končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15) | << predošlé 1, 2 |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
SUPROVY JEDNODUCHY ZEMIAKOVY NAKYP - moze sa urobit aj ako bezlaktózovýPOTREBNÉ PRÍSADY Pre2osoby: Ca.5 vačších varených a pretlačených zemiakov 2 tégl.kyslej smotany alebo sójoveho-bezlaktózového jogurtu Strúhaný syr – ja som použila bezlaktózový Olej, soľ, prip.cesnak alebo ine korenie POSTUP PRÍPRAVY Vymažem formu, rozprestriem polovicu pretlacenych zemiakov, trochu osolím, nalejem polovicu smotany-jogurtu. Na to dám druhú polovicu zemiakov, posolím, na to ide druhá polovica smotany-jogurtu a nakoniec strúhaný syr. Pečiem pri 200C ca 40 minút alebo kým povrch pekne nezhnedne. /počas prvej pol.pečenia zakryjem alobalom a potom odokryjem, aby sa dobre prepiekol/ Smotanu-jogurt možme podľa chuti aj okoreniť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Prívarok z červenej šošovice so sójovými kockamiPOTREBNÉ PRÍSADY 200g červenej šošovice - to sú tie bez šupiek, polené 1 sáčok malých sójových kociek 3PL Sójová omáčka Soľ olej Bôbkový list 1 ČL majoránka, štipka sušeného cesnaku Príp.200ml mlieka Alnatura+1 PL Špaldovej múky Alnatura na zahustenie POSTUP PRÍPRAVY Sójové kocky namočíme na chvíľku do sójovej omáčky, premiešame, aby sa omáčka rovnomerne vstrebala. Rozpálime olivový olej, sójové kocky opražíme a dáme do tlakového hrnca. Prisypeme šošovicu, osolíme, pridáme bôbkový list a majoránku, cesnak. Zalejeme 600ml vody, tlakový hrniec nastavíme na mierny var, zavrieme a varíme ca.15min. Kaša je hotová. Podľa chuti možeme ešte na zjemnenie v mlieku rozmiešať špaldovú múku, vliať do kaše a nechať prejst varom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Tvarohovo-pudingový zákusok pre alergikov a "zdravojedcov" - bez kravskeho mlieka a bieleho cukru.POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie lístkového cesta - kto moze - alebo instantna kasa z celozrnnej ryze + sojove maslo 1 balíček trstinoveho vanilkového cukru 500 ryžového, sojoveho alebo ovseneho mlieka 4-5 vajec 130 g trstinového cukru 2 vanilkové pudingy bez mlieka 500g jemného tvarohu bez laktozy 130 g trstinového cukru do snehu POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a prenesieme na plech spolu s papierom na pečenie. V druhej variante – na obrázku – som tortičku robila z polovičnej dávky a namiesto lístkového cesta som použila instantnú ryžovú kašu zmiešanú so sójovým maslom, ktorú som natlačila na dno formy: Do mixéra dáme žĺtky, 130g trstinového cukru, vanilkový cukor a rozmixujeme. Do tejto zmesi postupme pridávame mlieko a tvaroh, nakoniec pudingové prášky. Dobre premiešame a vylejeme na pripravené cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180˚C 15-20 minút do polotuha. Medzitým vyšľaháme tuhý sneh z bielkov s 130g trstinového cukru. Natrieme na polotuhú masu a dopečieme pri teplote 180-200˚C pokiaľ sneh nezlatne. Veľmi chutný, zaujímavý, chuťovo jemný koláčik. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.12.2008, 8:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
FAJNOVA PLNENA TEKVICAPOTREBNÉ PRÍSADY Plnená tekvica 1 veľká podlhovastá tekvica 150 g ovsenych alebo inych vlociek Ca.2,5 mlieka alebo vody Sušené hríby - tu sompouzila Shitake ale mozu sa robit aj so sampinonmi a pod. 2 paradajky Soľ korenie mletá červená paprika sušený cesnak, bazalka 2 vajcia 250 ml bieleho jogurtu 150 g strúhanej Goudy alebo iny tvrdy syr POSTUP PRÍPRAVY Hríby namáčame asi hodinu v studenej vode, potom vodu zlejeme a v novej osolenej vode varíme asi 10 minút. Vločky v miske zalejeme horúcim mliekom alebo vodou, zakryjeme a nechame napučať. Medzitým umyjeme tekvicu, ošúpeme, pozdĺž rozkrojíme, vnútro vydlabeme a nakrájeme na malé kocky. Celé polky tekvice položíme na olejom vymastený plech alebo jénsku misu. Trochu osolíme. Pripravíme si plnku: Hríby a paradajky nakrájame na menšie kúsky, zmiešame s nakrájanou dužinou tekvice, vločkami, vajíčkami, korením a soľou. Zmesou naplníme pripravenú tekvicu. Do jogurtu primiešame strúhaný syr a zalejeme ním plnenú tekvicu. Pečieme asi hodinu pri 180˚C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.8.2011, 15:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
SUPER a rýchla tvarohová torta bez múkyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia; 200g práškového cukru; 1 balíček vanilkového cukru; 130g masla/rastlinného tuku-Rama,Hera,atď/ ; 500g tvarohu; 2,5 polivkovej lyžice detskej krupice; 100g hrozienok/ja davam namočených do rumu :)/kúsky čokolády, orechov, sušeného ovocia, atď., nastrúhaná citrónová kôra - keď nemáme, stačí aj citrónová aróma, a nakoniec, ak chceme tortu ešte vylepšiť polejeme čokoládovou polevou POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vymiešame s maslom,práškovým a vanilkovým cukrom do penista, potom pridáme tvaroh, krupicu, citrónovú kôru + ja davam aj lyžičku rumu, ale ten netreba, ak pecieme pre deti :) Potom ručne primiešame hrozienky, kúsky čokolády, orechov, atď. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhej peny a z ľahka primiešame k tvarohovej mase. Vlejeme do dobre vymastenej formy - POZOR mastíme iba dno! Pečieme cca.15 minút pri 200C, potom znížime teplotu na 180C - a pečieme ešte takých 25 minút. Koláč je hotový, ak je do nej vpichnutá špajdľa čistá. Keby koláč príliš rýchlo hnedol, prikryjeme papierom na pečenie alebo jednoduchou servítkou /to mi odporučila ešte Babka, ževraj je to aj lepšie, lebo cesto - hocijaké - pritom aj "dýcha". Len musíme dávať pozor, aby sa neprilepila na koláč./ Ak chceme mať "komplet" tortu, po vychladnutí ju ešte polejeme čokoládovou polevou, ale bežne ju robievam bez nej - aj tak je super a ľahká! Dobrú chuť!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 24.7.2013, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15) | << predošlé 1, 2 |