končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Extra šťavnaté banánové cupcakesPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 banány, 1 lyžica javorového sirupu, 50 g zmäknnutého masla, 1 jogurt, 2 menšie vajíčka, 1 dl mlieka, pol sáčku vanilkového pudingu,150 g múky, pol balíčka prášku do pečiva, 1 horká čokoláda, 3 banány v čokoláde, tie menšie, čo sú veľkosti prstu na ruke. Krém: 1 banán, 1 jemný tvaroh, 2 lyžice prášku créme olé vanilka, 2 lyžice javorového sirupu, ďalej potrebujeme formu na muffiny, košíčky, zdobiaci sáčok POSTUP PRÍPRAVY Cesto pripravíme tak, že najprv zmiešame banán s javorovým sirupom do penista, pridáme maslo, dobre rozmiešame, nasleduje jogurt, , vajíčka, potom pridáme suché prísady ako pudingový prášok, múka a prášok do pečiva nastriedačku s mliekom. Dobre rozmiešame a už len pridáme rozdrvenú čokoládu a na malé kúsky nakrájané banány v čokoláde, ktoré pomúčime, aby nám nepadli pri pečení na dno. Cesto naložíme do 2/3 do sáčkou a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme približne 30 min. na 180 stupňoch v elektrickej rúre. Je to lepšie po 20 min. sledovať a spraviť skúšku so špáratkom. Z formy vyberáme až vychladnuté, lebo cesto je veľmi jemné a potlačilo by sa. Vychladnuté zdobíme krémom. Krém si spravíme tak, že všetky uvedené prísady zmiešame elektrickým mixérom. Ak by bol krém veľmi hustý, pridáme trochu mlieka. Chuťovo sú neprehnane sladké, extra banánové kvôli banánom v čokoláde a banánovému krému. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 5.5.2013, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medová bábovka s orieškami a sušeným ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY 5 ks vajcia, 250 g polohrubá múka, 2 ks vanilkový cukor, 3 lyžice medu, 2 lyžice javorového sirupu (je možné nahradiť medom), 1 lyžička škorice, 1 lyžička medovníkového korenia, 1 dcl mlieko,1 dcl olej, 1 kypriaci prášok do pečiva, trošku rumu, hrsť hrozienok, hrsť sušeného ovocia podľa vlastného výberu, mešia hrsť vlažských orechov, menšia hrsť opražených lieskovcov (nemusia by opražené, ale mne tak viac chutia), čokoláda - môže byť polka, alebo aj celá tablička strúhanka POSTUP PRÍPRAVY Ako prvé si dáme namočiť hrozienka a sušené ovocie do rumu (vynikajúce sú sušené slivky a brusnice). Následne si pripravíme 2 misky. Rozbijeme 5 vajec a oddelíme žĺtka od bielkov. Do bielok pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh. V osobitnej miske potom vyšľaháme žĺtka s vanilkovým cukrom, medom, javorovým sirupom, škoricou a perníkovým korením až do penista, pridáme mlieko a tiež dobre premiešame. Postupne pridávame múku premiešanú s kypriacim práškom. Pridáme asi tak polovicu, potom primiešame olej a dobre zmiešame. Zľahla pridáme časť našlahaných bielkov, zas trochu múky, zas trochu bielkov až kým sa nám pekne nerozmieša múka a zľahka tie bielka do toho. Nakoniec pridáme sušené ovocie a hrozienka v rume, samozrejme aj s rumom. Pridáme lieskovce, orechy a nalámanú čokoládu - môže byť horká, mliečna, ja som dala mliečnu - orieškovú. Poriadne vyolejujeme bábovkovú formu a vysypeme strúhankou. Pečieme približne 40 minút pri 180 stupňoch vo vopred vyhriatej rúre. Ja som ju odhadla podľa farby a cesto skúsila špáratkom. Keďže ja nemám rada pocukrované bábovky, tak ja neposýpam cukrom. Ale kto má rád, môže si ju zaliať čokoládovou polevou. Ja ju mám rada presne takú neocukrovanú, medovú s hrnčekom mliečka! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 22.3.2013, 9:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Plnený baklažánPOTREBNÉ PRÍSADY 1 baklažán, 2 uvarené vajíčka, slnečnicové a tekvicové semiačka, 1 jarná cibuľka, 2 strúčiky cesnaku, 2 plátky parmskej šunky, 2 plátky syru, soľ, farebné korenie (stačí aj čierne), ale najlepšie je čerstvo namleté, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Baklažán si prekrojíme na polovicu a vydlabeme dužinu. Pokvapkáme ho olejom, nakrájame do neho plátky cesnaku a okoreníme. Následne si dáme pražiť semiačka. Medzitým si nastrúhame vajíčka uvarené na tvrdo, pridáme opražené semiačka, nakrúžky pokrájanú cibuľku, osolíme a dobre zamiešame. Na polovičky baklažánu si dáme parmskú šunku, naložíme na ňu plnku a prikryjeme plátkom syra. Všetko dáme zapiecť do rúry, kým nám syr nechytí zlatistú farbu! :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 19.6.2013, 21:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Parížske čokoládové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 10 dkg veľmi horká čokoláda (70%), 1 polievková lyžica nescafe, cca 0,5 horúcej vody, 0,3 dl Baileys (nemusí byť), 15 dkg hladká múka, kávová lyžička prášku do pečiva, štipka soli, 15 dkg višňový lekvár (alebo iný tmavý lekvár), 0,5 dcl brandy (alebo rum), 10 dkg zmäknuté maslo, 15 dkg cukor (alebo med, môže byť aj menej, podľa chuti), 2 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Čokoládu si nakrájame veľmi najemno, nasypeme do misky, pridáme lyžicu nescafe a zalejeme horúcou vodou, ktorú prilievame postupne, aby sa čokoláda postupne aj s nescou roztopila. Vznikne nám taká poloriedka čokoládová hmota. Pridáme do nej trochu Baileys, ak máme doma, ak nie, tak len odložíme misku bokom. Do ďalšej misky pridáme lekvár a rozmiešame s brandy, resp. rumom. Zatiaľ si do misky pripravíme rozpustené maslo, cukor, vajíčka a vyšľaháme do penista ručným mixérom, pridáme čokoládové a lekvárovú hmotu, štipku soli, múku s rozmiešaným PDP a vyšlaháme najprv na slabom stupni s ručným mixérom, aby sa veľmi neprášila múka a neskôr poriadne premiešame na vyššom stupni. Plníme muffinové formičky do 2/3 a dáme do predhriatej rúry na cca 25 minút pri175 stupňoch upiecť. Pred vybratím môžeme otestovať špáratkom, či sa cesto upieklo. Nepečieme prehnane dlho, aby sa cesto nevysušilo. Pri správnej dĺžke pečenia zostáva cesto vláčne a šťavnaté!!! Odporúčam všetkám milovníkom čokoládových pochúťok!!! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Čokoládovo čokoládové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g hladká múka 2 lyžičky prášku do pečiva 1/2 lyžičky jedlej sódy 175 g cukru 2 lyžice kakaa 150 g čokolády horkej posekanej na kúsky 250 ml mlieka 90 ml oleja 1 vajce 1 lyzicka vanilkovej esencie, môže byť aj vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Keďže mojou maximálnou slabosťou je čokoláda, rozhodla som sa spraviť si čosi čokoládové. Na nete (www.nanicmama.sk, musím podotknúť, že veľmi trefný názov ) som si našla zaujímavý recept na muffiny od Nigelly Lawson. Vyzeral skutočne jednoducho, tak som neváhala, pridala som si všetky potrebné suroviny do misky, najprv suché, potom tekuté a zmiešala. Skutočne nič komplikované. Ako bonus som pridala nadrvenú čokoládu až na koniec, niektoré kúsky boli dosť veľké, ale aspoň sa bude do čoho v muffinoch zahryznúť. Už zostalo len naložiť muffiny do košíkov a nechať 20 minút piecť pri 200 stupňoch. Údajne z toho má byť 24 kusov, ja som mala len nejakých 18. Asi som dala veľa hmoty do košíkov. Ale vyšli mi nádherne hore všetky muffiny. Prvú dávku som posypala lúpanými mandľami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 19.12.2013, 18:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia s mexickým klobúkomPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g kuracie prsia, soľ, korenie, olej, cca 1 dcl vína, 1 konzerva ananásu - krúžky, 2 malé banány, mozzarela POSTUP PRÍPRAVY Ráno, ešte taká rozospatá som sa spamätala, že som v noci zabudla vybrať mäsko, aby sa mi do rána rozmrazilo. Po krátkej úvahe som sa rozhodla pre kuracie prsia, keďže tie sa rýchlo roztopia. Kým sa kuracie prsíčka roztápali, ja som sa vrátila do postele, pozrieť si film. Potrebovala som ešte načerpať energiu pred nedeľňajším obedom. :)) Keď som konečne vyliezla z postele, bolo už dosť neskoro, tak som sa rozhodla, že dnes to nemôže byť znova veľmi komplikovaný obed. Napadlo ma, že mám ešte v komore konzervu ananásu, včera som si kúpila banán, takže ideálna kombinácia, spraviť si kuracie prsia s mexickým klobúkom. :)) Kuracie prsia som si narezala na tenké plátky, trochu vyklepala, osolila a okorenila s farebným mletým korením - čerstvo namleté mu dodáva silnejšiu chuť, takže netreba toho príliš veľa. Medzičasom som si rozpálila na panvici olej a poukladala som naň kuracie plátky. Keď sa z oboch strán plátky prepiekli do zlatista, podliala som to približne 1 dcl vína. Kým sa mäso dusilo, otvorila som si konzervu ananásu - plátky a na každý plátok som poukladala krúžok ananásu a podliala mäso so šťavou, ktorá jemne skaramelizovala. Zostala mi tam už len hustý výpek. Keď mäso zmäklo, do každého plátku ananásu som napchala polku banánu a všetko postrúhala syrom - tento krát mozzarelou, aby neprerazila sladkastú chuť ananásu. Podávala som z celozrnnými cestovinami. Je to skvelé i s ryžou a zvyšok ananásového kompótu sa môže podávať k jedlu. :) Želám dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Krevetovo - zeleninový rýchlošalátPOTREBNÉ PRÍSADY Mrazené krevety, biele suché víno, soľ, olivový olej, zelenina podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Takže krevety sú rozmrazené, šupnem ich na trochu oleja a opražím z oboch strán, kým nedostanú zlatistý nádych. Jemne osolím a podlejem trochou suchého vína. Medzičasom si nakrájam všetku zeleninu, čo nájdem doma: paradajky, uhorky, mrkvu, pridám olivy, kukuricu a bazalkové listy. Už len na vrch pridať krevety aj s trochou šťavy, ktorá zostala z vína, olivového oleja a samotnej šťavy kreviet a chutný šalát sa môže podávať. \r\nPodľa potreby sa môže pokvapkať ešte citrónom a okoreniť čerstvo namletým čiernym korením. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Opité prsia utopené v smotanovo - syrovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY 300 g kuracích pŕs, korenie, drvený cesnak, soľ, olivový olej, pár plátkov masla (nemusí byť), 1,5 dcl vína, max. 1 dcl mlieka, trochu mladej cibuľky ( v zime môže byť trochu póru, alebo červená cibuľka), 1 smotana, syr gouda podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Prikladám obrázkový postup. :) Ozdobenie podľa nálady a vkusu... :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Pestové cestoviny s morčacími kockamiPOTREBNÉ PRÍSADY Pre dvoch: 150 - 200 g morčacích pŕs, trochu oleja, soľ, korenie, pár koliesok cibuľky, cestoviny podľa chuti, olivy, paradajky Na pesto: Za hrsť bazalkových lístkov, malá hrsť orechov, pažítka, deci olivového oleja, 40g syru gouda POSTUP PRÍPRAVY Keďže som dostala pekný črepník bazalky, rozhodla som sa urobiť si pesto. Keďže som nemala doma ani píniové oriešky a ani parmezán, tak som pekne improvizovala podľa seba, ale však poďme pekne postupne. Nechala som zovrieť horúcu vodu a medzi tým som si pripravila panvicu, rozpálila na nej trocha oleja a pridala cca 150 g na kocky pokrájaných morčacích pŕs. Mäsko som osolila a okorenila zmesou farebného korenia, len tak jemne a pridala som niekoľko koliesok čerstvej cibuľky. Medzičasom mi zovrela aj voda, do ktorej som naliala 200 g cestovín. No a keďže sa mi cestoviny varili a mäsko pieklo, pustila som sa do pesta a keďže som so surovinami improvizovala, nazvala som to pesto ala Efi. A ako na to: zoberieme si za hrsť listov čerstvej bazalky, za malú hrsť orechov, za pol hrsť čerstvej pažítky, asi tak pol deci olivového oleja a približne 40 g syru gouda. Všetko som zmixovala na hustu hmotu. Potom už stačilo zmiešať cestoviny, morčacie mäsko, pesto a ako tuning pridať trochu kokteilových paradajok a olív a chutná večera bola na tanieri. Aby nám to lepšie trávilo, ako súčasť večeri nemohol chýbať ani pohárik chladeného bieleho vínka. :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Vínové pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: cca 50 dkg hladkej múky špecial, 50dkg masla (Palmarin, alebo čosi podobné), 14 veľkých lyžíc bieleho vína a soľ podľa chuti Na potretie: 1 žĺtko Na ozdobenie: semiačka, alebo syr, mak... každému podľa chuti :) POSTUP PRÍPRAVY Ani jedna dobrá oslava sa nemôže zaobísť bez chutného jedla a dobrého alkoholu... hlavne dobre dozretého vína. Tak prečo to nespojiť všetko do jedného a nepochutiť si na neodolateľne dobrých vínových pagáčikoch? V podstate je to veľmi jednoduché, potrebujeme cca 60 dkg hladkej múky špecial, 50dkg masla (Palmarin, alebo čosi podobné), 14 veľkých lyžíc bieleho vína a soľ podľa chuti. Celú zmes spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Zdá sa nám veľmi maslové a mäkké, preto ho treba na noc odložiť do chladničky a nechať stuhnúť. Na ďalší deň ho vyvalkáme na približne 1 až 1,5 cm hrúbku a vykrajujeme pagáčiky. Potrieme ich žĺtkom a ozdobíme podľa vlastného uváženia - mandle, orechy, slnečnicové semiačka, tekvicové semiačka, syr... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |