končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 161-168) | << predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17 |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkový chlieb - svetlýPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g bezlepkovej múky svetlej KRONER , 250 ml vlažnej vody, 15 g droždia, 2 polievky lyžice oleja POSTUP PRÍPRAVY Do misky dáme vlažnú vodu a ropustíme v nej droždie. Do misy nasypeme múku a pridáme rozpustené droždie, olej a dobre vymiešame. Cesto dáme do vymastenej a vysypanej formy a necháme 15 - 20 min. kysnúť.Do spodnej časti rúry dáme nádobu s vodou. Pečieme na 220C 35 - 40 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana G. (Leuša) ID 6174 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Slnečnicový chlieb-1POTREBNÉ PRÍSADY Zmes na chlieb /kúpená v Lidl/ ,640ml vlažnej vody. POSTUP PRÍPRAVY Do pekárne dáme 640ml vlažnej vody,nasypeme zmes,uvaríme si kávičku a čakáme,kým pekáreň za nás domiesi.Medzitým si pripravíme košík,kde bude cesto kysnúť.Zatiaľ si dáme po kávičke zákusoček..... Keď nakysne,prehodíme chlebík do formy /najlepšie kameninovej/,šupneme do rúry na 1-1 1/2 hodiny.Pozrieme si nové recepty na MMB......a vyberieme z rúry upečený chlieb:-))) Hneď ho potrieme slanou vodou.Krájame vychladnutý...nie ako moji nedočkavci...potom ich tlačili bruchá:-))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Bozena M. (bombiska) ID 79911 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 10.7.2009, 9:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zemiakovy chlieb trošku inakPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:700 g rozmixovanych zemiakov,10 g cukru,10 g oleja,1240 g hl.muky,70 g drozdia,6 g zemiak.škrobu,rasca,semiačka podla chuti,1PL octu Zemiakova hmota: 500g zemiakov,1 liter vody,50 g soli POSTUP PRÍPRAVY Najprv si uvarime zemiaky do makka a všetko spolu rozmixujeme ponornym mixerom na kašu,aj s vodou.Cesto si vymiesime v pekarni,nechame vykysnut,vytvarujeme bochnik a upečieme na 200 st do chrumkava.Neviem čim to je ale tento chlebik bol makky ešte aj na treti den..čo sa o inych domacich chleboch neda povedat. Ja som robila z polovičnej davky a chlebik bol dost velky..Chutovo vyborny.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 5.11.2009, 8:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
BZL chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 25 dkg bezlepkovej chlebovej múky BEZGLUTEN ¼ droždie 1 ČL oleja ½ vareného zemiaku (nastrúhať ho ako mrkvu) ½ ČL soli i menej 2 dcl vody (ak ešte trochu) 1 ČL cukru kôrku z citróna na postrúhanie POSTUP PRÍPRAVY KVASOK: droždie a voda, cukor, aj trošku múky (1 diel múky). Doplniť ostatné a zamiešať drevenou varechou v miske s vrchnákom. ½ hodiny nechať kysnúť v teple. Dno formy (23x12) na chleba potrieme potom ½ margarínom. Pečieme pri: 200ºC =15 min. 180ºC = 35 min. pred vložením do rúry vrch potrieme žĺtkom. Keď je chlebík upečený, pri vybratí z rúry ho potriem vodou alebo olejom. Následne ho zabalím do utierky a položím ho tak, aby bol zospodu vzduch. /po bokoch podoprieť/. Chlieb možeme urobit aj z pol kila alebo kila múky, tak potom znásobíme množstvo ostatných surovín. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jarmila I. (esme77) ID 178934 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb s hrozienkami a rozmarínomPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g bielej psenicnej muky * 150 g celozrnnej muky * 100 g raznej muky * 1 1/2 lyzicky suseneho drozdia * 1 1/2 lyzicky morskej soli * 1 lyzica rozmarinovych listkov * 1 lyzica hnedeho cukru * 310 ml vlaznej vody * 2 lyzice olivoveho oleja * 110 g hrozienok * 2 vetvicky rozmarinu na vrch chlebika POSTUP PRÍPRAVY Jednoduchý chlebík,ktorého chuť najlepšie vynikne v kombinácii so syrom,a pohárikom kvalitného vína:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 9.12.2010, 10:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY ** 300 g bezlepkovej múky Schar Mix it Universal ** 100 g kukuričnej múky ** 100 g ryžovej múky ** 5g sušeného droždia alebo 21 g klasického droždia ** 2 ČL soli ** 2 ČL cukru ** 1/2 ČL rasce mletej (je možné vynechať) ** 1/2 ČL rasce celej (je možné vynechať) ** 1 ČL chia semienka (je možné vynechať) ** cca 300 ml vody (alebo podľa konzistencie cesta) ** 3 PL olivového oleja ** POSTUP PRÍPRAVY ** Všetky múky zmiešame do jednej suchej zmesi, urobíme jamku, nalejeme do nej cca 1 dl vlažnej vody a nasypeme cukor, nadrobíme (nasypeme) droždie a necháme cca 15-20 minút aby sa vytvoril kvások. ** múkou z okrajov zasypeme kvások, pridáme soľ, rascu mletú, rascu celú, chia semienka, olivový olej a miesime. Podľa potreby dolievame postupne vodu, cesto nesmie byť veľmi tuhé. Miesime až kým cesto nezačne byť kompaktné. ** Cesto zakryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste cca hodinu. ** Cesto vyklopíme na plech a mierne vyformujeme do bochníka, necháme kysnúť na plechu ešte cca 20 minút. ** Pečieme na 220°C 45-50 minút (podľa rúry) so zapnutým spodným aj vrchným ohrevom. Prvých 10 minút pečieme aj so záparou (na spodok rúry umiestnime ďalší plech naplnený vodou). ** Po upečení pokvapkáme vodou a zakryjeme utierkou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Vanda S. (WandaB) ID 152644 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Kváskový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g múky (ja som zmiešala 300g celozrnnej ražnej, 100g pohánkovej a 100g kukuričnej hladkej), 1PL soli, 1 PL vínneho kameňa, 1 KL sódy, 1 PL prášku do pečiva bez fosfátov, 90g orechov - sekaných alebo pomletých, 90g slnečnicových semienok, 1 PL medu, 200 g mletých a uvarených zemiakov, 300 ml vody alebo mlieka, 1 PL olivového oleja, 1 PL sušenej pažítky, PL melasy a asi 1 dcl kvásku, nie kvasníc. POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady spolu dobre premiešame na nelepivé cesto. Potom cesto necháme 12 hodín v miske, kde sme vymiešali. Po 12 hodinách cesto vyberieme trochu premiesime a dáme do vymastenej a vysypanej formy, v ktorej budeme chlebík piecť. Ja som ho nechala kysnúť do ďalšieho rána a potom som ho piekla 20 minút na 200C iba na spodnej špirále a potom som prepla na cca 40 minút na vrchný aj spodný ohrev s ventilátorom. Môžete ho piecť aj v pekárničke. Chlebík po cca 30 minútach potrieť trochu vodou po vrchu, aby kôrka nebola taká tvrdá, ale vláčna. Upečený vyberieme a necháme dobre vychladnúť. Pokrájame a skladujeme v chladničke. Je hustejší a vláčnejší ako kupované chlebíky vďaka kvásku. \r\nDobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Irsky sodovy chlieb (Irish soda bread )POTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/04/irsky-sodovy-chlieb-irish-soda-bread.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:250g hladkej muky 250g celozrnnej muky 1 CL sody bikarbony 1 CL soli 420 ml kyslej smotany + extra muka na poprasenie pracovneho povrchu Postup:Ruru si predhrejeme na 200C.Plech si vylozime papierom na pecenie. V miske si zmiesame obe muky,sol,sodu.Pridame kyslu smotanu a pomocou ruky dobre vymiesame az pokial vytvarujeme z cesta gulku (bude celkom lepkava nebojte sa toho).Pracovny povrch si trosku vysypeme mukou a dame nan cesto.Opatrne ho vytvarujeme do gulky ( tento chleba sa nemiesi ) a dame na plech s papierom na pecenie.Rukou trosku pritlacime a pomocou nozika si urobime tzv.krizik.Posypeme mukou a dame piect na 30 min .Po vytiahnuti z rury nechame vychladnut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 11.4.2014, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 161-168) | << predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17 |