. .. .. .. .. .. .
. .

Korenistý jablkový chlebíček - RECEPT 44782

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 159902 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Korenistý jablkový chlebíček


[ recept č. 44782 zo dňa  ]


Korenistý jablkový chlebíček


POTREBNÉ PRÍSADY

700 g jabĺk bez jadra a stopky, 200 g trstinového cukru, 250 g scedených hrozienok, 150 g posekaných mandlí, 1 PL kakaa, 1 PL mletej škorice, 15 ks rozdrvených klinčekov, 1,5 ČL rozdrveného anýzu, 2 ČL muškátového orecha, 500 g hl. múky, 1 pdp

POSTUP PRÍPRAVY

1. Deň vopred: Nastrúhané jablká zmiešame s trstinovým cukrom a necháme v prikrytej miske postáť cez noc na chladnom mieste.
2. Na druhý deň primiešame všetky ostatné prísady a vypracujeme lepivé cesto, do ktorého párkrát zapracujeme vmiesením ďalšiu hladkú múku podľa potreby, aby nám vzniklo jemné, ale už nelepivé cesto. Na vymastenom veľkom plechu z neho vytvarujeme jednu dlhú "fašírku", ktorú dáme piecť na 180°C asi 30-40 minút.

- možno toto robiť aj vo veľkej forme na biskupský chlebíček, ktorú sme vystlali pečiacim papierom, ale čas pečenia sa tým pádom predĺži (test špajdľou)
- "fašírku" treba robiť skôr úzku (šírka okolo 4-5 cm) ale zato vysokú, lebo počas pečenia má tendenciu sa rozliezať po plechu, tak aby po upečení z nej nebola úplná placka
<< Perníková chalúpka | Korenistý jablkový chlebíček | Plnená perníková štrúdľa >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu