. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 103 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb podľa Magálovej:-)



POTREBNÉ PRÍSADY

650 g hladkej múky, 350-400 ml vody,1 bal. sušeného droždia Dr. Oetker,1 cibuľa,100 g prerastenej slaniny,2 PL olivového oleja, 100 g čiernych olív, 100 g sušených paradajok,soľ, rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Slaninku nakrájame na kocky a spolu s nakrájanou cibuľou opečieme na oleji. Paradajky a olivy nakrájame na menšie kúsky. Do hlbšej misy dáme preosiatu múku so sušeným droždím, primiešame vychladnutú slaninku s cibuľou, olivy, paradajky, rascu a soľ. Po troške prilievame vodu a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste 30-40 min. Potom vyformujeme bochník, uložíme ho do vymasteného pekáča a pečieme pri 200 stupňoch asi 35-40 min. Pred dopečením potrieme vodou. Do spodnej časti rúry môžeme dať nádobu s vodou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Jana L. (STING) ID 9639 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.3.2013, 22:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Fantastický chlieb bez váženia, bez miesenia



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept som našla na internete a musela som ho vyskúšať, lebo už som skúšala x chlebíkov a ani jedným som sa rodine moc nezavďačila. Tento keď rodina ochutnala, povedala, že geniálnejší nejedli a iný už ani robiť nemám. Ledva som ho stihla odfotiť :-) Budete potrebovať: 4 hrnčeky múky hladkej T650, 1/2 čajová lyžička droždie sušené, 1 a 1/4 čajová lyžička soli, 2 hrnčeky vody

POSTUP PRÍPRAVY

Chlebík je najlepšie zamiesiť doobeda, pretože ho budete robiť dva dni a ak zamiesite doobeda, na druhý deň poobede ho môžete už jesť.
Ja som začínala okolo 3-tej poobede. Všetky suroviny dáme do misy a zamiešame len aby sa zložky spojili, nemiesime, nie je to vôbec nutné ! Vznikne vám mäkký magľajz.. Misku zakryte potravinárskou fóliou, misa nemusí byť nijako nadrozmerná, pretože masa sa asi zdvojnásobí. Potom skúste na tento polotovar zabudnúť na dlhých 12 až 18 hodín. Cesto nechajte v kuchyni na pracovnej doske napríklad. Keďže ja som cesto robila o 3-tej poobede, ráno okolo 8-mej, keď som prišla do kuchyne, tak som zbadala moje cesto. Cesto vyzerá byť hebké, vyklopíme ho na pomúčenú dosku a párkrát ho poprekladáme, len aby sa nepovedala, vyformujeme ho do tvaru bochníčka a necháme ho asi 15 minút len tak. Potom si pripravte utierku, posypte ju múkou a bochníček na ňu položte, posypte ho múkou a druhou stranou utierky ho prekryte. A znovu nechajte chlebík odpočívať, teraz 2 hodinky.

Asi 1/2 hodinku pred uplynutím tohto času zapnite rúru na 230°C, vložte do nej nádobu s vrchnákom, napr. kameninovú, alebo sklenenú, alebo akúkoľvek máte. Podstatné je, aby mala vrchnák.

No a teraz prichádza najhorší okamih, ten nádejných chlieb musíte do tej horúcej otvorenej nádoby trafiť, dajte si pozor, nech si nespôsobíte úraz popálením, prikryte krytom a zatvrorené pečte 30 minút. Všimnite si, ako chlebík podrástol a začína vyzerať napohľad veľmi vábivo. Potom kryt odložte a teraz už len asi 15 minút dopečte, kým sa vytvorí krásna chrumkavá kôročka. Chlebík vyberte a nechajte na mriežke vychladnúť. Môžete podávať.
Skutočne na recepte nič nemeňte, výsledok vás určite prekvapí, ale funguje to!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 94 návštěvníkov)

Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (39) posledné: 24.5.2015, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáci chlieb zo semienkami-odporúčam.



POTREBNÉ PRÍSADY

300-330 ml vody ,600 g pšenično žitnej múky, 2 KL soli, 2 KL cukru, 2 KL sušeného droždia, alebo 1/2 čerstvého, 1 KL rasce, semená, kto má aké rád ja som dala slnečnicu.

POSTUP PRÍPRAVY

Do domácej pekárne dáme suroviny v poradí, ako som ich napísala.Pustíme program na miesenie cesta. Po zaznení signálu pridám semená, nechám to vykysnúť v pekárni. Potom cesto vyberiem a vytvarujem tvar, aký mi vyhovuje. Dám ho na plech, kde som dala papier na pečenie.Nechám ešte chvíľu podkysnúť cca 10 min., potriem osoleným mliekom, posypem semienkami, dám do vyhriatej trúby. Pečiem cca 35 mim na 200 st.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 11.12.2015, 11:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

DOMÁCI VIACZRNNÝ CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

Hladká múka T650, soľ, rasca, slnečnicové a tekvicové semienka, voda, olej, sušené droždie, zemiak

POSTUP PRÍPRAVY

Do domácej pekárničky nasypeme pol kila hladkej múky T650, 1 uvarený postrúhaný zemiak, kávovú lyžičku soli, lyžičku rasce, 100 gramov lúpaných slnečnicových a tekvicových semien, 3 deci vlažnej vody, pol deci slnečnicového alebo tekvicového oleja, 7 gramov sušeného droždia. Pečieme na programe Normal, tmavý, 750 gramov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 17.4.2013, 18:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥* Ciabatta - taliansky chlieb (z Apetit.cz)*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

350 ml vlažnej vody, 2 PL olivového oleja, 500 g hladkej múky T650, 1/2 kocky droždia, 1 čL cukru, 2,5 čL soli, 60 - 80 g olív, príp. sušené paradajky, okrem toho trocha múky na podsypávanie ***Pozn.: múku možno zameniť za iný druh alebo kombinovať s inými druhmi, napr. s celozrnnou. Už to síce nebude talianska ciabatta, ale bude to dobré tiež (len prvýkrát opatrne - menej je niekedy viac :-) a rozšoupnite sa až pri ďalšej várke :-D pre istotu).

POSTUP PRÍPRAVY

1) Do nádoby DP nalejeme vodu, olej a vsypeme múku. Pridáme soľ do jedného rohu, do stredu dáme droždie s cukrom a spustíme program CESTO.
2) Pred koncom miesenia pridáme pokrájané olivy, prípadne sušené paradajky alebo ak uznáte za vhodné, tak cesnak a bylinky alebo aj opraženú cibuľu. (Možno bude treba dosypať trocha múky, ja som pridala asi 2 PL)
3) Cesto necháme kysnúť.
4) Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, prehnetieme ručne a rozdelíme na 4 časti.
5) Jednotlivé časti cesta rukami roztlačíme podľa možnosti do tvaru obdĺžnikov alebo štvorcov (ako keď karatista ide tehlu rozpoliť :-D ) a potom cesto stočíme do valčeka (stále podsypávame).
6) Uložíme ich na plech s PNP (mne vyšli na plech všetky štyri po šírke), plech prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto - 30 min máme pokoj, ale pár minút pred koncom relaxu zapneme rúru na 200°C.
7) Ciabatty vložíme do vyhriatej rúry a upečieme - cca 20 minút

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 2.2.2013, 23:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Paprikový chlieb z domácej pekárne LIDL



POTREBNÉ PRÍSADY

310 ml vody, 1,5 čl soli, 1,5 čl oleja, 1,5 čl mletej červenej sladkej papriky, 530 g múky /ja dávam polohrubú s hladkou celozrnnou čiastočne/, 1 balíček sušeného droždia /alebo 21 g droždia/, 130 g červenej najemno nakrájanej papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme do pekárne, okrem 130 g červenej nakrájanej papriky - pridáme až po zaznení signálu na pridanie.
Zapneme program 2 Kyprý /na pekárni LIDL/.

Chlieb máme veľmi radi /i deti/, dobre drží pokope, nesype sa. Je chutný i bez natretia.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Hana Z. (hana2) ID 46864 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Kváskový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g múky (ja som zmiešala 300g celozrnnej ražnej, 100g pohánkovej a 100g kukuričnej hladkej), 1PL soli, 1 PL vínneho kameňa, 1 KL sódy, 1 PL prášku do pečiva bez fosfátov, 90g orechov - sekaných alebo pomletých, 90g slnečnicových semienok, 1 PL medu, 200 g mletých a uvarených zemiakov, 300 ml vody alebo mlieka, 1 PL olivového oleja, 1 PL sušenej pažítky, PL melasy a asi 1 dcl kvásku, nie kvasníc.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady spolu dobre premiešame na nelepivé cesto. Potom cesto necháme 12 hodín v miske, kde sme vymiešali. Po 12 hodinách cesto vyberieme trochu premiesime a dáme do vymastenej a vysypanej formy, v ktorej budeme chlebík piecť. Ja som ho nechala kysnúť do ďalšieho rána a potom som ho piekla 20 minút na 200C iba na spodnej špirále a potom som prepla na cca 40 minút na vrchný aj spodný ohrev s ventilátorom. Môžete ho piecť aj v pekárničke. Chlebík po cca 30 minútach potrieť trochu vodou po vrchu, aby kôrka nebola taká tvrdá, ale vláčna. Upečený vyberieme a necháme dobre vychladnúť. Pokrájame a skladujeme v chladničke. Je hustejší a vláčnejší ako kupované chlebíky vďaka kvásku. \r\nDobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

domáci chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kocka droždia, 1 čl cukru, 1-2čl soli, 50 ml oleja, 1 kg hladkej múky, 750 ml prevarenej a ochladenej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Do vody dať droždie, cukor, rozpustiť to a vsypať cca 200g múky a vymiešať dodbre rukou a nechať kýsnáť. Ja som použila misku-kysku.. Potom vsypať ostatné suroviny a dobre miešať rukami 15 min. a necháme kysnúť cca 1hod. Dve formy oblžnikove si vymastime olejom a vylejeme cesto do polovice foriem a necháme ešte kysnúť. Pečieme 50min na 180. Po upečení vyklopíme a zabalíme do utierky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Kinga Diana T. (kinguskqa) ID 148506 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.7.2012, 6:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Môj osvedčený recept na domáci chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

kvásku cca 250 gramov, múky, asi 300 gramov., 1 ČL morskej soli (čajová lyžička) 1 ČL melasy, môže byť aj med, ale melasa má vápnik, železo a rôzne iné dobré veci 2 PL olivového oleja 2 PL ľanových semienok 1 ČL chlebového korenia (ja mám na mlynčeku na kávu zomleté: aníz, koriander, rascu, fenikel 1:1:1:1) môže byť aj samotná rasca, vôbec nevadí semienka iné podľa chuti, ja som dnes pridala slnečnicu, tekvicu a konopné semienko teplá voda 250-300 ml, podľa toho akú múku použijem

POSTUP PRÍPRAVY

Vyskúšala som viacero receptov, ale najviac mi vyhovuje tento. Sedí nám aj chuťovo a presne zaplní moju formu na biskupský chlebík.

Na obed som si vybrala kvások z chladničky a nechala som ho asi hodinu na stole, aby sa „zohrial“. Potom som ho „prikŕmila“ tromi polievkovými lyžicami celozrnnej ražnej múky a asi 70ml teplej vody. Do večera som ho nechala pracovať.

Večer okolo ôsmej som kvások v pohári premiešala. Časť z neho, asi 100 ml som nechala v pohári, zvyšok som preložila do misy. Pohár som prikryla potravinovou fóliou, zagumičkovala a odložila do chladničky.

Do misy so zvyšným kváskom som zase pridala asi 3 PL (polievkové lyžice) ražnej múky a teplú vodu, aby vzniklo husté tečúce cestíčko. Takto ostalo v kuchyni na stole do dnešného rána.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Výborný zemiakový chlieb pečený v tortovej forme :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

700g hladkej múky T 650, 3 menšie uvarené zemiaky, 450ml - 500ml letnej vody(záleží od savosti zemiakov), 1/2 kocky droždia alebo 2 KL sušeného, 2 PL olivového alebo obyčajného oleja, 1 PL octu, 1 a 1/2 KL morskej alebo jedlej soli, 1 KL mletej rasce, 1 KL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Po viacerých kombináciach receptov na chleba,som si sama vymyslela recept,ktorý mi najviac vyhovuje,keďže ho pečiem v tortovej forme o priemere 22cm,tak aby vyzeral dobre.Urobím si najskôr kvások: do 200 ml vody,ktorá má mať 37 *C dáme 1 ČL cukru a droždie.Nechám vzísť kvások.Medzitým si preosejem múku,pridáme soľ,racsu,ocot,olej a najemno postrúhané uvarené zemiaky - asi 130g už očistených zemiakov.Keď mám kvások hotový,pridám ho do múky a tiež zvyšnú vodu - vody toľko,aby sa všaetko spolu spojilo.Všetko spolu varechou zmiešam - nebude to celkom ľahké,ale ak nie je treba,vodu navyše nepridávam.Keď sa cesto konečne spojí,vyklopím ho na pomúčenú dosku a miesim.Cesto sa bude lepiť,tak ho jemne podsypávam múkou,len po troške pridavať múku.Keď je cesto jemné a hladké,vložím ho späť do misky a nechám kysnúť na teplom mieste,kým nezdvojnásobí objem.Asi 1 a 1/2 hod.Keď sa nám cesto zdvojnásobí,vyklopím ho na jemne pomúčenú dosku,a len prevrátim zhora nadol.Vyformujem a prenesiem ho na plech,na ktorom mám pripravenú silikónovú formu na tortu - formu ničím nemažem.Výhoda silikónovej formy a chlebík sa sám po upečení odlepí!Chlebík nechám ešte 30 min v teple podkysnúť.Ja si 15 min odpočítam,lebo toľko trvá mojej rúre,pokiaľ sa rozbehne a zapnem ju na 200*C.Po pol hodinke je chlebík pripravený,urobím v strede kríž,potriem ho slanou vodou a vložím ho do rozohriatej rúry.Pečiem 15 min.na 200 *C a potom dopekám 25 min. na 170 *C,ale samozrejme čas záleží od vašej rúry.Ja mám elektrickú bez ventilátora,a viem z vlastnej skúsenosti,že pečie úplne inak ako s ventilátorom,preto si radšej chlebík sledujte.Po upečení chleba potriem slanou vodou a dám chladnúť na mriežku.Prikryjem chlebík utierkou z plátna.

Prajem dobrú chuť :-)

Viac užitočných rád,ako piecť chlieb,mám v mojom recepte:

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45892&user=177553

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 29.9.2012, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 103 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu