. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jana S. (JaniS.) ID 159902
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.7.2010
Naposledy: 26.10.2018 19:00
Aktualizácia: 21.10.2015 15:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 28
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 49
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 49 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Nepečená vianočná svieca



POTREBNÉ PRÍSADY

TELO SVIEČKY: 360 g pomletých detských piškót, 450 g prášk. cukru, 45 g kakaa, 30 g vanil. cukru, 150 g mletých orechov, 350 g zmäknutého masla, 6-8 PL mlieka +++ KRÉM: 200 g g masla, 2 menšie žĺtky, 90 g prášk. cukru, 3 PL likéru alebo rumu +++ cca 220 g detských piškót na spodok sviečok +++ 1, 5 balenia mandlí ako "plameňov" sviečok

POSTUP PRÍPRAVY

1. Telo: Piškóty zmiešame s preosiatym prášk. cukrom a kakaom. Pridáme van. cukor a orechy a spolu s pokrájaným maslom a mliekom vymiesime na nelepivú hmotu, ktorú zabalíme do mikroténu a dáme na 2 hodiny do chladničky.
2. Krém: Zmäknuté maslo vymiešame so žĺtkami a preosiatym cukrom a za stáleho miešania pridávame likér.
3. Z odpočinutého cesta si potom odoberáme malé kúsky, ktoré vtláčame do formičiek na úliky (tie sme predtým zvnútra vystlali mikroténom). Do stredu naplnenej formičky vyhĺbime opakom varešky jamku, ktorú naplníme krémom, priklopíme detskou piškótou (rovná strana piškóty má byť vonku, inak nebude sviečka stabilne stáť) a za pomoci mikroténu ľahko vyklopíme takmer hotovú sviečku. Necháme cez noc postáť na chlade.
4. Na druhý deň si mandle vhodíme do vriacej vody na 50 sekúnd, potom ich vyberieme, necháme pár sekúnd chladnúť a nechtami ich opatrne ošúpeme. Takých 15 minút necháme mandle voľne vysušiť v teple na tácke a potom ich širšou stranou dobre hlboko pozapichujeme na vrch sviečok a okraje jemne pritlačíme o mandľu.
5. Kto chce, môže zo zvyšného bielka vyšľahaného so 120 g preosiateho prášk. cukru urobiť polevu, ktorou sviecu po bokoch ozdobí na znak topiaceho sa "vosku". Ja som to už ale nerobila, bolo to dosť sladké aj bez tejto polevy.

- z 1 dávky vyjde asi 76 malých úlikov - sviečok
- ako krém na plnenie som nakoniec použila zmes v štýle "čo dom dal" : 1 čokoládové Pikao, veľa škor. cukru, slivkového džemu a mletých orechov, trochu z alkoholu, granka a kakaa

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.12.2011, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kokosové bonbóny



POTREBNÉ PRÍSADY

150 ml vody, 200 g práškového cukru, 95 g masla, 225 g strúhaného kokosu, 2 ČL vanilkového cukru, 225 g sušeného mlieka (ja som použila sójové) + kokos na obaľovanie a mini papierové košíčky na vkladanie hotových guliek

POSTUP PRÍPRAVY

1. Vodu zmiešame s cukrom a varíme na miernom ohni 5 minút za občasného premiešania. Potom pridáme na kocky pokrájané maslo a miešame do jeho úplného rozpustenia. Odstavíme zo sporáka a pridáme kokos. Po miernom vychladnutí (u mňa asi 4 minúty v chladnej špajzi pri občasnom miešaní) pridáme vanilkový cukor a sušené mlieko a rukou vypracujeme tuhé mierne lepivé cesto, do ktorého môžme ešte v prípade potreby pridať pár PL kokosu či sušeného mlieka. Cesto následne necháme úplne vychladnúť na chlade, potom ho zabalíme do mikroténu a dáme na 1,5 hod do chladničky.
2. Z hmoty tvoríme guľôčky, ktoré obaľujeme v kokose, dáme ich stuhnúť na noc na plech vyložený pečiacim papierom a na druhý deň ich vkladáme do papierových košíčkov. Skladujeme najlepšie v chladničke.

- z 1 dávky mi vyšlo 94 kusov guliek o priemere 2 cm, kokosu na obaľovanie som minula cca 80 g
- po stuhnutí je hmota pri tvarovaní lepkavá, ťahavá a mastná, ale to je v poriadku (kto chce, môže pri tvarovaní guliek pridať do vnútra aj olúpanú mandľu)
- guľky radím prenášať na plech a obaľovať v kokose nie s prstami ale s lyžičkou, pomocou ktorej guľku "kotúľame" po kokose (na mastné prsty by sa nalepilo zbytočne veľa kokosu, ktorý mal byť určený len na guľky)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 2.12.2012, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Škoricovo-karamelový Bubble bread



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 250 ml mlieka, 80 ml vody, 2 PL roztopeného masla, 1 čerstvé droždie, 50 g kryšt. cukru, 480 g hl. múky, 1 ČL soli+++POSÝPKA: 200 g kryšt. cukru, 2 vrchovaté ČL mletej škorice, 125 g roztopeného masla+++ZÁLIEVKA: 135 g kryšt. cukru, 60 g zmäknutého masla, 60 ml mlieka+++POLEVA: 1 hrnček prášk. cukru, 3 PL pomarančovej šťavy (asi pol veľkého pomaranča), 1 PL vriacej vody

POSTUP PRÍPRAVY

1. Cesto: Zohrejeme mlieko, vodu, maslo a cukor do úplného roztopenia, nech je zmes mierne teplá. Pridáme rozmrvené droždie a necháme vzísť kvások. V druhej miske zatiaľ zmiešame preosiatu múku so soľou. Prilejeme kvások a miesime 5 minút. Potom vyberieme z hrnca a cesto položíme na múkou vysypanú dosku, kde ho rozvaľkáme na hrúbku 8 mm, pokrájame na kocky 3x3 cm, ktoré v dlani formujeme na malé guľky.
2. Posýpka: Vyformované guľky namáčame najskôr do roztopeného masla z Posýpky, a následne ich vyváľame v zmesi škorice a cukru, taktiež z Posýpky. Guľky kladieme do bábovkového venca (môžeme si ho vopred aj vystlať vystrihnutým kruhom z pečiaceho papiera - ľahšie sa nám potom bude vyklápať vychladnuté cesto), ktorý sme si ešte po vonkajšom aj vnútornom obvode jemne vymazali a posypali mletými orechmi či hrubou múkou alebo strúhankou. Zvyšné roztopené maslo a škoricovú zmes z Posýpky potom spojíme dohromady a nalejeme na guľky vo forme. Necháme ich 5 minút kysnúť pod prikrývkou niekde v teple či pri radiátore.
3. Zálievka: Medzitým si všetky suroviny zo zálievky povaríme na miernom ohni asi 3 minúty do mierneho zhustnutia a omáčku vylejeme na guľky. Formu položíme na veľký plech kvôli vytekajúcej omáčke pri pečení a dáme do rúry na 180°C na 40 minút.
4. Po vychladnutí (najlepšie na druhý deň) Bubble bread cikcakovito pofŕkame polevou: do hrnčeka o objeme 250 ml navrstvíme práškový cukor s pomocou lyžice (nesypeme ho priamo z krabice). podľa potreby hrnčekom párkrát zatrasieme, aby sa cukor v hrnčeku "správne rozložil". Odmeraný cukor potom 2x preosejeme. Následne doň pridáme šťavu aj vriacu vodu a vymiešame do hustej polevy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 31.10.2013, 23:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Plnená perníková štrúdľa



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 520 g hl. múky, 260 g prášk. cukru, 1 kypr. prášok do perníka, 1 zarovnaná ČL sódy bicarbóny, 1,5 PL kakaa, 2 vajcia, 3 PL rumu, 5 PL medu, 8 PL mlieka, príp. aj 60 g mletých vlašských orechov PLNKA: 420 g redšieho slivkového džemu, 120 g nasekaných mandlí, 100 g hrozienok namočených v 1,5 dcl vody a v 3 PL rumu, 120 g lieskových orechov

POSTUP PRÍPRAVY

Múku preosejeme s prášk. cukrom, kypr. práškom do perníka a kakaom. Pridáme vajcia, rum, med, mlieko a príp. aj orechy, ak sú. Vypracujeme tuhšie, nelepivé cesto, ktoré necháme odležať v chladničke min. 1,5 hodiny. Následne cesto rozdelíme na 2 časti a každú z nich rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3-4mm, potrieme polovicou plnky (z hrozienok nezlievame vodu s rumom) a zrolujeme ako závin. Prenesieme na vymastený plech, kde ich ešte potrieme rozhabarkovaným vajíčkom. Pečieme pri 180°C asi 30-35 minút. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.

- plnka musí byť riedka, čiže k tým 1,5 dcl vody môžme v prípade potreby ešte doliať ďalšiu vodu
- do plnky možno pridať ešte aj 5-6 kociek nasekanej mliečnej čokolády s kandizovaným pomarančom (zn. Milka) a 5 posekaných sušených sliviek

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.12.2011, 16:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Korenistý jablkový chlebíček



POTREBNÉ PRÍSADY

700 g jabĺk bez jadra a stopky, 200 g trstinového cukru, 250 g scedených hrozienok, 150 g posekaných mandlí, 1 PL kakaa, 1 PL mletej škorice, 15 ks rozdrvených klinčekov, 1,5 ČL rozdrveného anýzu, 2 ČL muškátového orecha, 500 g hl. múky, 1 pdp

POSTUP PRÍPRAVY

1. Deň vopred: Nastrúhané jablká zmiešame s trstinovým cukrom a necháme v prikrytej miske postáť cez noc na chladnom mieste.
2. Na druhý deň primiešame všetky ostatné prísady a vypracujeme lepivé cesto, do ktorého párkrát zapracujeme vmiesením ďalšiu hladkú múku podľa potreby, aby nám vzniklo jemné, ale už nelepivé cesto. Na vymastenom veľkom plechu z neho vytvarujeme jednu dlhú "fašírku", ktorú dáme piecť na 180°C asi 30-40 minút.

- možno toto robiť aj vo veľkej forme na biskupský chlebíček, ktorú sme vystlali pečiacim papierom, ale čas pečenia sa tým pádom predĺži (test špajdľou)
- "fašírku" treba robiť skôr úzku (šírka okolo 4-5 cm) ale zato vysokú, lebo počas pečenia má tendenciu sa rozliezať po plechu, tak aby po upečení z nej nebola úplná placka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Pečené vejáriky z krehkého cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 600 g hl. múky, 6 PL kyslej smotany, 1 ČL soli, 2 PL mlieka, 200 g zmäknutej Hery pokrájanej na pláty, 300 g tuhej bravčovej masti + plnka: džem, ochutený tvaroh, orechová či maková zmes

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín vypracujeme v miske jemné cesto, ktoré ešte na doske pomúčenej hladkou múkou ďalej miesime cca 2-3 minúty. Cesto potom zabalíme do mikroténu a dáme do mrazničky na 25-30 minút. Vyberieme ho a znova premiesime na hl. múkou pomúčenej doske. Rozdelíme ho na 3-4 časti, a každú z nich rozvaľkáme na hrúbku 5 mm. Povykrajujeme kolieska s priemerom 5-6 cm, naplníme plnkou (cca pol ČL) a formičkou na perky vytvoríme stlačením vejárik. Dáme na plech, ktorý sme si len dobre vymastili, každý vejárik jemne potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri 180°C asi 18-20 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.11.2011, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládová štrúdľa (splnený sen o ťahanej štrúdli )



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 145 g hl. múky, 1 PL oleja, 1 vajce, štipka soli, 50 ml vlažnej vody PLNKA: 80 g várovej čokolády, 1 PL kakaa, 80 ml mlieka (5 PL + zvyšok), 60 g masla, 50 g prášk. cukru (25+25), pól balíčka vanilínového cukru, štipka soli, 2 vajcia (ž+b), 50 g strúhanky, 50 g mletých vlašských orechov + maslo na potretie vnútra a vonkajšku cesta a aj rúk (50- 90 g)

POSTUP PRÍPRAVY

1. V miske si zmiešame všetky suroviny a rukou vymiesime jemne lepivé, mäkké cesto (cesto môžme podsýpať hl. múkou, ak miesenie ide ťažko). Z neho potom vyformujeme guľu, zvonku bohato ponatierame olejom, zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky na 1,5 hod. Zatiaľ si pripravíme plnku.
2. Čokoládu postrúhame a dáme do misky. 5 PL mlieka vymiešame s kakaom a vlejeme do zvyšku mlieka, ktoré sme nechali prevrieť. Celú kakaovú zmes potom nalejeme na čokoládu, dobre premiešame a necháme jemne vychladnúť.
3. Maslo, 25 g prášk. cukru a van. cukor so štipkou soli vyšľaháme a postupne pridávame oba žĺtky. Vareškou potom primiešame čokoládovú zmes a vmiešame taktiež aj orechy zmiešané so strúhankou. Ešte raz všetko dobre vyšľaháme. Nakoniec len ručne primiešame sneh z oboch bielkov a druhej polovice prášk.cukru.
4. Vychladené cesto z chladničky najskôr ručne naolejovanými rukami vyťaháme na menší lángoš, potom ho položíme na rozprestretú utierku hojne posypanú hladkou múkou a začneme s jemným, opatrným vyťahovaním cesta na hrúbku tenšieho papiera (ruky pravidelne olejujeme, inak sa cesto bude trhať.. ja som vyťahovala cesto bruškami prstov, no niekto to robí za pomoci hánkov a chrbta ruky... cesto má mať max. 55 x 55 cm). Hrubšie okraje zrežieme tak, aby nám ostal pekný rovnostranný obdĺžnik, ktorý celý opatrne potrieme roztopeným maslom, na jednu tretinu (asi 1 cm od okrajov) navrstvíme čokoládovú plnku a cesto zvinieme pomocou utierky a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Konce založíme pod štrúdľu a jemne pritlačíme prstami. Celú plochu popicháme nahusto špáratkom či špajdľou a ešte raz potrieme roztopeným maslom.
5. Pečieme pri 180°C tých 30-35 minút do zlatohneda, pričom aspoň raz počas pečenia štrúdľu znovu potrieme maslom. Po upečení necháme dobre vychladnúť, nakrájame najlepšie s citom pílkovým nožom a posypeme práškovým cukrom

- ak by cesto prasklo a plnka vytiekla, tak ju jemne zatlačíme vidličkou dovnútra hneď po vybratí plechu z rúry po dopečení

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 9.10.2011, 22:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Jablková žemľovka s tvarohom



POTREBNÉ PRÍSADY

8 tvrdších rohlíkov, 800 ml mlieka, 2 vajcia (ž+b), 320 g hrudkovitého tvarohu, postrúhaná kôra z 1 citróna, 1,5 PL škoricového cukru, 120 g prášk. cukru (80+40), 14 malých nastrúhaných jabĺk

POSTUP PRÍPRAVY

1. Rohlíky si nakrájame na 1 cm hrubé kolieska, ktoré na pár sekúnd namočíme do mlieka, jemne rukami vytlačíme prebytočné mlieko a polovicu masy uložíme na maslom vymastený a strúhankou posypaný pekáčik alebo jánsku misu.
2. Tvaroh si vymiešame so žĺtkami, citr. kôrou, 80 g prášk. cukru a škoricovým cukrom. Navrstvíme na rožkovú masu.
3. Z nastrúhaných jabĺk si zlejeme šťavu (nemusíme ju ale vyhodiť) , a taktiež ich jemne rukami utlačíme na tvaroh. Navrstvíme druhú polovicu namočených rohlíkov, jemne utlačíme prstami a dáme piecť pri 200°C na 30 minút.
4. Bielky si vyšľaháme so 40 g prášk, cukru dotuha. Po vybratí pekáča z rúry ho môžme pokvapkať jablčnou šťavou, ďalej na žemľovku ihneď natrieme bielkový sneh a dáme naspäť do rúry na ešte asi 6-8 minút, pokiaľ povrch nezhnedne. Necháme vychladnúť 3-4 hodiny, resp. pár hodín ešte aj v chladničke, aby sa žemľovka nerozpadávala pri krájaní. Pred servírovaním ju môžeme ešte raz poliať jablčnou šťavou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 1.5.2013, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Švajčiarska syrová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

(2 - 3 porcie) 30 g masla, 1 vrchovatá PL ml. červ. papriky, 600 ml vlažného zeleninového vývaru, 30 g gustinu alebo hl. múky, 250 ml polotučného mlieka, 100 g strúhaného tvrdého syra + soľ a ml.čierne korenie podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

1. V malom hrnci roztopíme maslo a po dobu 1-2 min. na ňom pražíme mletú papriku. Zalejeme ju vývarom a necháme krátko zovrieť - tie 2-3 minúty.
2. Škrob alebo múku rozpustíme v takom množste vody, aby vznikla riedka kaša a pridáme tiež do vývaru (ak sa ale pritom vytvoria hrčky, tak celú polievku prepasírujeme cez husté sitko do druhého hrnca). Opäť privedieme do varu a odstavíme zo sporáka.
3. Nastrúhaný syr zmiešame s mliekom a vmiešavame do vývaru, pokiaľ sa syr nerozpustí, príp. použijeme ešte aj tyčový mixér. Nakoniec polievku dochutíme soľou a ml. čiernym korením podľa potreby. Podávame s nasucho opraženými kolieskami jednodňového rohlíka či praclíka a dozdobíme čerstvou / mrazenou petržlenovou vňaťou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.9.2011, 23:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Sladká kysnutá pizza



POTREBNÉ PRÍSADY

Na jeden plech: 1/2 vykysnutého cesta z receptu na Slané gazdovské trojuholníky od Martiny P. , 2 pudingy Dr. Oetker (u mňa karamelové), 3 PL kryšt. cukru, 600 ml mlieka, 1 vanilínový cukor, 140 ml kyslej smotany, 5-7 PL riedkeho pikantného džemu, ovocie (banány, mandarínky, pomaranče, sušené slivky... fantázii sa medze nekladú, vyberajte podľa chuti k danému pudingu čerstvé alebo aj odkvapkané sterilizované ovocie...), 2-3 bal. škoricového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

1. Pripravíme si klasicky puding z mlieka, cukru a pudingových práškov. Necháme ho vychladnúť dovlažna v umývadle s vodou. Primiešame doň kyslú smotanu, vanil. cukor a necháme doúplna vychladnúť.
2. Cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske na plochu malého, hlbokého plechu, ktorý si vopred pomastíme a jemne pomúčime hrubou múkou. Na plechu potom cesto potrieme džemom, rovnomerne navrstvíme pudingovú zmes, naukladáme nakrájané ovocie (u mňa to boli 2 banány), posypeme 2 bal. škoricového cukru a dáme piecť do rúry na 200°C tak 18-20 minút. Po vybratí z rúry ju môžme ešte raz posypať škoricovým cukrom. Taktiež je možné pizzu nakrátko prihrievať po stuhnutí v mikrovlnke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 49 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu