. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarina H. (penelope10) ID 45813
.
mimibazar.sk/penelope10
Oblasť: Košice
Telefon: 0908165444
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.5.2008
Naposledy: 20.2.2023 9:33
Aktualizácia: 6.1.2015 21:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
45909539
HODNOTENIE 515
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 6
RECEPTY 30
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 30 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníčky a lá Peťka



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec +0,5kg praskoveho cukru zmiesat do peny, pridat ¼ kg medu (trosku ohriat cca 40 st.) a 2 male lyzicky sody bikarbobny. Korenie pomliet ( v mlynceku na mak s troskou krystaloveho cukru): 2 male lyzicky klincekov, ½ malej lyzicky anízu a 2 velke lyzice mletej skorice. Primiesat a na zaver pridat 1 kg hladkej muky special.

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracovat cesto, zabalit do igelitu, nechat na noc stat do chladnicky a na druhy den spracovat. Cesto nesmie byt prilis riedke, lebo sa rozteka. Vyvalkat na 3-4mm. Pred vyvalkanim 2 hod. pri izbovej teplote. Plechy na pecenie natriet CEROU alebo pouzit mastny papier, je to jednoduchsie. Pecieme pri teplote 200 -220 stupnov. (davat pozor aby ich nespieklo, velmi rychlo sa pecu ani nie 4 minuty, ked zacnu hnednut tak vybrat aby ich nespieklo, no zalezi od rury) Medovniky po upeceni potrieme este horuce celym rozslahanym vajcom a natriet uplne tenucko. Med nema byt skrystalizovany ani velmi husty.
Pri spracovani cesta: Muku preosiat- zmiesat so sodou bikarbonou. Dat na dosku a vymiesanu zmes do muky pridat a vymiesit (nemusi na doske, staci spracovat aj v miske). Stat minimalne 12 hodin v chladnicke v nejakom igelitovom sacku. Pred pecenim vybrat aspon na 2 hodky z chladnicky, aby postalo cesto a trosku zmakklo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Jelenie rezne na šampiňónoch



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg jelenieho (danielieho) stehna, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, olej, 100 g masla, 2 cibule, 150 g čerstvých šampiňónov, 1,5 dl kyslej smotany, 50 g múčneho masla, 1 väčší citrón, 150 g brusnicového kompótu.

POSTUP PRÍPRAVY

Z vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného jelenieho (danielieho) stehna sa naprieč vláknami nakrájajú rezne - 2 kusy s hmotnosťou 190 g na porciu (asi 95 g kus). Rezne sa zľahka naklepú, osolia, okorenia a rýchlo opečú na rozohriatom oleji z obidvoch strán. V oleji po opekaní sa rozpustí maslo, spení nadrobno nakrájaná cibuľa, pridajú sa na tenké plátky nakrájané šampiňóny a spolu sa podusia. Zmes sa zaleje smotanou, pridá sa múčne maslo, spolu sa krátko povarí a dochutí podľa potreby soľou a korením. Pri podávaní sa rezne podlejú omáčkou so šampiňónmi a ozdobia kolieskom citróna s brusnicami. Vhodné prílohy: zemiakové krokety, rôzne upravené zemiaky, dusená ryža

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pečená bravčová krkovička s bylinkami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

600 g bravčovej krkovičky, 4 strúčiky cesnaku, rasca, majoránka, tymián, rozmarín, soľ, 100 g masla, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Očistené a umyté mäso vcelku osoľte potrite rozotreným cesnakom, posypte rascou, majoránkou, rozmarínom a tymiánom. Ochutené mäso uložte na vymastený pekáč, z oboch strán prudko opečte a podlejte horúcou vodou. Na mäso poukladajte kúsky masla, pekáč zakryte a v horúcej rúre pomaly pečte. Pred koncom pečenia mäso odokryte, podlejte výpekom a upečte dočervena.
Upečenú krkovičku pokrájajte na plátky a podávajte s opekanými zemiakmi a dusenou červenou kapustou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Losos s křenovou omáčkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: •Filátka z lososa •Citron •Smetana •Strouhaný čerstvý křen •Sůl,pepř •vývar •Máslo •Mouka hl. •Strouhanka

POSTUP PRÍPRAVY

Omytá a osušená filátka z lososa pokapeme citronem a trošku posolíme.Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.Do pekáčku vložíme lososa a na filátka položíme ještě plátky másla a dáme péct na 15 minut do trouby cca 180 stupňů.Mezi tím si na pánvy rozehřejeme máslo a zaprášíme moukou,uděláme si jako by jíšku.Zpěněnou jíšku zalijeme 100ml vývaru a mícháme,přilijeme smetanu a přidáme tak 2 lžíce strouhaného křenu a opepříme.Vše provaříme,popřípadě ještě zahustíme amerikou (hl.mouka s vodou).

Upečeného lososa nandáme na talíř,přelijeme křenovou omáčkou a podáváme opékanými bramborami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Dobre placky - značky SUPIŠ - VYNIKOŠ


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

dobre placky - značky SUPIŠ - VYNIKOŠ Dobre placky - značky SUPIŠ - VYNIKOŠ PLACKY- treba robiť z dvoch dávok, lebo sú brutálne dobré: 1 pochúťková smotana, 9 lyžíc hladkej múky, 3 vajcia, 10 dkg šunkovej salámy, 3 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 10 dkg nastrúhaného syra, trošku vegety, korenie (podľa Vašej chuti). Dobre rozmiešame a na rozpálenom tuku vysmážame placky.

POSTUP PRÍPRAVY

dobre placky - značky SUPIŠ - VYNIKOŠ

Dobre placky - značky SUPIŠ - VYNIKOŠ

PLACKY- treba robiť z dvoch dávok, lebo sú brutálne dobré:

1 pochúťková smotana,
9 lyžíc hladkej múky,

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 28.3.2010, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Vianočný kapor na víne s marinádou



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: Stredne veľký kapor 250 ml suchého vína (rizling) 1000 g zemiakov 100 ml oleja (najlepšie olivového) 3 citróny 2 cesnaky nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať sušené oregano rozmarín tymian podravka (soľ).

POSTUP PRÍPRAVY

Postup: Kapra vypitváme, umyjeme a očistíme od šupín. Na povrchu kož z oboch strán narežme pásiky na každých 3 centimetroch. Povrch aj vnútro posolíme podravkou (soľou). Na dno ohňovzdornej misy nalejeme 200 ml vody, 200 ml bieleho vína a 50 ml oleja. Zmiešame to s jedným pretlačeným cesnakom, petržlenovou vňaťou, štipkou sušeného oregana, rozmarínu a tymianu. Do toho nálevu uložíme celého kapra a dáme piecť asi na 40 minút do vyhriatej rúry. Marinádu na zalievanie upečeného kapra pripravíme zo šťavy z 3 citrónov, 50 ml vína, 50 ml oleja, pretlačeného cesnaku a petržlenovej vňate. Prelejeme ňou upečeného kapra, ozdobeného petržlenovou vňaťou. Podávame s opečenými zemiakmi alebo zemiakovým šalátom s dusenou ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

SNICKERS



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto : 225gr. Hl. múky 75 gr.kr. cukru 175 gr.masla Krém: 200 g masla 400g sladeného mlieka (salko) 4 PL kr. Cukru 250 gr. slaných orieškov Čokoládová poleva: 125 gr mliečnej čokolády 125 gr várovej čokolády (85%-nej )

POSTUP PRÍPRAVY

Z prísad na cesto urobíme hmotu, ktorú rozvaľkáme na plech (cca 20x25 cm)
a pečieme pri 160° asi 40 minút. Necháme vychladnúť.

Krém:
Do hrnca si dáme všetky prísady okrem orieškov a za stáleho miešania pomaly varíme.Zhruba po 10 min. začne krém hustnúť a karamelizovať.
Vtedy pridáme oriešky a ešte horúce nanesieme na cesto,ktoré sme predtým preložili na tácku.

Nad parou rozpustíme čokolády a vylejeme na krém. Vložíme do chladničky a po hodine môžeme krájať.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Rýchla jablková štrúdľa



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: 1 lístkové cesto, 1 vajce, 4-5 väčších jabĺk, cukor podľa chuti, hrsť hrozienok, lyžica rumu, alebo rumová aróma, mletá škorica, papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Lístkové cesto vyvaľkáme a rozprestrieme na plech na papieri na pečenie. Jablká očistíme, ošúpeme, vyberieme jadrá a postrúhame. Zmes zmiešame so škoricou a cukrom podľa chuti. Hrozienka zalejeme horúcou vodou a pridáme rum, alebo arómu, necháme desať minút postáť a potom pridáme k jablkám. Následne plnku rozotrieme na cesto, zavinieme ho a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia 15 až 20 minút. Pred podávaním môžeme posypať zmesou práškového cukru a škorice.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bratislavské bravčové pliecko



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g vykosteného bravčového pliecka, 40 g tuku, 60 g cibule, 20 g rajčiakového pretlaku, 60 g koreňovej zeleniny (zeler, mrkva, petržlen), 80 g konzervovaného hrášku, 20 g sladkokyslých uhoriek, 1 a 1/2 dl kyslej smotany, citrón, 1 dl mlieka, 20 g hladkej múky, 40 g masla, voda alebo vývar, soľ. ***

POSTUP PRÍPRAVY

Pliecko umyjeme, osušíme, osolíme a zo všetkých strán prudko opečieme na rozohriatom tuku. Na tuku po opekaní speníme cibuľu, pokrájanú nadrobno, pridáme pretlak a opečené pliecko, podlejeme vriacim vývarom alebo vodou a pod prikrývkou dusíme do mäkka. Občas prelejeme vlastnou šťavou, obrátime a dolejeme vriacej vody alebo vývaru.
***Mäkké mäso vyberieme a pred podávaním pokrájame na porcie, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, zalejeme vlažným vývarom a mliekom, dobre rozmiešame a varíme asi 30 min.
***Medzitým očistenú koreňovú zeleninu a uhorky pokrájame na tenké rezance a so zeleným hráškom na masle udusíme do mäkka. Uvarenú omáčku pretrieme cez husté cedidlo, pridáme rozšľahanú kyslú smotanu a udusenú zeleninu, dochutíme citrónovou šťavou a krátko povaríme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Sypaný jablkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček detskej krupice, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva,1 kg jabĺk, škoricu

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Prvé štyri suroviny zmiešame. Plech dobre vymastíme Herou a posypeme strúhankou.
Potom rovnomerne rozsypeme 1 hrnček masy a poukladáme postrúhané jablká posypané škoricou, môžeme pridať aj hrozienka, potom znovu masu a zas jablká a nakoniec posledný hrnček masy.
Heru rozpustíme a polejeme koláč. Pečieme v horúcej rúre asi hodinu. Krájame po vychladnutí.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 6.12.2009, 15:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 30 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu