končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 29 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Fazulova polievka so zeleninouPOTREBNÉ PRÍSADY 250g suchej fazule, 4 velke mrkvy, 1 petrzlen, 2 zemiaky, pasirovane paradajky, strucik cesnaku, smotana na slahanie, bujon, sol, bobkovy list, majoran. POSTUP PRÍPRAVY Den vopred namocenu fazulu dame varit s bobkovym listom a bujonom, ked zmakne, pridame nastruhanu mrkvu, petrzlen, zemiak a paradajky. Varime do uplneho zmaknutia. Na zaver dosoline, smotanu zmixujeme s asi naberackou polievky a cesnakom a kratko povarime spolu s majorankou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Nepecena torta s troma plnkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1. plnka: -okruhle piskoty (pre istotu 2 balicky - vystacia na celu tortu) -500g jablk -vanilkovy puding -1dcl vody -vanilkovy cukor - 8 kvapiek stevie 2. plnka: -piskoty -250g mascarpone alebo riccota -250g nutelly - ja som pouzila z DM Alnatura, nie je presladena. -marhulovy kompot, najlepsie domaci 3. plnka: -piskoty -2 banany -500ml mlieka -vanilkovy puding - 1 vanilkovy cukor POSTUP PRÍPRAVY 1. vrstva. Nakladieme piskoty na dno tortovej formy, mozme pokvapkat stavou z marhuloveho kompotu. Osupeme jabka a nastruhame na jemno, udusime spolu s 1 vanilkovym cukrom, podla potreby este dosladit, ja davam tekutu steviu. Ked su jablka makke, za staleho miesania do nich vlejeme puding rozrobeny v 1dl vody, miesame 1-2 minuty do zhustnutia. Hotovu zmes vylejeme na piskoty a rozotrieme. 2. vrstva. na jablkovu vrstvu idu opat piskoty - pokvapkat stavou z kompotu. Nutellu a mascarpone zmiesame a rozotrieme na piskoty, potom rozvrstvime odkvapkany marhulovy kompot. 3. vrstva. Opat piskoty, pokvapkane kompotovou stavou, na kolieska nakrajane banany a puding. Na tuto vrstvu by mala ist este jedna vrstva piskot. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Fašírka na plech s mrkvou a orechamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg bravcoveho pliecka, velka cibula, 2 struciky cesnaku, 2 polievkove lyzice sojovej omacky a horcice, pol salky mandli alebo vlaskych orechov, 2 velke mrkvy, 4 vajcia, polovica kapie, majoran, sol. POSTUP PRÍPRAVY Vsetko zomelieme, orechy, kapiu a mrkvu je mozne aj rozmixovat, rozprestrieme na peciaci papier a pecieme a pecieme :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Pohankovy kefirovy chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 300g lupanej pohanky alebo pohankovej muky, 50g ryze alebo ryzovej muky, salka domaceho kefiru - pripadne staci par lyzic, voda, lyzicka soli, lyzicka rasce, pol lyzicky jedlej sody, lyzica domaceho jablcneho octu. POSTUP PRÍPRAVY Chlebik som skusala robit v dvoch verziach, s mukou a s naklicenou pohankou. Oba boli vynikajuce. Ak pouzijeme muky, jednoducho ich zmiesame s kefirom a pre doplnenie vodou, cesto musi byt nie prilis huste, ale ani riedke, nasleduje totiz faza kvasenia, kedy nechame prikryte cca 12 hodin prekvasit. Domaci kefir funguje fantasticky, z vecera do rana mam cesto krasne prebublinkovane a nadychane a je malicko redsie, preto treba pri primiesavani vody dat pozor, aby cesto nebolo prilis riedke. Druhy sposob je zdlhavelsi, treba namocit na polhodiku az hodinu pohanku s ryzou, potom zvysnu vodu zliat a nechat prikryte min. 24 hodin malicko naklicit, staci, ked na pohanke vidno zacinajuce klicky. S ryzou sa neudialo nic, pouzila som bielu, mozno naturalka by sa "zobudila". Po faze naklicovania som zrna pomlela na masovom mlynceku a primiesala kefir, toto som nechala opat namocene a prikryte na 12 hodin. Dalej je uz postup rovnaky, cesto by nemalo byt prilis huste, ak nahodou je, doplnime potrebne mnozstvo vody. primiesame ostatne ingrediencie, cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pecieme na nizsej teplote minimalne 45 minut. Mam plynovu trubu, cize neviem odhadnut teplotu, peciem medzi 3 a 4 stupnom z osmich. Cas tiez odhadujem, po polhodine 1.x skontrolujem chlieb. Upeceny by mal byt na pohlad a dotyk v strede suchy, kontrola spajdlou moc nenapovie, chlebik je vnutri stale trosku lepkavy, ale samozrejme na spajdli nesmie ostat jednoznacne surove cesto, lepkavost je v pohode. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
granadírPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg zemiakov, 150g tarhone, velka cibula, sol, maslo, mleta sladka paprika, kysle uhorky. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvarime v supke, tarhonu kratko osmazime na masle, zalejeme dvojnasobnym mnozstvom vody, osolime a varime do zmaknutia. Uvarene zemiaky osupeme a nakrajame, na masle osmazime nakrajanu cibulu, zasypeme sladkou paprikou a vsypeme pokrajane zemiaky a hotovu tarhonu. Premiesame a podavame s kyslou uhorkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 19.3.2014, 20:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
paleo pizza - korpusPOTREBNÉ PRÍSADY 1 salka mandli, 2 salky slnecnicovych semienok, 3 vajcia, 4 lyzice struhaneho parmezanu, kefir alebo jogurt, lyzicka soli, pol lyzicky sody bikarbony, 1/4 lyzicky suseneho cesnaku. POSTUP PRÍPRAVY Mandle a slnecnicove semienka zomelieme na muku, ja meliem na masovom mlynceku. Zmiesame so suchymi prisadami, potom s vajickami a na zaver pridame potrebne mnozstvo kefiru alebo jogurtu, aby bolo cesto roztieratelne, nie prilis riedke. Cesto rozotrieme na plech na peciaci papier v tenkej vrstve (moze to vyjst aj na 2 mensie plechy) a pecieme cca 15 minut na slabom ohni (mam plynovu trubu). treba sledovat, aby sa nepripekalo zospodu, podla potreby upravit dlzku pecenia. potom postup ako pri obycajnej pizzi, cize nakladieme na korpus co ma kto rad :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bábovka z kyslého mliekaPOTREBNÉ PRÍSADY 300ml kysleho mlieka alebo domaceho kefiru, 150g masla, 3 vajcia, 130g cukru, 1 vanilkovy cukor, 375g hladkej muky, pol CL soli, prasok do peciva, nastruhana citronova kora, hrozienka, tuk na vymastenie, hruba muka na vysypanie formy. POSTUP PRÍPRAVY Vsetky ingrediencie dokladne zmiesame, na zaver pridame s troskou muky prasok do peciva, vylejeme do dobre vymastenej a vysypanej formy a pecieme na 160C° cca 50 minut. Toto je mnou upraveny tento recept: http://varecha.pravda.sk/recepty/babovka-z-kysleho-mlieka-fotorecept/31554-recept.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Sosovicovy privarok s pohankouPOTREBNÉ PRÍSADY 500g sosovice, pol pohara pohanky, kysla smotana alebo jogurt, cesnak, jablcny ocot alebo citronova stava, cukor, sol, bobkovy list. POSTUP PRÍPRAVY Sosovicu aj pohanku zvycajne namacam 24 hodin vopred, kazdu zvlast, kvoli lepsej stravitelnosti. Je mozne nechat ich aj jemne naklicit, stacia na to 2 dni. Dam varit sosovicu s bobkovym listom, ked je makka, pridam pohanku, cesnak a sol, tu staci varit kratko, pripadne po par minutach vypnem a necham pohanku dojst. Nepodlievam velkym mnozstvom vody, masa je dost husta, cast sosovice s pohankou potom rozmixujem s kyslou smotanou (tym privarok dost zredne, je tak akurat husty), dochutim asi 1lyzicou cukru, kto ma rad kysle, moze podla potreby dat jablcny ocot ci citron. Ja davam asi lyzicu octu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
nepečené kokosové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 sáčky strúhaného kokosu, 3 lyžice mletých mandlí (nemusia byť), maslo 250g, 3 PL medu. POSTUP PRÍPRAVY Maslo som rozpustila v kastróli, po vychladnutí na prijateľnú teplotu som primiešala med, zmiešala s kokosom a mandlami a vytvarovala guľky. V prípade, že sa masa pri tvarovaní guliek rozpadáva, treba pridať trochu masla. Nechala som guľky stuhnúť v chladničke. Pred jedením nechať chvíľu pri izbovej teplote zmäknúť, lepšie sa jedia :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 2.1.2014, 7:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Pohánka s bryndzouPOTREBNÉ PRÍSADY Pohanka, bryndza, slaninka, salat podla chuti :) POSTUP PRÍPRAVY Pohanku uvarime tradicnym sposobom, ja den vopred namacam, potom, akonahle mi zovrie, uz len necham dojst. Slaninku pozivam prerastenu slaninu, viac nam s nou chuti. Pohanku uz len zmiesame s bryndzou a zasypeme oskvarkami, salatik moze a nemusi byt :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 29 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |