končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,17 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
domáci celozrnný chlieb so semienkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g polohrubej múky, 150 g celozrnnej múky, 1/2 sáčka sušeného droždia alebo 1/2 kocky čerstvého droždia ,1/2 sáčka PDP, mlieko+ voda podľa potreby, 2 PL oleja, 1 PL octu, 1 KL cukru, 1 KL soli, 1 KL rasce, hrsť ovsených vločiek, hrsť slnečnicových semienok, hrsť ľanových semienok, hrsť ovsených vločiek, hrsť pšeničných otrúb POSTUP PRÍPRAVY Do misky si dáme všetky suché suroviny, premiešame, pridáme ocot, vlažné mlieko alebo vodu a vymiesime cesto. Nakoniec pridáme olej, aby droždie lepšie pracovalo. Cesto pomúčime a necháme asi hodinku odpočívať na teplom mieste. Potom vytvarujeme bochník, môžme dať do formy, pravdaže nemusíme. Narežeme a dáme piecť do rúry do zlatista. Počas pečenia potrieme 2x slanou vodou a poslednýkrát,keď vyberieme z rúry. Necháme vychladnúť a môžme pochutnávať...Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (50) posledné: 13.9.2022, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pain de Seigle - francúzsky ražný chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g hladkej múky T-650, 300 g celozrnnej ražnej múky, 2 rovné lyžičky soli, 250 ml vody,*** kvások: 150 ml vody, 2 lyžičky sušených kvasníc /alebo½ kocky droždia /, 1 lyžička cukru POSTUP PRÍPRAVY Nadýchaný a veľmi chutný chlebík s vláčnou striedkou. Cesto si môžete pripraviť aj v domácej pekárničke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (47) posledné: 31.1.2015, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zemiakový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 2 stredné v šupke uvarené zemiaky, 1,5 čl soli , 1 čl mletej rasce , 1 pl oleja 1 pl octu, 300 ml vody , 500g múky (ja dávam 400g hladkej, 100g celozrnnej) 1,5 čl sušeného droždia POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky postrúhame, pridáme soľ, rascu, ocot, olej, zalejeme vodou a pridáme múku a droždie. Pečieme na programe 1, cca. 3 hodiny 20 minút, tmavá kôrka, 1 Kg (ja mám pekáreň Moulinex Home bread baguette).Piekla som ho prvý krát predvčerom a ešte dnes je super, ako čerstvý a chutí naozaj výborne, vyskúšajte.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) Katarína H. (Katkahor) ID 111598 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 12.4.2012, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáci chlieb zo semienkami-odporúčam.POTREBNÉ PRÍSADY 300-330 ml vody ,600 g pšenično žitnej múky, 2 KL soli, 2 KL cukru, 2 KL sušeného droždia, alebo 1/2 čerstvého, 1 KL rasce, semená, kto má aké rád ja som dala slnečnicu. POSTUP PRÍPRAVY Do domácej pekárne dáme suroviny v poradí, ako som ich napísala.Pustíme program na miesenie cesta. Po zaznení signálu pridám semená, nechám to vykysnúť v pekárni. Potom cesto vyberiem a vytvarujem tvar, aký mi vyhovuje. Dám ho na plech, kde som dala papier na pečenie.Nechám ešte chvíľu podkysnúť cca 10 min., potriem osoleným mliekom, posypem semienkami, dám do vyhriatej trúby. Pečiem cca 35 mim na 200 st. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 11.12.2015, 11:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
ZEMIAKOVÝ CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY Tento chlieb mam z casopisu zdravie. Je vyborny a iny sa u nas nepecie. Vyskusajte , kto ma doma pekarnicku. 300ml. vody, 500g. hlad muky T650, 2 stredne velke uvarene zemiaky, 1/2 kocky drozdia, 2 lyzicky soli, 1 lyzicka rasce (nemusi byt) POSTUP PRÍPRAVY Postup... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) sona s. (sona.s) ID 33527 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (26) posledné: 5.3.2013, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
CELOZRNNY CHLIEB /SUPER/POTREBNÉ PRÍSADY 0,35 l vody 0,05 l octu 35 dkg celozrnnej special-strednej muky 35 dkg hladkej muky 1 stredne velky,surovy,nastruhany zemiak 2 KL morskej soli 2 PL oleja-ja davam olivovy 1 kocku kvasnic 1 PL lanoveho semena 4 PL slnecnicoveho 2 PL tekvicoveho POSTUP PRÍPRAVY Tak ako su napisane ingrediencie ,tak davam do pekare.Program klasik,tmavy,II, Dobru chut! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) alena k. (pajo) ID 9224 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (26) posledné: 30.3.2017, 13:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Pikantny syrovy chlieb - vlacny, chrumkavyPOTREBNÉ PRÍSADY 100g hl. muky, 1CL prasku do peciva, 100g masla, 3 vajcia, 100g syra gouda, 100g sunky v celku, 1 CL dijonskej horcice, 1 PL petrzlenovej vnate, 1 PL pazitky, MCK, maslo a struhanka na formu. Ja som chlebik piekla v kolacovej forme a pouzila som 150g muky a 150g masla, ostatne suroviny som ponechala a chlebik chutil vazne uzasne. POSTUP PRÍPRAVY Vsetky suroviny zmiesame, syr a sunku nakrajame na kocky a primiesame. Formu na pecenie vymazeme a vysypeme struhankou. Pecieme 35 minut na 180 stupnov. Po vytiahnuti z rury este horuce mozeme posypat struhanym syrom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 27.5.2011, 17:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Domáci chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg chlebovej múky – na trhu ich je niekoľko druhov, ja som kúpila T 650 * pol balíčka chlebového korenia – ak nemáte chlebové korenie, pridajte rascu, koryander, ... * 1 kocka kvasníc * 2 PL oleja * 1 PL octu * 1 PL soli * veľa trpezlivosti a trošku súcitu od Vašej rodinky, ak by sa Vám chlieb na prvýkrát náhodou nevydaril * POSTUP PRÍPRAVY Milé mamičky, ak neviete, čo urobiť s voľným časom počas celého doobedia :-)) skúste upiecť chlieb. Je to výborný spôsob, ako sa votrieť do pozornosti čuchovým bunkám Vašich susedov – pečúci sa chlieb rozvoniaval skoro po celej ulici, a taktiež je to výborný spôsob, ako si overiť, že trojkilový chlieb sa dá zjesť za desať minút. Verte mi, je to možné. U nás vydržal ozaj iba chvíľku, nestihol ani vychladnúť a nakoniec som bola rada, že sa mi ušlo iba veľmi veľmi máličko, pretože výborný chlieb je nešťastný mechanizmus, ako naládovať do seba zo päť krajcov. Ak si chcete upiecť chlieb doma, vedzte, že neušetríte nič, pečiete ho vyše 1,5 hodiny, musíte kúpiť kvalitnú chlebovú múku, kvalitné voňavé chlebové korenie, k tomu pripočítame čas, ktorý strávite behaním za nakysnutým bochníkom, pečenie a v týchto horúčavách bezprostredné osprchovanie po každom otvorení rúry. Múku som najprv dvakrát preosiala, prevzdušnila, cesto kyslo priam kozmickou rýchlosťou na dvore na slniečku a to už bola od kvasníc riadna provokácia – nevedela som, či je to dobre, alebo zle... Stará múdrosť hovorí, že „na chlieb sa ťažko robí“, ale verte, že až tak ťažko sa chlieb nerobí. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 18.1.2011, 17:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥* Zemiakový chlieb *♥*POTREBNÉ PRÍSADY 400 ml vody, 30 g oleja, 1 čL octu, 2 čL soli, 1a1/2 čL cukru, 35 g čerstvého droždia, 200 - 300 g prelisovaných zemiakov (uvarených v šupke), 780 g hladkej pšeničnej múky T650 POSTUP PRÍPRAVY Všetky ingrediencie dáme do DP a ak treba, pridávame niektorú zložku, aby konzistencia cesta bola správna. Dosť záleží, aký druh zemiakov máme. Po vymiesení cesta ho vyklopíme na pomúčenú dosku, trocha premiesime a rozvaľkáme. Potom ho stočíme a vytvarujeme, uložíme ho na plech s PNP a urobíme doň pár zárezov nožom. Necháme ho ešte kysnúť na teplom mieste (aspoň pol hodky ale i viac, podľa toho, ako mu to ide). Pred pečením ho potrieme slanou vodou a posypeme ľubovolnými semienkami. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 220°C a po 15 minútach teplotu znížime na cca 180°C. Celkový čas pečenia bol 45 minút. Po vybratí z rúry ho ešte trocha potrieme slanou vodou a dáme ho vychladnúť na mriežku. Chcem sa ešte poďakovať Martuške - Egreske, ktorá ma nakriatla na pečenie zemiakového chlebíka. Ona je už zdatná pekárka a chlebov upiekla habadej, takže sa vyzná :) Marti, vďaka :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (55) posledné: 6.4.2010, 23:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pšenično-ražný chliebPOTREBNÉ PRÍSADY Niekde na internete som našla tento recept, trošku som si ho prispôsobila a toto je výsledok. Je vynikajúci, asi najlepší, aký sa mi kedy podarilo upiecť. POSTUP PRÍPRAVY Do pekárne si dáme suroviny v poradí, ako je napísané: 350 ml vody, 2 ČL soli, 1,5 ČL rasce, 1 PL octu, 1 PL medu, alebo cukru, 2 PL oleja, 300 g hladkej múky, 250 g ražnej hladkej tmavej chlebovej múky, 1/2 kocky droždia. Po zaznení zvukového signálu pridávam tekvicové, alebo slnečnicové semiačka. Pečiem na programe RÝCHLY, veľkosť stredná a kôrka tmavá. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Jarmila P. (jatea) ID 106659 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (42) posledné: 9.1.2015, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,17 ďalšie >> |