. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 168 (zobrazuje sa 161-168)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepkový chlieb - svetlý



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g bezlepkovej múky svetlej KRONER , 250 ml vlažnej vody, 15 g droždia, 2 polievky lyžice oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky dáme vlažnú vodu a ropustíme v nej droždie. Do misy nasypeme múku a pridáme rozpustené droždie, olej a dobre vymiešame. Cesto dáme do vymastenej a vysypanej formy a necháme 15 - 20 min. kysnúť.Do spodnej časti rúry dáme nádobu s vodou. Pečieme na 220C 35 - 40 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana G. (Leuša) ID 6174 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Slnečnicový chlieb-1



POTREBNÉ PRÍSADY

Zmes na chlieb /kúpená v Lidl/ ,640ml vlažnej vody.

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárne dáme 640ml vlažnej vody,nasypeme zmes,uvaríme si kávičku a čakáme,kým pekáreň za nás domiesi.Medzitým si pripravíme košík,kde bude cesto kysnúť.Zatiaľ si dáme po kávičke zákusoček.....
Keď nakysne,prehodíme chlebík do formy /najlepšie kameninovej/,šupneme do rúry na 1-1 1/2 hodiny.Pozrieme si nové recepty na MMB......a vyberieme z rúry upečený chlieb:-))) Hneď ho potrieme slanou vodou.Krájame vychladnutý...nie ako moji nedočkavci...potom ich tlačili bruchá:-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Bozena M. (bombiska) ID 79911 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.7.2009, 9:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zemiakovy chlieb trošku inak



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:700 g rozmixovanych zemiakov,10 g cukru,10 g oleja,1240 g hl.muky,70 g drozdia,6 g zemiak.škrobu,rasca,semiačka podla chuti,1PL octu Zemiakova hmota: 500g zemiakov,1 liter vody,50 g soli

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si uvarime zemiaky do makka a všetko spolu rozmixujeme ponornym mixerom na kašu,aj s vodou.Cesto si vymiesime v pekarni,nechame vykysnut,vytvarujeme bochnik a upečieme na 200 st do chrumkava.Neviem čim to je ale tento chlebik bol makky ešte aj na treti den..čo sa o inych domacich chleboch neda povedat. Ja som robila z polovičnej davky a chlebik bol dost velky..Chutovo vyborny..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 5.11.2009, 8:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

BZL chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg bezlepkovej chlebovej múky BEZGLUTEN ¼ droždie 1 ČL oleja ½ vareného zemiaku (nastrúhať ho ako mrkvu) ½ ČL soli i menej 2 dcl vody (ak ešte trochu) 1 ČL cukru kôrku z citróna na postrúhanie

POSTUP PRÍPRAVY

KVASOK: droždie a voda, cukor, aj trošku múky (1 diel múky). Doplniť ostatné a zamiešať drevenou varechou v miske s vrchnákom. ½ hodiny nechať kysnúť v teple. Dno formy (23x12) na chleba potrieme potom ½ margarínom.

Pečieme pri:
200ºC =15 min.
180ºC = 35 min.
pred vložením do rúry vrch potrieme žĺtkom.
Keď je chlebík upečený, pri vybratí z rúry ho potriem vodou alebo olejom. Následne ho zabalím do utierky a položím ho tak, aby bol zospodu vzduch. /po bokoch podoprieť/.
Chlieb možeme urobit aj z pol kila alebo kila múky, tak potom znásobíme množstvo ostatných surovín.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jarmila I. (esme77) ID 178934 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb s hrozienkami a rozmarínom



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g bielej psenicnej muky * 150 g celozrnnej muky * 100 g raznej muky * 1 1/2 lyzicky suseneho drozdia * 1 1/2 lyzicky morskej soli * 1 lyzica rozmarinovych listkov * 1 lyzica hnedeho cukru * 310 ml vlaznej vody * 2 lyzice olivoveho oleja * 110 g hrozienok * 2 vetvicky rozmarinu na vrch chlebika

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduchý chlebík,ktorého chuť najlepšie vynikne v kombinácii so syrom,a pohárikom kvalitného vína:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 9.12.2010, 10:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepkový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

** 300 g bezlepkovej múky Schar Mix it Universal ** 100 g kukuričnej múky ** 100 g ryžovej múky ** 5g sušeného droždia alebo 21 g klasického droždia ** 2 ČL soli ** 2 ČL cukru ** 1/2 ČL rasce mletej (je možné vynechať) ** 1/2 ČL rasce celej (je možné vynechať) ** 1 ČL chia semienka (je možné vynechať) ** cca 300 ml vody (alebo podľa konzistencie cesta) ** 3 PL olivového oleja **

POSTUP PRÍPRAVY

** Všetky múky zmiešame do jednej suchej zmesi, urobíme jamku, nalejeme do nej cca 1 dl vlažnej vody a nasypeme cukor, nadrobíme (nasypeme) droždie a necháme cca 15-20 minút aby sa vytvoril kvások. ** múkou z okrajov zasypeme kvások, pridáme soľ, rascu mletú, rascu celú, chia semienka, olivový olej a miesime. Podľa potreby dolievame postupne vodu, cesto nesmie byť veľmi tuhé. Miesime až kým cesto nezačne byť kompaktné. ** Cesto zakryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste cca hodinu. ** Cesto vyklopíme na plech a mierne vyformujeme do bochníka, necháme kysnúť na plechu ešte cca 20 minút. ** Pečieme na 220°C 45-50 minút (podľa rúry) so zapnutým spodným aj vrchným ohrevom. Prvých 10 minút pečieme aj so záparou (na spodok rúry umiestnime ďalší plech naplnený vodou). ** Po upečení pokvapkáme vodou a zakryjeme utierkou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Vanda S. (WandaB) ID 152644 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Kváskový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g múky (ja som zmiešala 300g celozrnnej ražnej, 100g pohánkovej a 100g kukuričnej hladkej), 1PL soli, 1 PL vínneho kameňa, 1 KL sódy, 1 PL prášku do pečiva bez fosfátov, 90g orechov - sekaných alebo pomletých, 90g slnečnicových semienok, 1 PL medu, 200 g mletých a uvarených zemiakov, 300 ml vody alebo mlieka, 1 PL olivového oleja, 1 PL sušenej pažítky, PL melasy a asi 1 dcl kvásku, nie kvasníc.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady spolu dobre premiešame na nelepivé cesto. Potom cesto necháme 12 hodín v miske, kde sme vymiešali. Po 12 hodinách cesto vyberieme trochu premiesime a dáme do vymastenej a vysypanej formy, v ktorej budeme chlebík piecť. Ja som ho nechala kysnúť do ďalšieho rána a potom som ho piekla 20 minút na 200C iba na spodnej špirále a potom som prepla na cca 40 minút na vrchný aj spodný ohrev s ventilátorom. Môžete ho piecť aj v pekárničke. Chlebík po cca 30 minútach potrieť trochu vodou po vrchu, aby kôrka nebola taká tvrdá, ale vláčna. Upečený vyberieme a necháme dobre vychladnúť. Pokrájame a skladujeme v chladničke. Je hustejší a vláčnejší ako kupované chlebíky vďaka kvásku. \r\nDobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Irsky sodovy chlieb (Irish soda bread )



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/04/irsky-sodovy-chlieb-irish-soda-bread.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:250g hladkej muky
250g celozrnnej muky
1 CL sody bikarbony
1 CL soli
420 ml kyslej smotany
+ extra muka na poprasenie pracovneho povrchu
Postup:Ruru si predhrejeme na 200C.Plech si vylozime papierom na pecenie.
V miske si zmiesame obe muky,sol,sodu.Pridame kyslu smotanu a pomocou ruky dobre vymiesame az pokial vytvarujeme z cesta gulku (bude celkom lepkava nebojte sa toho).Pracovny povrch si trosku vysypeme mukou a dame nan cesto.Opatrne ho vytvarujeme do gulky ( tento chleba sa nemiesi ) a dame na plech s papierom na pecenie.Rukou trosku pritlacime a pomocou nozika si urobime tzv.krizik.Posypeme mukou a dame piect na 30 min .Po vytiahnuti z rury nechame vychladnut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.4.2014, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 168 (zobrazuje sa 161-168)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu