. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína N. (Hugi) ID 54673
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.8.2008
Naposledy: 7.9.2016 17:25
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 4
RODINNÉ FOTOGRAFIE 7
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15)<< predošlé 1, 2

BEZLEPKOVÁ DIETA

SUPROVY JEDNODUCHY ZEMIAKOVY NAKYP - moze sa urobit aj ako bezlaktózový



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre2osoby: Ca.5 vačších varených a pretlačených zemiakov 2 tégl.kyslej smotany alebo sójoveho-bezlaktózového jogurtu Strúhaný syr – ja som použila bezlaktózový Olej, soľ, prip.cesnak alebo ine korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Vymažem formu, rozprestriem polovicu pretlacenych zemiakov, trochu osolím, nalejem polovicu smotany-jogurtu.
Na to dám druhú polovicu zemiakov, posolím, na to ide druhá polovica smotany-jogurtu a nakoniec strúhaný syr.
Pečiem pri 200C ca 40 minút alebo kým povrch pekne nezhnedne. /počas prvej pol.pečenia zakryjem alobalom a potom odokryjem, aby sa dobre prepiekol/
Smotanu-jogurt možme podľa chuti aj okoreniť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Prívarok z červenej šošovice so sójovými kockami



POTREBNÉ PRÍSADY

200g červenej šošovice - to sú tie bez šupiek, polené 1 sáčok malých sójových kociek 3PL Sójová omáčka Soľ olej Bôbkový list 1 ČL majoránka, štipka sušeného cesnaku Príp.200ml mlieka Alnatura+1 PL Špaldovej múky Alnatura na zahustenie

POSTUP PRÍPRAVY

Sójové kocky namočíme na chvíľku do sójovej omáčky, premiešame, aby sa omáčka rovnomerne vstrebala.
Rozpálime olivový olej, sójové kocky opražíme a dáme do tlakového hrnca.
Prisypeme šošovicu, osolíme, pridáme bôbkový list a majoránku, cesnak. Zalejeme 600ml vody, tlakový hrniec nastavíme na mierny var, zavrieme a varíme ca.15min. Kaša je hotová.
Podľa chuti možeme ešte na zjemnenie v mlieku rozmiešať špaldovú múku, vliať do kaše a nechať prejst varom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Tvarohovo-pudingový zákusok pre alergikov a "zdravojedcov" - bez kravskeho mlieka a bieleho cukru.



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie lístkového cesta - kto moze - alebo instantna kasa z celozrnnej ryze + sojove maslo 1 balíček trstinoveho vanilkového cukru 500 ryžového, sojoveho alebo ovseneho mlieka 4-5 vajec 130 g trstinového cukru 2 vanilkové pudingy bez mlieka 500g jemného tvarohu bez laktozy 130 g trstinového cukru do snehu

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a prenesieme na plech spolu s papierom na pečenie.

V druhej variante – na obrázku – som tortičku robila z polovičnej dávky a namiesto lístkového cesta som použila instantnú ryžovú kašu zmiešanú so sójovým maslom, ktorú som natlačila na dno formy:

Do mixéra dáme žĺtky, 130g trstinového cukru, vanilkový cukor a rozmixujeme.
Do tejto zmesi postupme pridávame mlieko a tvaroh, nakoniec pudingové prášky. Dobre premiešame a vylejeme na pripravené cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180˚C 15-20 minút do polotuha. Medzitým vyšľaháme tuhý sneh z bielkov s 130g trstinového cukru. Natrieme na polotuhú masu a dopečieme pri teplote 180-200˚C pokiaľ sneh nezlatne.

Veľmi chutný, zaujímavý, chuťovo jemný koláčik.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.12.2008, 8:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

FAJNOVA PLNENA TEKVICA



POTREBNÉ PRÍSADY

Plnená tekvica 1 veľká podlhovastá tekvica 150 g ovsenych alebo inych vlociek Ca.2,5 mlieka alebo vody Sušené hríby - tu sompouzila Shitake ale mozu sa robit aj so sampinonmi a pod. 2 paradajky Soľ korenie mletá červená paprika sušený cesnak, bazalka 2 vajcia 250 ml bieleho jogurtu 150 g strúhanej Goudy alebo iny tvrdy syr

POSTUP PRÍPRAVY

Hríby namáčame asi hodinu v studenej vode, potom vodu zlejeme a v novej osolenej vode varíme asi 10 minút.
Vločky v miske zalejeme horúcim mliekom alebo vodou, zakryjeme a nechame napučať.
Medzitým umyjeme tekvicu, ošúpeme, pozdĺž rozkrojíme, vnútro vydlabeme a nakrájeme na malé kocky. Celé polky tekvice položíme na olejom vymastený plech alebo jénsku misu. Trochu osolíme.
Pripravíme si plnku: Hríby a paradajky nakrájame na menšie kúsky, zmiešame s nakrájanou dužinou tekvice, vločkami, vajíčkami, korením a soľou. Zmesou naplníme pripravenú tekvicu.
Do jogurtu primiešame strúhaný syr a zalejeme ním plnenú tekvicu.

Pečieme asi hodinu pri 180˚C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.8.2011, 15:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

SUPER a rýchla tvarohová torta bez múky



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia; 200g práškového cukru; 1 balíček vanilkového cukru; 130g masla/rastlinného tuku-Rama,Hera,atď/ ; 500g tvarohu; 2,5 polivkovej lyžice detskej krupice; 100g hrozienok/ja davam namočených do rumu :)/kúsky čokolády, orechov, sušeného ovocia, atď., nastrúhaná citrónová kôra - keď nemáme, stačí aj citrónová aróma, a nakoniec, ak chceme tortu ešte vylepšiť polejeme čokoládovou polevou

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s maslom,práškovým a vanilkovým cukrom do penista, potom pridáme tvaroh, krupicu, citrónovú kôru + ja davam aj lyžičku rumu, ale ten netreba, ak pecieme pre deti :) Potom ručne primiešame hrozienky, kúsky čokolády, orechov, atď. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhej peny a z ľahka primiešame k tvarohovej mase. Vlejeme do dobre vymastenej formy - POZOR mastíme iba dno! Pečieme cca.15 minút pri 200C, potom znížime teplotu na 180C - a pečieme ešte takých 25 minút. Koláč je hotový, ak je do nej vpichnutá špajdľa čistá. Keby koláč príliš rýchlo hnedol, prikryjeme papierom na pečenie alebo jednoduchou servítkou /to mi odporučila ešte Babka, ževraj je to aj lepšie, lebo cesto - hocijaké - pritom aj "dýcha". Len musíme dávať pozor, aby sa neprilepila na koláč./ Ak chceme mať "komplet" tortu, po vychladnutí ju ešte polejeme čokoládovou polevou, ale bežne ju robievam bez nej - aj tak je super a ľahká! Dobrú chuť!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 24.7.2013, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu