syra Niva, 200 ml mlieka, soľ, korenie. POSTUP PRÍPRAVY Na cibuli orestujeme na rezance nakrájané mäso a necháme zmäknúť / do polotuha /. Zaprášime múkou a zalejeme mliekom a necháme povariť. Nastrúhanú Nivu pridáme do omáčky zjemníme smotanou a opäť povaríme. Môžeme pridať pór. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Syrové guličkyPOTREBNÉ PRÍSADY 50 g masla, 80 g syra Niva, 60 g tvrdého syra, 1 tavený syr /napr. Apetito/, strúhaný syr na obalenie, oriešky. POSTUP PRÍPRAVY Tavený syr vymiešame s maslom, pridáme jemne nastrúhanú nivu, nastrúhaný tvrdý syr, všetko rozmiešame a necháme mierne stuhnúť v chladničke. Potom urobíme zo zmesi guličky, do ktorých vtlačíme oriešok a obalíme v nastrúhanom syre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Jemná syrová pomazánka s GothajomPOTREBNÉ PRÍSADY 125 g masla, 0,5 ml horúceho mlieka, 1 väčší tavený syr, 50g tvrdého nastrúhaného syra, 100 g salámy Gothaj, 3 varené zemiaky /úplne studené/, cesnak, cibuľa, korenie, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Do mixéra dáme maslo a nalejeme horúce mlieka, krátko rozmixujeme a pridáme mäkký syr, kornie, soľ, najemno nakrájanú cibuľu a zotretý cesnak. Premixujeme a dáme do misy. Pridáme nastrúhanú salámu a tvrdý syr. Ručným šľahačom našľaháme a nakoniec pridáme najemno nastrúhané varené zemiaky. Dôkladne vyšľaháme ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 22.4.2016, 23:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie rezance zapečené v smotanovéj omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY 600 g kuracích pŕs, 120 g strúhaného udeného eidamu, 125 g smotany, 2 Pl hl. múky, olej na pečenie, soľ, 1 Pl zmesi Cesnakové korenie. POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia nakrájame na rezance, okoreníme cesnakovým korením a zmiešame s hladkou múkou. Zprudka opečieme na rozohriatom oleji, zalejeme smotanou a krátko povaríme. Zmes dochutíme podľa potreby soľou, preložíme do zapekacej misy a posypeme strúhaným syrom. Zapečieme v rozohriatej rúre do zlatova. TIP: Kuracie mäso môžeme zameniť za bravčové, hovädzie alebo jahňacie mäso. Zmes môžme tiež obohatiť pridaním póru, šampiónov, olív alebo anglickej slaniny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2008, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zemiaky plnené mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 8 rovnakých zemiakov, 200g mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa, 2 strúčky cesnaku, 2Pl oleja, mletú červenú papriku, soľ, mleté korenie POSTUP PRÍPRAVY Na zemiakoch po dĺžke odkrojíme 1/3 a vnútro opatrne vydlabeme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak, pridáme mleté mäso a restujeme asi 5 min. Zmes podľa chuti osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou a naplníme vydlabané zemiaky. Zabalíme každý zvlášť do alobalu a pečieme asi 50 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Chilli con carnePOTREBNÉ PRÍSADY 500g mletého hovädzieho mäsa, 200g červených fazulí, 2 Pl oleja, 1 cibuľa, 2 zelené papriky, 500g paradajok, 2 strúčky cesnaku, 1 Pl mletej papriky, 1/2 Čl chilli, 1/2 Čl oregána, 1/4 Čl mletého korenia, bobkový list, petržlenová vňať, soľ POSTUP PRÍPRAVY Fazule namočíme cez noc do studenej vody a na druhý deň ich uvaríme domäkka. Vo veľkom hrnci orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a spoločne restujeme asi minútu. Pridáme mleté mäso a ďalej restujeme až kým mäso nestratí ružovú farbu. Prisypeme nakrájané paradajky, papriky, uvarenú fazuľu, petržlenovú vňať, korenie, soľ a všetko dobre premiešame. Hrniec prikryjeme a zmes za občasného miešania na miernom ohni dusíme asi 2 hod. Hotovú zmes na tanieri ozdobíme prúžkami červenej a zelenej papriky a podávame s pečivom. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
UtopencePOTREBNÉ PRÍSADY špekačky; na nálev: voda a ocot v pomere 1:1, 4 zrnká korenia, 1 zrnko nového korenia na 1 špekáčik, 1 bobkový list na 3 špekačky, cibuľa. POSTUP PRÍPRAVY Pripravený nálev uvaríme, necháme vychladnúť a scedíme. Na každé 3 špekačky si ďalej pripravíme 1 cibuľu nakrájanú na kolieska. Cibuľu a olúpané, po dĺžke rozkrájané špekačky ukladáme po vrstvách do fľaše a vrstvy prekladáme korením. Potom zalejeme vlažným nálevom, uzavrieme a necháme odležať v chlade. Ideálna doba naloženia utopencov sú 2-3 týždne ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 21 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |