. .. .. .. .. .. .
. .

Opité prsia utopené v smotanovo - syrovej omáčke - RECEPT 51084

Eva M. (Pohodovka) ID 30428
.
Oblasť: Levice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.12.2007
Naposledy: 16.12.2022 19:36
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 22
NÁVODY 0

KURACIE MÄSO A HYDINA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Opité prsia utopené v smotanovo - syrovej omáčke


[ recept č. 51084 zo dňa  ]


Opité prsia utopené v smotanovo - syrovej omáčke


POTREBNÉ PRÍSADY

300 g kuracích pŕs, korenie, drvený cesnak, soľ, olivový olej, pár plátkov masla (nemusí byť), 1,5 dcl vína, max. 1 dcl mlieka, trochu mladej cibuľky ( v zime môže byť trochu póru, alebo červená cibuľka), 1 smotana, syr gouda podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Prikladám obrázkový postup. :)

Ozdobenie podľa nálady a vkusu... :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Pripravíme si kuracie prsia, narežeme ich na tenké plátky, osolíme, okoreníme a ja som ich potrela aj drveným cesnakom. Medzi tým na panvici rozpálime olivový olej a pridala som aj dva tenké plátky kravského masla, ktoré dodá mäsku skvelú chuť a vložíme kuracie plátky.


Opečieme ich z oboch strán do zlatista.


Aby nám ešte mäsko nadobudlo jemnejšiu chuť, pridala som približne 1,5 dcl bieleho vínka a nechala som ho odpariť, kým mi pod mäsom nevznikla hustá šťava - zmes výpeku a vína. Aby sa mi po pridaní syru a smotany nezbehla omáčka, zvyknem mäso podliať asi tak 1 dcl mlieka, pričom dostaneme bledo žltú omáčku. Medzičasom som pokrájala na krúžky mladú cibuľku a pridám do panvice.


A už sú na rade len posledné dve zložky - syr a smotana. Keďže v chladničke som našla Goudu, ja som použila na nastrúhanie tú, ale môže to byť aj klasická eidamská tehla. Tu v Nemecku je Eidam drahší ako Gouda, takže ja väčšinou varím s ňou.


Keď sa nám syr poriadne roztečie, môže prísť na rad smotana. Ak by si to niekto chcel dopriať menej kalorické, tak je možné použiť light syr a jogurt, ale s jogurtom opatrne, najprv treba panvicu odstaviť z ohňa a až potom pomaly primiešať jogurt, aby sa nám nezrazil. Ja som si však dopriala trochu kalórií navyše a pridala som kyslú smotanu, poriadne zamiešala a nechala ešte raz zovrieť.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Pestové cestoviny s morčacími kockami | Opité prsia utopené v smotanovo - syrovej omáčke | Krevetovo - zeleninový rýchlošalát >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu