končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15) | << predošlé 1, 2 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY Ja som upiekla rybu, ktorú pečiem vždy len na Vianoce, ale keďže tu mám na návšteve vnukov a oni si vyžiadali, aby sme ju upiekli už teraz, tak som to robila len z tretinového množstva, ktoré je uvedené. 12 dg oleja, alebo roztopeného masla, 3 vajcia, 25 dg práškového cukru, 30 dg polohrubej múky, 2 dl mlieka, 1 balík prášku do pečiva, postrúhaná kôra z jedného citróna, hrozienka, sekané orechy, 1 lyžica kakaa, trochu rumu, alebo mlieka. POSTUP PRÍPRAVY Olej vymiešame do penista s cukrom, postupne zašľaháme po jednom žĺtka. Pridáme múku s práškom do pečiva, mlieko, hrozienka a sekané orechy. Nakoniec opatrne zamiešame tuhý sneh z bielkov. Polovicu cesta vylejeme do dobre vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Do zvyšného cesta zamiešame kakao a rum, alebo mlieko a dolejeme do formy. Pečieme na 200 st. C 40 – 45 minút ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 19.10.2009, 10:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláč sa jablkami, rebarborou, alebo tvarohomPOTREBNÉ PRÍSADY 30 dg hladkej múky, 30 dg polohrubej múky, 1 balík prášku do pečiva, 20 dg práškového cukru, 1 hera alebo maslo, 2 vajcia, jablká, škorica, sekané orechy, 1 vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY recept mám od kamarátky Evky z Valaskej, ale trochu som si ho vylepšila orechami OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Žiarske rezyPOTREBNÉ PRÍSADY I.cesto: 10 žĺtkov, 25 dg práškového cukru, 2 polievkové lyžice vody, 20 dg hrubej múky, 5 dg kakaa, 1/2 balíka prášku do pečiva II.cesto: 5 bielkov,6 polievkových lyžíc práškového cukru, 5 žĺtkov, 8 zarovnaných polievkových lyžíc hrubej múky, ¼ balíka prášku do pečiva Plnka: 2 dl mlieka, 30 dg kryštálového cukru, 2 balíky vanilkového cukru, 30 dg mletých orechov 37,5 dg masla. Lekvár, najlepšie ríbezľový POSTUP PRÍPRAVY *** OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 27.7.2011, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ananásový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 40 dg hladkej múky, 2 zarovnané KL sódy bicarbony, 2 vajcia, 35 dg práškového cukru, 1 ananásový kompót aj so šťavou (môže byť aj iný ale tvrdé ovocie, keď mám rebarboru, tak miesto kompótu dám 40 dg očistenej a na 1 cm kúsky pokrájanej rebarbory a 2,5 dl ovocného sirupu s vodou v pomere 1:1 ) POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame múku, sódu bicarbonu a cukor, pridáme vajcia, kompót aj so šťavou a dobre premiešame (všetko miešame v miske len varechou). Vylejeme na plech vymastený a vysypaný múkou a upečieme do karamelova pri 180 st.C cca 25 min. Poleva: 26 dg práškového cukru, 2,1 dl sladkej smotany, 20 dg masla,1 vanilkový cukor, 10 dg orechov sekaných, 10 dg strúhaného kokosu. V rajnici rozpustíme maslo, primiešame cukor a smotanu a na veľmi slabom ohni varíme 3 minúty a odstavíme z ohňa. Vmiešame vanilkový cukor, sekané orechy a kokos. Potom hmotu natrieme na ešte horúci koláč a necháme vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Makový jablčníkPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg jabĺk, 550 g práškového cukru, 6 vajec, 2 dl oleja, 2 dl vody, 300 g polohrubej múky, 150 g mletého maku (ja nemeliem), ½ bal. prášku do pečiva, čokoládová poleva. POSTUP PRÍPRAVY Očistené jablká pokrájame na kocky a podusíme so 100 g cukru. Žĺtka vymiešame s 300 g cukru, postupne vmiešame olej, vodu, múku s práškom do pečiva. Nakoniec zapracujeme sneh z bielkov. V miske vymiešame mak, 150 g cukru a asi 1/3 cesta. Udusené jablká rovnomerne rozložíme na dno plechu vystlaného mastným papierom. Na jablká rozotrieme makové cesto a na to zvyšok cesta. Pečieme na 175 st. C cca 45 minút. Po vychladnutí vyklopíme a na jablká dáme čokoládovú polevu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 7.2.2013, 14:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15) | << predošlé 1, 2 |