. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Martina K. (Martina46) ID 31472
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2008
Naposledy: 18.8.2023 7:41
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 51
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 29
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 29 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

POLIEVKY

Fazulova polievka so zeleninou



POTREBNÉ PRÍSADY

250g suchej fazule, 4 velke mrkvy, 1 petrzlen, 2 zemiaky, pasirovane paradajky, strucik cesnaku, smotana na slahanie, bujon, sol, bobkovy list, majoran.

POSTUP PRÍPRAVY

Den vopred namocenu fazulu dame varit s bobkovym listom a bujonom, ked zmakne, pridame nastruhanu mrkvu, petrzlen, zemiak a paradajky. Varime do uplneho zmaknutia. Na zaver dosoline, smotanu zmixujeme s asi naberackou polievky a cesnakom a kratko povarime spolu s majorankou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nepecena torta s troma plnkami



POTREBNÉ PRÍSADY

1. plnka: -okruhle piskoty (pre istotu 2 balicky - vystacia na celu tortu) -500g jablk -vanilkovy puding -1dcl vody -vanilkovy cukor - 8 kvapiek stevie 2. plnka: -piskoty -250g mascarpone alebo riccota -250g nutelly - ja som pouzila z DM Alnatura, nie je presladena. -marhulovy kompot, najlepsie domaci 3. plnka: -piskoty -2 banany -500ml mlieka -vanilkovy puding - 1 vanilkovy cukor

POSTUP PRÍPRAVY

1. vrstva.
Nakladieme piskoty na dno tortovej formy, mozme pokvapkat stavou z marhuloveho kompotu. Osupeme jabka a nastruhame na jemno, udusime spolu s 1 vanilkovym cukrom, podla potreby este dosladit, ja davam tekutu steviu. Ked su jablka makke, za staleho miesania do nich vlejeme puding rozrobeny v 1dl vody, miesame 1-2 minuty do zhustnutia. Hotovu zmes vylejeme na piskoty a rozotrieme.

2. vrstva.
na jablkovu vrstvu idu opat piskoty - pokvapkat stavou z kompotu. Nutellu a mascarpone zmiesame a rozotrieme na piskoty, potom rozvrstvime odkvapkany marhulovy kompot.

3. vrstva.
Opat piskoty, pokvapkane kompotovou stavou, na kolieska nakrajane banany a puding. Na tuto vrstvu by mala ist este jedna vrstva piskot.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Fašírka na plech s mrkvou a orechami



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg bravcoveho pliecka, velka cibula, 2 struciky cesnaku, 2 polievkove lyzice sojovej omacky a horcice, pol salky mandli alebo vlaskych orechov, 2 velke mrkvy, 4 vajcia, polovica kapie, majoran, sol.

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetko zomelieme, orechy, kapiu a mrkvu je mozne aj rozmixovat, rozprestrieme na peciaci papier a pecieme a pecieme :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Pohankovy kefirovy chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

300g lupanej pohanky alebo pohankovej muky, 50g ryze alebo ryzovej muky, salka domaceho kefiru - pripadne staci par lyzic, voda, lyzicka soli, lyzicka rasce, pol lyzicky jedlej sody, lyzica domaceho jablcneho octu.

POSTUP PRÍPRAVY

Chlebik som skusala robit v dvoch verziach, s mukou a s naklicenou pohankou. Oba boli vynikajuce. Ak pouzijeme muky, jednoducho ich zmiesame s kefirom a pre doplnenie vodou, cesto musi byt nie prilis huste, ale ani riedke, nasleduje totiz faza kvasenia, kedy nechame prikryte cca 12 hodin prekvasit. Domaci kefir funguje fantasticky, z vecera do rana mam cesto krasne prebublinkovane a nadychane a je malicko redsie, preto treba pri primiesavani vody dat pozor, aby cesto nebolo prilis riedke.

Druhy sposob je zdlhavelsi, treba namocit na polhodiku az hodinu pohanku s ryzou, potom zvysnu vodu zliat a nechat prikryte min. 24 hodin malicko naklicit, staci, ked na pohanke vidno zacinajuce klicky. S ryzou sa neudialo nic, pouzila som bielu, mozno naturalka by sa "zobudila".
Po faze naklicovania som zrna pomlela na masovom mlynceku a primiesala kefir, toto som nechala opat namocene a prikryte na 12 hodin.

Dalej je uz postup rovnaky, cesto by nemalo byt prilis huste, ak nahodou je, doplnime potrebne mnozstvo vody.
primiesame ostatne ingrediencie, cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pecieme na nizsej teplote minimalne 45 minut. Mam plynovu trubu, cize neviem odhadnut teplotu, peciem medzi 3 a 4 stupnom z osmich. Cas tiez odhadujem, po polhodine 1.x skontrolujem chlieb.
Upeceny by mal byt na pohlad a dotyk v strede suchy, kontrola spajdlou moc nenapovie, chlebik je vnutri stale trosku lepkavy, ale samozrejme na spajdli nesmie ostat jednoznacne surove cesto, lepkavost je v pohode.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

granadír



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg zemiakov, 150g tarhone, velka cibula, sol, maslo, mleta sladka paprika, kysle uhorky.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvarime v supke, tarhonu kratko osmazime na masle, zalejeme dvojnasobnym mnozstvom vody, osolime a varime do zmaknutia.
Uvarene zemiaky osupeme a nakrajame, na masle osmazime nakrajanu cibulu, zasypeme sladkou paprikou a vsypeme pokrajane zemiaky a hotovu tarhonu.
Premiesame a podavame s kyslou uhorkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.3.2014, 20:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

paleo pizza - korpus



POTREBNÉ PRÍSADY

1 salka mandli, 2 salky slnecnicovych semienok, 3 vajcia, 4 lyzice struhaneho parmezanu, kefir alebo jogurt, lyzicka soli, pol lyzicky sody bikarbony, 1/4 lyzicky suseneho cesnaku.

POSTUP PRÍPRAVY

Mandle a slnecnicove semienka zomelieme na muku, ja meliem na masovom mlynceku.
Zmiesame so suchymi prisadami, potom s vajickami a na zaver pridame potrebne mnozstvo kefiru alebo jogurtu, aby bolo cesto roztieratelne, nie prilis riedke.
Cesto rozotrieme na plech na peciaci papier v tenkej vrstve (moze to vyjst aj na 2 mensie plechy) a pecieme cca 15 minut na slabom ohni (mam plynovu trubu).
treba sledovat, aby sa nepripekalo zospodu, podla potreby upravit dlzku pecenia.

potom postup ako pri obycajnej pizzi, cize nakladieme na korpus co ma kto rad :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bábovka z kyslého mlieka



POTREBNÉ PRÍSADY

300ml kysleho mlieka alebo domaceho kefiru, 150g masla, 3 vajcia, 130g cukru, 1 vanilkovy cukor, 375g hladkej muky, pol CL soli, prasok do peciva, nastruhana citronova kora, hrozienka, tuk na vymastenie, hruba muka na vysypanie formy.

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetky ingrediencie dokladne zmiesame, na zaver pridame s troskou muky prasok do peciva, vylejeme do dobre vymastenej a vysypanej formy a pecieme na 160C° cca 50 minut.

Toto je mnou upraveny tento recept:
http://varecha.pravda.sk/recepty/babovka-z-kysleho-mlieka-fotorecept/31554-recept.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Sosovicovy privarok s pohankou



POTREBNÉ PRÍSADY

500g sosovice, pol pohara pohanky, kysla smotana alebo jogurt, cesnak, jablcny ocot alebo citronova stava, cukor, sol, bobkovy list.

POSTUP PRÍPRAVY

Sosovicu aj pohanku zvycajne namacam 24 hodin vopred, kazdu zvlast, kvoli lepsej stravitelnosti.
Je mozne nechat ich aj jemne naklicit, stacia na to 2 dni.

Dam varit sosovicu s bobkovym listom, ked je makka, pridam pohanku, cesnak a sol, tu staci varit kratko, pripadne po par minutach vypnem a necham pohanku dojst.
Nepodlievam velkym mnozstvom vody, masa je dost husta, cast sosovice s pohankou potom rozmixujem s kyslou smotanou (tym privarok dost zredne, je tak akurat husty), dochutim asi 1lyzicou cukru, kto ma rad kysle, moze podla potreby dat jablcny ocot ci citron. Ja davam asi lyzicu octu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

nepečené kokosové guľky



POTREBNÉ PRÍSADY

2 sáčky strúhaného kokosu, 3 lyžice mletých mandlí (nemusia byť), maslo 250g, 3 PL medu.

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo som rozpustila v kastróli, po vychladnutí na prijateľnú teplotu som primiešala med, zmiešala s kokosom a mandlami a vytvarovala guľky.
V prípade, že sa masa pri tvarovaní guliek rozpadáva, treba pridať trochu masla.
Nechala som guľky stuhnúť v chladničke.
Pred jedením nechať chvíľu pri izbovej teplote zmäknúť, lepšie sa jedia :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.1.2014, 7:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Pohánka s bryndzou



POTREBNÉ PRÍSADY

Pohanka, bryndza, slaninka, salat podla chuti :)

POSTUP PRÍPRAVY

Pohanku uvarime tradicnym sposobom, ja den vopred namacam, potom, akonahle mi zovrie, uz len necham dojst. Slaninku pozivam prerastenu slaninu, viac nam s nou chuti.
Pohanku uz len zmiesame s bryndzou a zasypeme oskvarkami, salatik moze a nemusi byt :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 29 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu