
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
RYBY A DARY MORA |
Katarina H. (penelope10) ID 45813 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Vianočný kapor na víne s marinádou[ recept č. 21590 zo dňa 23.12.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: Stredne veľký kapor 250 ml suchého vína (rizling) 1000 g zemiakov 100 ml oleja (najlepšie olivového) 3 citróny 2 cesnaky nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať sušené oregano rozmarín tymian podravka (soľ). POSTUP PRÍPRAVY Postup: Kapra vypitváme, umyjeme a očistíme od šupín. Na povrchu kož z oboch strán narežme pásiky na každých 3 centimetroch. Povrch aj vnútro posolíme podravkou (soľou). Na dno ohňovzdornej misy nalejeme 200 ml vody, 200 ml bieleho vína a 50 ml oleja. Zmiešame to s jedným pretlačeným cesnakom, petržlenovou vňaťou, štipkou sušeného oregana, rozmarínu a tymianu. Do toho nálevu uložíme celého kapra a dáme piecť asi na 40 minút do vyhriatej rúry. Marinádu na zalievanie upečeného kapra pripravíme zo šťavy z 3 citrónov, 50 ml vína, 50 ml oleja, pretlačeného cesnaku a petržlenovej vňate. Prelejeme ňou upečeného kapra, ozdobeného petržlenovou vňaťou. Podávame s opečenými zemiakmi alebo zemiakovým šalátom s dusenou ryžou. |