
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Vanda S. (WandaB) ID 152644 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Bezlepkový chlieb[ recept č. 60956 zo dňa 1.1.2022 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY ** 300 g bezlepkovej múky Schar Mix it Universal ** 100 g kukuričnej múky ** 100 g ryžovej múky ** 5g sušeného droždia alebo 21 g klasického droždia ** 2 ČL soli ** 2 ČL cukru ** 1/2 ČL rasce mletej (je možné vynechať) ** 1/2 ČL rasce celej (je možné vynechať) ** 1 ČL chia semienka (je možné vynechať) ** cca 300 ml vody (alebo podľa konzistencie cesta) ** 3 PL olivového oleja ** POSTUP PRÍPRAVY ** Všetky múky zmiešame do jednej suchej zmesi, urobíme jamku, nalejeme do nej cca 1 dl vlažnej vody a nasypeme cukor, nadrobíme (nasypeme) droždie a necháme cca 15-20 minút aby sa vytvoril kvások. ** múkou z okrajov zasypeme kvások, pridáme soľ, rascu mletú, rascu celú, chia semienka, olivový olej a miesime. Podľa potreby dolievame postupne vodu, cesto nesmie byť veľmi tuhé. Miesime až kým cesto nezačne byť kompaktné. ** Cesto zakryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste cca hodinu. ** Cesto vyklopíme na plech a mierne vyformujeme do bochníka, necháme kysnúť na plechu ešte cca 20 minút. ** Pečieme na 220°C 45-50 minút (podľa rúry) so zapnutým spodným aj vrchným ohrevom. Prvých 10 minút pečieme aj so záparou (na spodok rúry umiestnime ďalší plech naplnený vodou). ** Po upečení pokvapkáme vodou a zakryjeme utierkou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Všetky potrebné suroviny ktoré som použila sú na tomto obrázku (okrem droždia). ![]() Všetky múky zmiešame do jednej suchej zmesi, urobíme jamku, nalejeme do nej cca 1 dl vlažnej vody a nasypeme cukor, nadrobíme (nasypeme) droždie a necháme cca 15-20 minút aby sa vytvoril kvások. (ja som si už nabok nasypala aj rascu, soľ, chia semienka) ![]() takto to bude vyzerať, keď sa vytvorí kvások. ![]() múkou z okrajov zasypeme kvások, pridáme soľ, rascu mletú, rascu celú, chia semienka, olivový olej a miesime. Podľa potreby dolievame postupne vodu, cesto nesmie byť veľmi tuhé. Miesime až kým cesto nezačne byť kompaktné. ![]() Cesto zakryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste cca hodinu. Malo by minimálne zdvojnásobiť svoj objem. ![]() Cesto vyklopíme na plech a mierne vyformujeme do bochníka, necháme kysnúť na plechu ešte cca 20 minút ![]() Pečieme na 220°C 45-50 minút (podľa rúry) so zapnutým spodným aj vrchným ohrevom. Prvých 10 minút pečieme aj so záparou (na spodok rúry umiestnime ďalší plech naplnený vodou). ![]() Po upečení pokvapkáme vodou a zakryjeme utierkou. Krájame až vychladnutý chlebík. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |